En plan

Ingen matkasse från Ica den här veckan. Man har minsann blivit lite bortskämd... Hittills har de "vanliga" veckorna varit lite ostrukturerade, men den här veckan hade jag en plan.

Vi började med McDonalds i måndags. Det var egentligen inte alls enligt planen, men eftersom vi hade bråttom och jag var så himla trött efter dagens pladdrande, så... ja då fick det bli det.

De stuvade makaronerna som vi tänkt äta i måndags tog vi i tisdags istället.

Idag var planen att jag och Storebror skulle laga helstekt kyckling med ris och gräddsås medan Pappan och Lillebror var på hockeyträning. Men så kom Pappan på att han hade bokat in ett rep med Collinis och kunde inte hänga med på hockeyn. Övriga tre familjemedlemmar fick bråttom och tuggade i sig varsin korv med bröd och iväg till ishallen. Kycklingen lagade jag till när vi kom hem, men frågan är när den ska ätas. I morgon är det nämligen dags för julbord med jobbet.

Så jag vet inte jag... är inte planering rätt överskattat?

:-)

Pepparkakshumör

Fördelen med att ha en dålig dag på jobbet så här i juletider är att man får tröstäta hur många pepparkakor man vill ur den stora kakburken i fikarummet.
Synd för leverantören av nämnda kakburk att Heson inte var på sitt snällaste humör när hon tog till tröstätandet idag, eftersom hon ilsknade till ännu mer när den visade sig innehålla mest smulor och bara några få hela pepparkakshjärtan. Hmrpf!
Men en himla tur för Hesons arbetskamrater som nu kan se fram emot ännu ett par kakburkar, gratis från leverantören.

:-)

Livet som webbutvecklare

Ohh, livet som webbutvecklare är allt bra spännande! Ibland får man ge sig ut bland "vanligt" folk och pladdra oavbrutet en hel dag. Som idag till exempel! Ett helt rum fullt av folk som lyssnade uppmärksamt. En del till och med blundade och NJÖT av att höra min ljuva stämma. (Eller så var det bara palt-koman efter lunchen som slog till, men... jag föredrar att se det som att de helt enkelt var lyckliga över min närvaro.)

Efter ett par timmar kände jag att jag avancerade från "hon-som-kan-en-massa-smarta-trix-för-hur-man-gör-sin-webbplats-intressant" till "hon-som-kan-en-massa-smarta-trix-för-hur-man-gör-sin-webbplats-intressant-och-samtidigt-kan-fånga-en-nedfallande-filmduk-med-pekfingret". Lite mer hjältestatus på den och helt klart värt mitt nu ömmande, röd/blåa pekfinger. Dessvärre degraderades jag framåt eftermiddagen till "hon-som-tror-hon-har-hittat-ett-bra-gratis-och-enkelt-bildbehandlingsprogram-som-alla-kan-prova-men-som-pinsamt-nog-inte-fungerade-alls-idag", men... ja, ja. Jag fick ju vara hjälte en stund i alla fall!
:-)

Festlig fest

Fenomenalt festlig fest igår!!
Och lång.
Lång har även den här dagen varit. Fast på ett lite annat sätt.
Dock inte alls lika festlig.

:-)

En fredag med full koll

Hade full koll och gott om tid innan Storebror och jag skulle ta tåget till Gävle i morse (vi skolkade. Typ. Fast vi frågade fröken om lov först, så det var bara fuskskolk). Inte förrän jag stod fullt påklädd i hallen, med ena benet utanför ytterdörren kom jag på att jag glömt bort att jag vaknat med en ovanligt liksom avlång och hög morgonfrisyr. Inte för att jag är särskilt fåfäng, men det var faktiskt så illa att det helt enkelt inte gick att gå ut utan att försöka göra något åt eländet. Och plötsligt var det inte alls gott om tid längre. Dessutom hade vi glömt att tanka bilen. Tur att man gillar lite spänning i tillvaron ibland. Hur skulle det gå? Skulle bensinen räcka? Skulle vi hinna fram i tid? Spänningen var olidlig!!

Men jorå. Svaret är: Bra. Ja. Ja.

