Genrep och sen middag

I morgon är det dags för konsert i Trönö nya kyrka. Brukar vara mycket stämningsfullt och trevligt. Genrepet var dock allt annat än stämningsfullt. Kaotiskt är nog mer rätt... men det är väl som det ska vara så man skärper sig ordentligt när det väl är dags. Susade hem från repet vid nio tiden och fick ett glas vitt vin direkt innanför dörren :-) Precis vad man vill ha när man kommer hem, trött och utsjasad en fredagkväll!! Himla gott var det! Nu har jag precis lagt Storebrorsan (Lillebror somnade i soffan vilket han har gjord varje kväll den här veckan. Tror det är mörkret i kombination med snön som gör det. Enligt Lillebror så är det kväll när det är mörkt och är det kväll så ska man sova. Kan vara mycket besvärligt på morgonen när vi ska iväg till dagis kan jag meddela. Sedan snön kom så har han dessutom haft fullt upp med att åka stjärtlapp i backen på dagis. Upp och ner 140 000 gånger på en dag eller nå´t sånt! Då BLIR man trött!)

Nu , kl 22.30, är det dags för middag!  Bättre sent än aldrig :-)

Tjuvstart på julpysslet

Ikväll har vi tjuvstartat julen lite.  Det snöar ute och jag har inhandlat några julblommor och ställt i vardagsrummet och i köket och dessutom hade vi några julkappar att slå in så det var liksom läge. Ska man slå in paket behövs det glögg och tända ljus så man får den där riktiga julstämningen. Det var lika bra att passa på när feelingen infann sig, man vet ju aldrig när den kommer att infinna sig igen...  Känner mig därför lite smått glögg-onykter just nu :-) Antar att jag kommer att sova gott, så... Go´natt!

Trött eller...?

Det är sällan tråkigt när Pappan är i närheten. I morse utspelade sig följande:

Vi kommer till jobbet och Pappan blir ståendes länge vid hatthyllan. Själv hinner jag in och börja fixa en macka och lite kaffe innan han kommer smygandes in i köket. Han rotar runt lite i fickorna på jackan och säger:

"Öhhh... jag tror att jag har gjort en blunder..."
"Jaha... vad har du gjort då? Låst in bilnycklarna i bilen, eller...?"
"Öhhh... näe... en REJÄL blunder"
Nu börjar jag bli lite orolig. Har vi glömt något barn hemma eller har han kanske glömt dra i handbromsen så bilen har rullat ner i ån eller...
"Men säg då! Vad har du gjort?
"Jo, jag trodde att jag hade stoppat ner telefonen i fickan, men..."
Pappan tar upp det som han har i sin vänstra jackficka - ingen telefon , men ett inramat kort på kusin Signe :-)

Hahahahahahhah!!!!!!!

Han hade av någon anledning kortet på Signe i sin låda i hallen där han förvarar telefonen. Ramen hade ungefär samma format och har man bråttom så :-)

Fick oss ett gott skratt så här på onsdagsmorgonen i alla fall :-)

Sovbekymmer

Storebror har svårt att sova. Med tanke på att han är ruggigt lik sin far i allt så gissar jag att det beror på fullmånen. Ni som känner Pappan vet att han kan bete sig mycket underligt just när det är fullmåne och för er som inte är så insatta kommer här en kort resumé av underliga saker som har utspelat sig nattetid under fullmåne:

