Cowboys och skatearkillar

Barnen hoppade ur sängen och direkt i sina cowboykläder idag. Sedan pangades det hejvilt ett tag tills de plötsligt dök upp på altanen i sina vanliga kläder igen.
Men de hade inte slutat leka cowboys utan det var helt enkelt så att cowboysarna hade klätt ut sig till skateboardkillar.
"För det fanns faktiskt skateboards redan på den tiden" säger Storebror'
"Jasså, gjorde det verkligen det?" säger Pappan
"Jaa. Jag tror att de uppfann skateboarden redan på typ 1700-talet" säger Storebror bestämt
"Och vet ni hur det gick till då?"
Det visste vi inte, men kände på oss att vi snart skulle få veta
"Jo det var några som började sätta hjul på sina surfingbrädor. Jag tror...jag tror det var tyskarna. Eller så var det Japanerna"

Jo.
Så var det nog!
:-)


Snorklar och fioler

Storebror kommer upp från källaren med Lillebror i släptåg
"Mamma vet du var den där fiolen som hängde på väggen i vardagsrummet förr har tagit vägen? Vi hittar bara den där....den där...vad heter det nu.... den där snorkeln"

... eller om det var stråken han menade

:-)

Klantigast

Jag brände mig på min plattång idag.
Jaha och vad är det för särskilt med det då, tänker väl ni? Det händer ju hela tiden att folk bränner sig lite i pannan eller på örat när de plattar håret!!
Jorå, det gör det säkert.
Men jag brände mig på vaden! 2 gånger!!!
Slå den om ni kan!

:-)


Trä som trä(d)

Visste ni att det är på Team Sportia som baseboll-träden växer.
Jomenvisstserru!
Storebror såg flera stycken när vi var där igår.
:-)

En present

Jag fick en present av Lillebror innan han gick och lade sig.
Mina städhandskar och en skurtrasa fint ihopvikta i en plåtburk och med kollegieblockspapper och massor av tejp runt om.
Betyder det att jag ska städa i morgon, eller...?

:-)

Kan man inte få en riktig sommar så får man väl göra vinter då!

Storebror har helt gett upp hoppet om sommaren så han kör på vintertema istället.
Det innebär bland annat:
- snowboardspel på Playstation
- lusläsa SkiStars hemsida och hoppas hitta bilder från förra årets snowboardskola
- kolla snowboardfilmer på YouTube

Häromdagen tog han det hela ett steg längre. Han funderade nämligen lite över vilka kläder han ska ha på sig nästa gång vi åker till fjällen och ville att jag skulle ta fram vinterkläderna igen så att han kunde prova lite olika kombinationer. Då sa Mamman bestämt NEJ! Någon måtta får det vara. Det är trots allt juli!!
Men åååkejdå. Skidglasögonen kunde väl vara rätt ok.
Kusin Otto tyckte också att de var kul:Filmkväll

Vi har haft filmkväll ikväll, grabbarna och jag. Pappan är i Bollnäs och spelar för brännbollsgalningar och andra med Collinis.
Eftersom vi tyckte lite synd om Pappan som missade den trevliga filmen ("Ensam hemma 3". Eller om det var 4? Eller 5 kanske... ? 72?), så skulle vi ta en bild på oss alla tre när vi mumsar jordgubbar och vispgrädde i soffan och filmtittar.
Det gick sådär...Den här blev bättre (dock syns bara 2 av 3, men det är sånt man får ta):


Var är solen?

Näe, alltså jag börjar faktiskt, trots mitt förra inlägg,  bli riktigt trött på det här vädret nu.
Det är inte kul längre. Jag har snart inga positiva och klämkäcka nu-ska-vi-göra-det-bästa-av-den-här-dagen-trots-vädret-kommentarer kvar.

Heson ba:
"Äsch, det gör inget att det regnar. Vi kan ju städa källaren istället och ni barn kan få hoppa i vattenpölar under tiden. Det blir väl kul?"
eller
"Jasså, det regnar idag också...jaja. Men OM solen dyker upp en stund så lovar jag att vi kan ha picknick ute i gräset. Vi tar bara på oss galonisar och gummistövlar så blir vi inte så blöta!"
eller
"Det kommer SÄKERT en riktig värmebölja om bara några dagar nu! Ja, titta! Är det inte redan lite ljusare där borta. En aning blått mellan de två svarta molnen! Joodå minsann, visst är det det!!! Ta på er badbyxorna nu barn, så vi är beredda!!".

Heson suckar...
Vem i hel**ete har kidnappat solen???


