Oväntad accessoar

Jag håller som bäst på att snygga till mig för att gå på bröllop.
Vad tycker ni: Plåster på det vänstra knät blir väl snyggt till cocktailklänningen, va?
Dagens lärdom: var försiktig med nya rakhyvlar!
:-)

Freitag

Tamejtusan om det inte blev fredag igen! Det kändes rätt hopplöst där ett tag (onsdag morgon var förskräcklig), men det gick vägen den här veckan också.

Trevlig helg!

:-)


Lite glömsk men snabb

Jag slog personbästa i storhandling ikväll! Jooråsåatte....! På endast 35 minuter tog jag mig runt ICA Kvantum och fyllde den gigantiska kundvagnen med mat. Eller... eh... ja, det visade sig när jag kom hem att jag mest hade handlat bra-att-ha-i-skafferiet-grejjer, samt toapapper och hårschampo och inte så mycket mat. För 1700 kronor!! Hmm... Men det gick i alla fall snabbt så jag får väl vara rätt nöjd ändå.
Ok, lite frustrerande var det att upptäcka att det redan fanns en påse mjöl, 3 paket vit fiberpasta av typen "Gerimelli", en påse tagliatelle, en förpackning havregryn, samt musslor på burk i skafferiet. (Alltså jag kan svära på att de inte stod där när jag skrev min inköpslista! Eh... eller så var det när jag skrev min förra inköpslista...)
Och rätt så jätte-less blev jag när jag insåg att jag hade glömt köpa två viktiga ingredienser till min hemmagjorda müsli...
Glömsk eller?!?!
:-)

Gissa landet

Vi övade på afrikanska länder vid matbordet idag. (Inget konstigt alls. Något ska man ju prata om.)
Egypten var ju lätt som en plätt. Men det fanns några riktigt kluriga som t e x "Arocko", "Söderafrika" och "Erikraina".
Så har vi ju "Kazerbadjan" också... fast det låter inte så afrikanskt. Mer asiatiskt, skulle jag tro...
Får nog ta och Googla fram en världskarta och uppdatera mig lite
:-)

Bra mat!

Det vankades Renskavsgryta med jasminris och vinbärsgelé till middag på Thelbacken idag.
Storebror åt tre portioner och gav mig (alias Kocken) 10 poäng.
Lillebror åt en hel portion, petade bort all lök men gav mig ändå en stark 7:a!

Nöjd mamma!

:-)

Frisyrproblem

På lördag ska vi på bröllop och jag tänkte att jag skulle vara lite extra fin i håret.
Googlade och hittade några alternativ:


...men jag har lite svårt att bestämma mig.
Jag tror inte jag har något grönt snöre som jag kan snurra runt huvudet. Kanske att det ligger en rulle blått plastsnöre i barnens pyssellåda, men plast känns liksom inte så festligt...
Lugg-locken blir också svår att få till eftersom jag har en jättestor virvel mitt i hårfästet. Näe, den går också bort.
Den ljusa ser rätt tuperad ut och det är alldeles för jobbigt att hålla på med. Dessutom blir det otroligt besvärligt om jag ångrar mig och måste försöka borsta ut allt. Näe, det får kanske bli flätor a´la Pippi Långstrump. Det tror jag nog att jag ska kunna få till! Lite ståltråd och några rosetter bara! Kommer bli urtjusigt till lilla cocktailklänningen!

:-)

P.S Hittade bilderna här http://blog.frisorska.se/tag/haruppsattning/ D.S

Bekymmer

I kapprummet på sexårs satt det en mycket bekymrad liten kille på en bänk. Han suckade, kliade sig i huvudet och vände och vred på en liten lapp som han hade i handen.

"Alltså, jag vet inte hur jag ska göra...", säger killen
"Oj, vad du ser bekymrad ut! Vad är det du funderar på?" undrar jag
"Jo, alltså... Jag kan inte bestämma mig för vem jag ska bli tillsammans med. Jag hade sex stycken tjejer att välja på och nu har jag tre kvar, men jag KAN inte bestämma mig!"
"Jahaja... Ja det var ju knivigt. Men... vem är snyggast då?" säger jag och tänker att jag ska hjälpa till lite.
Killen tittar på mig som om jag kom från en annan planet och säger
"Snyggast?!? Eh... Äh, DET vet jag inte!"

