Trivsamma skor

Storebror ska gå på fotbollsskola första veckan på sommarlovet så i förmiddags provade vi fotbollsskorna som han fick förra sommaren för att se så de passade.
Storebror som är riktigt nöjd över sina fotbollsskor ville väldigt gärna att de skulle passa. Mamman såg direkt att de var på tok för små, men Storebror ville absolut prova ändå
När han efter mycket om om men, äntligen lyckas tränga ner foten i den ena skon frågar Mamman
"Hur känns det?"
"Trångt... men trivsamt!"

:-)

Heson tipsar 2

Om ni har en kaffebryggare som brygger direkt ner i en termos.
Se till att termosen är tom innan ni brygger på mer kaffe :-)

I faderns och sonens...

Om några veckor ska kusin Otto döpas. Kom att tänka på när vi var på vår granne Elsas dop för några år sedan. Storebror var väl sisådär en tre-och-ett-halft år ungefär. Han tittar noga på hur det går till när Elsa ska få vatten i håret och när prästen säger "Jag döper dig i faderns, sonens och den helige andens namn", så säger Storebror, högt och tydligt
"Ande?!? Men hon skulle ju heta Elsa!?!"

För den som inte vet så heter en av grabbsens farbröder Andreas men kallas oftast för Ande, så därav förvirringen :-) Hahaha.

En annan gång var vi på dop i Borlänge när min kompis son (som då var två år) istället för en psalm, klämde i med den enda sång han kunde, nämligen "Lilla snigel" :-)

Isroligt

Det sägs att fyraåringar gillar att testa sitt språk, gärna hittar på egna ord och sådär. Så Lillebror verkar vara en fullt normal fyraåring. De senaste veckorna har han hittat på några olika sätt att beskriva händelser och känslor och tagit fasta på att man kan säga "iskallt". Blir jätteroligt när man provar att säga "is" före andra ord. Fast han säger det på fullaste allvar. Det är bara vi som blir fnissiga när han säger:
"Mamma, det där var is-roligt"
eller
"Phu! Det där var is-jobbigt"
eller
"Jag måste äta mat, jag är is-hungrig"

:-)

Skolavslutning

Frågar Storebror om de har övat in några sånger till skolavslutningen nästa vecka.
"Japp" säger han och klämmer i med "Den blomstertid nu kommer"
Mamman känner sig genast lite nostalgisk och klämmer i hon också.
Storebror tittar lite underligt på Mamman och när de sjungit färdigt säger han
"Mää! KAN du den där sången?"
"Jajjemen! Jag har ju också gått i skolan och haft skolavslutningar" säger Mamman
Storebror är tyst några sekunder med pannan i djupa veck och sedan säger han kort och gott
"Jaha"
...och fortsätter med nästa sång.

Mamman blir ännu mer nostalgisk när hon tänker på hur det kändes att stå där i kyrkan och sjunga sångerna som man hade övat på i flera veckor och man visste att NU är det sommarlov. Och nu ska min lille skrutt-pojke ha sitt livs första skolavslutning. Det är stort! Mamman måste lite diskret torka bort en tår ur ögonvrån. Harkel, harkel, snörvel... om man bölar lite bara av att tänka på det hela, hur ska det då bli i kyrkan nästa torsdag? Jag måste nog se till att ta med mig en packe pappersnäsdukar :-)Nytt kontor?

Man kanske skulle ta och styla om kontoret lite?
Typ så här, kanske?
Jädrarns vad kreativ man skulle bli! Eller...?
Själv sitter jag i ett hörn på ett halvtrist, lite sådär halv-omodernt kontor som verkligen skulle må bra av en ansiktslyftning. Kanske vi skulle skaffa oss en ruschkana vi också? Det kanske är DET som är knepet. När idétorkan slår till så kör man ett par varv i ruschkanan och sedan är man redo att ta tag i arbetet igen.
Ska nog ta ett snack med chefen tror jag :-) Kan ju vara värt att prova!


Nya böcker

Fick ett bokpaket i brevlådan idag:
"Midvinterblod" av Mons Kallentoft och
Henning Mankells nya "Kinesen" som delvis utspelar sig i Hudiksvall!
Spännande :-)

Go natt!

Storebror och KusinOtto

image120

Storebror på utflykt

image121

Glad Kusin Otto

Utflykt - igen

Grillkorv, Ballerinakakor, plättar med sylt, pastasallad och massor av mackor. Det är var vi lever på i dessa utflyktstider. Nyss hemkomna från Storebrors skolresa till Stall Stråtjära samt Sagberg i Holmsveden. Strålande sol, varmt och skönt och vindstilla. Mycket trevligt med andra ord. Känner mig sådär härligt sommar-smutsig och sträv i ansiktet som man gör efter att ha varit ute i solen en hel eftermiddag. Trött i benen också. Att knata 1 kilometer uppför ett berg på en knagglig stig med Lillebror i släptåg och matsäcken på ryggen tar på krafterna. Men det gick fint och det var värt mödan. Väl uppe på toppen kunde man krypa omkring i Tjuv-Jons grotta (vilket jag INTE gjorde. Får smått panik bara av att kika in i sådana där trånga, mörka utrymmen. Huu!) och sedan smaska på matsäcken och titta på utsikten. Trevligt trevligt, men nu är jag trött på utflykter och jag tror det är ett utflyktsuppehålla på ett par veckor nu innan det är dags för en tur till Ålsjöstugan med dagis. Om vi inte får för oss att göra en "jamen-det-är-ju-sånt-fint-picknick-väder"-utflykt någon dag förstås. Som i lördags. Då käkade vi matsäcken i Långbrosbone i Trönö med kusinerna.
image117