Bland kobbar och skär

Här har vi lekt stenåldersläger idag. Vi har gjort stenyxor, jagat Mammutar, grillat Mammutar och lite annat. Och jag har kört båt så jag har ont i armen. Fasen vad det är härligt med sommarlov :)

En milstolpe

Lillebror har lärt sig cykla utan stödhjul!
Det är stort!

:-)

På bio

Vi var på bio häromdagen. Grabbarna och jag, kusiner, kompisar och Mostrar.
Ice Age 3 var filmen för kvällen.
De två tidigare filmerna ligger bra till på min 10-i-topp-lista (om jag hade någon vill säga) så förväntningarna var rätt så höga från min sida.
För Storebrors kompis är det hans livs andra biobesök och han är lite orolig för att de ska låsa dörrarna och inte släppa ut oss igen när filmen är slut. Vi hjälps alla åt att övertyga honom om att det inte är någon fara och pekar pedagogiskt på de gröna nödutgångs-skyltarna.
Biomaskinisten verkar ha stressigt för han glömmer bort tiden och startar inte reklamen förrän 15 minuter efter utsatt starttid. Då har vi ätit upp hälften av våra popcorn och druckit ur halva läsken. När filmen äntligen börjar så är den faktiskt precis så bra som jag har hoppats. Jag skrattar högt flera gånger och tycker att den är riktigt rolig.
Efter filmen säger Lillebror:
"Mamma, du skrattade när ingen annan skrattade."

...betyder det att jag gjorde bort mig?... eller?


Läskiga pussar

Storebror och Lillebror kollar på "Lasse Majas detektivbyrå".  Mamman tycker det verkar lite läskigt så hon tittar en stund hon också. Det är skelett och jordbävningar och mörka tunnlar och annat som Mamman tycker borde vara läskigt för små barn, åtminstone för Lillebror. Men Lillebror tycker bara det är spännande och inte alls läskigt. 
I slutet av filmen gifter sig Polischefen med sin sekreterare. De står där framför prästen i kyrkan.
Då säger Storebror:
"Titta inte nu Kalle. Nu blir det läskigt!!"
Både Storebror och Lillebror blundar medans Polischefen pussar på sin nyblivna fru.
DET var läskigt det!

:-)

Landkrabba

Uppväxt på havet som jag är (så gott som i alla fall), så bor det en liten landkrabba i mig.
Jag är en fegis.
När jag ska åka båt ska det helst vara strålande solsken, möjligtvis en mild havsbris, men vindstilla är att föredra. Barnen ska vara pigga och glada samt nyutfodrade. Och det sista gäller även för mig. Fast det är rätt ok om jag vet att det finns något gott i kylen som vi kan tillaga när vi kommer fram och om jag får något att småäta på tills dess.
Då är jag nöjd och glad och, om jag får säga det själv, rätt så trevlig att ha med i båten.

Förra veckan skulle vi åka till Mormorn och Morfarn i stugan. På väg dit skulle vi göra ett stopp hemma hos dem (de bor precis vid havet) för att hämta lite grejjer. Vid vår brygga var det lugnt och stilla. Vid deras blåste det rejält. När vi på fjärde försöket äntligen lyckades lägga till, berättar Pappan att gasreglaget just råkat lossna, men att det nog skulle gå bra om vi kan hålla i det lite samtidigt som han växlar. Det är INTE sånt som jag vill höra. Inte ens om det är kavlugnt på havet. Gasreglaget ska sitta fast och fungera. Punkt! Pappan är såklart lugn som en filbunke och suckar mest när jag börjar bli smått hysterisk. När vi står där och funderar hur vi lämpligast gör för att lägga ut på ett bra sätt kommer det en kille i en betydligt mindre båt än vår. Vinden tar tag i hans båt och han krockar med en annan som ligger vid bryggan.

Jaha ok. Om den lilla båten driver iväg med vinden, hur ska det då bli med vår? Vi kommer ju såklart att ramma hela bryggan eftersom Pappan inte kan gasa när gasreglaget sitter löst. Barnen kommer att ramla och slå sig, det går hål i båten som sjunker och Sjöräddningen måste komma och fiska upp oss. Är DET kul, eller?!?

Så här i efterhand misstänker jag att det var för att jag inte fullständigt skulle skrämma slag på barnen, som Pappan gick med på att stanna kvar vid bryggan tills det mojnat lite. Vi fixade lite lunch och jag terapi-diskade lääänge medan Pappan skruvade fast gasreglaget.
Sedan åkte vi.
Det gick bra!
Men nästa gång får Mormorn och Morfarn klara sig utan både vin och morgontidning om det blåser. Så det så.