Ok, de vet en del om andra världskriget och att gå på krogen, men de har i alla fall inte kommit så långt som till att välja tjejer efter hur söta de är ännu. Känns skönt på något sätt

:-)

Otto äter glass

img_0008 (MMS)

Otto äter glass, och så här ser han ut då :-)


På millimetern!

Jag mätte och kom fram till att 82 cm skulle vara funka.
Hittade en som mätte 80 och det var ju perfekt.
Montera, montera och baxa in åbäket i den pyttelilla skrubben bland gosedjur, bilar och lasersvärd.
Med ett visst våld så var den så på plats, Lillebrors nya byrå.
Snygg och praktiskt. Bara att börja lasta i kläder.
Ehh...Fast då hade det varit bra om man kunde öppna lådorna också.
I ett hus byggt 1927 finns det inget som heter "spikrakt". Så därför lutar väggen i skrubben en aning vilket gjorde att lådorna tog i dörrfordret. Grrrr!
Men skam den som ger sig. Heson gav sig på dörrfodret med en hammare så flisorna flög och nu minsann går det otroligt bra att öppna lådorna. Vem har förresten sagt att man absolut måste ha dörrfoder runt hela dörren? Den personen visste uppenbarligen inte vad han pratade om. Det går precis lika bra utan på en sida! Minst lika snyggt! Eventuellt kan man spackla över spikhålen som blev kvar men... äsch! Det är ordning och reda på Lillebrors kläder i alla fall.

Nu återstår bara att ta reda på oordningen som blev på resten av övervåningen när den gamla byrån kastades ut ur Lillebrors rum tillsammans med diverse andra pryttlar som inte behövs längre.
Men det får nog bli en annan dag det!

Phu!

:-)


Att svettas

Idag har jag lärt mig att alla luktar lite olika när de svettas.
Han som, alldeles säkert helt omedvetet fick mig att inse detta, var en farbror modell äldre som trampade crosstrainer bredvid mig på gymmet idag.

Vissa luktar blommor och andra luktar... eh... inte blommor
:-)


En "borde-inte-ha-klivit-ur-sängen-dag"

När väckarklockan ringde kl 06.15 i morse övervägde jag allvarligt att helt sonika strunta i det och bara somna om. Så här ca 15 timmar senare kan jag konstatera att det nog hade varit bra om jag hade gjort det.
Torsdagen den 21 oktober 2010 = en riktig skitdag

:-(

Ok, några ljusglimtar fanns det ju om jag tänker efter noga.

   


...till exempel.


:-)


En sexåring ritar

Lillebror bad om papper och penna och visade efter en stund upp det här alstret:Eftersom en sexårings hjärna inte riktigt fungerar som alla andras, så har Lillebror skrivit texten från höger till vänster och med alla bokstäverna spegelvända (!). Jag, som börjar bli van att läsa hans små meddelanden, kan jag tala om att det står:
"Jag är på krogen"
"Öl"

Och HUR i allsindar kom han på att han skulle rita en sådan teckning? Hur vet han ens om att det finns något som heter "krogen" där man kan dricka öl? Fast det klart... han hade ju koll på både Hitler och Al Capone, så varför är jag ens förvånad!? Lite lättad är jag dock över att han inte ritade teckningen på fritids och hängde upp den på väggen bland övriga alster där

:-)

Har lite att fixa med.

Och här sitter jag och bloggar när jag istället borde boka övernattning och långtidsparkering på Arlanda!
Inte bra, inte bra. Bara att ta sig i kragen och skärpa till sig, Heson!

30 dagar kvar till det här::-)


Paketproblem

För några kvällar sedan ägnade jag en lång stund i kassan på Ica åt att klistra frimärken på två paket som skulle returneras till Barnens Bokklubb. Detta gjorde jag medan kön växte allt mer, folk trampade otåligt och kassörskan bara tittade på lite slött sådär. Det kändes liksom inte riktigt ok. Lite hjälp från kassörskan hade inte suttit helt fel, för det var minsann inte bara ETT frimärke som skulle klistras på. Visserligen är de ju självhäftande nu för tiden, men ändå. Hur som helst... Idag när jag kom hem hittade jag samma paket, som jag för bara någon dag sedan skickade tillbaka, i vår brevlåda igen! Grrrr!!! Att det ska vara så svårt! Det är ju inte första gången det krånglar när jag ska skicka tillbaka dessa bokpaket. För... hehe... det har ju hänt någon gång tidigare att jag har glömt att avbeställa.