Kusin Signe hade med sig såpbubblor. Syns att hon har rötterna i Trönö, eller hur?! Det är bara där man har mössan på det där viset :-) hihi!
image118

image119

Det här hittade vi precis där vi hade picknicken. Undrar varför man har hängt upp en badmintonracket, en kapsylöppnare i ett snöre och en sån där resår-krok (eller vad det nu kan heta) på en pinne i skogen... Finns det någon mening med att de hänger i just den ordningen? Någon som har en idé?

Äppelskatt

Lillebror hade en skatt med sig hem från dagis häromdagen.
Tre kärnor från mellis-äpplet hade han sparat och lagt i fickan.
"Jag tänkte att jag skulle stoppa dem i jorden så vi kan få ett nytt äppelträd!"
"Hmm...ja, det var ju en bra idé" sade Mamman
"Jag ska ändå köpa lite jord, så då kan vi fixa en kruka och stoppa ner kärnorna i så får vi se vad som händer! Fast det kommer att ta lång tid innan det blir något och det är inte ens säkert att det funkar." garderar sig Mamman som är känd för sina totalt o-gröna fingrar.
"Joho, det BLIR äppelträd av äppelkärnor!!" säger Lillebror bestämt
"Ja, fast det tar lång tid. Hur lång tid tror du att det tar?"
"Jag tror att det tar...jättelång tid. Kanske hundra timmar?!"

Tror ni han orkar vänta på äppelträdet?
:-)

För mycket luft

Mamman och Lillebror är ute och cyklar. Lillebror sitter i barnsitsen på Mammans pakethållare.
"Mamma, kör inte så fort! Jag får för mycket luft i ögonen!"

:-)

Hur man får en bäbis

Lillebror och Storebror är ute och leker. Plötsligt kommer Lillebror in, med tårarna sprutandes.
"Maaammaaaa! Emil säger att jag är minst i familjen! Jag vill inte vaaaara det!"
Mamman tröstar så gott hon kan och säger att han är ju stor fastän han är minst i familjen.
"Ja, men jag vill att vi skaffar en bäbis så kan den vara minst istället!"
Mamman tycker nog att det är en ganska bra idé (hehe.) och berättar för Pappan, som inte tycker att det är en fullt så bra idé... Nåja...
Lillebror tycker tillslut att det är rätt ok att vara minst ändå, men en stund senare när hela familjen sitter i bilen på väg till Mormor och Morfarn så säger han.
"Mamma. Kan vi inte skaffa en bäbis?"
"Hur gör man då då? undrar Pappan
"Man ringer veterinären!"
"Veterinären? Kan han ordna bäbisar?"
"Jaa, det kan han"
Storebror som är lite mer erfaren vet att det inte alls är veterinären utan doktorn som grejjar bäbisarna.
"Ok. Man ringer doktorn och så fixar han en bäbis", säger Lillebror
"Men när kusin Otto skulle komma så hade ju Moster Mia en jättestor mage där han låg. Inte var det väl doktorn som fixade det?" undrar Mamman
"Näe...hon fick ju åka till BVC och ligga där i en vecka. Sedan blev det en bäbis!"

...Jahaja...så nu vet man hur det EGENTLIGEN går till :-) Glöm det där med blommor och bin och storken. Doktorn och BVC fixar bäbisarna. Så det så!

Heson tipsar

Passa er för att låta flytvästar ligga i ett skåp i en båt en hel vinter. Inte bra. Om man inte gillar svart-å-grönprickigt i kombination med en doft av mögel förstås. För då är det precis det ni ska göra!

Lova aldrig barnen att få cykla till skolan om ni har glömt bort att det är just den dagen ett av barnen ska ut och åka turbåt. Det blir jättejobbigt då. Antingen måste man ångra sig och argumentera om varför man inte vill cykla uppför alla backarna till skolan, jobba hela dagen, promenera till turbåten för att hämta barnet, promenera upp för alla backarna igen, hämta cykeln och åka hem. Eller så får man helt enkelt göra just det. Masa sig uppför backarna två gånger på samma dag.
Jag valde det första alternativet vilket medförde en lååång, tårfylld diskussion som fick mig att känna mig som en usel mamma... vilket jag nog är som har sån´t taskigt minne att jag inte kan komma ihåg att det var just turbåts-dag idag. Jag har ju kommit ihåg familjekvällar och städdagar och allt möjligt den här veckan så vad har jag för ursäkt för att blanda ihop turbåt och cykeldag?!?  VA?! Suck... ja, jag är ju helt hopplös! Så kom ihåg: lova aldrig!