:-)

Semesterrutiner

Det är bajsväder. Igen.
Suck....
Så vad gör man då då?
Jag har dammsugit, vikt tvätt, hängt tvätt, handlat, fikat på kondis, plockat ur diskmaskinen, plockat i diskmaskinen, bjudit grabbarna på fattiga riddare, suckat över den alldeles för långa gräsmattan, kollat väderprognosen för femte gången i dag. Och nu är jag trött.

Ska det fortsätta så här så kommer jag att
1. bli tjock och fet av allt fikande
2. visserligen få ett riktigt rent och fint hus, men förmodligen drabbas av ett nervöst sammanbrott eftersom någon/några andra hela tiden släpar fram grejjer (läs lego och leksaker) som jag har försökt städa undan.
3. somna i något hörn av ren utmattning och tristess.

Jag brukar faktiskt nästan ALDRIG ha tråkigt.
Ovant....


De viktiga sakerna i livet

Lillebror bekantar sig med stug-grannens son. De spelar badminton och småpratar litegrann om livets väsentligheter:

"Gillar du lök?"
"Lök? Näe, det gör jag inte"
"Det gör inte jag heller, men Emil han gillar rostad lök."
"Jaha.."

"Jag har en StarWarstidning"
"Det har jag med."
"Jaha"
"När köpte du din då?"
"Det var för länge sedan"
"Jag med"
"Ska vi käka popcorn?"
"Ok!"

:-)


Lata dagar på havet

Vi semestrar för fullt och därför blir det inte mycket bloggat.
Har just haft tre härliga dagar på havet och i morgon bär det av mot Axmar och stugan.
Men jag kommer tillbaka. Rätt som det är så bloggar jag för fullt igen.
Tills dess: Ha en riktigt skön sommar

:-)

Andedräkten

Senast vi badade (det var några dagar sedan nu... vädret ni vet...) var på Branthäll. Lillebror och jag hoppade i från badbryggan på båten. Lillebror iförd flytväst och jag själv endast bikini. Solen sken och vi guppade omkring där i vattnet och...eh...ja, nu spelar det ingen större roll för själva poängen med den här berättelsen, så skit i omgivningarna.
Vi guppade i alla fall omkring där i godan ro när Lillebror plötsligt börjar flämta konstigt.
Som den hönsmamma jag är så frågar jag såklart lite oroligt varför han låter så underligt.
"Jag har bara tappat andedräkten mamma!"

:-)

Majköl

Ingen har väl missat att Michael J har åkt till himlen.
Här i huset blev vi lite nostalgiska och spelade Michael Jackson-låtar en hel kväll.
Och Storebror gjorde moonwalk med rullskridskorna på.
I Stötchhölm gjorde de så här

Coolt :-)


Och plötsligt...

... är himlen blå igen :-)
Så i morgon drar vi nog ut på havet igen.
Härligt!!!!


När semestervädret inte är på topp...

...får man göra andra saker än att ligga på stranden.
Idag provade vi lite shopping i Valbo och Gävle.
Det blev lite blandad kompott. En byrå, en Monsters vs. Aliens-picka, lite kläder, en kylväska, några uppläggningsfat, ett suddgummi, en plastmapp och en påse trästickor (!)

Jaha och vad har ni gjort idag då?

Nu ska jag lära Storebror att göra knopar... fast egentligen borde han väl kanske gå och lägga sig istället.
Och jag med för den delen.

Go´natt!
:-)

Att svara på kommentarer

Vad är det egentligen för regler som gäller när man ska svara på kommentarer i bloggen? Ska man som blogg-ägarinna själv göra ett inlägg och svara på kommentaren den vägen eller ska man maila den som skrev kommentaren direkt? Hmmm... eller så får man helt enkelt skriva ett inlägg varje vecka där man samlar veckans svar...
Ja jag vet inte vad som är bäst.

Jag har just nu provat två av ovanstående varianter - jag har mailat en av kommentarlämnarna och nu tänker jag svara här:

Heidi: Japp- vi skiter i vädret och har trevligt ändå. Det är ju ändå inget att göra åt!

