Telefonsamtal

Jag svarade i växeln på jobbet häromdagen:
"Your Voice, det är Helena"
"Ja hej, jag håller på att göra rent våffeljärnet här. Skulle bara höra hur det gick igår?"
"Öhh... nu har du nog kommit fel", säger jag
"Nej då", säger personen i luren
"Nähä" säger jag lite förvånat. Vi jobbar ju med datorer och internet och sånt. Det är sällan någon har frågor om våffeljärn. "Vem söker du då?" undrar jag.
Det blir tyst en sekund...
"Jaha, nämen då har jag kommit fel!"

:-)

Tilläggas kan också att mitt direktnummer måste vara rätt så likt SAS biljettbokning för det händer titt som tätt att folk ringer och vill boka flygbiljetter! Kanske skulle prova att sälja ett par biljetter någon dag. Om jag lämnar ut mitt kontonummer kanske jag kan tjäna lite extrapengar ;-)

S-problem

Lillebror har haft lite svårt att säga "s".
Taft = Saft
Tiv = Siv
Tingne = Signe
Töderhamn = Söderhamn
Abmbutt = Ambus (favvonallen)
Töt-tur-tåt = Sötsursås (favvo-såsen till nuggetsarna på McDonalds)
Tååva = Sova
..osv, osv...

...men så när vi var hos "Tiv" och Åke häromsistens så kom han plötsligt på att han kunde säga: Sssssssiiiiv!
Stolt som en tupp så har han gått omkring och sagt "ssssssaft" och "sssssova" och "ssssssöötsssssurssssååås" i ett par veckor nu :-) Fast ibland blir det klurigt. Efter att ha sagt en massa ord som börjar på "s" blir det extra svårt att få till "Ambus". "Ssssssambussss" blir det då :-)

Övat och övat har han gjort, men nu börjar det nästan slå över och s:en smyger sig in lite här och var. Nu heter det plötsligt "Sssstsssssaft" och det fina s:et har blivit lite mer som en läspning, så det är nog dags att lägga ner hårdträningen ett tag innan han utvecklar ett nytt talfel :-)

Dungen

Här är grabbarnas favoritlåt just nu:


Om ni kommer ihåg tågresan till Gävle förra helgen, så var det den här låten som Lillebror klämde i med för full hals så tanten bredvid oss kastade sura blickar :-)

Vem eller på, det är frågan...

På väg från badhuset till McDonalds utspelade sig i kväll följade dialog:

"Åhhh, jag är så trött på Telia!" säger Storebror
"Telia? Vad är det?" undrar kompis Erik
"Jamen du vet Telia. Det är ett sånt där telefonföretag. De säljer telefoner" säger Storebror
"Jaha. Är du trött på dem?"
"Ja, skittrött. Och vet du vad jag mer är trött på? Ellos! Jag är jättetrött på Ellos"

...nu kan inte Mamman och Pappan hålla sig längre utan måste småfnissandes lägga sig i diskussionen en aning och undra varför Storebror är så trött på Telia och Ellos.

"Jamen, de pratar ju om dem hela tiden!!"
"Vilka då?" undrar Mamman
"Jamen....liksom...de.....ja, de pratar om Telia och Ellos HELA TIDEN!"
"Vilka är det som pratar?" envisas Mamman
Storebror är tyst några sekunder och säger sedan
"Alltså, de pratar om dem hela tiden"
Mamman FÖRSÖKER låta bli att skratta, men det är inte lätt och frågar igen:
"Vilka är det som pratar om Telia och Ellos?"
"Alltså inte VEM utan PÅ!" svarar Storebror frustrerat
"Vaddå på?" undrar Mamman
"PÅ TV!!! På tv pratar de om Telia och Ellos hela tiden!"