I tidernas begynnelse bodde vi i en etta på 33 kvadrat. Pappan sov i sängen och själv sov jag på en madrass på golvet. Vaknade en natt av att Pappan kastar sig ner från sin säng, lägger sig över mig för att skydda mig från ett tåg lastat med datafiler som kommer farandes under sängen och är jättenära att köra på mig. En annan natt utspelas samma procedur igen, men den gången höll jag på att flyta ut så han var tvungen att hålla i hop mig :-)
Nu för tiden är det ofta någon/några/något som vill stjäla vår byrå i sovrummet just när det är fullmåne. Har vaknat ett flertal gånger när Pappan är i färd med att smyga på byrå-tjuvarna. Går inte att beskriva. Måste upplevas :-)
Dessutom pratar Pappan engelska när det är fullmåne. Mycket underligt. I vanliga fall skickar han fram mig så fort man måste prata engelska, men i sömnen pladdrar han på utan bekymmer :-)
Jo, just ja! Vi hade ju hund tidigare. En lurvig liten shetland sheepdog vid namn Gibson (och senare även en som hette Gonzo, men det är en annan historia). En natt väcker Pappan mig. Ruskar riktigt så att jag ska vakna och säger med sin prata-i-sömnen-röst (fast på svenska den gången faktiskt) "Vad säger du, ska vi skala Gibson innan vi steker honom, eller ska vi steka honom med rufset på?"

Som sagt, en KORT resumé var det :-) ...och honom är jag gift med :-)

Hur som helst... det var ju inte det jag skulle skriva om. Storebror kan inte sova och ligger och vrider och vänder sig i sängen. Hittar på bus. Försöker gråta en skvätt så att Mamman ska säga att han får komma upp och spela tv-spel tills han blir trött (misstänker i alla fall att det är det han vill!), kliver upp, måste dricka mjölk och käka en macka, osv osv. Det lustiga är att rätt som det är så är det som att trycka på en knapp. Han somnar mitt i en mening! Pang så snarkar han!! Mycket märkligt :-)

I går när han var i om-jag-tjatar-tillräckligt-länge-så-kanske-jag-kan-få-kliva-upp-stadiet så sade han:
"Mamma, jag kaaaaan inte sova! Jag är pigg som en snäcka!"
...och vad jag vet så är snäckor inte så väldigt pigga, så det vara bara att snällt stanna kvar i sängen.

För övrigt så har Lillebror äntligen kryat på sig. Hade egentligen kunnat gå till dagis idag, men han var så himla trött i morse (har också haft lite somnings problem, men det beror mer på att han har vänt lite på dygnen nu när han varit sjuk), så vi stannade hemma och vilade en dag extra. I morgon blir det dagis och jobb igen.
Har nyss kommit hem från rep med Farin. Har övat inför julbords-showen på Campus i Vågbro. Hjälp!! Bara en vecka kvar och vi är urdåliga!! Måste verkligen öva och öva och öva de dagar som är kvar!!!! Julkonsert i Trönö kyrka på lördag också... phu! Det är mycket nu :-)

Oj, vad långt det här blev! Nu ska jag gå ner och umgås lite med herr Karlsson!

Adjö!

Underlig såsblandning

Vi har hämtat mat från McDonalds och Storebror vill ha både ketchup och bea-sås att dippa stripsen i. Mormor upplyser om att om man blandar dessa två så blir det Choronne-sås (...har ingen aning om hur det stavas, men det låter "sjoronn"...) och det måste ju såklart genast provas. Efter en stund vill Storebror ha påfyllning och säger:
"Mamma, kan jag få lite mer uran-sås?"

:-)

Kärlekstunna

Mormor hälsar på och vi tittar på bilder från NewYork. När vi kommer till en bild på mig i tunnelbanan säger Lillebror:
"Titta, här är mamma i kärlekstunnan!"

Kärlekstunnan = Kärlekstunneln=mycket populärt när vi var på Gröna Lund i somras. Tunnlar och tunnelbanor är ju rätt så lätt att förväxla :-)

Det tog sig :-)

