Glidet

De säger att det är en hel vetenskap att valla längdskidor. Men jag vet inte jag... Det funkar alldeles utmärkt att stryka på ordentligt med valla och sedan låta skidorna ligga i garaget i typ åtta år eller så. Ok, visserligen måste man ju ha rätt bra framförhållning med tanke på väntetiden. Fast å andra sidan kanske det är precis lika bra glid om man provar efter fyra eller fem år också. Det vet jag inget om. Däremot åtta år vet jag bestämt att det är alldeles lagom. Finfint glid!

:-)


Blue man group

De här killarna "äger sönder" enligt Storebror.Det betyder alltså att de är jättebra. Och det får man väl hålla med om, eller hur?

Till handdukstjuven

Någon stal min handduk i duschrummet på badhuset idag.
Den var gammal, sliten och inte helt ren. Jag hade torkat HELA kroppen med den flera gånger tidigare.
Tänk på det, du som tog den. HELA kroppen!

:-)

All inclusive-semestrar sätter sina spår

I foajen till badhuset.
Lillebror säger, med sin högsta röst: "Mamma, jag går till baren och väntar på Emil! Eller, jag menar att jag går till kafeterian. Jag är bara så van att säga baren!"

...och tjejen i kassan skrattade halvt ihjäl sig.
Mamman med!

:-)

Fotografering orsakar beslutsångest

Fotografen säger att vi ska välja ut tio bilder. Och hur ska det gå till? Va????


Dessutom var tanken med hela fotosessionen att vi skulle få två bra bilder att förstora upp. Två!? My God... Just nu känner jag mig sugen på att länsa sparkontot och göra 26 förstoringar!

:-)

Mössa på eller av

Mössan är på när jag åker till jobbet. Varmt och skönt om öronen. Men när jag kommer till kontoret blir det veligt:

Mössan av: spretigt, elektriskt hår som klistrar sig mot ansiktet och sprakar när man rör på det
Mössan på: lite väl varmt och för mycket "fjortis" för en 35-årig tvåbarnsmamma.

Fel hur man än gör....

Raderad repris

Igår skrev jag två inlägg varav det ena publicerades tre gånger och det första plötsligt försvann. Det som försvann innehöll lite vinterbilder, så det kanske var därför. Nog med vinter på bloggen skrev jag ju, så... men strunt samma. Jag provar igen:


Årets första grillning känns rätt avlägsen.


Och att gunga är det inte heller tal om på ett tag.


Till sist en liten tävling: Kommer snöhögen att nå upp till fönstret innan vintern är över? Förstapris är en väl använd, något defekt snöspade som man kan ta fram och titta på när man känner för att minnas vintern 2010
:-)


Vita vintervantar

Mina vantar gick sönder förra veckan, så jag tänkte att jag skulle köpa mig ett par nya. Det är ju ändå februari och mer vinter än vad det har varit på decennier, så det borde ju vara en lätt match. Tycker man. Men nej, nej, nej. De enda ordentligt tjocka vantar jag hittade i hela stada var ett par vita, stickade tumvantar. (Ok, det fanns ju knallröda skidhandskar och sådär, men de matchade inte min grå kappa särskilt bra. Man vill ju se någorlunda representabel ut på jobbet även om det är -22) De var alltså inte benvita eller sandbeige eller något sånt, utan kritvita. Och hur praktiskt är det? Tror ni de fortfarande är kritvita så här en vecka senare. Näehehehe. Skulle inte tro det.

Förresten, det var ett j**kla tjat om vintern i den här bloggen!
Nu får det vara nog!