Såklart :-)

Uppfinningsrik :-)

Storebror var på sitt allra snällaste humör i går och gav Lillebror några Yogiou-kort som han lade i en låda. Plockade och tittade på dem flera gånger under förmiddagen. Jätteglad blev han för korten. Så skulle vi åka till kusin Signe och hälsa på och då ville han ha med sig både lådan med korten och sin ScoobyDoo bil med tillhörande ratt-kontroll. Det blev för mycket att bära på, så han frågade Mamman om han kunde få ett par gummisnoddar. Så här löste han problemet :
image88

Hi,hi! Så nu kunde han ta Scooby-Doo bilen i ena handen, ratten i den andra och lådan satt fint i pannan :-)


Påskrapport

Har inte rört datorn på hela helgen! Hör och häpna! Fyra dagar utan att ens kolla e-posten, det måste vara någon form av rekord :-)

En liten helgrapport:
Skärtorsdag: Var rosslig i halsen så jag hoppade Farin-övningen. Blev hastigt och lustigt bjudna till Bollnäs så vi tog 100-bussen till Björn och Inga-Lill. Middag på Sport-inn med resten av Collinisarna. Mycket trevligt!! (fast jag hade lite samvetskval eftersom jag inte gick på Farinövningen... men jag lovar att jag ska öva flitigt hemma under veckan :-) ) Tog nattbussen hem. Hamburgare på Kalles korvkiosk (hamburgare smakar aldrig så gott som när man har varit på krogen och klockan är mitt i natten!!) och i säng vid 3-tiden.

Långfredag: Hmmm.... vad gjorde vi då... inget särskilt tror jag...Städade, bakade rulltårta, Lillebror låste in sig på toa i en halvtimme och när han öppnade så hade han fyllt handfatet med vatten och hällt i massor med tvål och nästan en hel tandkrämstub. Det var massor av lödder och där stod han, lycklig och med dyngsura kläder och rörde om bland bubblorna med en tandborste :-) Gullunge! En tur till pulkabacken hann vi också med.

Påskafton: Städade bort slipdamm och annat skräp från sovrummet. Dags att börja måla :-) Pulkabacken igen och sedan handlade vi lite inför kvällens middag. Hela släkten kom på besök. Lite knytkalas, snaps, vin, öl, bastu. Jättetrevligt, som alltid :-) Viss uppståndelse blev det när farbror Linus dök upp med andan i halsen och trodde att det brann i hans hus. Ringde brandkåren som ryckte ut med rökdykare och allt, men det var bara hans alkoholiserade granne som hade lagat maten lite för länge så det luktade underligt!

Påskdagen: Pulkabacken igen och middag hos Mormorn och Morfarn. Mums!

Och idag har vi hälsat på kusinerna i Kungsgården en stund. Sedan ville Lillebror åka till Farmorn och Farfarn så där blev han kvar resten av dagen (kom hem kl 19, nybadad och nyäten. Vilken service!). Storebror gick till kompis Erik och Pappan åkte till Bollnäs för att repa. Fick flera timmar för mig själv = hellyxigt!!! Städade lite, läste en tidning i solen på altanen, somnade till en liten stund... sååå skönt!!!! Sedan skulle Farmorn och jag träna lite, men när vi kom till gymmet gick det inte att få upp dörren!!! Snopet!! Försökte på alla sätt och vis, men det såg ut som om någon hade sparkat på den så att den liksom hade blivit tillknycklad på något sätt. Omöjligt att få upp! Hoppas det är fixat tills i morgon för nu behöver jag verkligen ett träningspass!!!

Nu ska jag käka söndagsmiddag och titta på en film. Adios!


Helgens gulligaste

Lillebror hade tjejbesök i går. Filippa heter hon och bor några hus bort. Storebror och Filippas storebror är kompisar så hon hängde med oss till pulkabacken och sedan hem på saft och glass och blev kvar hela eftermiddagen. De hade superroligt. Visserligen var hon inte så förtjust i att leka med gubbar, men Mamma-pappa-barn gick bra. Lillebror är något av en mästare på det eftersom hans två bästisar på dagis råkar vara tjejer och ALLTID vill leka just mamma-pappa-barn. Lillebror hakar på och är antingen pappa eller storebror och håller ordning på tjejerna som alltid råkar i luven på varandra :-) Dagisfröknarna har berättat att stackars Lillebror sitter mitt emellan och suckar medans tjejerna bråkar. Han finner sig i det mesta han... Men, hur som helst... Filippa och Lillebror lekte och lekte och när det var dags att gå hem så hör jag följade konversation:

