Gräs eller grus?

På skolavslutningen sjöng Lillebrors klass "Barfotavisan" och Lillebror klämde i från tårna. Det gjorde han även när den sjöngs på Allsången härom kvällen och Mamman var tvungen att smygfilma honom lite. Dessvärre är han inte helt nöjd med sångerskans insats. Hihi!

:-)

En utflykt

Hur det går med semestrandet?
Jodå, tack. En liten jag-blir-galen-på-att-bara-sitta-hemma-och-uggla-dip igår men lite bättre idag. Att måndagen behövde innehålla en utflykt av något slag för att liva upp tillvaron lite, var 3 av 4 familjemedlemmar helt överens om. Vart vi skulle åka blev lite knivigare. Efter diverse velande, diskuterande, kompromissande och planbyten på grund av O-ringen som visst hade tagit över hela Glössbo, så hamnade vi på Majas café i Regnsjö. Mycket, mycket trevligt ställe om man gillar pryttlar och goda smörgåsar. Dessvärre är det endast 1 av 4 familjemedlemmar som gillar just pryttlar och smörgåsar, men övriga gillade åtminstone smörgåsarna. Eller ja... inte Storebror som endast kunde tänka sig kladdkaka med grädde och därmed intog semesterns mest onyttiga lunch. Men, men... Vid det laget var hungernivån på en sådan nivå att det inte var läge att diskutera mer. I morgon blir det absolut något nyttigare!

:-)

Små grodorna, små grodorna...

img_8019 (MMS)

Små grodorna, små grodorna...


Vad är det som händer....?

Det är inte utan att man känner sig lite rädd idag... Och ledsen och arg för att det finns sådana idioter i världen som vill göra det trygga otryggt. Blä!!!

Men, för att vara lite ytlig, så känner jag mig även rätt så nöjd över att ha målat över de grisrosa väggarna i källaren med snyggt vitt, samt över att ha slagit personligt joggingrekord med flera kilometer. En hel mil har jag sprungit idag!!

Men det är i ärlighetens namn inget att bry sig om. Inte en dag som den här...

:-(

Stängt för semester

Igår:
Heson handlar en dricka på Shellmacken efter att ha ägnat eftermiddagen åt att plocka blåbär. På väg till macken har hon och Pappan konstaterat att de faktiskt har blivit ganska solbrända de senaste dagarna trots att det inte varit strålande sol. När Heson lämnar fram pengarna med sina blåbärsblå fingrar, säger kassörskan
"Oj, det syns vad du har pysslat med!"
"Jasså?! Är jag brun?!" svarar Heson och inser i samma sekund att det nog inte var det kassörskan menade.

Nyss:
Heson gör ett gäng varma mackor till grabbarna och kompis som ska sova över. Tar ut mackorna ur ugnen, håller plåten med grytlapparna, plockar av det heta mackorna med fingrarna och lägger dem fint på ett kastrullunderlägg!
Wohahahaha :-)

Ingen kan säga att Heson inte semestrar ordentligt i alla fall. Alla icke-livsnödvändiga-hjärnfunktioner är tydligen avstängda...
:-)

Sommar igen!

img_4888 (MMS)

Sommar igen!


Gölligast

Kusin Otto traskar fram och tillbaka mellan en stor sten och en bräda (varför han gjorde det kan vi ta en annan gång). Fram och tillbaka flera gånger, samtidigt som han småpratar lite för sig själv. Plötsligt kommer han lite nära en tall. Otto stannar till. Tittar förvånat på tallen och säger:
"Oj! En julgran!"
:-)

Sommar...!

img_0236 (MMS)

Sommar...!


Ensam och övergiven

Jodåtack, semestrandet går fint. Ett par dagar på havet byts nu mot ett par dagar i Axmar. Fast först ska jag bara ta mig igenom den här eftermiddagen helt ensam i huset. Låter ju som en dröm, kan man tycka och det tyckte även jag när tillfället uppenbarade sig. Men nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Vad gör man när man har huset för sig själv...? Städar? Letar metmaskar i landet? Vattnar blommorna? Pillar sig mellan tårna?
Ja, jag vet inte...? Försökte sola en stund och samtidigt lyssna på lite sommarprat på p1, men då gick solen i moln. Sedan övade jag mig lite på några sånger jag ska sjunga på ett bröllop om ett par veckor, men grannarna var ute och påtade i sin trädgård på väldigt nära höravstånd, så det kändes inte helt bekvämt... Såatte...
Näe... men om man skulle packa ihop och åka till resten av familjen i stugan istället?
Tror bestämt jag gör det!
:-)

En sommarvariant av Pavlova-tårta till Pap...

img_3563 (MMS)

En sommarvariant av Pavlova-tårta till Pappan som fyller år idag!


Gotland

Klanen Karlsson har varit på Gotlandssemester en vecka och under den tiden hunnit med både det ena och det andra. Vi har t ex helt ofrivilligt råkat tömma husbilens vattentank lite här och var. Upplevt spänningen när dörren till husbilen flög upp medan vi körde på motorvägen. Ännu lite mer spännande blev det när vi parkerade och glömde lägga i både handbroms och växel. Wohahaha! Ja och sedan var det ju den där dagen när husbilsskrället totalt vägrade att starta också... Farfarn försökte. Vaktmästaren på campingen försökte. Assistanskåren försökte, men nejdå. Inte ett liv i motorn. Så vi fick försöka vänja oss vid tanken på att bli av med husbilen tidigt nästa morgon och hade så smått börjat utforma en plan för oss själva och packningen när Farfarn plötsligt fick en snilleblixt som löste problemet. Det fanns två nycklar. Använde man bara den riktiga nyckeln så startade motorn på ett kick! Hehehe...Lätt som en plätt :-) Ok, vi missade en dag och därmed blev det ingen tur till Fårö, men vi lyckades definitivt liva upp stämningen för en hel del campinggäster som hade fullt sjå med att spana in våra bestyr och det får man ju ändå se som något bra :-) Gissar att det kommer att pratas om norrlänningarna i den turkosa husbilen en lååång tid framöver på Tofta Camping.
Vi drog vidare mot metropolen Slite där det ryktades om en nybyggd skateboardpark på torget. Mycket bra ställe. Och genomtänkt på alla sätt och vis. Jag menar, har man till och med tänkt på att det nog är bra med en pub på lagom tittavstånd från parken där trötta (och pinsamma) föräldrar och farföräldrar kan pusta ut efter dagens bestyr medan barnen far runt som tokar i parken, då har man tänkt till ordentligt! Micket, micket bra!!
Kneippbyn var en riktig hit med både sommarland och vattenland. Visby var fullt av kändisar och annat folk (Almedalsveckan you know) och Tofta var så bra att vi, trots missödet tidigare i veckan, vågade oss tillbaka sista dagen innan vi styrde hemåt igen.
Ja, det var det det. Nu väntar nya äventyr. Ska bara arbeta mig igenom tvätthögen först så packar vi nog och drar vidare. Lite sol och bad på Högharet väntar!
:-)

Husbil är grejjen! Funkar även för skejtar...

img_5626 (MMS)

Husbil är grejjen! Funkar även för skejtare ;-)


Bra början på semestern. Grabbarna och Pet...

img_2694 (MMS)

Bra början på semestern. Grabbarna och Petter efter en grym konsert på Freluga trädgårdsscen!


RSS 2.0