:-)


Det här med business

"Vet ni att affärerna i Stockholm, de säljer inte grejjer till folk för att vara snälla. De säljer saker bara för att tjäna pengar" säger Storebror plötsligt mitt under frukosten
"Eh... jaja...Men hur är det med affärerna i Söderhamn då" vill Pappan veta. (Mamman har fullt upp med att hålla ordning på pokerfejset undertiden och kan inte kommentera alls.)
"Det är samma sak med dem. Fast mest är det i Stockholm."
"Aha. Men hur kommer det sig att du vet allt det där?"
"Äsch, jag har ju kollat på Youtube rätt mycket i mina dar!" säger Storebror

:-)


Det här med att kräkas

KusinSigne var på besök idag och passade på att kräkas lite över sig själv, sin moster samt mosters toalettgolv. Lite hamnade även i en potta (av alla saker man kan hitta) som mostern snabbt som ögat fick fram.
Inte kul alls var det för stackars Signe :-( 
När hon var färdigkräkt och nyduschad pratade vi lite om magsjukor och Signe hade många bra idéer om var man bör och inte bör kräkas. Väldigt intressant diskussion, faktisk :-)
"Och du vet du, när man kräks ser det ut ungefär som milkshake. Fast äckligt"

:-)

Hoffmaestro

Lite snygg stämsång så här på fredagskvällen. Håll tillgodo!


Till snöansvarige

Till dig som bestämmer.

Nu får du ge dig.
Det får inte plats mer snö på vår gård. Det är fullt!
Och förresten är jag trött på att skotta.
Jag är trött på att skrapa is från framrutan på bilen och på att sätta i och komma ihåg att ta ur den där förbenade motovärmarsladden.
Trött på mössa och vantar!
Så du, det räcker nu. Verkligen.
Ingen mer snö!!

Tack

:-)

Träningsvärk

Jag tror att jag efter gårdagens pilatespass kan ha sagt något som "inte så jobbigt idag" och "man känner sig knappt trött alls".
Jag tar tillbaka det.
I morgon ska jag träna de två muskler som jag inte tränade igår. Om jag tar mig ur sängen

:-)

Heson och plånboken

Jag är ju som bekant bra på att tappa grejjer. Ja ni vet... 
Idag jonglerade jag lite med min plånbok. Jag skulle låsa bilen, hålla i ett par vantar samt plånboken samtidigt. Men det gick ju såklart inte. Jag lyckades låsa bilen utan att tappa vantarna, men plånboken gled iväg lite snyggt över parkeringen och in UNDER en annan bil. Perfekt! Bara att ställa sig på knä i snön och sträcka sig så långt in under bilen som möjligt. Lillebror stod bredvid och pladdrade på som om det var helt normalt för hans mamma att krypa runt under folks bilar. Men jag gissar att tanten som precis skulle åka iväg i bilen bredvid undrade en aning vad jag höll på med.

:-)

Inställt eller inte?

Någon (jag tror det var svärmor), berättade för mig tidigare idag att kvällens OS-störtlopp blivit inställt. Jag tror i alla fall att det var så hon sa. Och jag råkade säga det till Pappan som hemskans gärna ville titta på störtloppet. Nu är han nere i källaren och fixar med något. Jag har precis nattat barnen. På aftonbladet.se står det att Anja Pärson kraschade i störtloppet... som alltså inte var inställt...
Ooops...

:-)

Att bryta sina vardagsrutiner

Ibland måste man ta till djärva metoder för att liva upp den trista vardagen. Man kan till exempel ägna en dag åt att bryta alla rutiner man har. Ni anar inte vad spännande det kan bli!

Idag tog jag t ex sovmorgon och klev upp 06.36 istället för 06.33. Kände mig fantastiskt mycket piggare när jag vinglade iväg in på toaletten för att göra mina morgonbestyr!

När jag skulle träna lade jag mina kläder i det tredje skåpet på nedersta raden från dörren räknat, istället för i det första skåpet på översta raden. Detta innebar att jag måste böja mig ner för att hänga in mina kläder och jag fick mig en rejäl överaskning när jag reste mig upp igen. Under tiden jag stod på huk och försökte hänga upp min jacka på en krok långt där inne i skåpet, hade någon nämligen passat på att öppna dörren ovanför mig och den slog jag huvudet i. Vilken överraskning! Och överraskningar som är sånne roliga!

Efter träningen köpte jag min lunchsallad på OK istället för på Shell. Och jag tog pastasallad med kyckling och mangodressing istället för pastasallad med räkor och mangodressing. Stor skillnad!

Middagen inhandlades på Sibylla istället för Mc Donalds som brukar vara det givna alternativet när vi inte orkar laga mat. Roligare leksaker och godare hamburgare.