"Kalle, jag äääälskar dig! Älskar du mig?"
"Jaa" svarar Lillebror om än en liten aning tveksamt
"Va bra!" säger Filippa och skiner som en sol :-)

Pappans världsrekord

Pappan skulle till Uppsala för att träffa en kund på skärtorsdagen. Han tog tåget, som han ofta gör när han ska till Stockholm och förmodligen just därför (att han ofta åker tåg till Stockholm) så glömde han kliva av i Uppsala :-) Fick snällt åka med till Stockholm och vänta på ett regionaltåg tillbaka till Uppsala som skulle gå en halvtimme senare. Han satte sig på Centralen och blippade på datorn medans han väntade. Blippade och blippade, glömde bort tiden och missade tåget :-) Ha ha ha!!!
Jag har sagt det förut: Det blir sällan tråkigt när Pappan är inblandad :-)

Ha ha ha!

Påsk-turtle

Lillebror i påsk-turtlemundering kan du se här, här och här !

Det var inte helt lätt att få turtlarna och påskärringarna att stå stilla för fotografering, men jag lyckades hyfsat tillslut :-)


Tirriterat

Idag har jag haft noll tålamod. Varit världens tjatigaste mamma. Har bara tjatat och förmanat ända sedan jag hämtade grabbarna på skolan och dagis. Usch!!! Orkar inte säga "nej" fler gånger idag. Känner mig helt matt nu. Varför är det så här ibland, att man bara inte ORKAR ta alla konflikter på ett bra sätt utan bara blir irriterad och önskar att det fanns en stäng-av-knapp på barnen så man fick ta igen sig en stund? Äta middag i lugn och ro, eller bara läsa tidningen ifred... Fast man känner sig som en riktigt usel förälder när man tänker så. Det brukar ju oftast finnas en bra förklaring till varför barn är stökiga och bråkiga. Och det samma gäller mammor med förresten. Om mammor inte får tillräckligt med mat och sömn, kramar och pussar så blir de otrevliga. Så är det bara. Om barn är trötta, har haft en jobbig dag i skolan, inte får äta pasta för tredje gången på fyra dagar, har fått fel färg på strumporna, så blir de också arga. Fullt förståeligt :-) (och fastän de inte är medvetna om det själva så behöver de också massor med pussar och kramar!) Fast mammor brukar vara åtminstone liiite bättre än barnen på att hantera det hela. Jag brukar inte sparkas och slåss och stjäla folks grejjer och byta kanal på tvn hela tiden, grina en skvätt och banka leksaker i golvet och sådär som Storebror och Lillebror gör. Jag smäller bara hårt i skåpluckorna (fast sedan vi renoverade i köket och satte i skåp-lucks-dämpare så funkar inte det lika bra längre!) och stampar hårt i trappan. Och så säger jag "Nej" och tjatar mer än vanligt... precis som idag... Men det blir nog bättre i morgon. Det känner jag på mig :-) Trots fulla munnen med blåsor och en rejäl inflammation i tandköttet och ett stort krax i halsen (kan det vara en förkylning på gång?) så...jo det blir nog bättre i morgon!

I morgon ska Storebror och hans klass framföra en "Kroppsmusikal" för alla föräldrar. Ska bli mycket spännande. Storebror har suttit instängd på sitt rum och övat repliker i flera dagar. Allt är SUPERHEMLIGT!! Det enda jag vet är att han ska vara en vit blodkropp (!) och att jag kommer att bli väldigt överaskad :-) Gissa om jag är nyfiken! Får inte glömma att ta med kameran!

