När Heson ska snygga till sig

Skulle göra mig fin inför kvällens konsert med Farin. Tog lite mascara på ena ögats ögonfransar och lite på andra ögonbrynet. Vi kan säga att jag improviserade lite (eller att jag bara var mitt vanliga klantiga jag, men alltså... näe... det här med improvisation låter bättre, visstda?!). Dessvärre blev det inte så snyggt så jag tvättade bort och gjorde om på det mer traditionella sättet.

Med mascara på båda ögonen bytte jag om till "scen-kostymen" som visade sig ha gått sönder en aning. Ett hål mitt på tröjan. Visserligen ett mycket litet hål och dessutom på ryggen, men ändå. I villervallan glömde jag bort att jag egentligen bara provade kläderna och hade tänkt byta till en bättre matchande bh, samt stryka tröjan en aning. Detta upptäckte jag inte förrän på tok för sent och dök således upp på konserten med vit bh under svart tröja som var både skrynklig och trasig.


Ja. Så nu vet ni det.
Förstår att ni känner er aningens fundersamma över vad ni ska göra med all den här informationen, men lugn, bara lugn. Jag har svaret:
Glöm bort och titta in här i morgon istället så kanske jag har något roligare att blogga om.
Dessutom kan jag komplettera med att i morgon är detsamma som fredag och fredag är, enligt en enhällig jury bestående av mig själv och Lillebror, helt klart veckans bästa dag!
Mmm.... Fredag!

:-)

Alltså, det här med Internet...

Ibland tycker jag inte om Internet.
Som när det äntligen har blivit onsdag och jag ska få sätta mig i soffan och titta på den rafflande finalen i Sveriges Mästerkock på svtplay. Ni vet, lite vardags-spänning, sådär. Råkar klicka på bokmärket till Aftonbladet och... ja... nu känns det inte lika rafflande längre.
Typiskt!
:-(

B och trassel

Det blev B.
Pappan stannade hemma och jag gick till jobbet och brottades med trasslande servrar (åkej, inte jag, men mina kollegor. Själv trampade jag oroligt fram och tillbaka och höll tummarna. Ett nog så viktigt arbete det!), uppdateringar av system som blivit fel och lite annat smått och gott. Dessvärre inte mycket som gjorde att listan över saker som måste fixas minskade, men å andra sidan finns det ju kvar i morgon så jag har bestämt mig för att det är ok ändå.

Nu: slut som artist och i stort behov av att bara ligga i soffan och slappa.
I morgon: skola och jobb och förhoppningsvis en roligare och inte fullt så ansträngande dag.

:-)

Krasslig eller inte krasslig?

HUR beter man sig med sina obestämbart krassliga barn som ena stunden känns lite smått febriga och har ont i huvudet och i nästa sekund hoppar runt i soffan/spelar Minecraft och snackar med kompisar på Skype som om allt var som vanligt?

Jag har varit förälder i 11 och ett halvt år, men jag erkänner att jag trots det forfarande inte har full koll på läget.
Jag. Vet. Inte. Hur. Man. Gör!

A: Gå till skolan
B: stanna hemma

Frågar jag barnen så svarar de B.
Frågar jag mig själv så vill jag säga B, men skulle helst behöva säga A, med tanke på listan över saker-som-borde-varit-fixade-i-förrgår som väntar på jobbet.

Har nu, genom att säga "vi får se", skjutit upp beslutet tills i morgon.
Nu våndas jag över om det var
A: bra
B: dåligt

Den som lever får se!
:-)