Ja herreminje vad enkelt det kan vara. Vilken dag! Vilka förändringar! Det gäller bara att tänka till och våga bryta sina rutiner så blir allt sååå mycket roligare!

:-)

Nog!

Ni ba:
"Har hon inget bättre för sig, människan, än att sitta framför datorn och blogga hela kvällarna?"
Heson ba:
"Eh... joodå!"

Så, nu får det vara nog!
Adjöken!

Meet Mr Mooney

Ja just det ja! Apropå det här med språk:
För att lära mig det engelska språket så fick jag i årskurs tre (eller var det fyra?) stifta bekantskap med "Mr Mooney" och hans vänner: Edgar the elk, Polly the polarbear, Kathy the kangaroo, Leo the Lion och Emma från Sverige! En underlig samling figurer med konstiga sånger om hur man borstar tänderna och om vilken färg man har på sin cykel. Märklig pedagogik med en touch av 70-tal. 
Fast jag kan fortfarande inte se en älg utan att tänka "Öööuung. I´m Edgar. I´m an elk", så något lärde jag mig ju av det också.

:-)

Språket

Fröken Thyrsson ska på italienska-kurs idag och det fick mig att fundera lite över varför de ord som jag kommer ihåg från mina tre år av studier i det italienska språket är:
"il pontagonista", vilket betyder "huvudrollsinnehavaren" och "il matrimoniale" som betyder "dubbelsäng"?

Jag funderar och funderar, men... nej. Jag får bara konstiga tankar i huvudet, som inte alls har något att göra med det vi gjorde på italienskalektionerna.

Jag har läst tyska också. Då lärde vi oss att sjunga "Oh Tannenbaum" samt denna lilla dialog
"Tag Gabi! Wie gehts?"
"Prima. Und du?"
"Gut. Dann komm."

...men jag inser att det är något som inte stämmer.

"Goddag Gabi! Hur står det till?"
"Finemang. Hur är det själv?"
"Bra. Kom med!"

Det är lite goddag yxskaft över det hela...men det är väl sen sisådär 23 år sedan jag lärde mig den, så det kan ju hända att jag har råkat glömma en del ord under den tiden!

 
:-)


Semla!

Och förresten. Dagens höjdpunkt: Storsjöbagarns i varm mjölk!


:-)


Inte fler nu Heson. Nej(likor) alltså

Jag städade lite i skafferiet idag. Nästa jul, när jag börjar prata om apelsiner med nejlikor i som luktar så himla gott och som är ett måste för att få till den där riktiga julstämningen, påminn mig om att jag INTE behöver köpa nejlikor!:-)

Träningsproblem

Mitt gym har investerat i nya träningsmaskiner. Jättefina. Verkligen. Och avancerade. Massor av knappar och till och med inbyggd tv i varje maskin. Lyxigt värre. Fast just nu tycker jag det känns som att det är mycket yta och lite äkta finess om man säger så. De är blanka och fina, men vad hjälper det när man inte fattar hur de fungerar? Va, va, va?!?! TVn var ingen konst, den fick jag igång direkt, men att få lite motstånd på träningscykeln och att få löpbandet att snurra i någon lämplig hastighet var värre. I fredags körde jag "kan-själv"-stuket. Satte mig på cykeln och försökte se ut som att jag hade koll. Sedan tryckte jag hysteriskt på alla knappar, men fick ändå trampa luft i säkert en kilometer innan jag lyckades få skrället att alstra åtminstone liiite motstånd. Det var ingen bra metod.
Idag frågade jag personalen. Inte EN personal, utan just PERSONALEN. En liten delegation av gymanställda ansträngde sig till det yttersta för att få löpbandet att uppföra sig som jag ville. Det var inte lätt. Och faktum är att inte ens de lyckades helt och hållet, men jag blev i alla fall svettig så det fick duga. 
I morgon blir det pilates istället...

:-)


Reakatalogen

Ordningen är återställd.
I år kom den i brevlådan och talongen fanns på näst sista sidan. Precis som det ska vara.
Talongen är redan ifylld och klar och kommer under morgondagen att lämnas in på den lokala Bokiabutiken.
Sedan är det bara att vänta till den 25!
Längtar...