På Lillebrors dagis ska de ha påskfest i morgon. Alla barn får klä ut sig om de vill. Antar att de flesta kommer som påskkärringar eller påskgubbar. Kanske en och annan påskhare också. Men Lillebror är mycket bestämd med vad han ska klä ut sig till. Han ska vara en "Turtle". Så det så! I julas var han ensam stjärngosse (något mer traditionellt ändå!) på dagiset och jag skulle tro att han blir rätt ensam om sin mundering i morgon också :-)

Nu ska jag hänga tvätt!
Adios!

Tågäventyr

Vi tog tåget till Gävle, grabbarna och jag. Pappan, Farmorn och Farfarn kom efter i bil. Tänkte att det skulle bli ett litet äventyr och hoppades att det skulle få grabbarna att hålla sig vakna. En timme i bil direkt efter skola/dagis kan ju bara sluta med en tupplur och då blir det seeeent innan de kommer i säng ordentligt. Inte bra om man vill ha glada och snälla barn resten av helgen. Så vi inhandlade lite godis och en dricka att snaska på under tågresan och klev på x-tåget 16.10. Det var knökfullt med folk, så Lillebror fick sitta i vagnen och Storebror och jag lyckades få en extrastol som man fällde ut från väggen direkt vid dörrarna. Mysfaktorn sjönk rätt rejält där, men vi höll humöret uppe ändå :-) Tunnlarna man åker igenom strax utanför Söderhamn var spännande, men när godiset var uppätet (i höjd med Tönnebro ungefär) och träsmaken från den hårda stolen blivit outhärdlig var det inte så kul längre. Lillebror försökte liva upp stämningen med att sjunga "Panda"-låten (av bandet Dungen... om någon känner till dem) för full hals men det lyckades inget vidare. Tanten bredvid oss tittade surt och höll hårdare om sin blomlåda som hon hade med sig som resesällskap. Så det blev ingen mer sång. Han somnade istället... typiskt! Men Storebror ruskade (i ordets rätta bemärkelse) liv i honom igen när det var dags att kliva av tåget i Gävle.

Ett mycket litet, men ändå, ett äventyr :-)

Här och här och här finns några bilder att beskåda
(Tanden hade Storebror bestämt att han skulle pilla ut när vi kom till Gävle, men modet svek honom. Den sitter kvar än!)

Genvägar som blir senvägar

Sovrumsrenoveringen skulle bli lite av ett "bara-bättra-på-det-värsta"-projekt var det tänkt. Istället för att riva ner den gamla väven från väggarna så har vi ju fått hjälp med att spackla allt istället (egentligen igen genväg, för det är ett j*kla jobb, men vi slipper göra det själv i alla fall). Såg jättefint ut igår kväll när vi kom hem, men idag när Målar-Lasse dök upp igen och vi kollade i dagsljus så visar det sig att en vägg har blivit alldeles bucklig. Det var just den väggen där själva skivan bakom tapeterna satt lite löst och som Pappan bestämde sig för att bara spika fast "lite" innan spacklingen. Han spikade i typ 150 stycken små spikar, Lasse spacklade och skivan med tapeterna sög i sig all fukt från spacklet.... Bara att riva. Och plocka bort alla spikar... suck!!! Så istället för en slät och fin, nyspacklad vägg har vi istället en vägg med bara brädor och 1000 spikhål :-( Och ont i axlar, armar och händer efter att ha dragit ut alla spikar med hovtång...

Fast de andra tre väggarna är i alla fall jättefina :-)
Frågan är nu vad vi gör med den "nya" brädväggen. Kanske vi ska behålla den och måla brädorna istället för att sätta nya skivor och tapetsera... hmmm.... måste nog klura lite på det.

Gävle nästa

Sovrumstaket är nymålat och hela huset luktar starkt av målarfärg. Så vi tar vårt pick och pack och hälsar på Siv och Åke så vi slipper sova i lukten. Åke fyller för övrigt år idag. Hurra hurra!

Trevlig helg!

Tanden är lagad...

