Gott Nytt År!

Storebror har planerat upp morgondagen ordentligt. Och det blir ett späckat schema och en lång dag det må jag säga. Gästerna kommer att infinna sig på Thelbacken redan kl 13.00 för en promenad till pulkabacken här strax bredvid. Där får man dricka glögg och åka pulka. Eller bara dricka glögg alternativt bara åka pulka. Det är lite som man vill. Sedan följer korvgrillning, bastu, ukuleleshow, bordshockeyturnering och WiiSports Resort-turnering. Och så ska vi väl helst hinna äta lite också. Gärna innan tolvslaget! På menyn står ugnsgratinerad hummer med kronärtskocka, oxfilé med rödvinssås, hasselbackspotatis med mandeltopping, gräddkokta vitlökar och till efterrätt stekta äpplen med kanel och nougatsås. Mums!!! Kommer att bli en alldeles utmärkt avslutning på 2009! Hoppas att ni också får en härlig och trevlig nyårsafton!

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla!

Jag är tillbaka 2010!

:-)


Miami Vice

För alla som var med på 80-talet så är nog repliken "Freeze! Miami Vice!" bekant.



Av någon anledning så är det något som vi säger lite då och då i det här huset. Fast innebörden av orden har uppenbarligen inte gått fram till barnen. (I och för sig är de inte så bra på engelska ännu, så det kan ju ha med det att göra). Nyss kom Storebror studsandes med en leksakspistol i handen och sade:
"Freeze! I am a mouse!"

Hihihi

:-)

Snygga veck

Hela Familjen K ligger i sängen, knappt vakna, när brorsorna kommer på att de vill kolla på YouTube. Och som den totalt datoriserade familj vi är så är det inga problem för Mamman att snabbt fixa fram varsin bärbar dator till barnen och sedan kryper hon ner under täcket igen. Men Lillebrors dator krånglar lite, så Mamman måste sätta sig upp i sängen och hjälpa honom. Och eftersom Mamman är just en mamma och därmed har haft ett par bäbisar i magen, så är magen inte alldeles platt...om man säger så. Lillebror tittar intresserat och säger:
"Oj! Vilka snygga veck!"

...och så kan man ju faktiskt också se på saken

:-)

Julen 2009

Det har varit en riktigt trevlig jul, det har det! Vi kämpar fortfarande med att käka upp julgodiset, sopa upp granbarr och flytta på säckar med julklappspapper som dräller omkring lite här och var. Samtidigt försöker vi hitta någon form av julledighetsvardag som innehåller något mer meningsfullt än ovanstående. Idag lyckades vissa av oss ta en tur till pulkabacken, andra åkte till Barnens Hus och handlade upp julklappspengarna och själv har jag övat med Farin och även lyckats göra mig av med några av kassarna med papper. För övrigt har julen präglats av snöväder, bilar som kört fast, legobyggande och allmänt latmaskbeteende. Precis som det ska va! Hoppas att ni också har haft det trevligt!

:-)

God Jul!!!!

Från oss alla på Thelbacken - till er alla:
en riktigt God Jul!


:-)


Spännande dag!

Idag har det hänt grejjer! Hela tiden. Och vilka grejjer sedan. Jag har till exempel blivit bjuden på låtsaslakritspuck med ketchup i ett låtsaskafé. Radat upp bilar på lekmattan och sedan tittat på när KusinOtto provade att sitta på var och en. Mycket under hållande :-) Kokat en ofantlig mängd kola. Slagit in varenda en av den ofantliga mängden kola i små foliebitar. Ätit upp några kolor. Och så har jag gjort julskinka. Och just nu sitter jag på en stol i mörkret och längtar ihjäl mig efter att få provsmaka en skinkbit samt dricka en kall öl till den. Ska bara försöka få ett par, tre barn att somna först. Fast det verkar dröja. En ligger och funderar på om det var sexton år sedan "Kalla kriget" startade (hur han nu kan ha koll på att det överhuvudtaget har inträffat?), en tycker sig hela tiden höra en hund som skäller, pillar sin kusin i nacken och frågar om han inte heller kan sova, och en snäser "Men tyyyyyst!!! Jag vill faktiskt sova!!". Ungefär så.
Men själv är jag, som sagt, hungrig. Skinka och öl...mmmmums!
Skinka och öl...