:-)

Sop-problem

När man vaknar av ljudet av sopbilen som tömmer grannens soptunna och inser att ens egen står kvar uppe vid huset, då blir man inte glad.

Undrar var vi ska göra av de närmaste två veckornas sopor i väntan på nästa tömning...?
Tips, någon?


Olika intresseområden

Kompis Elsa och Lillebror pratar lite i bilen på väg hem från pulkabacken.

"Jag kommer inte ihåg hur många vargar de sköt under vargjakten, men jag tror det var sjutton eller fjorton", säger kompis Elsa
"Vargjakten? Vad är det", säger Lillebror
"Ja, när man skjuter vargar och sådär... " säger Elsa
"Jaha" säger Lillebror och funderar en stund
"När vi kommer hem kan vi väl titta på OS?" säger han
"OS? Vad är det?" säger Elsa
"Det är sport. Lite olika sporter. På TV."
"Jaha. Fast jag gillar inte sport..."

:-)

I nöd och lust

Kompis Elsa har hälsat på idag. Där är det ord och inga visor. Man kommer liksom inte undan utan det är bara att gilla läget:

"Kalle, jag ska gifta dig med mig!"

:-)

Helgen i bilder

Tre bilder för att sammanfatta helgen:

Kompis Elsa och Lillebror. Killen i mitten vill vara anonym, men jag kan avslöja att han håller till i skogsbrynet strax bakom värmestugan i Gussibacken.


En räka och en... fisk? Läskig liten rackare som dök upp i påsen med frysta räkkor (eller dök och dök, det hade han förmodligen redan gjort för sista gången ett bra tag innan han hamnade i påsen hos oss) Ska nog ta och skicka bilden till företaget vars namn stod på påsen tror jag.


Solsken hela helgen. Barn som inte vill gå ut. Men Mamman kan knepet - man mutar bara med en semla på TeWes konditori, så följer de snällt med :-) Och på TeWes passade vi på att köpa ett hjärtformat bröd till räkorna och sedan fick Lillebror posera med den i en snöhög.

:-)


Lite vilse

Till dig i det grå huset bredvid studieförbundets lokaler:

Om du undrar varför det är bilspår i snön på din gård, så var det bara jag. Och det var rätt nära att jag körde fast dessutom, så jag tycker nog att du borde skotta bättre i fortsättningen. Ja, alltså ifall det kommer fler virriga människor från andra sidan stan, som inte kan se skillnad på ett stort grått och ett stort gult hus.
Ett tips bara. Och jodåtack, jag hittade rätt tillslut!

:-)


På gymmet - en analys

Det är alltid lika spännande att gå till gymmet. Dels för att man sedan kan gissa vilka muskler man inte kommer att kunna använda normalt dagen efter och dels för att det finns så många olika människor man kan studera i smyg. Nå´t måste man ju roa sig med när man står där på löpbandet :-)

Efter ett tag så utkristalliserar det sig några olika träningstyper bland människorna som rör sig bland maskinerna. Och i brist på annat så kommer här en liten lista på några av dessa, samt en mycket ovetenskaplig analys av deras syfte med gymbesöket. Håll till godo:

Tidningsläsarna:
Tar sig en tidning, sätter sig på cykeln och trampar i maklig takt medan han/hon läser. Blir knappt eller inte alls svettiga. Här är det säkerligen bara känslan av att kunna säga till sina vänner och bekanta att man går på gym som är det viktiga.

Hårdtränarna:
Tar i så att svetten sprutar, de frustar och stånkar och kämpar tills de nästan ramlar av cykeln/löpbandet/crosstrainern. Lite sadistiskt lagda människor som gillar att plåga sig själv tills de nästan kräks.

De effektiva:
Är redan på plats på löpbandet när man själv dyker upp. Så fort ett pump/aerobics/pilates-pass eller annat, drar igång i gruppträningslokalen, så slinker de in där. Efter passet kommer de tillbaka ut i gymmet, tränar vidare och är fortfarande kvar när man själv är duschad och klar. Här misstänker jag att man passar på när man för en gångskull tog sig iväg. Lika bra att köra tills man stupar för man vet aldrig när man får tid/lust/ork att gå dit nästa gång.