...och jag är 1290 kronor fattigare. Och inte ett dugg gladare. Den där tanden har gjort ont i säkert ett par år, så jag har inte kunnat tugga hårda saker på den sidan av munnen. Inte förrän i måndags när halva tanden ramlade av, då gjorde det plötsligt inte ont längre. Hurra, hurra! Så idag knatade jag iväg till tandläkaren och tänkte att jag säkert bara behöver fila till den lite så det inte är så vasst i kanten. Men icke! Det var den enda "riktiga" tuggtanden jag har på den där sidan av munnen (resten är mjölktänder. Känns ju jättebra vid 33 års ålder :-)  ) och den måste jag tydligen vara extra extra rädd om. Så det dög inte att bara fila till den lite. Näe. Lagas. Bara att ta ett djupt andetag och låta farbror tandläkaren gräva runt i munnen. Borra och slipa och stoppa i grejjer och vänta och fila och karva lite i tandköttet. Huuuuu... Jag var helt skakis när jag gick därifrån. Åkte hem och satte mig vid köksbordet och läste Kuriren. När det var klart skakade jag fortfarande, så jag lästa Kuriren en gång till. Det hjälpte inte. Insåg att jag inte kunde äta eftersom halva tungan och halva ansiktet fortfarande var bedövad. Trots det var jag jättehungrig, så jag inhandlade mig en yoghurt som jag ägnade typ en halvtimme av eftermiddagen åt att försöka peta i mig. Det gick ganska bra om jag lutade huvudet åt vänster eftersom jag inte hade någon känsel på höger och inte kunde styra tungan :-) Vid eftermiddagsfikat kunde jag äntligen prata normalt igen, men ju mer bedövningen släppte, desto mer ont gjorde det. Alvedon blev räddningen. Den börjar släppa nu... Det gör OONT! Men det är väl inte så konstigt i och för sig. Fast det var bättre innan. Och var det verkligen värt 1290 kronor?

För övrigt blev det badhuset efter jobb/skola/dagis och sedan - hör och häpna - trots ont i kinden (fast just då var det lugnt) masade jag mig iväg till gymmet och körde 25 minuter löpband, lite styrka och 5 minuter rodd. Så jag känner mig trots allt rätt så nöjd med dagen :-)

Dags för lite kvällsfika.
Adjö!

Trötter...

...är jag idag. I hela kroppen liksom. Känns som om det är någon förkylning eller annat som ligger och lurar och inte vill komma fram. Tråkigt!!! Bestämde mig för att strunta i det och gå ner i källaren och  måla några hyllor som vi ska sätta upp på väggen på kontoret, men det fanns bara en pytteskvätt grundfärg i en halvlitersburk och det lär ju inte räcka till fyra hyllor. Typiskt :-(  Då blev jag ännu tröttare. Och lite arg på Pappan som i en och en halv veckas tid har varit bombsäker på att det fanns färg så därför har jag inte köpt någon. Fast jag hade ju kunnat kolla själv. Men då hade jag ju inte haft någon att skylla på och då hade jag fått skylla mig själv. Det har jag ingen lust med. Är inte på humör för det. Kul inlägg det här blev ;-) Ska nog gå och lägga mig istället så kanske det känns bättre i morgon.

Fast en bra sak idag är att vi ÄNTLIGEN är igång med sovrummet. Nu är det spackelfläckar här och var på väggarna och i morgon ska taket spacklas. Måste bestämma oss för en färg också. Eller två. Kanske både måla och tapetsera... Hmmm... får kolla lite när jag köper grundfärg i morgon. Se där, nu kändes det mycket roligare att köpa grundfärg också :-) He he!

Nä, nu är det go´natt!

Veckan började...