Att gömma sig från ljuset kan vara svårare än man tror

För att undvika nakenchockade grannar så har jag, sedan rullgardinen ramlade ner någon gång strax innan jul, blivit en hejjare på att både klä på och av mig i mörker. Åkej det där med att klä PÅ sig i mörker kan ju få blandat resultat, men än så länge så har jag åtminstone lyckats fått på mig rätt klädesplagg på rätt kroppsdel och det får man ju känna sig nöjd med. Fast problemet nu när det plötsligt och utan förvarning har blivit vår, är inte mörkret, utan ljuset. Det är FÖR ljust FÖR tidigt. Inte bra.
Så därav besöket på IKEA idag.
Men tror ni det fanns någon endaste liten rullgardin i lagom storlek till vårt sovrumsfönster?
Nähähäärå.
Självklart inte...
Inte heller fanns det någon svart skrivbordsstol med namnet Torbjörn och inget vitt datorbord med namnet Micke.
Ingen personal hittade jag heller och vad de heter har jag ingen aning om.
Typiskt!!
Däremot hittade jag en stekpanna, värmeljus, några ramar, en slickepott och diverse annat småplock. Undrar bara hur jag ska få alla dessa prylar att funka som substitut till rullgardinen?
Tips, någon?
:-)

Idag = en rätt så bra dag

Tulpaner i present, en stund för mig själv på IKEA samt en jordgubbsmilkshake
Fantastiskt bra måndag!
:-)

En sladd mellan tårna

Jag fastnade med sladden till min dator mellan tårna idag. (Kan hända den bäste som surfar utan strumpor)
I rädslan och paniken över att jag på grund av detta skulle råka dra ner datorn i golvet så tappade jag min iPhone som jag samtidigt höll i handen. Rakt ner i golvet, ba!
Den spontana känslan i det ögonblicket var: "Men jäklar vilken tur att det inte var datorn! ...nääEEEEEEEJJJJ!! Inte telefonen IGEN!!!"
Ungefär så.
Men den höll!
Inget sprucket glas den här gången!!
Däremot så låter den inte när man "blippar" på den och det går inte att skicka vare sig sms eller mail, men... det måste ju bero på något annat....väl?

* Suck *
Trevlig helg!
//Heson - klantigheten personifierad

Fredagsefterrätt.

img_1790 (MMS)

Äggtoddy med maräng, hallon och lime. Mums!


Klirr i kassan

Att se ett gäng femteklassare kränga fikabröd var ett rent nöje kan jag meddela! Vilka entreprenörer! Artiga och fulladdade med bra "kom-och-köp"-argument. Det var minsann inte många som passerade utgången från Barnens Hus utan minst en påse bullar, kakor eller lite påskris i handen. Gissar att det blev bra många hundralappar till klasskassan. Härligt med företagssamma barn!:-)
P.S Bilden har inget med de företagssamma barnen att göra. Inte mer än att den föreställer de cupcakes som jag bidrog med till försäljningen. Ville bara tala om det så det inte uppstår några missförstånd. Det KAN även hända att jag känner mig omåttligt stolt över att ha bakat just dessa cupcakes som inte bara var snygga utan dessutom mycket goda, och därför vill skylta lite extra med dem. Men det skulle jag ju såklart inte erkänna sådär rätt ut ;-) D.S

Reklam, reklam

Nu blir det reklam:

Kom och köp:
Prima, hembakat bröd finns till försäljning utanför Barnens Hus i Söderhamn i morgon från kl 12. Alla intjänade pengar går till Storebror och hans klasskompisars skolresa.

Kom och lyssna:
Farin med gäster underhåller på Rädda Barnens Musikcafé till förmån för behövande barn i Söderhamns kommun. Torsdag 29 mars kl 18:30. Kostar 60 kr för de stora och 30 för de små. Fika ingår och har man några slantar över kan man köpa en lott och vinna finfina priser!

Over and out!
:-)

Jag ska inte stressa, jag ska inte bli arg, jag ska inte stressa...

Att handla under tidspress tillsammans med en långsam och mycket pratsam sjuåring i en nyligen ombyggd butik där man inte hittar. Där har ni dagens tålamodsprövning. Eller stresshanteringsövning. Vilket du vill eller både ock


:-)

Ja det är våååren!"Somliga går med geggiga skor"
eller
"Jag tror det är dags att städa bilen"
Välj själv.

