Ett långt, onödigt inlägg om att ringa diskmaskinsservice

I förrgår ringde jag till Cylinda eftersom vår diskmaskin verkar trött och inte orkar spola bort diskmedlet från det man ställer i den översta korgen. Tänkte att de kanske hade något hett tips.

Först gick det fram väldigt många signaler. Tillslut svarade en dam som verkade befinna sig mitt i en storm. Ja, ni vet ju själva hur det låter när man försöker prata med någon som står utomhus i lite blåsväder: det skrapar och fräser. Damen ursäktade sig och sade att hon "precis var på väg in", men eftersom det lät likadant genom hela vårt samtal så tror jag hon ljög. När jag förklarat mitt ärende envisades hon med att jag måste tala om ifall min diskmaskin heter något med 95 eller 92 innan hon kan hjälpa mig. Instruktionsboken vi har gäller för båda modellerna så jag tänkte liksom att det inte skulle vara någon större skillnad. Men jorå! Tydligen var det en världsastor skillnad på dessa maskiner så hon kunde inte hjälpa mig, ens med ett litet tips, förrän hon fick veta vilken modell jag har.

Bara att avsluta samtalet, åka hem och ringa tillbaka när jag tagit reda på modellnumret.
Nu svarade en annan dam på andra signalen. Jag beskrev mitt ärende. Hon knapprade lite på sin dator och talade om att en serviceperson kommer att ringa upp mig för att boka en tid. Inte ett ord om vilken modell eller siffror och annat. Inget blåsväder heller för den delen!

Och nu har jag dragit några slutsatser av dessa två telefonsamtal:
  1. Jag råkade ringa mitt i dam nummer 1´s  fikapaus. Hon satt säkert ute i solen med en kopp kaffe och hade ingen som helst lust att gå in till sin dator för att leta fram tips på hur man blir av med diskmedelsrester. (Det hade jag i så fall inteheller haft om jag varit i hennes ställe...)
  2. Dam nummer 2 var mycket snabb och effektiv, men särskilt pålitlig vet jag inte om hon verkar vara: Detta var i förrgår och ännu har ingen serviceperson hört av sig! Kan ju även vara servicepersonen som är slarvig förstås, men det hoppas jag verkligen inte eftersom jag ju såklart vill ha en ordentligt utförd service av min diskmaskin!
Ja och med detta sagt/skrivet har jag slösat bort ännu några minuter som jag annars skulle ha ägnat åt att stå i köket och gnugga bort diskmedelsrester från våra driksglas. Men å andra sidan är det ju bra om servicepersonen, när han väl dyker upp, kan få kika på lite bevismaterial, eller hur!?

:-)

Nu tar jag min gran och går ut!

Dagens mest oväntade:
Mötte en man på Gågatan. Han bar på en julgran i plast, inklusive belysning och stjärna i toppen!

Undrar om han längtade till jul eller om han äntligen tröttnat på den...?

:-)

Matstafetten 2012

En liten resumé av årets Matstafett, kanske? (Så här trevligt hade vi det förra året)

Skulle göra snygga parmesankorgar till förrätt. Det gick... inte bra. Det blev parmesanflarn istället. Funkade lika bra, men blev kanske inte fullt så snyggt.

Skulle göra choklad och kokos-doppade jordgubbar till välkomst-bubblet. Det gick... inte bra det heller. Den förb***ade chokladen smälte en aning och grynade ihop sig till en klump på 20 sekunder. Men naturella jordgubbar är ju också gott.

För övrigt var det mest "kända" människor på varje ställe, vilket såklart var trevligt, men ändå lite snopet eftersom halva grejjen är att man ska träffa nytt folk. Bland annat så dök expediten från presentaffären där jag jonglerade med ljuslyktor för ett tag sedan, upp. Det var... eh... kanske lite pinsamt för hon kom minsann precis ihåg mig. Typiskt...

Eftersom vi hade planerat för en hyfsat pigg söndag (det var det här med häckplanteringen, ni vet) kom vi på den briljanta idén att inte ta med oss plånboken för att på så sätt inte falla för frestelsen att hänga i baren på efterfesten. Det var ju i sig en mycket bra idé, men att det kostade pengar i garderoben hade vi inte tänkt på. Fick låna ihop lite slantar så löste det sig också. Och vattnet, som var gratis i baren, var väldigt gott.

På det stora hela en mycket trevlig kväll!

:-)

Tre gånger fel meter

Jo, ni vet den där häcken som vi planterade igår...?
Enligt expediten på Granngården behövde vi 3 plantor per meter. Så vi mätte upp hur lång tomtgränsen var och räknade ut hur många plantor vi skulle köpa. Eventuellt var det så att vi inte mätte så himla noga. Kanske att vi mest bara stegade lite sådär på måfå och fick lite varierande resultat som vi sedan valde bland. Det skulle kunna vara så med tanke på att vi inte orkade gå in och hämta tumstocken. Det kan även vara så att vi helt enkelt är dåliga på att räkna treans tabell, för hur som helst så har vi nu 25 plantor över. Inte fem eller tre eller sju, vilket skulle ha varit rätt ok. Näe. 25 plantor för mycket!! 5 tog Farmorn hand om, så nu är vi nere i 20... Alltid nå´t!

:-)


//Heson - klantig!

Inte världens bästa måndag

Det här var ju också en dag.
I morgon blir nog en bättre.
Visst då?
//Heson - optimistisk

Kroppsarbete

Glömde en sak på min lista: Plantera en häck. Det har vi gjort idag. Hade jag vetat hur väldigt, väldigt jobbigt det är att plantera en häck så hade jag kanske övervägt ett staket istället. Eller varför inte bara lite härligt vildvuxet ogräs som tomtgräns? Men när plantorna väl var hämtade så var det inte riktigt läge att ändra sig. Till råga på allt var vi tvugna att börja med att gräva ur en kompost, handla 10 säckar jord och även bära alla säckarna från affären-till bilen-ur bilen-till den blivande häcken. Phu!