Snabbtränarna:
Cyklar de snabbaste de kan i fem minuter. Sedan vilar de, traskar runt lite, dricker lite vatten och så springer de i fem minuter. Vila, traska runt, dricka vatten. Tio snabba drag i någon arm-träningsapparat. Vila, traska runt osv. Jag gissar att det här är den sammanlagda tiden man befinner sig på gymmet som räknas. Hur mycket man egentligen tränar är mindre viktigt.

Ja så långt har jag kommit i mitt kategoriserande. Återkommer kanske med fler kategorier vid ett senare tillfälle.

Sedan är det ju lite intressant att se vad folk har på sig också. En del verkar ha lagt ner en förmögenhet på snygga träningskläder och dyra skor (inte helt o-ofta tillhör dessa kategorin "Tidningsläsaren"), medan andra återanvänder gamla urtvättade t-shirts och blankshorts från -89. Det händer även att folk tar sig en springtur på löpbandet iklädda skiddräkt och jag brukar träffa på en tant (modell äldre) som använder såna där blå skoskydd av plast ni vet, ovanpå sina vanliga vinterskor!

Själv är jag såklart alltid rätt klädd i lagom avpassade kläder, varken snygga, fula eller särskilt dyra och som matchar så mycket som är nödvändigt. Och så tränar jag alldeles lagom. Blir lite snyggt svettig, lite härligt rödblommig och lagom trött. Såklart. Så mig kommer man inte att lyckas kategorisera in någonstans. Nejnejnej

:-)

Har du legat med släppen?

Jag kan hålla en sak i handen och bara se hur den liksom flyger iväg. Mobilen t ex. Den är ofta ute och flyger och landar lite här och var. Och plånboken. Nycklarna, tandborsten, knivar och gafflar, Bregottförpackningar... Allt ramlar ur händerna!!

Min farmor brukade säga "Har du legat med släppen" om man tappade något på golvet. Konstigt uttryck... Vaddå legat med? Som i hrm... det-där-man-gör, ni vet? Eller räcker det med att man bara har legat litegrann strax bredvid den där "Släppen"? Och vem är han? Eller hon? Eller VAD är det? Och varför skulle han/hon/den/det göra så att man tappar saker? Nej, ett fullkomlig obegripligt uttryck!

"Jahaja, och vad vill hon nu säga med det här", undrar väl ni nu då?
Och då ska jag villigt erkänna att jag inte har en aning. Det vara bara ett försök till att skriva ett intressant blogginlägg medan jag väntar på att barnen ska somna. Och nu när jag har skrivit det så känns det inte sådär jättelyckat. Fast jag har i alla fall löst mysteriet. Om vi räknar med att detta uttryck är sant, då alltså. För i så fall måste "Släppen" vara Pappan, eftersom han och jag... ehrm... ja ni vet... ligger bredvid varandra i sängen ;-)

Och för att avsluta detta fullkomligt onödiga och underliga blogginlägg så vill jag även berätta att jag idag läste i Computer Sweden att det är ute att göra smileysar med näsa. Så här :-) Totalt omodert och förmodligen jättetöntigt. Dessutom hävdade jag när vi diskuterade saken runt fikabordet, att jag ALDRIG gör näsor på mina smileysar. Men jag ser ju nu, att det gör jag ju visst det. Hela tiden.

Så man kan alltså konstatera att jag alltså inte bara har "legat med Släppen" utan även är totalt omodern.

Bloggtorka idag va...
:)


På jobbet

Visserligen har det slutat att droppa vatten, men det sticker i näsan och det luktar fortfarande rätt så unket på kontoret. Dessutom står det en man i en skylift utanför mitt kontorsfönster och hackar is med någon form av verktyg vars ljud påminner väldigt mycket om en tandläkarborr.
Kommer att gå bra att jobba idag.... not

:-)

Dagsverke, fina ord och middagstips!?

Idag har jag:

- Jobbat hela dagen
- Tränat
- Lagat mat
- Skottat snö
- Vikt två blå IKEA-kassar med tvätt
- Planerat upp veckans middagar, samt delar av helgens middagsbjudning
- Handlat
- Gjort müsli

Och det får man väl räkna som ett skapligt dagsverke va?!?!
Och, jo, nu fiskar jag både efter kommentarer (det har varit så tyst här ett tag) och gärna med fina ord som "meeen-vad-du-har-varit-duktig-Heson" alternativt tips på en bra varmrätt som jag kan bjuda min vän A och hennes familj på på lördag. Eller både ock :-)

Tackar och bockar i förväg, samt önskar alla en trevlig kväll!