Det blev en rätt så trevlig fredag trots allt :-)
Käkade lunch med SysterYster, Björn (helt oväntat och mycket trevligt!) och Storebror (som slapp fritids idag när brorsan var hemma med ont i pannan) på TeWes. Skulle egentligen jobba hemifrån på eftermiddagen, men det var inte det lättaste med båda grabbers hemma. Vet inte hur jag tänkte där... Det är ju en regel med mycket få undantag att de kommer springade så fort jag sätter mig vid datorn och plötsligt duger varken PlayStation eller X-box. Nej internetspel ska det va ´! Jag gav upp ganska snart. Vi myste lite istället (Lillebror somnade på min mage i soffan. Mitt i ett krig mellan lego-batman och en lego-stormtrooper!) och sedan tog jag en shopping-tur på stan alldeles själv. Hittade ingen röd tröja som jag behöver ha till julkonserten nästa lördag så det får väl anses som en fortsättning på förmiddagens otur. Dessutom kom jag hem utan kyckling till satay-kycklingen vi ska äta ikväll, men det kan jag inte skylla på otur - det är bara mitt vanliga förvirrade jag :-)

Nu ska vi strax fixa lite käka och dricka lite gott rödvin till!

I morgon är det förresten födelsedagsfest hos SysterYster som fyllde 30 i onsdags :-) GRATTIS, GRATTIS!!!

Go´fredag!

Fredagsmorgon

  • Vaknade till ljudet av en hurtig Lasse Berghagen som skråååålade från min klockradio. Lasse Berghagen på RixMorgonZoo!? Varför det?
  • Lillebror var lite skröpplig. Feber och "ont i pannan". 
  • Tappade min frukostmacka rakt ner i morgontidningen. Upp och ner. Med mjukost på.

Suck.... Var är den här dagen på väg? Kan bara blir bättre väl?

:-)


Jordbävning?

Nyss hände det igen! Måste nog vara tredje gången bara idag. Hela huset skälver liksom till. Första gången trodde jag att det bara var jag som blev lite vimmelkantig, men näe. Nu har vi haft kontoret här i ett par månader och det händer flera gånger om dagen. Jätteunderligt! Tidigare, när vi höll till längst ner i huset, märktes inget, men här uppe på tredje våningen svajjar det som bara den. Undrar vad det kan bero på? Är hela huset på väg att tippa ner i Söderhamns-ån möjligen? Eller är det små jordbävningar precis under huset? Underligt är det i alla fall. Ska fråga vaktmästaren vid tillfälle om han vet om det har varit så här länge. Tills vidare får vi väl hålla koll på att det inte blir några sprickor i väggarna och taken och kanske göra upp en flyktplan ifall det skulle börja luta misstänkt åt något håll :-)

Mer reklam!

Julkonsert i Trönö nya kyrka den 1 december kl 18 med Farin, Mollgan, mfl! Kommer att bli superbra! Riktig julstämning utlovas :-)


Lite julbordsreklam :-)

För den som är sugen på att käka julbord kan jag rekommendera Campus Vågbro den 5 och 7 december. Då ingår nämligen underhållning av Farin i priset :-)

Morgonkonversation

Lillebror, precis nyvaken, är törstig och ska fylla på sin vattenflaska som han brukar ha med sig i sängen.

"Av med korken...såååå...i med vatten... sådärja! Oj, jag måste mäta också! Entvåtrefyrafem... Kilometermycket!"


Kan någon sponsra med en hushållerska?

Undrar hur mycket tid jag lägger ner på att laga mat, handla, tvätta, städa och plocka undan saker som ligger och dräller varje vecka?! Faaan (på ren svenska) vad jag kan tröttna på allt det ibland. Fick nyss ett utbrott nere i tvättstugan efter att ha vikt två blå ikea-kassar med tvätt och inser att hela torkställningen är full med rena och torra kläder som måste tas omhand om jag ska kunna hänga upp de kläder som ligger i tvättmaskinen. BLÄÄÄÄÄ!!! Bankade lite på strykbrädan och sparkade på en drickaback så kändes det i alla fall lite bättre :-) Funderade på att strunta i allt men av erfarenhet vet jag att mögliga kläder inte luktar något vidare. Mängtade ner de torra kläderna i en nytömd ikea-kasse, hängde de blöta, släckte lyset och stängde dörren. Det man inte ser finns inte :-)

Näe, man skulle ha en hushållerska! Tänk att komma hem från jobbet och någon har redan ordnat med middagen, plockat undan alla leksaker och all smutstvätt, hängt en maskin med tvätt och har en till på gång. Kanske att han/hon skulle kunna passa på att stryka lite ibland också och kanske koka lite lingonsylt? Baka en kaka? 

