GPS-kamel

Sedan Pappan köpte gps:en häromdagen har vi åkt kors och tvärs genom stan (och även en tur till Söderala och därifrån till Kungsgården) och följt datorröstens instruktioner. Särskilt roligt blir det när vi ska åka från skolan och tanten i gpsen tycker att vi ska ta österbackarna hem. Först vill hon att vi ska ta cykelvägen från Baggargatan, men det går ju inte. Då kör vi höger istället och då säger hon " Sväng vänster till Väder Kvarns Gatan", men där är det enkelriktat, så det går inte heller. Vi kör vidare förbi två-tre andra enkelriktade gator och hon tjatar om "Väder Kvarns Gatan". Tillslut går det att svänga och då säger hon istället "Rutten räknas om", fast det låter som om hon säger "Jutten jäknas om". Jätterolig tycker grabbers (och Mamman  med!) "Sväng vänster till Stuvareee gatan". Sväng höger till "Rep Slaga Reee gatan". Måste vara världens mest krånliga väg att ta sig från skolan och hem för det är enkelriktat och kringelkrokigt och stackars gps-tanten får jäkna om jutten flera gånger :-)

Lillebror kom på ganska snabbt att han gillar gps:er, så han har skaffat en egen. Den är inbyggd i hans egyptiska-gosdjurs-kamel och innehåller egentligen batterier så att den kan dansa i takt med den svängiga musiken som spelas när man trycker på magen. Så nu har vi alltid kamelen med oss i bilen och Lillebror pillar ut batterihållaren och ser väldigt viktig ut när han tittar på den och trycker lite här och där (för att byta bild och sådär, ni vet).
Här kommer en bild på Kamel-gpsen. Håll tillgodo!

image79

Tänkte visa en bild på Pappan och spelkompis Christian som jag nyss fick i mobilen, samt en jättegullig teckning som kusin Signe har gjort (ett porträtt av nye lillebrorsan Otto), men har inte installerat programmet till telefonen på min nya dator ännu och klockan är för mycket för att jag ska orka ge mig i kast med det nu. Sängen får det bli istället!

Go´natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0