Hur som helst. Nu blev jag riktigt less, skrev ett mail till bokklubben, tackade för den här tiden och sade upp medlemsskapet. Lite synd, på sätt och vis, men vad sjutton. Om man inte kan bli av med böcker som man inte vill ha, trots att man betalar och klistrar frimärken och står ut med arga blickar från kunderna på Ica, så får det faktiskt va, även om det inte är bokklubbens fel.

Det är inte utan att jag spontant vill släppa fram den bittra lilla tanten i mig och yttra något i stil med "Det var bättre förr, när Posten var Posten och Ica var Ica". Men det skulle jag ju aldrig göra. Nähäääärå! Den tanten är väl undangömd, så det får ni inte höra ;-) Istället åkte jag direkt till närmaste postlåda och petade med viss möda in paketen igen, men först såg jag till att endast bokklubbens adress var läsbar på adressetiketten. Så nu var det väl sjävla den!

Förresten, så är Pappan just nu ute och letar efter ett försvunnet paket som tydligen har hämtats av någon annan än honom själv. Jooråsåatte... Bättre förr??

:-)

Bananflugsdöden

Och apropå det här med bananer. Eller inte. Jag vet inte varifrån de kommer, men de är ÖVERALLT!! Små bananflugor, eller blomflugor eller vad det nu kan vara. Det bara kryllar av dem i köket. HUR blir man av med dem? Tips någon? Jag har kommit på att de gillar vin och öl. Låter man ett glas med en skvätt vin stå på diskbänken (eller var tusan man vill, det spelar nog mindre roll. Hehe) så har man fångat ett rejält gäng inom en halvtimme. Ett himla slöseri på vin dock, så om någon har ett bättre tips så är jag ytterst tacksam.

:-)

Det här med bananer

Om jag köper fyra bananer ena dagen och äter två av dem nästa dag, så kan man ge sig den på att de två som är kvar ser ut som små leopardbananer dag tre. Och det är inte kul. För jag KAN inte äta övermogna bananer. Det killar i halsen då serru! Men man vill ju inte springa på affären var och varannan dag bara för att shoppa bananer. Det blir för jobbigt. Fast bananer vill man ju liksom ändå ha på något sätt. Ett liv utan bananer är inget riktigt liv. (Läs: jag är så in i döden trött på dessa jä**la bananer, men äter dem ändå. Det ska visst vara nyttigt, har jag hört, och dessutom mättar de bättre än äpplen om man tänker ägna sin lunchrast åt att träna.)


Men hur som helst, så tänkte jag igår när jag handlade att jag skulle vara lite smart och köpa fyra gröna bananer istället för gula. Ja, för med tanke på hur snabbt gula övergår till att bli bruna så borde det väl gå lika fort för de gröna att bli gula, eller hur? Men nähähääärå. Strax innan träningen idag fick jag i princip bryta mig in i en grön banan, bara för att upptäcka att den var helt oätbar. Och om det inte inträffar ett mirakel under natten så kommer nog de två gröna som ligger kvar i fruktskålen att fortsätta vara gröna även i morgon.

Och vad kan man dra för slutsats av den här bananutläggningen då?
Jo. Bruna bananer är inte goda. Inte gröna heller. De gula är godast, men svårfångade.

Och tänk vad ni får lära er av att läsa min blogg. Gahhh! Informationen bara flödar!!

:-)


Mmmmm! Kocklad!

Lillebror är kladdig om munnen och Mamman undrar vad han har ätit.

"Det är två saker som börjar på k."
Mamman försöker med karameller, kräm, kokostoppar och lite annat, men allt var fel.
"Jag har ätit "kocklad" och mjölk-kocklad... fast... det börjar ju på m":-)

Maskerad

Storebror var på maskerad i lördags. Temat för dagen var "Kändis" och eftersom det här huset har en riktigt bra uppsättning Michael Jackson-attiraljer, kändes det rätt givet vem han skulle klä ut sig till. Tyckte Mamman i alla fall. Storebror själv var inte helt övertygad. Var enda människa vet ju att Michael har kostymbyxor på sig och det är den enda detalj vi saknar. Så då går det ju inte! (Och som Mamma är man för övrigt otroligt töntig om man föreslår att man kan klä ut sig till Michael när han bara går hemma och skrotar, för då har han säkert jeans.)

När det var en och en halv timme kvar innan festen skulle börja, levde vi fortfarande i ovisshet. VEM skulle han klä ut sig till?!

