Nähähääru!

Alltså, nu undrar jag... I dagens tidning står det att Storebrors skola är nedlagd! Och det står dessutom att man har satsat en slant på att renovera toaletterna i skolans källare.

Har man alltså
1. Glömt att berätta för lärare, barn och föräldrar att man lagt ner skolan? - snacka om dålig kommunikation!
2. Fixat toaletterna på en skola som är nedlagd? - dåligt ekonomiskt beslut!

Känner att den ekvationen inte riktigt går ihop sig...

Känner också att lokaltidningen kanske borde kontrollera sina artiklar en gång extra innan de går till tryck

;-)


När man vill ha sina äggkoppar...

För flera, flera veckor sedan klickade jag, på en och samma kväll, hem ett par Icebugs-springskor (för att jag ska kunna jogga runt utomhus även den här bistra tiden på året) samt sex stycken snygga äggkoppar (för att vi för tillfället endast äger tre stycken som ständigt befinner sig i diskmaskinen). Enligt sko-sajten skulle det kunna ta upp till en vecka innan leverans, men redan dagen efter hade jag ett paket att hämta. På äggkopps-sajten skröt de lite med sina snabba leveranser, men det enda de var snabba på var att dra pengar från mitt konto. Har fortfarande inte sett till några äggkoppar, trots ett artigt med bestämt mail där jag påpekar att jag inte tycker det är ok att de tar mina pengar utan att skicka något paket. Som kuriosa kan jag tillägga att jag har använt skorna två gånger, sedan slog stora förkylningen till, men ägg äter jag varje dag.
 
Alltså: Ge hit mina äggkoppar!!!
 
 
:-)

Lev som din åttaåring lär :-)

"Om du inte vill skotta snö är det ju bara att strunta i det. Hur ska du annars göra?" sade Lillebror 
 
Han är inte dum han, min åttaåring. Världsabra tips för att bli av med alla "ska bara" som är i vägen hela tiden. En halvtimme med musik i lurarna och vips har jag klämt ur mig fyra blogginlägg. Snön ligger kvar och tvätten också. Och disken. Och tidningshögen... Men jag blev i alla fall lite gladare. 
 
:-)
 

Bra försäljningsknep?

Träffade på en liten tjej som sålde lotter på gårdagens hockeymatch. Jag ville såklart veta vad de kostade innan jag klippte till.
 
"Om du köper en lott kostar den 10 om du köper två lotter kostar de 20 om du köper tre lotter kostar de 30 om du köper fyra lotter kostar de 40 om du köper fem lotter kostar de 50 om du köper sex lotter kostar de 60 om du köper sju lotter kostar de 70..."
 
Ungefär där var hon tvungen att andas så jag passade på att slå till på en lott. Bara en, för jag hade bara 10 kronor i fickan. Inte utan att jag kände mig lite taskig som inte hade råd med fler när hon ändå hade lärt sig prislistan så bra. 
 
:-)
 
P.S Jag vann inget D.S
 

Orkarintemervinter.nu

Undrar vad det är med februari som gör att man ständigt är hungrig, frusen och snorig? Ett konstant småätande i kombination med förkylning och ingen träning kommer att göra mig till en bulle istället för en hurtbulle. Tur att det är så bökigt att få fyr i kakelugnen och att rödvinet är slut, annars skulle jag helst av allt vilja sitta framför brasan och dricka vin för att hålla värmen också. 
 
Men i morgon får man i alla fall äta hur många semlor man vill. Himla bra det!
 
:-)
 
 

I huvudet på en åttaåring

"Undrar hur det skulle vara om jag var en tjej och hette Ulla-Britt?"
"Pappa, om du var chef på Jula skulle du nog tjäna mycket bättre än du gör när du är chef på ditt jobb. För Jula är väl ett känt företag?"
"Hur kommer det sig att ingenting händer exakt likadant två gånger?"
"Om du inte vill skotta snö är det ju bara att strunta i det. Hur ska du annars göra?"
 
Ja man undrar ju....
 
:-)

Ur spår!

Jag åker tåg. Lokförararen har ett meddelande till alla resenärer:
 
"Det här ser tyvärr inte bra ut. Det står tåg lite överallt!"
 
Vi var nästan framme på Stockholms Central, så jag fick för mig att det liksom inte var så konstigt att det stod tåg lite här och var. Men eftersom det sedan tog förtio minuter innan vi fick rulla in på perrongen så inser jag att det tydligen var ett problem. 
 
SJ - alltid lika spännande
 
:-)
 
 

Det här med att renovera... och renovera... och renovera

Snickarna är i det närmaste klara, kakelkillen har lagt klinkersgolvet, elektrikern har dragit alla kablar och i morgon kommer förhoppningsvis målaren. Börjar faktiskt se slutet på det låååånga renoveringsprojektet i källaren!
Så himla passande att en garderobsdörr i sovrummet ramlade ner (!) och gick sönder igår. Verkligen... Är ju mycket intresserad av fler renoveringsprojekt just nu.
 
Läste jag inte någonstans att 2013 är året då man ska satsa på öppna garderobslösningar för att vara riktigt inne?
 
:-)
 

En familjeutflykt

Dagens uppgift: en tur till pulkabacken med en enbent pappa på kryckor, en envis och mycket motsträvig 12-åring, samt en allmänt missnöjd 8-åring. Pappan var ju inga större bekymmer att få med sig, men för att få 12-åringen att ens sätta sig i bilen krävdes en rejäl övertalningsinsats. (Dealen blev att han slapp vantar och täckbyxor och fick sitta i bilen om det blev på tok för outhärdligt med snön och solen). En liten miss var ju förstås att alla roliga åka-i-pulkabacken-grejjer låg i källaren under garaget där dörren hade frysit fast, så vi fick nöja oss med två små pulkor och en gammal stjärtlapp, men det var ju inte mycket att göra åt. Och så hade det väl varit bra om vi ätit lunch innan också så kanske både humöret och orken varit lite bättre. Fast det är ju inte lätt att tänka på allt när det är första gången för året.
 
Storebror åkte en gång, sedan fick han nog. Lillebror kämpade sig upp, muttrade över att backen var för lång och brant och att snön var för hård. Jag hejjade ivrigt på, men efter ett par tre åk var jag tvungen att erkänna att det inte var världens bästa pulkaföre. Blåmärken lite här och var och en mycket öm rumpa blev resultatet.
Men vi lyckades i alla fall få en liiiten stund i solen. Hela familjen. Samtidigt!
 
Mission completed
 
:-)
 

Och ändå kan man inte låta bli att titta

Alltså... det här med Melodifestivalen... Hur... Vem... Varför... Men...?!?!?
Jag hittar inte orden!
Det enda som var bra med kvällens tillställning var... eh... ja det var ju... min efterrätt!
 
Och ändå kan man inte låta bli att titta...
 
:-)

I fickan på en tolvåring

Ett busskort med choklad på, en femkrona, en mosad Ballerinakaka, samt ett par totaltrassliga iPhone-lurar.

Bra grejjer att ha i jeansfickan när man går till skolan

:-)


RSS 2.0