Lova heller aldrig ett barn att få åka till en leksaksaffär efter skolan för att titta på en trollerilåda som barnet gärna vill ha om ni samtidigt har glömt bort att ni blivit bjuden på middag just den dagen. Det blir också jobbigt. Kan medföra att barnet vägrar kliva ur bilen när man väl kommit fram till den snälla Mostern som lagat tjockpannkaka. Det kan till och med gå så långt att barnet sitter där en hel halvtimme och under den tiden käkar upp ett paket Ballerinakakor som han hittat i bilen. Bara så ni vet...

Och om ni har ägnat tjugo minuter åt att övertala era barn om att de MÅSTE duscha innan de lägger sig, ni har lyckats få med dem på noterna, ni kommer hem och upptäcker att Pappan står i duschen och duschar slut på allt varmvatten. Banka HÅRT på badrumsdörren och säg till Pappan på skarpen...och ägna ytterligare en halvtimme åt att tjata in de sandlåde-smutsiga barnen - som nu tror att de har kommit undan - i duschen.

När barnen äntligen luktar jordgubbsshampo, Pappan har åkt för att kolla någon fotbollsmatch på O´Learys, sagan är färdigläst och det snarkas högt och ljudligt från sovrummet. Då är det bara att bänka sig i soffan med en kopp the, fundera lite över dagen och bara vara tyst!

Så nu vet ni!


Och vad ska det stå här då?

I dag har jag:

  • Inte hängt tvätt (jäklar... kom precis på det!)
  • Handlat
  • Käkat thaimat
  • Strosat runt i en klädaffär helt ensam! Och hade hela barnbidraget i behåll när jag kom ut därifrån. Fråga mig inte hur det gick till! Men det var direkt efter thaimaten, så jag hade nog lite paltkoma...
  • Haft problem med att få upp det nya handtaget på dagis-grinden (hehe... Finfint! Kan inte jag komma in kommer inte barnen ut! Perfekt!)
  • Lagat kycklinggryta med ris
  • Jobbat (...försökt i alla fall. Är fortfarande sådär himla vårtrött så man bara vill somna så fort man sätter sig i en stol)
  • Haft genrep inför konserten på torsdag (Till förmån för Rädda Barnen. Missionskyrkan i Söderhamn kl 19 på torsdag. Kom och lyssna vet ja!)

Jaha... Igår raderade jag ett inlägg som blev sådär himla megatrist så det var bara för mycket.
Kanske borde ha gjort det idag också... Men för den som vill anteckna så kan jag tipsa om att det går lika bra att markera allt, ta control och c och klistra in i till exempel Word eller Notepad. Så slipper ni leta efter en penna.

Tror jag har en blogg-svacka :-)


Cool trummis

image116

Kloka ord från Storebror

Storebror ska ut och åka båt med fritids i morgon. Lillebror är avundsjuk och sitter i bilen på väg till skolan/dagis och tjurar lite över det faktum att han får vara på dagis som vanligt. Inte åka båt. Bara ha trååååkigt!

"Men du, Kalle... man MÅSTE ha tråkigt ibland om man ska kunna ha roligt sen."
"Nähä!!!"
"Jo, för om man inte har tråkigt ibland, så blir det roliga inte lika roligt."

Yes!!! Thats my boy! Han har hört vartenda ord jag har sagt :-)
Fast inte hjälpte det Lillebror mycket. Han är fortfarande arg för att han inte får åka båt.
Får väl ta en cykeltur till vår båt som fortfarande står på land och åtminstone provsitta lite.
Kanske hjälper lite i alla fall.

Hjärnsirap och tipspromenad

Vad svåååårt det var idag. Sirap i hjärnan. Hur svårt som helst att få till en rättstavad mening på svenska som dessutom innehåller något vettigt och som kan tänkas vara åtminstone pyttelite intressant för någon att läsa. Skrev ett jättelångt inlägg om helgens bravader (middag med I-L och B till mitt i natten, pepparrotskött hos Farmorn och Farfarn, gräsmattan som växer så det knakar, fika hos A och P i Trönö och värsta snöovädret), men det var nog det trååååkigaste jag har skrivit hittills i den här bloggens historia! Inget kul att läsa, så det fick vara :-) Delete!!

How ever... Nyss hemkommen från familjekväll med Storebrors klass vid Ålsjöstugan. Tipspromenad och korvgrillning. Det var barnen själva som hade gjort frågorna. Bara naturfrågor och riktigt klurigt. Eller så var det jätteenkelt, men svårt när man inte har haft en enda biologilektion på typ 15 år eller vad det nu kan vara. Man är ju inte så uppdaterad, liksom :-) Men jädrar vad man fick lära sig grejjer! Visste ni till exempel att jordens atmosfär är 100 mil tjock? Joråsåatt....så är det. Och vägglav trivs bara där det finns riktigt frisk luft. Jojjomen.

Jaha... ja... det var det, det!


Skafferiinventering

Pappan bjöd nyss på en supersmarrig kaffedrink gjord på Amaretto-kaffe (finns att köpa på Kahls-coffeshop... eller vad det heter) lite cognac, vispgrädde och råsocker. Supergott :-)

I jakten på råsocker gick vi igenom vad som finns i skafferiet. Hittade bland annat:
2 förpackningar ströbröd
2 förpackningar ljus Maizenaredning
2 förpackningar mörk Maizenaredning
3 förpackningar florsocker
3 förpackningar pärlsocker
2 förpackningar råsocker
... och lite annat smått och gott.