:-)

Heson tipsar - hur man underhåller femåringar

Man tar en burk karamellströssel *, samt samma antal sugrör som man har femåringar. Häll ut strösslet över köksbordet** och dela ut sugrören. Sedan leker man dammsugare och har inte tråkigt på en låååång stund!* Det går säkert bra med choklad eller annan smak också. Vår burk hade dessutom bäst före datum 98-04-05, men det går säkert lika bra med årets modell!

** Det grejjar femåringarna väldigt bra själva, så man behöver inte ens hjälpa till.

En dålig affär

Om man har lovat sin son en ny skateboard så låt honom för guds skull köpa den på nätet!! Krångla inte och kom med vuxen-kommentarer som "Om jag ska köpa en skateboard till dig för 1000 kronor så vill jag ju veta att det är en riktigt bra skateboard" och "Det måste ju vara bättre att köpa en i en affär där personalen kan hjälpa till så du får en som passar dig". Inget sånt!!!
Det som händer är att du måste ägna en lördag åt att åka till en skateboardaffär (bor man i Söderhamn ligger den närmaste i Gävle, vilket är 7,5 mil bort). Personalen kan måhända vara väldigt trevlig och väldigt hjälpsam, men det blir väldigt mycket dyrare än att köpa en på nätet.
Förutom att brädan kostar 1500 kr istället för 1000, så kan det tillkomma diverse kringkostnader som t ex 300 kr i inträde på JungelCity Lekland (muta för att Lillebror skulle hänga med), 150 kr för ett gäng french hot dogs och lite godis (barnen kan råka bli hungriga innan man ens kommit halvvägs, så man måste nödproviantera), 8 kr för parkering (ok, inget att bråka om kanske), samt 200 kr för pizza senare på kvällen eftersom man är för trött för att laga mat. Lite bensinkostnader på det också så slutar kalaset på drygt 2000 kronor.
Som sagt: Krångla inte. Låt sonen köpa en bräda på nätet!!!

Fast sonen blir förmodligen väldigt nöjd med sin nya bräda och det är ju bra :-)


På Thelbacken intet nytt...

Jaha. Nähe.
Inget mer att rapportera om idag.
Over and out


Dagens middag

När man halkar sig fram till pizzerian för att hämta lite torsdags-mys mat, halkar tillbaka hem och precis när man ska kliva ur bilen ringer pizzerian och talar om att de glömde skicka med såsen till kebabtallrikarna. Då blir man först glad och tänker "Ojojoj, vilken bra service!" Fast när barnen börjar skrika att de inte alls vill åka tillbaka och hämta någon gammal sås och man håller på att krocka när man kör ut från gården, det är bilar och traktorer överallt så man måste köra jättesakta och man plötsligt inser att man skulle kunna dö stora svältdöden på fläcken, då känner man sig istället rätt irriterad "De måste väl för bövelen se till att skicka med alla tillbehör när man köper mat!! Eller hur?!?!"
Fast när man äntligen är tillbaka hemma och har fått i sig lite mat (köpmaten var dock till barnen. Själv fick jag omelett) konstaterar man att det nog var rätt så bra att de ringde ändå. Ingen har ätit kebabkött. Några strips och eventuellt ett par gafflar ris har gått åt, men såsen är slut!

Dagens middag på Thelbacken: Sås med ris/strips och kebab.

:-)


Ovanlig känsla

Alltså... det här är en väldigt ovanlig känsla, men...jo.. faktiskt...
Jag tror att jag har tråkigt...
Mäh! Senast det hände var väl på våren 1992, tror jag. Det kan ha varit hösten 1993 också, men jag är lite osäker.
Jisses!