:-)

Det här med att åka tåg

Det är väl en himla tur att det finns internetuppkoppling på tåget these days så som jag flänger hit och dit med hjälp av SJ! Micket bra. Däremot tycker jag att de borde kunna variera maten en aning. Det finns nämligen en gräns för hur många räk-landgångs-smörgåsar jag kan äta, och det kryllar inte direkt av alternativ. Annars gillar jag att åka tåg, men nu har jag gjort sträckan Söderhamn-Stockholm tre gånger på en vecka, och dessutom vidare till Karlstad fram och tillbaka, så nu får det vara nog. I morgon är det jag som tar apostlarna till jobbet!

:-)

En uppdatering

Ojoj! Inget bloggande på fem dagar! Här krävs det skärpning!
Och vad det har hänt grejjer:
Har hängt med Lillebror i skolan en dag, varit på företagsfest, på en annan fest iklädd Onepiece, på konsert med Södra Hälsinglands Orkesterförening och Eva Funk, samt åkt tåg till Karlstad.

Besöket i Lillebrors klass var lite extra trevligt. Fick till exempel 100 guldstjärnor av en tjej för min oerhört kompetenta insats som ge-mig-mera-fart-tant vid gungorna på rasten. Bara en så´n sak! Mexikansk köttgryta fick jag också, samt hjälpa till med både engelskalektionen och storstädning av klassrummet.

Företagsfesten var först mycket nervös (var inte helt säker på att mina arbetskamrater skulle gilla träningspasset jag hade bokat in dem på innan de fick mat och dryck), sedan svettig och mycket trevlig.

Att gå på party iklädd Onepiece tillhör ju inte vanligheterna, men det gick alldeles utmärkt. Mycket mycket trevligt och skrattmusklerna fick sig en rejäl omgång (det berodde dock inte på Onepiecen utan mer på mina vänner i Farin)

Eva Funk är ju världsbäst på barnprogram och här fick man lära sig om hur musik fungerar. Mycket roligt och bra för både mammor, mostrar, barn och kusiner.

Ja så var det tågresan till Karlstad. En helt vanlig tågresa på det hela, förutom att jag aldrig har åkt just hit tidigare. Jag läste i och för sig fel på biljetten ett par tre gånger och fick växla mellan plats 23 och 33 några gånger innan jag fick koll på läget, men det gjorde ju det hela mer händelserikt och kanske en liten aning roligare.

Och nu: godnatt från ett hotellrum i Karlstad

:-)

Byxor - för liv i tillvaron

Alltså det här med smartphones...

För några dagar sedan gjorde jag en anteckning i telefonen.
Lite snabbt sådär. Utan att riktigt kolla hur det blev.
Förrän idag och då visade det sig att det.. well... inte blivit riktigt som jag tänkt mig.Undrar just vad det var jag EGENTLIGEN hade skrivit...

Men ett hett tips är det ju i alla fall. Blir nog byxor i morgon med

:-)

Spänning i vardagen

Fick NÄSTAN plats med dagens soppåse i tunnan. Nu är frågan: Ska fåglarna eller sopbilen hinna först?
Undrar också hur jag ska bete mig om fåglarna vinner: Låtsas som ingenting, eller ägna morgondagen åt att gå runt kvarteret och plocka sopor?

Spännande värre!

:-)

Lantisar i storstan

Jag vet inte vad det är med storsta´n, men den lockar liksom fram det "bonnigaste" ur mig. Som när vi skulle ta en fika igår men inte riktigt kunde bestämma oss vad vi ville ha och jag på ett snajdigt sätt skulle informera cafémänniskan bakom disken om detta.

"Jo, vi veler lite vi, så vi läre vänta en stund"

Förutom att jag blev förvånad själv, eftersom jag sällan använder ordet "läre" så tyckte Storebror att jag var omåttligt pinsam. Vad cafémänniskan tyckte vet jag inte, men hon såg lite förvirrad ut i typ en halv sekund, sedan gick hon in i köket. Förmodligen för att hon tyckte det var opassande att gapskratta mig rakt upp i ansiktet.