:-)


Bakvänd ordning

Ibland tänker jag inte längre än näsan räcker. Som när jag först samlar ihop alla tomburkar, gamla tidningar och kartonger som huset kan uppbringa, åker runt till tre olika återvinningsstationer för att hitta en som inte är totalt översnöad och där allt mitt skräp får plats och sedan åker hem för att slå in julklappar. Smart. Inte en enda kartong att stoppa grejjer i. Men det är väldigt gott om plats i städskåpet och under diskbänken just nu i alla fall. Och det är ju bra.

:-)


Julklappar

Hur gör man för att sluta köpa julklappar? Det var till en början jätteklurigt att komma på bra grejjer, men nu är det plötsligt ingen hejd på klappandet. Senast alldeles nyss råkade jag impulshandla en påse "Prinsesspasta" på ICA. Ja alltså, pasta för prinsessor i form av små slott, prinsar, klackskor och annat prinsessigt. En alldeles ypperligt bra julklapp till kusinSigne!
Nej i morgon ska jag hålla mig borta från alla affärer och enbart ägna mig åt att skotta snö, åka pulka och stoppa nejlikor i apelsiner. Kanske, kanske att jag hinner med att göra ett pepparkakshus till också. Och skinkan för bövelen - den höll jag på att glömma! Men inga mer klappar nu!



:-)

P.S Bara för sakens skull så vill jag tala om att jag har lånat bilderna från barnfamilj.se vilket var den första sajt jag fick upp när jag googlade på prinsesspasta. Så ni vet :-) D.S


Ernst och hans knäck

Jag är tillbaka och magsjukan har lämnat Thelbacken! Tack och bock för det. Trevligare kan man ju ha det.
Som i fredags till exempel när jag var på fest med vinprovning och Italiensk buffé. Riktigt trevligt :-)
Eller som igår när det var dags för det årliga julpysslet hemma hos Farmor och Farfarn. Trevligt trevligt :-)

Pappan och Farfarn var - som alltid - ansvariga för knäcken. Det brukar alltid stånkas och ojjas en hel del när det är dags, men i år hade Pappan kollat in Ernst och hans julprogram och lärt sig ett knäckknep, så de var faktiskt till och med en aning entusiastiska när de satte igång med koket. Visst stånkades det en del ändå, men det var mest för traditionens skull :-) Ernst tyckte att man skulle hacka mandeln och hälla den direkt i formarna istället för i smeten och på så sätt skulle inte knäckformarna tippa omkull så lätt när man häller i smeten. Funkade förvisso jättebra, men Ernst hade nog hoppat över nästa steg, dvs provsmakningen. Smaken var det inget fel på, men mandeln blev kvar i formen (alternativt flög ut över bordet och golvet) när man tog ur knäcken. Inte bra. Det går ju inte för sig. Man skulle ju i och för sig kunna tänka sig att stoppa in knäcken i munnen och sedan komplettera med mandeln efteråt, men det blir ju inte samma sak. Och det är ju ett grovt traditionsbrott dessutom. Nej. Ernst kan man tydligen inte lita på. Nästa år får det bli som vanligt igen!

Själv gjorde jag ett pepparkakshus - som alltid - och Lillebror bestämde att det skulle garneras med gelehallon. Enligt traditionen är det Non-stops, men åkejdå, ett litet undantag kan väl vara helt ok.

:-)

Sjuk :-(

Jag är sjuk.
Det går åt mycket toapapper.
Jag orkar inte blogga.
Ska gå och göra av med mer toapapper.
På återseende.