Storebror funderade och funderade...

Tony Hawk, kanske?
Eller "han som pratar på Halv åtta hos mig"?
Eller Jan-Åke Stenås!

Ehh... Ok... Mamman fick tänka efter ordentligt.
Tony Hawk = riktigt bra skateboardåkare. Då borde ju en hjälm och lite benskydd och armbågsskydd kunna räcka. Kanske inte den ultimata outfiten om man även har tänkt sig att dansa på festen, men... tja... borde kunna gå vägen.

"Halv åtta hos mig"-rösten är ju Helge Skoog, men hur klär man ut sig till någon som aldrig syns i bild? I och för sig borde det vara väldigt enkelt eftersom ingen riktigt vet hur han ser ut. Borde vara helt ok att improvisera fritt, eller hur!?

Men den här "Jan-Åke Stenås"... Vem är han?
Storebror upplyste mig: "Det är ju den där killen som gör graffitifilmer. Med svart skinnjacka, mustash och glasögon".
Hmm... Eh... Det är nog så att jag har lite dålig koll på just graffitifilms-branchen, men spontant tror jag inte att han alldeles naturligt faller in under kategorin "kändis".

Hur det blev?
Så här:


:-)

Förresten...

Förresten... fy tusan vad trött man blir av IT-konferenser! Totalt urlakad.
Eller om det möjligen kan bero på godsakerna...
Äsch!
Nya tag i morgon!

Go´natt så länge

:-)


En webbutvecklares vardag

Förstååå väl vad man får stå ut med i jobbet som webbutvecklare!
Idag var jag till exempel tvungen att åka tåg till Stockholm, klämma i mig ett par riktigt smarriga valnötssmörgåsar, dricka mängder av gott kaffe, äta en riktigt god sallad i plastlåda till lunch, och avrunda med nybakade kakor till eftermiddagsfikat. Phu!
Ja, och så en ganska arbetssam IT konferens på det, men det får man ju ta när man får så mycket godsaker.

:-)


Matlagning

Idag stekte jag kyckling i stekpannan. Och jag gjorde det ordentligt, för jag hade till och med olja på strumporna innan kycklingen var färdig. Om man har olja på strumporna blir det fotavtryck när man går. Oljiga fotavtryck är inte snyggt på ett svart klinkersgolv. Då kan man ta en disktrasa och torka upp. Nähe, det kunde man inte. Fotavrtycken försvann visserligen, men ersattes istället av disktrase-spår. Så när kycklingen är uppäten får man så lov att ta fram dammsugaren och sedan skurmoppen trots att städning inte alls står på schemat för kvällen. När man har skurat klart golvet är man inte längre så sugen på att montera ihop en IKEA-byrå, vilket var det man egentligen hade planerat att ägna sig åt.

Alltså: om ni tänker laga kyckling till middag i morgon, tänk först på vilka konsekvenser det kan få. Det kan hända att McDonalds faktiskt är ett bättre alternativ

:-)


På banken

Vi gick in på banken för att lämna en lapp. Och kom ut med en hel pappersbunt.
Eh... och hur gick det till kan man undra?

Jomen, det var väldigt enkelt. Banktjänstemannen såg att jag var ett perfekt ämne för att bli "Nyckelkund". Och eftersom jag inte riktigt hade något att invända mot det så ville han ha en tre fyra underskrifter på diverse olika papper. Jag fick kopior och avtal. Och när jag ändå blev nyckelkund så kunde jag få lite hjälp med placeringen av mina pensionssparar-fonder. Jaatack, sade jag förstås och fick fjorton papper till att skriva under, samt några fler avtalslappar att ta hem. Då kom Pappan på att vi nog behövde ordna upp våra betalkort och lite sådär. Jahaja. Lika bra att passa på. Det är ju inte varje dag man är in på banken nu för tiden. Fler underskrifter, fler avtal. Ja och så skulle vi byta bankdosor också. Skriva, skriva, skriva.

Phu!
45 minuter senare stapplade vi ut från baken, darriga av hunger och med en rejäl skrivkramp, men förhoppningsvis med lite bättre ordning på det ekonomiska.


Men man kan ju inte låta bli att undra: Känns inte en namnunderskrift på ett papper ganska förlegat? Det borde väl finnas något modernare sätt att verifiera att jag är just jag? Och finns inte begreppet "det papperslösa kontoret" i bankvärlden? Det är i så fall hög tid att någon tipsar dem om det. Så här kan man ju inte ha det på 2010-talet!