Jag erkänner direkt. Det är MITT FEL!! Jag måste ha ett hål i hjärnan som gör att jag inte kommer ihåg när jag har handlat vissa saker. Särskilt sånt där som man inte gör av med speciellt mycket och som man oftast har skräpandes i skafferiet. Som råsocker och Maizenaredning till exempel :-) Det händer hela tiden!
Här och här till exempel.

Förresten så har jag gjort det igen: Tjongat huvudet i den där cigaretthyllan de har ovanför kassan på ICA! Vad ÄR det med den där hyllan? Varför sitter den där? Jag måste banne mig ta och klaga. Jag har ju blivit riktigt bra på det på sistone :-)

Nu: Sverige mot Canada!
Heja, heja!

Grinden fixad!

Snabba ryck, måste jag säga! Nyss när jag hämtade Lillebror på dagis satt det ett nytt, fint handtag på grinden :-)
Rektor Gun-Marie är min favvo idag! Och vaktmästaren (eller fastighetsskötaren... vem det nu var som fick uppdraget!) såklart!

Tack å bock!

Ögonen i kors

Vad ÄÄÄÄR det med den här årstiden?
Varför är man så trött??? Sitter här och försöker jobba, men ögonen går bara i kors!Måste låtsas-titta-ut-genom-fönstret och blunda lite ibland :-) Smygsova lite. Hehe

Förresten är det något fel på våren i år. Förra veckan var det shorts och t-shirt som gällde. Idag har det SNÖAT!!!
Hör och häpna! Snöat - i mitten av maj! Det är inte klokt!

Apropå det så på Aftonbladets hemsida har de en undersökning idag om man är beredd att betala 27 kronor litern för bensinen - för miljöns skull!! Då undrar jag om miljön verkligen blir bättre och gladare om vi betalar 27 kronor istället för 12.!?! Frågan borde väl vara om jag är beredd att INTE betala 27 kronor, dvs sluta åka bil!
Puckon! Hehe!

Känner mig lite bitsk idag också...
Och ofokuserad.
Borde jobba lite inte sitta här och smyg-blogga :-)

Adjö!

The winner takes it all

I går var det dags för det årliga "Grodloppet" på dagis.
Alla barn får nummerlapp och en grön kepa (ifall någon irrar bort sig så står det vilket dagis de kommer ifrån. Man vet ju aldrig!) och så springer de ett varv på en cykelväg bakom dagis. Efteråt får man medalj och glass.

Storebror som är rutinerad och har sprungit många gånger ägnade bilturen till skolan åt att berätta diverse olika händelser som har utspelat sig under hans många Grodlopp.

När Lillebror har kommit i mål och sitter i gräset, vilar och tänker igenom loppet så säger han:

"Mamma. När Emil sprang en gång, så sprang han sååååå fort, så alla andra kom sist!"


Hohoho! Macintosh är kul :-)

Jag är i grunden en Mac-människa. Under en lååång tid jobbade jag enbart med Mac, sedan körde jag dubbelt ett tag, men nu är det bara PC. Hela tiden. Tills för några månader sedan när vi köpte in en till jobbet för att ha till att testa webbsidor på och lite annat.
Finns en jätterolig foto-funktion a´la Spegelkammaren på GrönaLund. Bara att välja filter trycka på en knapp och vänta tills det rasslar till och så tar man så här fina bilder.

Riktig stämningshöjare :-)

image113

image114

image115

Hohoho!

Arga-mammans rapport

Mailet till Rektorn är ivägskickat. Försökte låta så arg jag bara kunde, fast ändå glad och trevlig. Är riktigt mes-snäll av naturen, så det är lite ovant att skälla på folk. Hehe! Man vill ju inte verka otrevlig, det brukar sällan ge några resultat. Vet själv hur det är med vissa kunder. Har en som ringer och börjar med att säga en otrevlighet - vilken som helst - sedan gnäller han en stund och KLICK så har han lagt på! Utan att ens säga Hejdå! RUGGIGT irriterande! Men de som är trevliga får gärna klaga :-)

Hur som helst...

Skickade iväg mailet med bifogad bild och fick svar efter en och en halv timme! Självklart ska grindarna åtgärdas. Hon skulle själv se till så att vaktmästaren fixar det!
Tack å bock för det!
Nu återstår bara att se NÄR hon säger till vaktmästaren att fixa det och NÄR han sedan tar tag i det.
Men än så länge har hon imponerat, tant Rektorn, så jag hoppas hon fortsätter i samma stil!


Bloggtips

Hittade ett par skojsiga bloggar igår:

http://www.vadargrejen.se/

och

http://detargrejen.blogspot.com/

...lätt att fastna i, småfnissa till och samtidigt nicka instämmande :-)

Någon annan som har bloggtips?

Gurun Gudrun

Storebror försöker förklara för Mamman hur man ska lösa ett speciellt uppdrag på "Sly", dvs ett tv-spel som han kör för fullt just nu.