Att ta sig ner för en backe

I morse provade jag ett nytt sätt att ta oss ner för backen med bilen. Och för att ni lättare ska förstå hur det hela gick till så har jag gjort en liten illustration. Den kommer här:



Det röda är huset. Det ljusgrå är stenmurar. Det mörkgrå är vägen. Det svarta med prickar är bilen (en svart VW Tiguan, det ser ni va?) Jag lade i backen och tänkte som vanligt runda den översta muren, vända och köra ner för backen. Men under den fina, nyfallna snön var det blankis vilket gjorde att bilen inte alls rundade muren som jag hade tänkt mig, utan istället gled sidledes en bra bit ner, roterade lite och krockade en aning med nästa mur, bytte riktning och svängde runt åt andra hållet så vi gled med bakänden före ut i vägen.
Spännande värre! Tur för mig att det inte kom någon bil precis då. Och tur för mig att vi bara touchade till muren en aning och inte knölade till hela fronten på den alldeles nya bilen. Det hade ju varit snyggt...

Men efter detta lilla missöde har dagens tur till Valbo köpcentrum flutit på ganska bra och utan vidare incidenter. Så jag har just nu hallen full av kassar med julklappar som måste slås in innan nyfikna små barn är där och kikar. Paketinslagning och glögg står alltså på schemat nu.

Go kväll!

:-)


10 dagar till julafton och stämningen är på topp!

Luciatåg, tomteteater, Leilas rocky road, ischoklad, paketinslagning och som grädde på moset, lök på laxen, topping på glassen - vad ni vill - så SNÖAR det!!! Stooora flingor dessutom, så håll nu tummarna gott folk, för att det ligger kvar över jul! Hurra hurra hurra!
Och som om inte detta vore nog, så kommer jag och Mormorn att styra kosan mot Valbo köpcentrum i morgon för some serious julklappsshopping. Jojjomensan. Fast nu slog det mig plötsligt att snöstorm + ut och åka typ 17-18 mil i bilen inte är en sådär jättebra kombination, men... Lite snö nu under natten och uppehåll tills vi är tillbaka imorgonkväll så blir det jättebra. Pappan kommer förresten att åka bil ändå från Växjö och hem i morgon, så vi gör helt enkelt så att vi skippar snöstormen under morgondagen och så kan vi ta lite mer snö på onsdag istället. Ok?

:-)

Sankta Lucia

"Idag har Lucia namnsdag" säger Lillebror
"Näe, hon föddes ju idag" säger Storebror
"Njae... alltså hon har namnsdag idag, men jag tror inte att hon föddes idag. Hon var ju ett helgon och då tror jag att det är dödsdagen man firar" säger Mamman (och gissar lite)
"Va!?" säger Storebror "Var hon ett helgon? Jag trodde helgon var en frukt!"

Wohohoho

:-)

Och här kan man lära sig om vem Lucia egentligen var och varför vi firar henne

Misslyckad marknadsföring

Det har öppnat en ny restaurang i stan.

Den heter "Blå haren". (Loggan är blå med en gul hare)
Det är en "pastagrill" (grillad pasta?)
De använder allt för ofta allt för klämkäcka slogans som "Är din pasta trasig? Vi lagar den åt dig" och "Bra snabbmat, snabb bra-mat", osv
I annonsen inför öppnandet av pastastället var erbjudandet extrabillig korv med bröd.

...av någon anledning känner jag mig inte sugen på att gå dit och käka.



Pysselkväll på Thelbacken

Pappan spelar med Collinisarna ikväll. Storebror tillbringade större delen av kvällen på skateboardhallen. Så vad skulle Lillebror och jag göra då? Tja... vi passade på att välta elljusstakar på OK, impulsköpa 6 påsar värmeljus på Dollarstore och vimsa runt på Coop en stund. Sedan åkte vi hem och pysslade.

