Dags för en remake!

Har länge tänkt att jag skulle uppdatera utseendet på bloggen. Verkar som att bloggen också tycker det, för plötsligt har bakgrunden - som den uppmärksamme förstås redan har märkt - försvunnit.
Hmm... 
Ska se vad jag kan åstadkomma
 
:-)

Lägesrapport - oktober

* Sängen har inte kommit än.
* Tapeten har inte tapetserats.
* Toaletterna fungerar forfarande inte som de ska.
* Har investerat många tusenlappar i en ny värmepump som kommer typ lagom till jul. Ska borras ett hål också. Vi som precis fått uppfarten asfalterad efter indragningen av fiber för ett halvår sedan. Bara att börja om...
* Köpt nya glasögon till Storebror som plötsligt blivit i princip halvblind.
* Köpt nya jeans som gick sönder första gången jag använde dem. Fanns inga fler i min storlek. Väntar på att få dem lagade.
* Det är mörkt.
* Det är regnigt.
* Att göra listan på jobbet växer fortare än jag hinner med = Jag behöver semester.
 
Ja, det kunde liksom varit roligare just nu...
Men jag klagar såklart inte.
Det vore ju dumt. Blir ju inte roligare för det.
 
:-)
 
 

En investering

Vi har köpt en ny säng. Det var...
 
...på tiden eftersom madrasserna är de samma som vi köpte till vår första dubbelsäng, dvs...en, två, tre.... arton år gamla. 
 
... ganska kostsamt, men - som försäljaren sade - det är ju i priset som kvalitén sitter. Har en känsla av att han hade vägrat sälja en billigare modell till oss ens om vi tjatat. Vi blev fullmatade med historier om hur det gått för kunder som köpt billigt och fått köpa nytt igen inom bara något år. Ojojoj. Den fällan vill man ju inte hamna i. Verkade riktigt jobbigt. Så det blev dyrt. 
 
... inte helt genomtänkt. Den är nämligen mycket högre än den gamla, vilket gör att vår fina fototapet kommer att försvinna bakom sänggaveln. 
 
... lite bökigare än planerat eftersom vi då "måste" tapetsera om. 
 
... lite svårt att planera för leveransen. Vill ju inte ha den gamla sängen kvar när den nya kommer, så för att vara på den säkra sidan skyndade vi oss att sälja den gamla sängen. Så nu sover vi på golvet. I typ fyra veckor framåt... Dumt.
 
... kanske lite dålig tajming på affären med tanke på trasig värmepump, trasiga toaletter, mm, men...
 
Hoppas att den är skön i alla fall.
 
:-)
 

Är det glittret som gör det?

Träffade Lillebrors nya fröken för första gången i går. Det var... omtumlande. Fast på ett bra sätt. Maken till glad och energisk människa har jag nog aldrig träffat på! Hon var liksom så översvallande glad att man inte kunde annat än flina med hela ansiktet. Efter en stund, när jag äntligen lyckades bryta in med en liten kommentar, kom jag på mig själv med att prata riktigt låååååångsamt, vilket inte alls är min grej i vanliga fall. Kände mig liksom tvungen att kompensera för Frökens energiska framtoning på något sätt. Lillebror han flinade mest hela tiden han också och när vi gick därifrån var både han och jag alldeles fnittriga. Vilken dam! Gissningsvis 60+ och fortfarande så otroligt engagerad i sitt jobb och orkar hålla farten uppe. Dessutom hade hon glitter i pannan. Bara en så´n sak!
 
Vid närmare eftertanke... Det kanske är glittret som gör det?
Ska nog prova lite glitter i pannan jag också 
 
:-)

Fjällen - en regning plats

Tog med mig mina kollegor till Sälen på konferens. Tänkte att vi skulle få uppleva några härliga höstdagar i fjällvärlden, men jag hade antagligen
1. helt fel bild av hur man definierar härliga höstdagar i fjällen
eller
2. missat att kryssa i rutan där man beställde strålande sol, blå himmel och några plusgrader.
 
Men dimma, spöregn och gråa moln funkade ganska bra det också. Har aldrig upplevt en slalombacke i geggform tidigare, men nu vet jag hur det ser ut också.
Vildmarksbad i dimma = helt ok.
Geocaching i spöregn = funkade, men skorna är fortfarande, två dagar senare, inte riktigt torra.
Och själv hittade jag en förkylning, men... jaja... det är sånt man får räkna med
 
:-)
 

Ibland har man liksom inget flyt

De senaste veckorna har spolanordningen på husets båda toaletter gått sönder. En lång och utdragen historia som vi inte har sett någon ände på ännu. Har en hink redo vid den minst trasiga toaletten som vi får använda för att manuell-spola lite då och då. Funkar, men är väl bara sådär lite halvkul.
Några dagar senare bestämde sig värmepumpen för att ge upp, men räddades tillfälligt av en duktig reparatör som dock rekommenderade oss att byta ut den gamla hunken mot en nyare variant innan den ger upp fullständigt. Detta innebär förmodligen att vi även måste borra nya hål i marken. Låter väl halvbilligt, va? Väntar på en offert och håller tummarna för att den gamla tuffar på tills vi har ordnat en ny.
Som om det inte vore nog så har golvvärmen på hela nedervåningen lagt av. Verkar ha hänt i somras när blixten slog ner en bit härifrån och även dödade vår nya tv samt två datorer. Med tanke på att det vid tillfället var 33 grader varmt så upptäckte vi inte att värmen inte funkade. Men nu, när det plötsligt är minusgrader, blev det oerhört uppenbart... 
Ja, just det - sedan gick ju fästet till diskmaskinen sönder också vilket gör att den tippar framåt när man öppnar luckan och drar ut själva diskkorgen.
 
Men annars så... går det väl ganska bra!
 
:-)

Favorit i repris fick lite uppmärksamhet

 
 
Lillebror, 7 år gammal, är minst sagt missnöjd med versionen av Barfotavisan som framförs i Allsång på Skansen. Mamman lyckas fånga ögonblicket och lägger ut filmen på YouTube.
I förrgår fick vi en trevlig liten kommentar till filmen från - tadaaa - Barfotavisans kompositör, Mats Paulsson, i egen hög person.
 
:-)
 
 

Att levla i verkligheten

Storebror funderar lite över generationerna och var han själv hamnar i ledet bland kusiner, far- och morföräldrar, farbröder och mostrar. När vi konstaterat att han tillhör samma generation som yngste kusinen, trots att han är 13 år yngre än Storebror, säger Lillebror - som förstås har lyssnat uppmärksamt:
 
"Jaadu... det är svårt att levla i verkligheten"
 
...Och det uttalandet kan förstås te sig fullkomligt obegripligt för den som inte umgås med den dataspelande generationen särskilt ofta (när vi nu ändå pratar om generationer). Ni får googla på verbet "levla" som kommer sig av det engelska ordet "level".
 
Ni andra fattar :-)
 
 

RSS 2.0