"Först så ska man vara Gurun och göra en massa grejjer. Sedan är man Bentely och ska skjuta sömnpilar på Carmenita. Och sen.... och sen... då... då kastar de dynamiter som man ska fånga. Men det är så himla svårt att fånga för jag får inte till det så att klon öppnar sig riktigt rätt! Förstår du?!"

Det gör inte Mamman, men hon nickar och ler.

Lillebror har suttit bredvid Storebror under själva uppdraget och vill också berätta
"Mamma, när man är Gudrun så kan man snurra runt runt såhär med huvudet!!"

Gurun Gudrun :-)

Förtydliganden

Ibland är jag lite otydlig:

Angående mitt trädgårdspyssel: det var inte själva påsarna jag lade i lådorna. Det var självklart jorden. Ifall någon undrade. Det var också jorden som blivit myrbo. Inte påsen.

Kan man "skvätta" krokodiltårar? Tja... Varför inte?

"Snabba cash" inte "Snabba chash" ... jag hade faktiskt 5:a i engelska :-)

När jag skriver "...men bara de är plöjda", menar jag: "bara jag har plöjt igenom dem".
Korkat uttryck! "Bara jag har läst dem"!

Så! Nu hajjar ni va?!

Kommer visst aldrig härifrån idag! Kan bero på att alternativet till att sitta här är att vika tvätt :-)
Men vad sjutton. Bara att ta tjuren vid hornen (apropå korkade uttryck!)

God nat!!


Katastrofmorgon, fyraårskontroll och Arga-Mamman

Järnvägars vad jag bloggar idag :-)

Ville bara berätta om dagen idag också.
Började med en katastrofmorgon. Jag var en riktig monster-mamma. Sådär så det riktigt rykte ur öronen. Stod i hallen och hoppade jämfota av ilska. Såhär i efterhand erkänner jag att jag överreagerade en aning, men det tog bara tvärstopp. Man ORKAR inte ta hur många konfliker som helst på en och samma måndagsmorgon. Så är det bara!
...kände när jag skrev det där att jag nog har författat ett och annat inlägg om just morgonkonflikter tidigare, men vad sjutton. Är man småbarnsförälder så är man. Ni får stå ut med det :-)
Tack världens bästa Pappan för att du tog tag i situationen! Skönt att veta att man bara kan lämna över när det blir för mycket. Du ÄR bäst!!

När katastrofen har lagt sig, barnen är lämnade och jag äter tröst-lyx-frukost från McDonalds så inser jag att jag har tagit fel på tiden när Lillebror ska på fyraårskontroll. Bara att packa sig iväg och hämta honom igen.
Virrpanna!

Resultatet:
8 centimeter längre än förra året vid samma tid (inte konstigt att han har ont i armar och ben ibland!)
Exakt 2 kilo tyngre
Bra på att gå balansgång
Kan rita en gubbe
Vet hur en krokodil ser ut och kan tala om vilka färger den har på sina kläder (krokodil med kläder?!? Jätte-pedagogiskt test!)
Kan räkna till fyra och lite till
och synen är perfekt!

Fick ett klistermärke som belöning för att han orkade stå ut med alla korkade frågor och det stoppade han i sin vänstra gympadojja så han skulle kunna visa det för kompis Ella när vi kom tillbaka till dagis :-)
Klart!

I morgon ska jag förresten vara en riktigt arg och besvärlig Mamma (göra mitt bästa i alla fall) och skicka ett nu-jävlar-får-ni-fixa-det-här-mail till rektorn. Ser det här säkert och bra ut?! Det är grinden på vårt dagis. När man tar bort karbin-haken (klarar ju vem som helst av om man får hålla på en stund. Även om man bara är 3 år eller så. Dessutom finns det slarviga föräldrar som struntar i att haka på den. GRRR!!) och lyfter på haspen (också en lätt match för dagisbarnen) så åker bägge grindarna upp av sig själv. Hepp!! Bara att traska ut! HUR kan det få se ut så på ett dagis?!?! Katastrof!! Barnens säkerhet måste väl ändå vara högprioritet, eller?
Näe, ett mail till rektorn med bilden bifogad ska det bli!

NU ska jag sluta blogga för idag!

Go natt!


Skam den som ger sig :-)

image109

Nybliven fyraåring :-)

image110
Världens gulligaste Storebror. Nyvaken... och smutsig runt munnen och på näsan?!

image111

KusinSigne och Lillebror bjöd på konsert. De ägnade en bra stund åt att "åka till Norskland och repa in nya låtar" medan resten av fyraårskalaset käkade mat. Det för kvällen nybildade bandet fick namnet "RockändRoll" och Lillebror var självutnämnd kapellmästare som med bestämd röst sade till kusin Signe när det var dags att sjunga: "Sjung!  NU!" De flesta låtar hade inte fått några namn än, men en låt hette "Öga mot Nos" och en annan "En anka satt i vattnet och fes" :-)
MYCKET underhållande! Helt klart den bästa konsert jag har varit på på mycket länge! Hihi!

image112

...och här är den glada publiken!