Hur som helst... Som om det inte var nog med alla "måste-saker", så när jag väl kände mig f'ärdig och skulle sätta mig en stund framför datorn så är det såååå segt på nätet!!!! **suck** orkar knappt bli upprörd. Men det är ju såååå typiskt!! Jag som kände mig så kreativ... Nåväl, får väl sova på saken så kanske humöret är bättre i morgon och då brukar ju det mesta gå mycket bättre!

Go´natt!

7-åringar i flock...

...kan vara mycket påfrestande. Hade 10 stycken hemma i går och det gör jag INTE om :-) Det var barn överallt!!! Något som man förundras över är att en sjuåring tycks ha någon koppling mellan benen och munnen. Så fort benen rör sig lite snabbare än promenadtakt så öppnas munnen i ett stort vrål. De kan bara inte låta bli att skrika när de springer - och när tio stycken springer samtidigt... suck... ni kan ju tänka er själva... Nästa år blir det lokal - en stoooor med massor av golvyta att bara springa på samt arrangerade lekar vid bestämda tidpunkter. Jag hade ju sett framför mig att ett gäng 7 åringar inte skulle ha några som helst problem att sysselsätta sig i ett par timmar, med avbrott för lite fika och varsin godispåse, men ack vad jag bedrog mig! Efter en timme kom en kille och KRÄVDE att det skulle ordnas en ordentlig lek! "Men vaddå!!?? Blir det inga lekar?! Men ååååå!!!!!", så det var ju bara till att improvisera. Gick inget vidare... jag är usel på lekar. Dansstopp blev det tillslut, men det gick, som sagt, inte så bra. Slutade när Lillebror råkade dansa omkull med sin gitarr och landade på Felix arm, så... de sprang några varv istället tills någon kläckte idén om kurragömma. Det gick rätt bra... ett tag... tills det plötsligt blev misstänkt tyst i huset och jag insåg att hela kalaset hade flyttat ut på gräsmattan i bara strumporna. GRRRRR!!!

Nåväl... efter två timmar var det bara pärlsocker och slamsor av presentpapper kvar. En och annan kvarglömd godispåse också. Själv kände jag mig rätt utpumpad....Pappan hade - passande nog - repning precis när det var kalasdags och kom hem lagom tills den värsta röran var bortstädad. Nästan så jag undrar om det var med vilje ;-)

Kalas och pärlsocker

Jo, det var ju det där med pärlsockret. Handlade ett paket idag för att vara redo när helgen kommer för då jädrans ska det bakas. När det började droppa in folk här hittade jag inte våra glas-assietter som vi skulle äta tårta på. I jaken på dem så tittade jag i ett skåp nere i tvättstugan. Vi använde det som skafferi när vi bodde i källaren medan vi höll på med renoveringen. Och vad hittar jag där om inte två oöppnade paket pärlsocker!! VISSTE VÄL att det skulle finnas :-) Undrar just hur många negerbollar tre paket pärlsocker räcker till!