Fast Lillebror tyckte inte att mina grejjer blev så bra så han utsåg mig till pysselassistent istället. Med andra ord fick jag nöja mig med att riva av folie och knyta snören när det behövdes. Lillebror gjorde däremot riktigt fina grejjer och här kommer ett litet pysseltips som ni kan prova själva:

Man tar ett plastägg (alltså innehållet från ett Kinderägg), lite hushållspapper, ett ljus, lite tejp och ett blått snöre:


...ett låååångt blått snöre måste det vara, så det räcker från bänken till köksbordet. Där knyter man fast andra änden i ett tomt pastapaket:


Kreativt, eller hur :-) Det hade jag ALDRIG kommit på själv! Och väldigt, väldigt snyggt blev det dessutom. Det matchar verkligen den övriga inredningen. I och för sig är det aningens opraktiskt att behöva kliva över snöret varje gång man ska sätta sig vid matbordet, men det är smällar man får ta.

En annan grej vi provade var att klippa ett hål i en petflaska, fylla den med vatten nästan ända upp till hålet och sedan svepa in toppen med folie. Och så en piprensare i toppen. Hur snyggt som helst!

:-)


Luciatåg

Vi hann :-)




Luciamorgon

Lillebror sov i en timme och tjugo minuter av konserten. Nu ligger han i sängen och kan inte sova. Hemskt konstigt! Lämpligt att det är just imorgon som vi ska dra på oss tomtekläderna och åka till dagis redan kl 07.15. Verkligen lämpligt. Ja, alltså, det är Lillebror som ska ha tomtekläder och dessutom ska han sjunga trevliga luciasånger. Vi andra ska ha vanliga kläder, dricka glögg och äta pepparkakor. Men vi måste ändå vara där 07.15.

Önska oss lycka till
:-)

På julkonsert

Har tillbringat två och en halv timme av kvällen på en hård och obekväm kyrkbänk. En timme och tjugo minuter av dessa två och en halv timmar hade jag dessutom en sovande femåring i knät vilket gjorde att jag domnade bort i benen och förmodligen kommer att ha världens träningsvärk i min högra arm imorgon. Men faktum är att det inte gör något. Ingenting alls! För Julkonserten med Hanna Hedlund, Bollnäskören och Collinis var banne mig det bästa jag har sett på mycket länge. Man skrattade lite, grät en skvätt och så här efteråt känner man sig aningens omtumlad, alldeles lycklig av all fin musik och liksom "julig" (om det finns ett sådant ord?!)

:-)






Sjukgymnastik

Storebror ringde från skolan i förmiddags och kände sig lite krasslig.
Vi åker hem och myser, men efter några timmar börjar han bli rastlös.

"Mamma, kan vi gå ner i källaren och åka lite skateboard?"
"Nej, det går inte för sig. Du är ju hemma för att du är sjuk och då får man faktiskt så lov att ta det lugnt"
"Jamen Mamma!! Har du aldrig hört talas om sjukgymnastik? Jag blir ju alltid pigg av att åka skateboard!"

Hmm...

:-)

Var är vädret?

Det är december. Jag vill ha snö!
Och så vill jag ha lite sol också.
Nu är det bara mörkt, mörkt, mörkt!

Snö och sol säger jag!!!


Storhandling

Mamman laddar för storhandling med grabbarna. Hon tänker "arga barn, skrik och grin, och komma hem med hälften av det man har tänkt handla" Det har nämligen en tendens att bli så. Särskilt när man planerar att åka raka spåret till affären efter jobbet, skolan och dagis. Trötta och hungriga barn och en trött och hungrig mamma. Inte bra. Men idag var det nödvändigt.