Här skulle det ha kommit fler bilder

... men nu verkar bilduppladdningen ha lagt ner igen :-(

Jaja.. ni får ge er till tåls!

Passar istället på att tacka Anders för boktipset!

Ninnaninnaninannaaaa: "Aldrig fucka upp" av Jens Lapidus.

Ska ge den en chans, men jag måste säga att jag faktiskt inte gillade "Snabba chash" så där jättemycket. Måste vara en av få, men... näe! Vet inte vad det var, men det gick trööögt att läsa. Ska dock, som sagt, ge den här en chans också. Har fortfarande några böcker kvar i lager sedan min senaste bok-inhandling, men bara de är plöjda så!

Äntligen bilder!

image108

Här är de, tomtarna! Jag vet - inte världens bästa bildkomposition, men ändå!
Lillebror skvätte många krokodiltårar innan han tillslut gick med på att ha ett spindelmannen-linne istället för tomtetröjan som vi inte hittade. Ska man vara tomte så ska det ju vara på riktigt! Fullt ut! Inte med någon gammal spiderman på magen!! Det hjälpte inte ens att jag försökte årstidsanpassa honom lite. Tänkte att han kunde vara en sommar-tomte med bar överkropp, men det funkade inte heller. Orsakade bara ännu fler krokodiltårar :-) Men tillslut så!

Inga tomtar idag heller samt mina ogröna fingrar

Funkar inte att ladda upp bilder idag heller :-(
Hoppas det löser sig snart.
Så den som väntar på de sovande tomtarna, får vänta ett tag till.

Hade dessutom lite bilder på den alldeles nyblivne 4-åringen. Stort kalas i lördags med den största Spiderman-tårtan som kondiset kunde uppbringa, massor av paket och gratulanter. Framåt kvällskvisten anslöt dagens andra födelsedagsbarn (Morfarn, som fyllde 57) och kalaset övergick till grillfest. Fulla stugan med folk och hundar till framåt 1-snåret. Trevligt, trevligt :-)

I går hade jag tänkt pyssla i trädgården. Var riktigt taggad och satte på mig jobbarbyxor samt mina blommiga gummistövlar och drog ut gräsklipparen ur garaget bara för att ställa tillbaka den en kvart senare. Skrället vägrade starta. Trots ny bensin, lite pill med tändstiftet, massor av dragningar i snöret och tillslut en rejäl spark.
Nähä, inte klippa gräset... Ok... Gav mig i kast med att fylla på ny jord i lådorna där vi har björnbärsbuskar. Hittade två jordpåsar från förra året som nog skulle duga. Lillebror hjälpte till att skyffla i jord och när nästan allt var på plats upptäckte jag att den ena påsen hade omvandlats till ett myrbo. Och myrboet hade just flyttat ner i lådan med björnbärsbuskar. Suck!! Bara att gräva upp alltihop igen  :-(
Jag gav upp trädgården och satte igång med att putsa fönster istället... inte min grej... Har införskaffat Icas egna fönsterduk som funkar superbra på speglar och insidan av fönstren, men idag när solen ligger på så kan jag bara konstatera att den INTE funkade särskilt bra på utsidan av fönstren. Eller så är det min totala inkompetens det sitter i... Suck...

Så, vad fick jag gjort i helgen egentligen? Jo, jag gjorde en blåbärspaj till Patrik, Heidi, Anton, Alicia och Elias som hälsade på. Det var väl det tror jag.


Lite skryt :-)

http://blogg.expressen.se/asajinder/entry.jsp?messid=374709

Fler sådana här glada, tacksamma och trevliga kunder vill jag ha!


Majtomtar

God afton, god afton!

Det är PÅ TOK för sent för ett blogginlägg, så helgens händelser redovisas i morgon. Men jag MÅSTE bara bjuda på en bild. Så här ser det ut i vår säng just nu:

Näeeeeejjj!!!
Det funkar inte att ladda upp bilder!!!!

GRRRRRR!!!

Jaha....då så... då får ni inte se bilden på två tomtar, varav den ena med tomteluvan på samt ett Spiderman-linne istället för tomtetröja, ligger och sussar. Inte idag ia alla fall. Synd för er.

Då går jag och dricker the istället.

God afton!

Nytillskott i släkten

Senaste tillskottet i den Karlssonska släkten anlände i förmiddags.
Obs! Det är den lilla bruna jag menar, inte den store skäggige, det är Morfarn :-)

image107

9 veckor gammal dvärgpincher kille, med arbetsnamnet "Bacco".
Han själv verkar gilla namnet, men vi får se vad hans nya matte (Mormorn) säger när hon kommer hem från Göteborg i morgon.

Hur söt som helst, eller hur!?

Revolt-rapport och uppiggande besök på blomsteraffär

Det blev inte mycket till revolt i morse. Fast inte som vanligt ändå. Lillebror slog nämligen upp sina blå klockan kvart över tre i natt. Det var rätt ljust ute, så frågan "Är det morgon nu?" var väl rätt så befogad, men inte uppskattad av Mamman som av erfarenhet vet hur svårt han kan ha att somna om när han väl har vaknat till. Oavsett vad klockan är. Men med lite nytt vatten i hans vattenflaskan så gick det faktiskt bra. Han somnade om rätt kvickt. Det gjorde dock inte jag. Det tog en bra stund, så när klockan väl ringde så blev det de vanliga fem snoozningarna och resten av morgonköret... ja ni vet... Hopplöst!