Tur det, för resten av dagen blev mycket trevlig. Lite shopping, lunch-sushi, cappuchino på café och en massa bra och mysigt mamma-son-prat. Borde göras oftare!

:-)

Sanndröm?

Om man drömmer att man är på promenad, går förbi en väns hus och blir inbjuden till den fest som pågår där, blir placerad bredvid två okända damer som hela tiden liksom glider av sina stolar och ner under bordet så man måste hjälpa till att dra upp dem, vad betyder det?

Undrar om det kan vara idé att ta med en rulle dubbelhäftande tejp till festen jag ska gå på i helgen? Utifall det var någon slags sanndröm. Hmm... Tror nog jag gör det, för det är ju dumt att chansa när man äntligen ska få gå på middag och sedan svänga sina lurviga till världens bästa* niomannaband GrooveYard!

:-)

*Ok. Jag är kanske en aning partisk - jag råkar nämligen vara gift med keyboardisten - men vem bryr sig. Det är svängigt!

På cirkus

Idag har vi provat på det här med att komma i tid. Alltså, inte så att vi har för vana att komma för sent, men nu kom vi i GOD tid. Så pass att vi fick en parkeringsplats precis utanför och dessutom kunde välja i princip vilken plats som helst i lokalen! Snudd på världsrekord!

Och tack vare detta satt vi på första parkett (nåja, andra då. Man vill ju inte vara pinsam heller) när Lillebror och hans klasskompisar bjöd på cirkus! Apor, starka män, ballerinor, hästar, tigrar, trollkarlar och clowner::-)

Det verkade ju så bra...

Note to self: en strumpa som tumlat runt inuti en annan strumpa är inte allldels självklart helt torr. Det kan då hända att man efter duschen på gymmet får välja mellan att sätta på sig en svettblöt strumpa (den man nyss tränat i) eller bara en blöt strumpa (den man tidigare samma dag var så lycklig över att man hittade inuti en annan strumpa och därmed slapp ägna flera minuter åt att leta efter bland alla andra strumpor i torktumlaren.)

Kom nu ihåg det i fortsättningen!
:-)

Dyrt :-(

Fattar man ju hur det kommer sig att NHL-proffsen har sådana löner som de har när de säljer matchtröjor i barnstorlek för dryga 1200 kr! Hmpf! Och Lillebror som så gärna vill ha en Vancover-tröja i julklapp, men alltså... så mycket pengar för en tröja bara för att det står Daniel Sedin och Vancouver på... jag vet inte jag... Undrar om han tycker det är ok att jag pysslar ihop en egen?
:-)

Nu är det jul igen :-)

En liiiten tjuvstart, för egentligen är det enligt lag (en mycket intern sådan) inte tillåtet förrän tidigast lördag när adventsljustakar och stjärnor är framtagna, men... nåja... Ingen regel untan undantag. Och gott var det!

Dagens aha!

Lillebror berättar om någons* innebandyklubba som har "gått på tur".
"Ehhh... Menar du att den har gått itu? Att den blev till två delar?"
"Ja. Den gick i tur"
"Jaha, jag förstår. Fast man brukar säga att "den gick itu". Tu betyder liksom två, som i två delar. I tu. Är du med?"
"Ja... Den gick sönder."

:-)


* Ja, jag erkänner. Det blir liiiite mycket med detta oändliga innebandy- och hockeypladdrande så eventuellt har jag inte fullt fokus hela tiden. Men nästan!

Den som spar han har...

Var är måttbandet när man behöver det som bäst!?! Va va va??!!

Jo, i en låda i källaren, strax till vänster om den gamla microvågsugnen, bakom den gamla kaffebryggaren och under två knöliga "God Jul" servetter! Det vill säga i samma låda som Storebrors gamla klocka med sprucket glas och ett anteckningsblock där någon har skrivit "Skruvvat gaderåber" på första sidan. Ja det är alltså den lådan som står på hyllan under den med två trasiga strykjärn, tre flaskor ugnsrengöring, två flaskor växtgödning, två flaskor impregneringsspray och två tårtspadar i silver som är i stort behov av en putsning. Och så står ju den där kartongen med gamla bäbiskläder sedan jag var liten där också. Bredvid spegeln som är gjord av ett gammalt fönster.