För övrigt var det ett mycket trevligt kalas och Storebror håvade in en väldig massa presenter. Det var Guitar Hero, Lego Starwars, en discolampa, lite kläder, en sparkcykel (fast vintervarianten med medar istället för hjul!), mm, mm. Lillebror tittade på och blev minst lika glad för allt som dök upp under omslagspapperen. Men plötsligt kom han på att det faktiskt var brorsan som hade fått alla roliga saker och inte han. Då var det inte roligt längre. Det var krokodiltårar och en låååång utläggning om att han inte har en ENDASTE cool leksak förutom Playmogubbarna och det stora flygplanet. Han har faktiskt INGENTING att leka med, bara sån´t som han inte vill ha. Gamla saker som inte är ett dugg coola :-(  Uhääää!
Som tur var så låg det en broschyr från Barnens Hus i brevlådan idag, så krisen löstes med att vi tittade i den och kryssade för alla riktigt coola leksaker som han skulle kunna tänka sig att få i paket på julafton (eller "den där dagen när alla fyller år", som Lillebror brukar säga!)

Sedan måste jag erkänna att jag inte var någon vidare festfixare idag. Inte nog med att det inte blev några negerbollar, jag hade glömt att köpa både ballonger och tårtljus också! Suck...fick skicka Mormorn och morfar till affären så löste det sig också.

Nu är det dags för sängen.

Go´ natt!

Lillebror kan engelska

I går efter maten sade jag till Lillebror att han skulle gå och tvätta händerna.
Han pinnade glatt iväg, men efter några steg stannar han, vänder sig om och börjar fixa lite med fingrarna. Hålla ner ett finger, hålla upp ett... och så ner med ett till... och så tillslut:

Lillebror håller upp båda långfingrarna och säger med ett stoooort smajl:
"föööööök jooo"

Då var det lite svårt att veta om man skulle skratta eller gråta. Jag gjorde både ock - skrattade så tårarna sprutade
:-)

Olycklig

Storebror ligger i sängen och kan inte somna.

"Mamma, jag känner mig inte riktigt lycklig..."
"Nämen oj då! Varför inte det?"
"Suck...Det är lite svårt att förklara."
"Men du kan väl försöka, så kanske jag kan hitta på något sätt så det känns bättre?"
"Ja, men... du kommer ändå inte att förstå!"
"Tror du inte? Vi provar så får vi se."
"Ok. Jo, jag är inte så lycklig för att på Harry Potter-spelet så vill jag ha kvar min *******men det går inte för jag kan inte spara förrän jag har kommit till *******. Suck! Det kommer aldrig att gå!"


:-) Ibland önskar man att man var liten igen. Så här i efterhand var det ganska bekymmerslöst, även om det inte kändes så just då!


(******* = Här ska det vara något klurigt Harry Potter namn, men det är ju omöjligt att komma ihåg alla :-) Har inte gått kursen än!

Födelsedagsbarn och usel bullmamma

I morgon är det den stora dagen som Storebror har väntat på sedan... tja, han började nog fråga hur långt det var kvar någon gång på semestern i somras, men de senaste två veckorna har han intensiv-längtat - i morgon fyller han 7 år!!! Det är stort! Lite av en milstolpe i livet. Min lille bäbispojke har blivit stor :-) Skolbarn och allt... Vi var förresten på utvecklingssamtal idag och fröken frågade honom hur han tyckte det var i skolan.
"Jo, då det är bra, men ibland är det lite jobbigt att koncentrera sig. Liksom...hjärnan tänker av sig själv..."
Och då är det ju faktiskt inte så lätt :-)

However... ska ha kalas för släkten i morgon och mormor har lovat att fixa tårtorna. Själv tänkte jag att jag skulle sno ihop lite bruna bollar med pärlsocker på (de brukade heta negerbollar, men de har visst lagt ner det). Har varit på affären två gånger den här veckan och varje gång har jag gått förbi bakgrejjs-hyllan och tänkt "Undrar om vi har något pärlsocker..." och varje gång har jag bestämt mig för att det har vi nog. Jag har nämligen en förmåga att glömma bort när jag har handlat vissa saker och plötsligt har vi ett helt lager (just nu är det nog pinjenötterna som leder... tror vi har 4 påsar i skafferiet! Men rostade pinjenötter är ju gott - eller hur :-) !!). Så jag tänkte helt enkelt att jag skulle vara duktig den här gången och INTE köpa på mig när det redan finns. Men nu när jag skulle baka (började 22.10 - bra tid för bakning!) så fanns det såklart inte ett endaste paket med pärlsocker i skafferiet. GRRRRRR!!!