Förmiddagen segade sig fram och på lunchen var både Pappan och jag riktigt less. Bara pratade om tråkiga saker, ojjade oss över allt vi har att göra på jobbet, allt som ska göras på huset och i trädgården, det dåliga vädret, osv osv. Det var ingen HEJD på eländet! Då kom vi på att vi skulle passa på att åka ner till blomsteraffären och inhandla några fina pinnar (låter inte klokt, jag vet... köpa pinnar... med de blev jättefina i den nyiköpta jätte-krukan från IKEA som står i sovrummet. Kanske kommer en bild senare!) Sagt och gjort. 25 kronor styck kostade de och när blomsteraffärs-tanten knutit ett fint snöre runt dem så lämnar hon dem till en kille som står en bit bort från kassan och säger lite käckt:
"Jaha, det blir väl du som får bära de här?!"
"Öh.. näe, det får nog han därborta göra" säger han och pekar på Pappan som av någon anledning har smygit iväg en bit bort.
Pappan ser förvånad ut och säger
"Va?!" samtidigt som han snubblar på en vattenkanna som står på golvet. Vattnet rinner ut över golvet, in under ett skåp och där står han mitt i och fattar ingenting! Hahahaha!!!

Situationen reddes ut. Vi fnissade lite, betalade och gick därifrån med våra pinnar fint ihopknutna med ett grönt snöre med rosett och Pappan med blöta skor :-) Hihi... Tänk vad några pinnar och en vattenkanna kan liva upp tillvaron :-)


Storhandling och lik en farmor

Nyss hemkommen från E-center med fyra kassar mat och lite till. Men det var inte helt enkelt att ta sig dit. I rondellen vid Lidl fick jag köra runt ett varv och tillbaka till stan. Stod en stor asfaltsmaskin ivägen. Så det var bara att snällt ratta runt stan ett och ta Tvärleden istället. Fick ett infall och svängde in på DollarStore och spontanshoppade en grön plastbunke och ett rosa plastfat, samt en skjuta-skummgummi-grejjer-pistol till Lillebror som fyller år på lördag och ett trepack nagelborstar. Sammanlagt 60 kronor. Inte illa :-) Billigt för en massa skräp... Fast rosa plastfat kan man aldrig få för många av... tror jag :-)

Hur som helst... vidare till Kvantum och handlade en massa mat. Skönt att storhandla ensam. Sist jag var på affären med grabbarna välte de kundvagnen (lyckades parera i sista sekund, innan varorna rullade ut på golvet) och var allmänt styriga.

Men vad är det jag sitter och skriver nu då..?? En massa strunt! Jag skulle egentligen jobba... Näe, jag måste ta mig i kragen. Rycka upp mig och skärpa till mig. Arbeta, människa!!!

Men först:
Lillebror och jag cyklar hem från dagis idag. Två dagisbarn tittar på när vi sätter oss på cykeln. Lillebror sitter i barnstolen på min pakethållare.

"Orkar inte Kalle cykla hem själv?" undrar en av killarna
"Jodå, men idag får han åka med mig" säger jag
"Jaha. Är du hans farmor?"

Dags att byta frisyr eller nåt kanske :-) Jobbigt att bli misstagen för en farmor när man bara är trettitreochetthalvt.

Gokväll!

En till favvo


Revoltera mot rutiner

Ibland blir man så less.... varje morgon snoozar jag väckarklockan 5 gånger innan jag kliver upp. Tar på mig glasögonen, vinglar in på toaletten, tänder lampan, sätter mig på toa. När jag väl sitter där så försöker jag reda ut vilken dag det är och vad sjutton jag skulle göra med den. Det händer att jag får fundera en stund innan jag har fått ordning på allt. Just morgnarna ser exakt likadana ut. Varje dag. Fy sjutton så trist det blir ibland. Två mackor med skinka och gurka. Storebror vill ha två kiwisar med sig till fruktstunden. Lämna honom först och Lillebror sedan. Sitta i soffan på dagis en stund. Puss och kram, sedan ut i hallen och pussas och kramas lite till (nu mer måste vi pussas och kramas med Lillebrors bästis Ella också förresten! Hihi!), åka till jobbet, äta macka, kolla mailen....osv, osv....

Näe usch vad trist!!!

I morgon ska jag revoltera! Jag ska snooza fyra gånger istället för fem (ok, låter kanske inte så smart, men om vi ska ha en chans att hinna till skolan i tid så kan jag inte snooza fler än fem gånger... om jag inte ställer väckarklockan så den ringer lite tidigare förstås, men det blir ju lika dumt :-) Fyra gånger får det bli). Kanske fixa håret innan jag sätter mig på toa? Ostmackor utan gurka! Överraska Storebror med en apelsin i väskan (fast jag försökte med både päron och äpple förra veckan. Det gick inget vidare. Det enda som hände var att han sade till fröken att jag inte hade skickat med någon frukt så han kunde snika till sig något godare av en kompis! Hmm... jäkla unge :-) Hihi!) Kanske rent av strunta i att åka till jobbet direkt på morgonen och hitta på något roligare en stund... hmmm... Ja banne mig!!!