Mamman hämtar barnen och berättar att det står handling på schemat innan vi kan åka hem.
Storebror: "Åkejdå".
Lillebror: "Får vi köpa småyoghurtar då?".
Mamman.... sade ingenting. Hon hade laddat med en massa bra repliker som plötsligt inte alls kändes passade, så hon fokuserade på att köra bilen. Sedan handlade vi varenda liten grej som stod på listan samt en ugnstermometer och varsin chokladbit. Och åkte till McDonalds fastän vi redan har varit där en gång den här veckan. Och ett par gånger förra veckan. (Men nu ska vi inte åka dit mer på ett tag!). Och sedan gjorde Storebror läxan utan att jag behövde tjata en endaste gång och utan att han fick ens ett pyttelitet utbrott för att han inte förstod. Det var till och med så pass att han tyckte att jag förklarade bra hur han skulle göra.
Och så gosade vi ner oss i sängen och pratade om en hel massa viktiga grejjer innan det var dags att sova. T ex om hur det kommer sig att man har två pungkulor, om att KompisElla pussade Lillebror mitt på munnen idag och att Storebror nog aldrig kommer att sluta åka skateboard.

Hur mysigt som helst! Vi måste nog handla tillsammans lite oftare

:-)

Heson hos tandis

Jag gillar min tandhygienist. Hon är jättetrevlig och bra på alla sätt och vis. Men idag avslöjade jag henne. Hon är visserligen fortfarande trevlig, men jag tror hon ljuger.

Så här:
För ett halvår sedan var jag på undersökning.
"Jahaja, här är det på väg att bli tandfickor på flera ställen. Inte bra, inte bra. Använd tandtråd flitigt"
"Ojojoj. Jamenvisst, det ska jag göra"
Och det gjorde Heson flitigt. I säkert ett par, tre eller flera veckor. Och jätteflitigt varje dag sedan i förrgår när jag fick ett sms om att det var dags för kontroll igen!

I morse satt jag där i hennes stol och gapade:
"Har du använt tandtråden flitigt nu då?"
"Jaaaaahahahaaaarå!", säger Heson och ser jätteärlig ut
"Då ska vi titta lite. Jaa, det syyyyyns verkligen att du har varit jätteduktig! Inte en tillstymmelse till tandficka!"

Hmmm... då undrar man: När och varför ljög hon?
Ljög hon den första gången? Kanske för att hon ville sälja mer tandtråd, boka in så många återbesök som möjligt innan jul, eller för att hon just hade gått en kurs i hur man upptäcker en tandficka?
Eller ljög hon idag för att hon hade glömt hur en tandficka ser ut, hade dubbelbokat min tid och ville bli av med mig så fort som möjligt, eller...?
Det kan ju i och för sig vara så att jag har tandtrådat väldigt bra de få gånger jag har gjort det, och att det faktiskt gjorde skillnad, men... näe, det verkar inte särskilt troligt, va?

Dessutom stoppade hon in en salivsug (härligt namn!), en spegel, sina två händer samt en ta-bort-tandsten-med-ultraljuds-mockajäng i min mun och sade "Nu säger du bara till om det skulle göra ont". Men jag hade ju för bövelen hela munnen full med grejjer, så hur skulle jag kunna säga till? Va?!?!? Nu gjorde det inte ett dugg ont, så det spelar ju ingen roll egentligen, men ändå.
Näe. Hon halkade ner några snäpp på listan över trevliga personer idag. Det gjorde hon.

:-)

Femåringar filosoferar

KusinSigne:
"Du Hea... Vet du, ibland tror man att kossor är lite farliga"
"Eh...jasså...eh... jaa, nu när du säger det så... det kanske man gör. Men jag gör det inte så ofta, för jag vet att de är snälla"
"Ja. Det vet man ju. Men ibland så tänker man så ändå."

Lillebror:
"Mamma jag är så himla törstig!"
"Jaha, men då får du väl dricka ett glas vatten då"
Sagt och gjort
"Mamma, det känns så blött i munnen."

:-)


Danskostym

Storebror för några veckor sedan: "Jag tänker inte vara med på dansuppvisningen vi ska ha på teatern"
Mamman och Pappan tjatar och frågar om han inte har ändrat sig, tjatar lite till och frågar igen.
Mamman för ett par veckor sedan: "Nej nu slänger jag bort den här lappen med information om dansuppvisningen"
Storebror idag kl 17.23: "Mamma, jag har ändrat mig. Jag vill nog vara med på dansuppvisningen."
Mamman suckar och ringer till en av Storebrors kompisar för att kolla vad som gäller (hon hade ju slängt lappen): "Genrep ikväll 18.30, föreställningar för skolbarn hela dagen imorgon, föreställning för föräldrar på kvällen. Man behöver en lila tröja, en vit tröja, ett par svarta byxor och ett par vita byxor".
Hepp! Då blev det lite bråttom...