Där låg måttbandet! Undrar just hur det hamnade där...*

:-)

* Och JA det var mycket välbehövligt med en rensning! Erikshjälpen och soptippen kommer att få fullt upp i morgon!

Söndagsrapportering

Åsså blev det söndag igen då. Proppmätt på pizza och med näsan full av damm efter dagens källar-röjning. Ni aaaanar inte vad många dammråttor vi hade bakom torkskåpet! Whoahaha! Borde ha sparat dem och startat ett zoo så hade vi kunna tjäna ihop pengar till målningen på inträdet. Eller åtminstone till hyra av släpvagnen som kommer att behövas för att frakta åbäket (torkskåpet alltså) till tippen. Men, jag tog den enklaste vägen och använde helt enkelt dammsugaren istället. Glömde dock hålla andan under tiden, så därför kliar det hysteriskt i näsan nu.
Så kan det gå.

Just nu behöver jag bestämma mig för om det är smart att gå och lägga sig tidigt och försöka vara lite utvilad när jag hugger in på den nya veckan, eller om det är lika bra att köra hårt direkt. De närmaste dagarna kommer nämligen att innehålla ett 34:årskalas, en resa till Ljusdal för att hålla i en utbildning, en musikal med Lillebrors klass, en shoppingresa till Gävle med Storebror samt en mycket efterlängtad fest. Bara roliga grejjer!

:-)

Sushikväll


Sol och värme? Ja tack!

Känslan när man har betalat hela summan för en resa till Lanzarote...
Rätt fin faktiskt!
:-)

Hungrig Heson

"Skulle bara" ett par, tre eller fyra saker på lunchen. Apoteket, Synsam och Barnens hus. Och så råkade jag slinka in i en klädaffär också, men det var bara för att det såg så tomt ut där inne och jag tyckte synd om expediten som inte hade något att göra (dagens goda gärning!) Ehrmm...

Jo, i alla fall, så hade jag lite otur när jag tänkte. Eftersom jag var jättehungrig redan en kvart innan lunchen så borde jag ha insett att det inte var någon bra idé att fixa först och äta sedan. Men nu är det ju så att när ett viss stadie av hunger är passerat, då fungerar inte Hesons hjärna riktigt bra och då kan det gå precis hur som helst.

Efter sista affären skulle jag åka in på Preem för att köpa mig en sallad - det var planen som jag hade räknat ut innan hungersnöden slog till - men nu kom jag på att en macka med halloumi och aubergine nog var ett bättre alternativ. Insåg dock att den var lite för liten, så jag kompletterade med en smoothie (halloumi och smoothie?! Ja, ni hör ju själva) samt en påse nötter - särskilt utvalda av Anja Pärson och därmed tre gånger så dyr som vilken annan nötpåse som helst.

Jaha och hur blev det då: jo, när jag hade piggnat till så insåg jag att den summa jag betalat för lunchen, hade räckt till två sallader och om jag hade struntat i smoothien och tagit en Ramlösa istället hade jag fått paketpris och sparat ett par tior. Dessutom var mackan för liten och jättesalt vilket gjorde att jag var tvungen att ägna eftermiddagen åt att dricka massor med vatten, vilket i sin tur gjorde att jag fick avbryta det jag jobbade med för att gå på toaletten flera gånger och hann således inte färdigt det jag hade tänkt bli färdig med idag. Nötterna och smoothien var goda, men kombinationen... näe.

Så nu vet ni det. Hoppas i antecknade denna mycket intressanta information riktigt noga... och kom ihåg att passa er för halloumimackor på Preem!

:-)


Färdig.

Möte hela dagen.
Kalas hela kvällen.

Heson är slut som artist.

Återkommer!


:-)

Vad är det för en dag? (imorgon, alltså!)

Vaniljhorn - check
Rimbobullar - check
Mormors tårta - check
Marängglasstårta - check
Allt checkat och klart enligt den blivande elvaåringens önskemål.
Imorgon blir det kalas.
Bästaste stora, lilla ungen min!
:-)

Att invandra eller bara vandra, det är frågan

Äntligen hemma!
Vi pratar lite om helgen och jag berättar att sängen jag har sovit i var ganska hård och obekväm.
Lillebror funderar en stund och undrar sedan:
"Varför måste sängarna vara så hårda på såna där invandrarhem?"
:-)

Snart hemma igen!