Hehe! Nu känns det redan lite bättre :-)
Dags att hugga in på dagens arbetsuppgifter!

Bjuder på en favvolåt från min favvoskiva just nu:

Konsert!

Glömde ju att jag hade tänkt göra reklam för Farin också. Visserligen skulle jag ha gjort det tidigare, innan veckans alla spelningar, men det glömde jag... såklart... det är ingen ordning på mig! Men vi har en spelning kvar innan sommaren, så jag gör lite reklam för den nu:

Den 22 maj är det konsert för Rädda Barnen i Missionskyrkan i Söderhamn. Farin är med tillsammans med några andra sånggrupper, solister, mm. Brukar alltid vara mycket folk och mycket trevligt! Alla intäkter går oavkortat till Rädda Barnen, så kom och lyssna!!!


Tappad hund å country-fotografering

Tjoho!
Lite piggare idag tror jag. Eller.. nä... när jag tänker efter så har det gått i slowmotion idag med. Fast just nu känner jag mig lite pigg. Är det bra, eller? Megatrött hela dagen och pigg klockan 22.16 på kvällen. Nja... sådär halvbra, skulle jag vilja säga! 
However...
Började dagen med att tappa en hund. Faktiskt! Lucifer hade morgonpasset idag (han tillbringar varannan förmiddag och varannan eftermiddag på jobbet med sin husse) och kom in för att hälsa. Vägrade att hänga med husse in till hans rum, så jag tänkte att jag skulle hjälpa till lite. Jag lyfte upp honom för vidare transport in till husse och ivrig som han är (Lucifer alltså, inte hans husse!) så våldspussar han mig i ansiktet, blir lite lätt baktung, tappar balansen och ramlar rätt ner i golvet. Det kändes som han ramlade i flera sekunder medans jag febrilt försökte fånga upp honom igen. Hahahah! Nu måste jag fnissa lite :-) Såg förmodligen jätteroligt ut!! Hahaha! Det hela slutade med att Lucifer hamnade på rygg på golvet och jag gjorde en snygg vurpa strax bredvid. Som tur var så gjorde han inte illa sig - och inte jag heller :-)

Glömde berätta att Pappan var på foto-session med countrybandet igår (www.jonasotter.se). Ska bli omslag till den nya plattan som förhoppningsvis kommer till hösten. Han åkte hemifrån vid 7 snåret på söndagsmorgonen - det var visst något med ett speciellt ljus som tydligen ska finnas i Kilafors-skogarna vid 8-tiden och som skulle passa särskilt bra för fotografering, så det blev till att ge sig iväg tidigt! Han hade sin nya country-outfit på sig för den rätta känslan: vit, småmönstrad skjorta med liten ståkrage, svart väst, svarta byxor samt hatt :-) Hihi!! Vissa gör vad som helst för konsten :-) Närå, det blir säkert superbra. Är det country så är det! Ska bli roligt att se bilderna när de är färdiga! Sara Oscarsson som jobbar på Kuriren var fotograf och då brukar det bli bra! Storebror gillade i alla fall outfiten. När Pappan provade i lördagskväll blev kommentaren: "Wow!! Imponerande!!"

Jaha... annars så har Lillebror och jag tillbringat kvällen hos mormorn och morfarn. Mestadels i lekparken på en bänk i solen. Inte helt fel!

Tja.... inte vet jag... Var jag nå´ roligare idag, eller? Man måste kanske inte vara så himla rolig hela tiden heller, förresten... :-)
Nu ska jag i alla fall göra kväller!

Adjö!

Skönt att vara ledig...

Har knappt rört datorn på hela helgen. Skönt! Har ingen lust att vara inne överhuvudtaget. Ute i solen vill jag vara.
Har dock inte lyckats sådär jättebra, förutom idag. Det har varit städning, Farin-sjungning, IKEA, mer Farin-sjungning och mera städning. Men idag känner jag mig sådär smutsig och sol-sträv i ansiktet som man gör efter en hel dag ute i vårsolen :-)

Ikearesan var lite både och. Köpte ÄNTLIGEN en tv-bänk, (en svart "Lack") så nu tror jag vi har allt vi behöver till vardagsrummet. Sedan skulle jag köpa en ny sängstomme. Hade sett ut en snygg ("Malm" tror jag den heter) och bestämt oss för en svart. Men se den svarta tillverkas inte i 180-cm bredd, utan bara i 160 och då passar inte våra madrasser. VARFÖR kan man undra !?! :-( Typiskt! Men ek-varianten var också snygg men dessvärre tillfälligt slut. Så vi får väl stå ut med den gamla ett tag till. Shoppade i alla fall en rullgardin och en gardinstång samt en matta till sovrummet och ltie annat småt och gott.

Näe, trött och hungrig.... blir inga roliga blogginlägg då. Ska ta en snabbdusch först och fixa lite käk sedan. I morgon är jag nog roligare... hoppas jag :-)

Go´natt!

RSS 2.0