:-)

Det här med Telia...

Är det inte underligt att Telia har full koll på min adress, men telefonnumret får jag skriva i själv? 

Dessutom undrar man om det verkligen är nödvändigt att skicka avtalet i ett kuvert, information om tjänsten jag har köpt i ett annat och koder som behövs i ett tredje? För min del hade jag nöjt mig med ett e-mail...

:-)

En webbutvecklares fredag

I Ljusdal hade man gömt undan Vuxenskolan på en helt annat plats än sist jag var där, vilket gjorde att jag irrade runt en aning samt kom försent till min kurs. Man hade inte heller sandat på den enda lediga parkeringsplats som fanns tillgänglig, men däremot fanns där massor av is med finfint glid. Synd bara att jag på grund av bråttom och klantig inte kunde göra en snygg kliva-ur-bilen-manöver. Jag körde istället en totalt okontrollerad glidning ut ur och bort från bilen med överkroppen fortfarande kvar mot sätet. Funkade det med även om jag är lite öm i ena benet nu.

När jag hade lekt fröken i några timmar fick jag lunch och sedan ägnade vi en sisådär 20 minuter åt att vara utelåsta och ringa runt till folk som eventuellt kunde känna till någon som kanske skulle kunna få tag i en nyckel. När det problemet väl var löst gällde det att prioritera tiden på bästa sätt. Det bestämdes att vi skulle korta ner kursen med ca en och en halv timme eftersom det var fredag, samt att vi på den en och en halv timme som var kvar skulle hinna klämma in en kaffepaus mellan de fem uppgifter som var och en skulle lösa. Sedan visade det sig att det var på tok för lite tid för uppgifter så det blev mest kaffe.
In alles - en rätt så trevlig dag.

I morgon ska jag prova Stockholm istället. Dock utan kurs, men med min fina lilla familj!

:-)

Puckad och lite sjuk

Gick och lade mig alldeles för sent pga lite dum i huvudet.
Kunde inte somna pga jätteförkyld.
Somnade trots allt men vaknade hela tiden pga jätteförkyld.
Har nu klivit upp megatidigt (05.50) pga åka till Ljusdal och hålla i en kurs hela dagen.

Och jag är jätteförkyld, sade jag det?

Ha en härlig fredag!
:-)

Nu är vi med igen

Sådärja! Magsjukebacillen has left the building!
Nu är det bara det här med täppt näsa och en andedräkt som skulle kunna ha ihjäl en tiger (eller nå´t. Ni fattar allvaret i alla fall!) Och huvudvärken.
Men, äsch då. Man ska ju veta att man lever.
:-)

Så kan man också göra när det är sportlov

... och på måndagen slog kräksjukan till.
Hepp!

:-(

En lördag: Brynäs vs Frölunda En söndag: H...

img_7869 (MMS)

En lördag: Brynäs vs Frölunda En söndag: Härlig promenad vid havet


Hände detta någonsin Whitney Houston?

Idag har jag sjungit i ett rum med så torr luft att överläppen fastnade i tandköttet varje gång jag gapade för mycket.
Det var... eh... annorlunda.
Tror det kom ut ljud ändå, men hur det lät vettetusan.
Men man får se det från den ljusa sidan - lät det illa så borde det ändå ha funnits ett visst underhållningsvärde i att se mig försöka få loss läppen på ett så diskret sätt som möjligt i andningspauserna.

:-)

Kidnappning

Skulle hämta in posten på jobbet idag och upptäckte att vår postlåda blivit kidnappad! Ett annat företag, nyinflyttat på området, hade tagit bort vårt namn och klistrat dit sitt eget!! Mäh! Tror att hyresvärden glömde upplysa dem om att postlådan inte ingick i avtalet. Men det gjorde jag!

:-)

RSS 2.0