Storhandling

Mamman laddar för storhandling med grabbarna. Hon tänker "arga barn, skrik och grin, och komma hem med hälften av det man har tänkt handla" Det har nämligen en tendens att bli så. Särskilt när man planerar att åka raka spåret till affären efter jobbet, skolan och dagis. Trötta och hungriga barn och en trött och hungrig mamma. Inte bra. Men idag var det nödvändigt.

Mamman hämtar barnen och berättar att det står handling på schemat innan vi kan åka hem.
Storebror: "Åkejdå".
Lillebror: "Får vi köpa småyoghurtar då?".
Mamman.... sade ingenting. Hon hade laddat med en massa bra repliker som plötsligt inte alls kändes passade, så hon fokuserade på att köra bilen. Sedan handlade vi varenda liten grej som stod på listan samt en ugnstermometer och varsin chokladbit. Och åkte till McDonalds fastän vi redan har varit där en gång den här veckan. Och ett par gånger förra veckan. (Men nu ska vi inte åka dit mer på ett tag!). Och sedan gjorde Storebror läxan utan att jag behövde tjata en endaste gång och utan att han fick ens ett pyttelitet utbrott för att han inte förstod. Det var till och med så pass att han tyckte att jag förklarade bra hur han skulle göra.
Och så gosade vi ner oss i sängen och pratade om en hel massa viktiga grejjer innan det var dags att sova. T ex om hur det kommer sig att man har två pungkulor, om att KompisElla pussade Lillebror mitt på munnen idag och att Storebror nog aldrig kommer att sluta åka skateboard.

Hur mysigt som helst! Vi måste nog handla tillsammans lite oftare

:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0