Jahaja...
Lila tröja: check
Svarta byxor: check
Vit tröja: check
Vita byxor: eh.... Näe.

Så hur trollar man fram ett par vita byxor i storlek 134 till kl 8.30 imorgon?
Tips någon?

:-)


Söndag - igen!

Som alltid på söndagskvällar blir det inte mycket till blogginlägg. Makalöst vad trött man kan bli av att vara ledig! Hjärnan vilar ganska bra (så det är väl därför det inte går att få ihop några bra blogginlägg), men kroppen... herreminje. Fast idag tror jag att anledningen till att det känns som att jag har sprungit ett par, tre maratonlopp kan ha lite att göra med den där sprutan vi tog häromdagen. Eller så kan det bero på att jag har blivit ett år äldre och att det alltså är så här det känns att vara 35.... KusinSigne hittade minsann två rynkor i min panna idag, så jag har väl helt enkelt blivit gammal. Och så har jag städat och städat och röjt och bakat saffransbröd och eldat upp en påse popcorn i micron och ätit julbord och julpyntat lite mer och födelsedagskalasat och så har jag, i vanlig söndagsordning, inte fått någon middag ännu. Undrar hur vi tänkte när vi införde rutinen att äta middag när barnen har somnat på söndagar.  Och undrar varför vi helt enkelt inte tar och ändrar på den rutinen eftersom den uppenbarligen inte funkar sådär jättebra längre. Måste nog fundera lite på det medans jag väntar på att Storebror kan somna så att jag kan gå ner i köket och laga till lite pasta med rökt lax, mozarellaost, ruccolasallad, sparris och annat gott.

Återkommer i morgon

:-)


Biverkningar

Man fick med sig en liten lapp hem från vaccinationsmottagningen. Där står det att det kan dyka upp vissa biverkningar, så nu sitter vi här och väntar.
Man kan få sömnsvårigheter eller bli sömnig, få ökad svettning eller frossa, influensaliknande symptom, sjukdomskänsla eller allmän sjukdomskänsla, bli yr, få diarré, kräkningar, magont och blåmärke.

Kan ju bli hur som helst det här.

:-)

Svinsprutan

Jaha så har familjen K fått sin svinspruta. Det var spännande :-)

Först skulle man fylla i vaccinationskortet. Kan ju tyckas som en enkel match att ange sitt personnummer och vilka allergier man eventuellt kan tänkas ha, men Mamman fastnade på personnumret. Det blev två rutor över! Mäh! Ny lapp. Börja om.

Nästa steg var att fylla i lappen ytterligare, men den här gången var det sköterskans tur att kryssa rutor. Vi behövde bara svara på om vi var höger eller vänsterhänta. Storebror tyckte det var lite knivigt, för han är ju rätt så bra på att använda bägge sina armar, men bestämde sig tillslut för att han nog ville ha sprutan i vänster arm. Samtidigt passade han på att berätta för sköterskan om en gång när han såg sig själv på en bild som sedan visade sig föreställa Pappan i samma ålder. Han anordnade även en liten visning av hur lika han och Pappan är varandra så att sköterskan skulle vara helt säker på att det han nyss berättade verkligen var sant.
 
Sedan bytte vi kölappar med varandra en stund. Lillebror ville inte vara först, Storebror ville inte vara sist, Mamman kunde tänka sig att börja, Storebror ville åka hem.