... med att en tand sprack när jag käkade min frukostmacka :-(
Jag har inte så många så jag vill helst inte bli av med någon (lång historia, men jag är en sevärdhet när det gäller tänder. Det brukar komma tandläkar-studerande speciellt och titta när jag ska undersökas. Har fortfarande massor av mjölktänder kvar, nämligen, men som sagt... det är en annan historia!) . Var till tandhygienisten i onsdags och sedan dess har jag kännt att det varit något konstigt med den där tanden. Som om det hade fastnat ett popcorn-skal mellan tanden och tandköttet ni vet. Mycket irriterande. Men nu är det ett stort hål där istället. Vet inte vilket som är värst. Fast det känns som om det kommer att börja göra ont snart och det är ju inte kul. Ska till tandläkaren igen nästa vecka så vi får väl se om jag överlever tills dess...

Hur som helst: Här är teckningen som kusin Signe har gjort av lillebrorsan Otto :-)
Kolla in tårna :-) Hihi

image87

Bilder

Fick en cd-skiva av Martina och Mattias för ett tag sedan med bilder från vårt bröllop, Kalles dop och lite annat. Jättefina bilder!! Här kommer några smakprov:

image80

Storebror och Farbror Linus på Lillebrors dop (augusti 2004). Riktiga rockare :-)

image81

Och så här såg den nydöpte Kalle Mathias Karlsson ut när klänningen väl kommit av

image82

MosterMia och Kusin Signe på midsommarafton 2006

image83

Lillebror, Mormorn och Farmorn på vårt bröllop den 1/9 2007

image84

I "raggarbilen"

image85

Jätte-nygifta :-)

image86

Nyvaken Lillebror, Mamman, Kusin Signe och sprallig Storebror :-)

Det var det det :-) Tack å tack Martina å Mattias!!

GPS-kamel

Sedan Pappan köpte gps:en häromdagen har vi åkt kors och tvärs genom stan (och även en tur till Söderala och därifrån till Kungsgården) och följt datorröstens instruktioner. Särskilt roligt blir det när vi ska åka från skolan och tanten i gpsen tycker att vi ska ta österbackarna hem. Först vill hon att vi ska ta cykelvägen från Baggargatan, men det går ju inte. Då kör vi höger istället och då säger hon " Sväng vänster till Väder Kvarns Gatan", men där är det enkelriktat, så det går inte heller. Vi kör vidare förbi två-tre andra enkelriktade gator och hon tjatar om "Väder Kvarns Gatan". Tillslut går det att svänga och då säger hon istället "Rutten räknas om", fast det låter som om hon säger "Jutten jäknas om". Jätterolig tycker grabbers (och Mamman  med!) "Sväng vänster till Stuvareee gatan". Sväng höger till "Rep Slaga Reee gatan". Måste vara världens mest krånliga väg att ta sig från skolan och hem för det är enkelriktat och kringelkrokigt och stackars gps-tanten får jäkna om jutten flera gånger :-)

Lillebror kom på ganska snabbt att han gillar gps:er, så han har skaffat en egen. Den är inbyggd i hans egyptiska-gosdjurs-kamel och innehåller egentligen batterier så att den kan dansa i takt med den svängiga musiken som spelas när man trycker på magen. Så nu har vi alltid kamelen med oss i bilen och Lillebror pillar ut batterihållaren och ser väldigt viktig ut när han tittar på den och trycker lite här och där (för att byta bild och sådär, ni vet).
Här kommer en bild på Kamel-gpsen. Håll tillgodo!

image79

Tänkte visa en bild på Pappan och spelkompis Christian som jag nyss fick i mobilen, samt en jättegullig teckning som kusin Signe har gjort (ett porträtt av nye lillebrorsan Otto), men har inte installerat programmet till telefonen på min nya dator ännu och klockan är för mycket för att jag ska orka ge mig i kast med det nu. Sängen får det bli istället!

Go´natt!

Barn av idag...