Så i morgon blir det kalas med köpe-bröd. Känns inte riktigt bra... jag gillar egentligen att baka och det brukar bli både bullar och kakor, men nu har jag helt enkelt inte hunnit med... Fast jag har en chans till revanch - på söndag blir det kompis-kalas och då ska det banne mig bli hembakt!

Go´natt!

Storebror är en känslig liten man.

Vi ska lämna tillbaka vår bil. Det är en leasingbil och nu har kontraktet gått ut, så det är dags att lämna tillbaka den. Tillsvidare ska vi ha en annan av företagets leasing-bilar och idag åkte vi i den nya för att hälsa på mormor och morfar. Lillebror hade full koll på läget och berättade för sin storebror om att den gamla bilen ska lämnas tillbaka, hur och när det ska ske, osv. Storebror var alldeles tyst. Länge. Sedan hörde jag ett litet, litet snyftande och ett "Jag vill inte lämna bort vår bil...Jag vill ha den kvar. För alltid...Uuuhhääääää!!!" Stackars gullunge! Men jag vet precis hur det känns. Hade min första kris i livet när mina föräldrar hade köpt en ny "sväng-soffa" (beige med bruna blommor... jättefin på -83 eller när det nu kan ha varit). De gamla, lite stickiga, mörkbruna 2- och 3-sitssofforna flyttades ut i hallen medans man monterade den nya. Då fick jag och Syster-yster göra något som var absolut förbjudet annars, nämligen hoppa så mycket man ville i de gamla brun-stickiga. Jag hoppade och hoppade och tårarna sprutade som fontäner :-)
Så, som sagt, jag vet hur det känns :-)

Go´natt!

Coolt :-)

Lade ut bilderna från New York för typ en timme sedan och kommentarerna bara ramlar in :-) Coolt! Trodde det bara var Pappa, Heidi, Anders, Martina och några till som läste här, men tydligen har jag lyckats intressera några fler. ...i och för sig var det kanske mest NewYork-bilderna som lockade, men ändå :-) Kul att ni hittat hit!


Go natt!


Bilder från New YorkEmpire State Building


Vy från 86:e våningen.
Kollar man noga ser
man Frihetsgudinnan
långt där borta! 


Times Square 

 

Här är vi - lantisarna -
på Times Square


Om man gillar "Forrest
Gump" så är this the
place to visit :-)


Frukost på "Speedy´s"
vid Greenly Park

 

Central Park och
en skridskobana,
sponsrad av
Mr Trump


"Strawberry Fields"
en liten park i den stora
parken. Uppförd av
Yoko Ono till minne
av John Lennon


"The Mall" en
STOOOR
allé i Central Park.
Går det att förstå att
det här ligger mitt på
Manhattan bland alla
skyskrapor? :-)

Hemma igen!

Hi!
Nu är vi hemma igen! Har haft världens bästa semester!! Tack, tack och TACK till alla er som gav oss NewYork-resan i bröllopspresent. Kunde inte ha fått bättre present!

Landade på JFK airport i NewYork sent på kvällen och fick hjälp av en snäll indisk farbror (som för övrigt hade stora svårigheter att uttala vårt efternamn) med att beställa en "shuttle" till hotellet. Jag som hade gruvat mig för flygresan över Atlanten kan bara säga att det var INGENTING motför den bilresan (shuttlen visade sig vara en minibuss) in till Manhattan. HU!!! Hade flera nära-döden-upplevelser efter vägen och det kändes som om vi var ett par-tre centimeter kortare efter att ha skumpat omkring i baksätet över vägbulor och annat i en dryg timme innan vi äntligen var framme vid hotellet :-)

Stupade i säng och vaknade vid halv 6 snåret och upptäckte att detta var natten då USA ställer om klockorna till vintertid. Bara att vrida tillbaka klockan en timme... Hmmm....Hann ligga och dra oss i sängen i ett par timmar innan vi tyckte det kändes ok att ge sig ut för att leta någonstans att käka frukost :-) Riktigt lyxigt!