Mamman fick sin spruta. Storebror passade på att luta sig mot ett bord med hjul. Sköterskan räddade situationen, (men är förmodligen öm i sin fot nu). Lillebror fick sin spruta. En skärmvägg tippade omkull med ett brak. Storebror berättade att Pappan gillar sprit samt lite om hur det var på Gran Canaria. Pappan fick sin spruta. Sedan ordnade Storebror med underhållning för de som fortfarande väntade på sin tur. Det gick till som så att han tog av sig tröjan. Satte på sig den igen. Sprang ut till nästa rum. Mamman gick efter och puttade tillbaka honom. Storebror tog av sig... Tog på sig... sprang iväg...ja, sådär höll vi på en stund. Alla i väntrummet lyssnade intresserat och tyckte alldeles säkert att det inte var ett dugg tråkigt att behöva vänta i tio minuter extra. Tillslut insåg Storebror att det nog var lika bra att ta den där förpillade sprutan ändå och vips var det klart. Hur lätt som helst :-)

"Sitt ner och vänta i en kvart innan ni åker vidare". Jaha. Ja, då gör vi väl det. Vänta vänta. Pappan får svimningsanfall. Mamman vill hämta sköterskan. Lillebror vill kramas. Storebror blir lite orolig. Pappan är blek. Lillebror vill spela spel på telefonen. Storebror vill kramas. Mamman får ett hysterikst skrattanfall. Pappan piggnar till.

Mamman fick köra bilen hem.

Phu!

:-)


Bästaste familjen

Storebror och jag har just haft ett lååångt Mamma-och-son-samtal. Sådär riktigt, riktigt, förtroligt. Har har berättat PRECIS hur det känns att vara Emil, nio år och ensam skateare bland innebandykillar.
Fasen vad jag älskar den ungen.
Och den andre ungen.
Och Pappan.

Och detta hamnar direkt under kategorin: Sådant man borde säga oftare.

Pöss på er!

:-)

Den perfekta julklänningen

"Veckans bloggare" på blogg.se är "Englas Showroom". Är man veckans bloggare så får man sina inlägg publicerade direkt på startsidan till blogg.se under - gissa hur länge? Tadaaaa- en vecka. Joråsåatte... Typ så tror jag att i alla fall att det funkar. Har aldrig blivit tillfrågad att vara just "Veckans bloggare", så jag får gissa lite. (Men om någon hemskt gärna skulle vilja att just jag blir "Veckans bloggare" så skulle jag nog offra mig. Bara så ni vet ;-) ). Hur som helst... Denna Engla tipsar idag om den perfekta julklänningen. Den ser ut så här:



Wohohoho :-) Perfekt var ordet! En sån måste jag ha! Guuu så snygg jag kommer att vara när jag sitter på golvet och bygger lego på julaftonskvällen, samtidigt som jag försöker hålla in magen (så att inte allt för mycket löst skinn ska pysa ut i min vänstra armåla) och hålla ihop benen (för att inte trosorna ska synas allt för mycket). Fast barnen blir nog glada, för har jag väl satt mig ner så blir jag nog sittandes tills någon snäll människa hjälper mig upp (klänningen ser lite tajt ut), eller tills gästerna har gått så det är ok att dra upp den till midjan så att jag kan röra benen igen.
Men visst... rätt snygg är den

:-)

P.S Förresten - det ser inte ut som att man kan ha någon bh under heller. Hohoho - då blir det ju ännu roligare. :-) D.S


Dåliga blommor

Jag köpte fyra julstjärnor (blommor alltså) för fyra dagar sedan. Nu har två börjat tappa bladen.
Är det mig eller blommorna det är fel på? Jag hade ju i min enfald räknat med att de skulle stå sig åtminstone tills julklapparna är öppnade!


Julstämning

Idag är julstämningen på topp. Först pysslade vi julsaker på dagis (en pinn-tomte, en papperstallrikstomte, en blompinne+flirtkulatomte, samt två julkort med mycket glitter) och sedan kollade vi på "Polarexpressen". En riktigt, riktigt spännande, äventyrlig och julig film.


...en kopp glögg och lite paketinslagning på det här så!
:-)


RSS 2.0