...skulle behöva ut i solen mer, men hur lyckas man med det? När jag var liten var det ju alldeles självklart att man var ute och lekte. Det var ju alltid roligt. Fanns MASSOR att göra. Men enligt Storebror är det sååååå tråååååkigt att leka utomhus. Är det helt ute med kott-krig, kojbygge, "Burken" och "Röda och Vita rosen"? Eller är det bara så att vi måste lära dem att leka eftersom de är så himla vana att bli serverade allting? Skulle nästan tro det. Barn blir ju verkligen matade med underhållning via dator, tv-spel och tv. De BEHÖVER ju inte vara kreativa och fantisera och hitta på grejjer. När grabbarna här leker så är de figurerna från något tv-spel//film och då är det ju redan bestämt vad man heter och hur man ska vara och vad man ska göra som den personen. Kom just ihåg att vi brukade leka "stenålder" på rasterna på Lerviksskolan. Då fick man hitta på ett stenåldersnamn, bygga sig ett stenåldershem i slänten bakom gympasalen och så lekte vi som galningar. Det tyckte vi var kul... Men det var ju då... typ 23 år sedan eller så... på stenåldern :-) Hehe! Förmodligen inget för dagens barn :-) Men man kanske skulle ordna en kurs för Storebror och hans kompisar och lära dem några gamla klassiska lekar... hmmm.

Hur som helst... har ägnat en stor del av den soliga eftermiddagen åt att tjata på Storebror, Lillebror och kompis Anton att de skulle gå ut i solen och leka. Försökte locka med en picknick i pulkabacken här bredvid, men ingen var intresserad. Inte förrän jag föreslog en promenad ner på stan för att inhandla lite lördagsgodis fick jag med mig dem. (Ibland är det tillåtet att ta till mutor!) Vi gick sakta och var borta i ganska precis en timme. Superskönt!! Tror att grabbarna också gillade det. Lillebror somnade visserligen i vagnen, men innan dess tyckte han det var riktigt trevligt. Han vaknade kl 06.00 i morse, så det var inte så konstigt att han tog sig en tupplur. Kl 06.00 på en lördag... Borde vara förbjudet! En vanlig vardag har jag fullt sjå att få upp honom till kvart över 7.

Annars så har jag varit riktigt flitig idag. Dammsugit och torkat golven, burit ner bokhyllorna från sovrummet till källaren, monterat ihop en lådhurts, stekt ett lass pannkakor, bäddat rent i sängen samt tvättat. Så nu får det vara nog för idag! Ikväll blir det kinamat och Melodifestival med Mormorn, Morfarn och Farmorn (som också är spelar-änka ikväll. Farfarn spelar ju med Nickez orkester. Tror det är dans i Bollnäs ikväll.)

Adjö!

Äntligen fredag!

Pappan har åkt till Stockholm för spelning med Jonas Otter och Duck,Cover&Hold. På "Saddle'n'sabre" ikväll och på Viking Line (Cinderella tror jag) lördag och söndag. Tillbaka på söndagkväll.

Storebror åkte med Anton hem till hans mamma efter skolan och de hade visst planerat att han skulle sova över där. Ska slå en pling senare och se om de har bestämt sig så far vi dit med lite sova-över-grejjer innan Lillebror och jag åker vidare till Kungsgården och käkar mat hos kusinerna.

För övrigt har vi inga planer för helgen. Förutom dammsugning. Och städa ur det sista ur sovrummet. Och kanske måla ett par hyllor. Vi får se vad det blir. Har varit till Erikshjälpen med tre flyttlådor fulla med gamla kastruller, ljuslyktor och annat rammel, samt tre sopsäckar med gamla kläder och då fick jag fikabiljetter som tack, så det kanske blir en promenad dit i morgon. Kanske ska samla ihop lite mer grejjer så kan jag bjuda hela släkten på fika :-)

Men nu ska jag packa ihop här.

Trevlig helg!


Vårväder

Det är riktigt vårväder ute idag.
Då blir man glad :-)

... men arbetsmotivationen är inte på topp. Vill gå uuuuut!!!

Pappans nya leksak

Idag har Pappan köpt en GPS till bilen. Han åker ju mycket bil till kunder och sådär, så det kan ju vara bra att ha så han inte åker vilse. Vi provade den på väg hem från dagis och höll på att skratta ihjäl oss åt datorrösten:
"Sväng vänster in på Gamla Sand Arne vägen."
"Sväng höger till Rep Slag Are gatan"

...det blev en lite kringelkrokigare väg än vanligt, men det var klart roligare :-)

Kan tilläggas att den inte bara kan hitta hem och till en massa andra ställen. Den kan även spela musik (mp3 via bilstereon) och användas som handsfree till telefonen!