Första dagen gick vi omkring med näsorna i vädret och tittade på alla höga hus överallt vilket resulterade i en rejält ömmande nacke :-) Man bara häpnar ju över alla byggnader. Allt är SÅÅ stort! Började med att åka upp till 86:e våningen i Empire State Building. Så här såg det ut där:


Hoppade på en Sightseeing buss och åkte runt DownTown Manhattan och kollade ChinaTown, Soho, Little Italy, Ground Zero, mm. Hoppade av i Battery Park där färjorna ut till Frihetsgudinnan går, men nöjde oss med att titta på henne från parken.

Stupade i säng klockan nio på kvällen :-) VARJE kväll! Kom liksom aldrig i fas med tiden, så det blev lite konstigt, fast bra ändå. Hann ju ligga och dra oss i sängen i flera timmar och ändå var vi ute på stan innan affärerna och sevärdheterna hade öppnat! Lite trist var det när vi var på hockey - för det var inte helt lätt att hålla sig vaken sista perioden som slutade vid halv tio eller nå´t sån´t!

NewYork är för övrigt: många höga hus, supertrevliga människor (väldigt artiga och hjälpsamma), rigorösa säkerhetskontroller, stora portioner av vad man än ville äta, en liten kaffe är lika med en stor svensk kopp kaffe, en liten läsk är det samma som en jäääättestor svensk läsk, det visas väderleksrapporter på tv hela tiden, ingen är särskilt bra på engelska och ingen verkar ha bråttom :-)

Kommer fler bilder inom kort. Nu måste jag hugga in på högen med jobb som ligger här och väntar.

See ya!

P.S Jo just det ja! Starbuck´s var ju också ett fenomen. En café-kedja som finns i vart och varannat gathörn men de verkar inte ha någon policy för hur det ska gå till när man beställer. Det funkade olika på varje ställe. På den som låg närmast vårt hotell gick man längst in i lokalen, beställde sitt kaffe och så fick man säga sitt namn till expediten som skrev det på kaffemuggen, lämnade över den till baristan som snodde ihop det man beställt och ropade ut namnet. 

"Two double espressos, please."
"Two double expreeesos. Your name, please?"
"My name? It´s Karlsson"
"Charleston?"
"No, ehh... I´m sorry. My name is Helena"
"Illiana?"
"No Helena (försökte med ett engelskt uttal)"
"Ok"

Så efter en stund ropar baristan (dvs kaffe-kokerskan) ut;
"Two double expreeeessos for Eilliana"
:-)

D.S

New York!

Nu är det dags! Ska bara packa det sista och köra grabbarna till farmor och farfar, sedan åker vi till Arlanda :-))

Tillbaka på torsdag kväll!

Adios!


Fredag igen

Så har det gått en vecka till då... Var 17 tar dagarna vägen? Den här veckan har de ju i och för sig varit extra korta eftersom vi ställde om till vintertid i söndags, så det är kanske inte så underligt att det har gått fort :-)
Vi är hemma idag, grabbarna och jag. Lillebror hade feber i går, över 39 grader när han vaknade, men efter en "allbedon" så försvann febern på ett kick och sedan har han hållt igång som vanligt. Det är ju aldrig roligt när barnen är sjuka, men jag måste nog erkänna att det faktiskt var rätt skönt att få ett par dagar hemma. Har städat lite och tvättat  lakan och handdukar som har legat i tvättstugan länge. Och idag ska jag börja packa lite för i morgon bär det av till NewYork!!

Nu ropar Lillebror. Måste hjälpa till lite.

Adjöss!


RSS 2.0