Patrik: Aha - det var Kinderägget som fattades. Självklart :-)  Och när det gäller nästa Kizzkonsert kan jag, i egenskap av  manager, lova att du ska få en inbjudan. Grabbarna har redan planerat att de ska tjäna storkovan genom att sälja saft och popcorn samt lotter. Betalar du lite extra så kan jag nog till och med grejja in dig backstage ;-)

Rangvi: Jodå tack. Alla kom hem välbehållna och glada från havet. Men nu får det vara nog med båtutflykter utan mig!

Sådär ja!


Förresten...

... har jag sagt att det är skönt med semester?

:-)

Effektiv myggjakt

På middag hos Farmorn och Farfarn:
Myggorna ropade in alla sina kompisar, kusiner, farbröder, mostrar och kusinbarn.
Alla kom och kalasade.
Men de var inte bjudna och att komma objuden på ett kalas och bita folk både här och där, det gör man inte ostraffat!

Vapen: el-racket:


Efter två minuter:


En stund senare::-)


På jakt efter ökengamar

Familjen K har varit på båtutflykt. Natten tillbringades på ön Branthäll och i morse drog grabbarna ut på björnjakt. Själv tog jag på mig kökstjänstuppdraget och fixade frukosten istället. Kändes lite säkrare. När björnarna var besegrade och frukosten uppäten var det dags för nästa uppdrag. Storebror hade sett några ökengamar häcka på ön, så de drog dit med sten-atombomber och kott-granater. Mitt i jakten fick Pappan ett akut jobbuppdrag som han var tvungen att klara av (tack och lov för trådlöst internet!) så han fixade ett tillfälligt kontor längst ut på bryggan:

...och jag fick ta över befälet över jägartrupperna. Lillebror skötte kott-granaterna och Storebror antecknade i sitt block hur många ökengamar vi hade lyckats fälla.

Det var mycket spännande. Fast i ärlighetens namn känner jag mig fortfarande lite osäker på hur en ökengam verkligen såg ut. Jag trodde det var en sån här:

...men det var tydligen fel...
Enligt Lillebror är en ökengam MYCKET läskigare så jag blev för säkerhetsskull beordrad att blunda varje gång det var dags att kasta kott-granaterna. Mammor är nämligen mycket lättskrämda så det är lugnast om grabbarna får sköta jakten.

:-)


Det nya familjepysslet

Lillebror tuggar på en smörgås och funderar:
"Mamma, kommer du ihåg när vi gjorde knark?"
Det gör inte Mamman. Mamman gillar INTE knark, så det verkar ju lite underligt om hon skulle ha roat sig och barnen med att pyssla ihop eget.
Efter en stunds funderande så kom vi fram till att det inte var knark Lillebror menade utan krut!

Ehh...ok, jag inser att det kan tyckas rätt märkligt att vi har ägnat oss åt kruttillverkning men det berodde på att Storebror hade hört av en kompis att man kunde få bakpulver och något annat (vad det nu var) att explodera. Så vi försökte med det, men dock utan större framgång

:-)

Semester!!!

Fredag eftermiddag på Your Voice.

Jag ba: Näe ni gott folk. Nu tar jag och packar ihop mina pinaler och tar semester.
Vädret ba: Öööösregn


...Men så här ett par tre dagar senare är det ändå helt ok. Inte megavarmt, men soligt trots allt.
Och jag hamnade visst framför datorn på något konstigt sätt. Det tar nog några dagar innan jag är av-datoriserad
:-)


Kizz

Det var värsta showen på Thelbacken i lördags kväll.
Vi snackar ett besök av självaste Kizz.
Joråsåatteee :-)

Visserligen saknades en medlem och Gene Simmons spelade trummor istället för gitarr (...eller är det bas han spelar i vanliga fall...? ehh....) och även justerat namnet lite till "Jane Simon", men det är ju petitesser i sammanhanget.
Sminkningen hoppade de över, men alla rockmoves satt som en smäck och jädrans vilket ös det blev.
De tog sig till och med tid till att skriva autografer efter showen. Bara en sån sak!!
Märklig morgon

Om man har varit på fest, resten av familjen har dragit ut på havet och man får sova HELT ensam i sin dubbelsäng för första gången på typ åttaochetthalft år, är det inte lite märkligt att man, när man vaknar, ligger längst ut på ena kanten av den stora sängen? Av gammal ohejdad vana liksom.
Men bara för det så klev jag först upp och gick sedan och lade mig igen, MITT i sängen, och somnade om en stund.
På en helt vanlig onsdag.
Vardagslyx :-)

...fast i ärlighetens namn håller jag på att längta ihjäl mig efter grabbarna nu. Det är tydligen bara kul att vara ensam hemma en liten stund.
Märkligt...


RSS 2.0