Teknikens under :-)

Ett bokskåp...

...har jag nyss "byggt".

image78Det är INTE lätt att rusta sovrummet. Det går sååå sakta!! Kan ju ha att göra med att vi egentligen inte är ett dugg motiverade eller inspirerade. Känns mest som ett måste. Lika bra att få det gjort när vi ändå är i gång liksom. När det är klart så har vi rustat alla rum på övervåningen och så köket och vardagsrummet. Bara källaren kvar, men det får nog dröja ett tag.

Hur som helst... Flyttade ju sängen för ett par veckor sedan så nu var det bara garderoberna och bokhyllorna kvar, men först gällde det att få loss några flyttkartonger. Har ett helt lager av såna i källaren, fulla med grejjer som vi packade ner när vi skulle rusta köket. Har man haft grejjerna nerpackade i ett helt år utan att sakna dem så kan man lika gärna göra sig av med dem. Eller hur?! Det är inte klokt vad mycket skräp man sparar på!! Men det är så skööönt att rensa! Vad ska man med en gammal tom senapspulver burk till, t ex? Eller 742 kepsar i olika modeller? Eller 4 lådor gamla urtvättade bäbiskläder? Har bilen full med grejjer som jag ska åka till Erikshjälpen och Röda korset med i morgon.

När jag väl fått lös några kartonger så började jag tömma garderoberna i sovrummet på kläder, sängkläder, dukar och gardiner. Vips så var de kartonger jag lyckats skrapa i hop fulla med grejjer igen. Suck...det får väl bli en rensnings-rajd till bland kartongerna i källaren, men det tar jag en annan dag. Gav mig i kast med bokyllorna istället. Två stycken och helt fullproppade med böcker. Tänkte först stapla dem inne i Lillebrors skrubb, men insåg snart att det inte skulle få plats. Risken att någon öppnar dörren och får ett bok-lass över sig var rätt så överhängande, så då kom jag på den briljanta idén att stapla dem i en av de ny-tömda garderoberna istället. Böcker ska väl tåla lite byggdamm, så de klarar sig säkert bra där inne när själva renoverandet drar igång. Sagt och gjort. Stapla och stapla och stapla... MÅNGA böcker var det :-)

Så nu börjar det faktiskt bli dags att börja spackla snart.

Vi var för övrigt till IKEA i lördags och hittade supersnygga skjutdörrar till garderoberna, men... 5200 kronor för två stycken och vi skulle i så fall behöva 4...det kändes lite väl mycket. Får nog bli snålvarianten med lite målarfärg och nya handtag bara.

Jag har i alla fall gjort ett rejält arbetspass ikväll + 30 minuter på löpbandet på lunchen så jag känner mig rätt så nöjd :-)

Go natt!

Fler nya familjemedlemmar

Det är inte bara kusin Otto som är ny i familjen utan även mopsen Lucifer, 10 veckor gammal. Mycket charmig kille :-)
Han bor hos farbror Linus och hans Sanna tillsammans med katterna Steward och Peanut, men om Storebror fick välja så skulle han nog gärna vilja ha honom för sig själv.

image75

image76

image77

Måndagmorgon

Råkade lyfta smörpaketet i locket så smöret ramlade i golvet. Uppåner, såklart.
Tappade mackan så skinkan ramlade ner på min ena fot och mackan kletade fast i bordet.
Skriver fel bokstäver på tangentbordet hela tiden. Sätter högerhanden ett snäpp för långt åt vänster så om jag ska skriva "vänster" så blir det "vöbster" istället.... Irriterande!!!! Och varför gör jag det kan man undra :-) Det har hänt säkert 10 gånger sedan jag kom hit i morse. Skulle nog ha stannat hemma idag... :-)


RSS 2.0