:-)


Dagens tema: vattenläckor

Vattenläcka nr 1

På jobbet rinner dett unket smältvatten efter väggarna och bildar snygga, bruna spår samt gör härliga pölar lite här och där. Några fräsiga fladdermöss och lite mörker så skulle man nästan kunna tro att man befinner sig i en gammal instängd grotta. Visserligen är det bra att byta arbetsmiljö ibland, men grotta? Näe...jag vet inte jag...


Vattenläcka nr 2

En vattenflaska som inte var riktigt stängd låg i min träningsväska. Resultat: en dyngsur vänstersko, blöt handduk, samt blöta trosor och strumpor. Kul.Carola och presenten

Säga vad man vill om Carola. Sjunga kan hon, men hur pass smart är hon egentligen?
Hon har, enligt Aftonbladet, åkt till Haiti för att hjälpa till efter jordbävningen. Där träffar hon sitt fadderbarn, 15-årige Edens och överlämnar en present. Denna 15-årige kille har nyss varit med om något riktigt traumatisk, hans hus är skadat, skolan har rasat, men själv har han klarat sig ganska bra. Och vad fick han i present? Jo en parfym! Ehhh.... hur tänkte hon?

Läs själva: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6536437.ab

Somriga gullungar

...och här har ni ytterligare två gullungar:


Kusin Signe och Lillebror. Lägg märke till att fotot är taget vid en tidpunkt då världen var mer grön än vit. Det är nästan så att jag har glömt hur det känns!

:-)


En bild till!

Och titta här! Två av mina favoritkillar på samma bild :-)Storebror och KusinOtto

En snygg kille

Det här är en av de roligaste killar jag känner. Ruskigt söt är han också, och faktiskt lite extra gullig i tomtekläder. Och eftersom jag är väldigt rädd om honom så får han bara leka ljuset och tändstickan. Inte tändsticksasken. Det vore ju totalt oansvarigt av mig som Moster, eller hur!


Kusin Otto

:-)

Planerat och klart!

Vissa människor kanske tycker att månaden maj är väldigt långt borta och har ännu inte alls ägnat en tanke åt vad de ska göra då. Men här i huset har vi framförhållning. I tell you.

Först har vi ju StarWars-dagen den 4 maj. (Jag förutsätter självklart att alla har koll på denna högtidsdag som kommer sig av det StarWarska uttrycket "May the force be with you", som lite förvrängt blir "May the 4:th...." dvs fjärde Maj! Finurligt så det förslår!) Då har Lillebror bestämt att vi ska ägna hela dagen åt alla StarWars-aktiviteter vi kan komma på. Det blir tvspel, lego-byggen och annat. Vilken happening det kommer och bli!

Den 10:onde maj är det sexårskalas hela dagen och förmodligen kombineras det med ett 59-årskalas också.(Lillebror och Morfarn fyller nämligen år på samma dag.)

Sedan har vi några ännu oplanerade dagar där i mitten av månaden innan vi är framme vid höjdpunkten som infaller den 23:e maj. Faktiskt kan det vara att detta inte bara är höjdpunkten på maj, utan rent av på hela 2010! Joråsåatte.....! Stockholm, Cirkus och Wilco. Det är STORT!

Planerat och klart!

:-)


Har man inget annat att blogga om så får det bli en lista

En lista över annorlunda, roliga och oväntade saker som hänt idag:

1. Man blev blöt om fötterna när man klev in i fikarummet på jobbet.
2. Pappan avslöjar att han har ätit pizza med Malin Berghagen vid ett tillfälle (...fast det kanske var igår han berättade det...hmmm... äsch, eftersom det är jag som bestämmer så bestämmer jag att det platsar på listan ändå)
3. Det kom ett SMS från GranCanaria där det stod att Martina och Mattias har blivit herr och fru Pettersson! Hurra, hurra!!!


:-)


Min vanliga otur del 2

Jag shoppade nya kontakter igår, men glömde köpa krokar att hänga lamporna på.
Idag köpte jag krokar, monterade på de nya kontakterna.
De passade inte.
Grrrrrr!!!

Typiskt mig att köpa fel, fastän jag ringde hem och frågade en extra gång.
Pappan köpte nya. Men jag tar nog det i morgon tror jag, annars visar det sig förmodligen att jag har klippt kablarna för korta så de inte räcker upp till uttaget, eller något annat kul.

:)


RSS 2.0