:-)


Så det kan bli

En frisör. En make-up-människa. En modefotograf. Några lampor. En fläkt. Två systrar.
Då blev det så här:


Vi var helt klart de snyggaste morsorna i hela Stockholms innerstad i lördags :-)
Okej, det kanske fanns några till som var relativt snygga, men... näe, de kom inte upp i vår nivå.
Inte en chans ;-)

Joråsåatte... Man kan ju inte vara ödmjuk jämt. Och vi VAR snygga, eller hur!!!???


Snart helg!!

Det är fredag idag!!!
Det innebär automatiskt att det är lördag i morgon.
Och när det blir lördag åker jag till Kungliga Hufvudstaden med SysterYster!
Jomenvisstserru!

:-)

Natt på Thelbacken

Natt på Thelbacken.

Pappan sätter sig plötsligt upp i sängen och säger irriterat:
"Jaha och hur länge hade du tänkt att det skulle vara så här då?"
Mamman fattar ingenting, men sätter sig upp hon också.
Pappan fortsätter att muttra arga saker, vänder ilsket på kudden och fladdrar lite med täcket.
Mamman känner att hon är törstig och kliver upp medan hon yrvaket undrar varför Pappan är så arg och vem det egentligen är han skäller på.
Pappan river i:
"Vart ska du gå?"
"Törstig" är allt Mamman får fram medan hon trevar sig fram mot toaletten i mörkret.
När hon kommer tillbaka till sovrummet har Pappan lugnat sig och övergått till att tralla på Super Mario Bros-låten.


Mamman suckar och somnar om.
Pappan gör detsamma.


Helt normalt va?!

:-)


Lägesrapport

Hehe! Det lönar sig att vara bestämd.
Jag leder fortfarande!
Inga svettningar alls idag. Fryser gör jag visserligen, men det beror nog mest på att det är kallt i huset.
I morgon kommer jag att vara pigg som en mört!:-)

Krig!

Det är krig på Thelbacken. Det utkämpas i det tysta, men jädrans vad jobbigt det är. Faktum är att det bara är jag som vet om det. Är man uppmärksam kan man se små spår och eventuellt lägga ihop ett och ett (en förpackning Esberitox på köksbänken + mängden hopknölade hushållspappersbitar i sophinken), men annars så gör jag vad jag kan för att låtsas som att allt är precis som vanligt. Jag biter ihop. Låtsas inte om frossan. Låtsas inte om svettningarna. Torkar näsan mycket diskret och knaprar Esberitox när ingen ser.

Efter en liten svacka direkt efter jobbet när jag var tvungen att lägga mig i sängen en halvtimme, så har jag nu hämtat upp mig och det känns som att jag leder. Orkade till och med åka och handla lite (fast jag fick muta mig själv med lite smågodis. Hehe!)

Heson vs. förkylning och feber:
1 - 0

Företagande

Lillebror har en affärsidé. Han ska öppna en massage-firma! Jooråsåatte. Sex år och egen företagare - har man företagsamma barn eller ;-)

Affärsplanen är redan utarbetad och klar:
All massage är gratis på helgerna (så att alla ska ha råd att prova på). 
Vill man ha massage en vanlig vardag, så får man snällt betala enligt prislistan

Lagom lång massage: 20 kronor.
Extra lång massage: 21 kronor.

Låter ju alldeles utmärkt i mina öron!

:-)

Fredag

Heson har idag arbetat enligt devisen "fixar det mesta åt de flesta". Så gick det med den ta det lugnt på jobbet dagen :-) Stressigt värre, men roligt nästan jämt. Så jag klagar inte.
Förutom ett spontanpass på gymmet (dvs. totalt oplanerat, men träningsandan infann sig plötsligt och oväntat. Visst är det pluspoäng på det, va?!) och lite jonglerande med kycklingfiléer i ugnen (det var riktigt nära att det inte blev någon middag idag) så har kvällen ägnats åt att skruva fast så många delar som möjligt åt fel håll på Lillebrors nya loftsäng, samt följdaktligen att skruva loss och skruva fast igen. Gaaaaaaah!!!
Men, skam den som ger sig: Nu ligger minsann den lille gullungen och sussar gott i sin nya säng.
Nu återstår bara att gå ner i köket och städa upp efter middagen.
Go´natt och trevlig helg!
:-9

RSS 2.0