Flygturen till Arlanda avklarad. Har idag lärt mig att det är helt ok att åka från Arlanda till Ronneby med schampo och duschtvål i handbagaget, men åt andra hållet är det helt otänkbart. I Ronneby måste man dessutom ta av sig stövlarna när man går igenom säkerhetskontrollen, medan man på Arlanda kan traska igenom hur som helst. Märkligt...

Nu: väntar på tåget hem!

:-)


Lördag på vandrarhem

Lördagkväll. Ensam på ett vandrarhem. Och då menar jag ENSAM. Verkar som om jag är enda gästen... Men, tja... Jag har lite brieost, äpple- och fikonmarmelad, oliver, cashewnötter och lite bubbelvatten, så det går ingen större nöd på mig.
:-)

Framme!

Det gick bra! Jag är framme! Och inte ens en endaste liten luftgrop! Hurra hurra!
Ok ett par missöden har ju resan innehållit förstås, men inget flygrelaterat. Jag råkade bara stoppa handen i mitt vattenglas istället för i muggen med nötter där på caféet eftersom jag blippade på telefonen samtidigt och inte hade riktigt fokus på min vänsterhand. (vi snackar HELA handen här, inte bara fingertopparna eller så. Jag skulle ju ta en näve nötter, så... Wohahaha)
Ja och så hälsade jag artigt, tog i hand och presenterade mig för farbrorn som driver vandrarhemmet där jag bor. Trodde ju att han tillhörde övriga farbröder som jag ska umgås med imorgon och som också bor här, men... näe. Han ville bara ha betalt och ge mig sängkläder och en handduk. Fast det skadar ju aldrig att vara artig, så egentligen var det väl bara bra.

Men annars tycker jag nog att det går ganska bra så här långt.
I morgon utbildning - nu lite förberedelser och sedan sova.

Go´natt!

:-)

På väg...

Jaha, nu är det alltså dags...
Sitter på Arlanda och ägnar mig åt att ignorera artiklar som den här i väntan på att få kliva ombord. Försöker istället fokusera på andra saker. Som varför killen vid bordet bredvid verkar så bekant och kom tillslut, med lite hjälp av mina facebook-vänner, fram till att det var han längdhopparen Christian... ja, vad han nu heter i efternamn. Han hade sällskap av en tjej också som, med tanke på vad de pratade om*, också verkade hoppa högt eller långt eller nå´t. Gissar att det också är någon jag borde känna igen, men jag förmodar att hon ser helt annorlunda ut i landslagsdräkten så det är därför jag inte kommer på vem det är.

Försöker även klura ut om jag måste checka in min väska eller om den går som handbagage och hur jag ska gå tillväga för att få reda på det eftersom det bara verkar finnas incheckningsautomater att fråga och jag är osäker på om jag kan få ett bra svar av en automat. Vad hände med de gamla hederliga incheckningsdiskarna? (Tantvarning på den va?)

Kaffet har jag för övrigt druckit upp och eftersom det är fredag och jag ska sitta här i ett par timmar till så fick det bli ett glas vitt vin också.

:-)
* inte så att jag tjuvlyssnade eller så. Nejdå! Skulle jag aldrig göra!

Störtkul på Arlanda

Killen i cafeet när jag ska betala mitt kaffe och ett wienerbröd:
"Då landar vi på 89 kronor"
Wohahaha

:-)


När det är mörkt

Att klä på sig i mörker kan innebära att man kommer till jobbet iklädd ett par urtvättade tights och en skrynklig tröja. Tur man är glad ändå

:-)


Hissproblem

När man, som jag, inte gillar att åka hiss, men ändå känner sig tvungen att göra det eftersom man befinner sig på åttonde våningen i ett stort hus, har bråttom till tåget och en tung resväska att släpa på, då vill man gärna att dörren ska gå att öppna när hissen stannar på den våning där man vill kliva av. Om hissen istället står stilla en stund och sedan tar en med ner i källaren där det inte finns några trappor eller andra alternativa vägar för att ta sig ut i friska luften, så måste man andas djupa andetag och tänka positiva tankar om hissar en stund. Sedan får man ta sig själv i kragen, kliva in i hissen igen och göra ett nytt försök, allt medan man tänker bra saker om hissar. När det inte heller den här gången går att öppna dörren på rätt våning och paniken börjar smyga sig på, blir man så illa tvungen att ta tillfället i akt nästa gång hissen stannar och dörren går att öppna. När det visar sig vara på sjätte våningen blir man inte bara less, man blir även svettig av att bära resväskan ner för alla trappor, väldigt sen till tåget och ännu mer svettig av språngmarschen till Centralen.
Basånivet!
:-)

När det är yrare än vanligt

Två yrhönor som har både ett företag och ett liv ihop, känner sig ytterst tacksamma för snälla systrar och föräldrar som kan rycka in och ta hand om barnen när de har dubbelbokat sig. En himla tur det!
Hur man kan tillbringa så mycket tid ihop som vi (dvs ovan nämnda yrhönor) gör och ändå lyckas missa att båda har bokat in jobb i Stockholm två dagar i rad, är ju lite av ett mysterium. Men uppenbarligen så går det också. Nu vände (tack vare syster och farmor) "hur-ska-vi-få-ihop-det-här"-kaoset och blev till en mycket angenäm hotellvistelse och en välbehövlig ledig kväll för oss, samt en mysig kväll hos farmor och farfar för barnen.

Tacksam var ordet!
:-)

Ibland har man tur!

First hotels är så glada att jag bokat ett rum via internet att jag fick en påse Japanmix i present. Och eftersom det var bara jag som bokade borde den väl vara bara till mig och inte till Pappan som jag ska dela rummet med? Bäst jag snabbar mig att käka upp den ifall det är några oklarheter

:-)


Ibland är jag så tröttsam

Ibland blir jag så trött på mig själv...
Jag har en tendens att fundera för mycket.
Tänker inte motivera närmare.
Det var bara ett konstaterande.

Och nu när jag har fått det sagt så vill jag även passa på att säga till mig själv:
"Men ge´re människa!"

Så.
Nu känns det bättre.
Go´kväll!!
:-)

Veckans helgrapport

Brandkårsfest avklarad. Såg inte till en endaste uniformerad brandman, men jag gissar att även de tar av sig munderingen och går ut på gatorna (läs: Röda rummet i Söderhamn) som vanligt folk ibland. Förutom en pytteliten eldsvåda när systerYsters sambo råkade lägga servetten i ett värmeljus, så var själva brandkårstemat rätt så otydligt. Misstänker att det helt enkelt inte fanns något tema. Eller att jag missade poängen. Fast festen i sig var det banne mig inget fel på. God mat och sväng på dansgolvet.
Mindre svängigt var det då igår, men det är ju sådant man får ta ;-)

I dag däremot har det hänt grejjer på Thelbacken. Vi har städat, krattat löv och tagit ett litet steg till i källar-rockaden (dvs. fyllt bilen med ännu ett lass skräp och flyttat kartonger från ett rum till ett annat). Har till och med hunnit jobba ett par timmar. Och så har jag tittat på jästen som ligger på dörren i kylskåpet och tänkt att "idag nog vore en bra dag att baka bullar till Storebrors födelsedag". Och lika många gånger har jag tänkt vidare att jag kanske bakar bättre och godare bullar på typ en måndag. Eller en onsdag. Vi får se hur det blir..
:-)

En festlighet

I morgon ska vi på brandkårsfest. Jag tror det innebär att det är brandkåren som arrangerar festligheten, men jag är faktiskt inte riktigt säker. Det kanske innebär något helt annat... Undrar om jag måste googla så jag inte har missuppfattat något? Och bör jag försöka prångla ner brandsläckaren i handväskan?
Så många frågor...
Men det blir säkert kul!
:-)

Kortproblem

Är det inte lite dåligt att gymkortet inte funkar till larmet på jobbet?
Tycker nog det jag.
Efter typ fem minuters hysteriskt kortdragande och kodblippande på larmdosan kom jag på varför jag inte tog mig in. Tur det, för kvällsarbete, helt själv på kontoret, kan vara micket micket bra för både kreativiteten och produktiviteten.

:-)


RSS 2.0