Nu väntar vi med spänning på träningsvärken

:-)

Har ni satt upp era diskmål ännu?

Någon har tappat en lapp på mitt jobb:


Den väcker liksom en del frågor....
Man får väl anta att det är en inköpslista, men varför vill man köpa ett diskmål och framför allt: vad ÄR ett diskmål? Något man äter medan man diskar? Fast det låter ju väldigt krångligt att försöka stoppa i sig något samtidigt som man står med händerna i diskbaljan. Skulle kunna vara så att man valt att göra en kombinerad shopping och kom i håg-lista. Kom ihåg att shoppa och sätta upp ett mål för din diskning! Fast... det låter ju rätt långsökt... vad kan man ha för mål med sin diskning annat än just att den ska bli ren? Att det ska gå snabbt förstås... Och att man ska göra det oftare kanske... Hmm...

Det här "matlagnsenap" känner jag mig också lite nyfiken på. Finns det speciell senap för matlagn? Om man med "matlagn" menar "matlagning" så låter det ju inte helt orimligt, men menar man något annat så blir det genast mer komplicerat.

Sambal oelk fattar jag ju även om stavningen är lite hur som helst och kanelbulle har jag såklart koll på. Fast varför bara köpa en endaste kanelbulle? Tänker man äta den tillsammans med vindruvorna, senapen och sambal oelek? Och är det verkligen gott att skölja ner allt med Festis?

Ja tänk vad många frågor... Det kommer inte saknas samtalsämnen kring fikabordet på jobbet den närmaste tiden, i alla fall.

Och ja: Jag är ganska lättroad
;-)

Vecka 21

Den här veckan kan komma att gå till historien som 2012 års mest händelserika vecka. Hör bara:
Vi ska hinna med två fotbollsträningar, Vårruset, Löpträning, övning med Farin, ett födelsedagskalas, en födelsedagsfest, titta på en båt, skjutsa Storebror till Skog för övernattning med klassen, brännbollsturnering, dansuppvisning, Matstafetten och Morsdags-firande!

På det kommer ett slags samlat, kaosliknande tillstånd på jobbet som så här halvvägs in i veckan laddar för en topp under morgondagen.

Men det är väl bara att kämpa på och hålla humöret uppe! Tur att det är roligt nästan jämt!

:-)

Funktionshinder?

Vet ni hur otroligt korkat det låter att säga "funktioner" tio gånger på en och en halv minut?
Och vet ni hur svårt det är att komma på synonymer till ordet "funktioner" för att man ska slippa låta just så himla korkad?
Vet ni hur frustrerande det kan vara att försöka spela in en liten, ynka instruktionsfilm?
Jag vet! Har försökt hela eftermiddagen och halva kvällen. Inte blir det lättare ju tröttare jag blir heller.
Dessutom har jag fem stycken kvar bara jag är klar med den här...
Det kan bli en lååååång natt...

Whish me luck!

:-)


Våren!

Har ni sett va! Våren = bästa årstiden!


Dagens självklarhet

"Meeen! Jag kan ju inte ha en långärmad tröja nu när jag har så här kort hår!"
- Lillebror, 8 år

:-)

Det var ju också en tisdag.

Jobbade långsamt. Åt äpple. Tog lunch. Sprang iväg. Vrickade foten. Linkade en bit. Sprang lite. Telefonen ringde. Sprang lite till. Hörlurarna trasslade. För mycket kläder. Inget vatten. Telefonen ringde igen. El-ljusspåret delade sig i tre delar. Valde vänster, kom fel. Vände. Kom tillbaka till samma ställe. Iphone-hållaren på armen halkade ner hela tiden. Tog en ny väg. Snubblade. Blev arg. Struntade i allt ihop. Åkte hem. Fick ont i halsen. Gosade med bästa killarna. Åt glass och blåbärsbullar. Blev glad!

:-)

När man har en pappkartong i hallen

Om det råkar stå en kartong, modell jättestor, i hallen då kan man välja att
1. Köra den till tippen
2. Låta den stå kvar och använda som en extra papperskorg
3. Se den som en trevlig inredningsdetalj som man kan hänga sin jacka på och kanske ordna familjens skor lite käckt runt om.
4. Klippa små bitar av den som man sedan omvandlar till leksakssvärd.

... eller så provar man alla ovanstående alternativ. Det har vi gjort. Ja, alltså vi har hoppat över punkt 1, men jag känner på mig att vi (läs: jag) kommer att se till att även det blir gjort inom en snar framtid.

Det är faktiskt ruggigt fult med en stor pappkartong i hallen.
Faktiskt.
Fast lite användbart också...

;-)

Det kan löna sig att sura lite ibland

Jag hade tänkt investera i en ny cykel i år. Men efter att ha strosat runt i cykelaffären i säkert en kvart utan att varken personal eller för den delen några andra kunder uppenbarat sig, så blev jag lite vrång. Här hade jag planerat att betala flera tusenlappar för en ny cykel och så dyker det inte ens upp någon personal! Jag hade ju laddat med en massa kloka frågor om dynamos, växlar och pakethållare och annat, men jag fick gå hem och googla istället. Funderade en stund. Sedan tog jag min gamla buckliga Sjösala och åkte till stans andra cykelaffär och bad dem laga den. Det tog drygt en vecka så var den fixad. Hel och fin, till priset av ungefär en sjättedels ny cykel.
Så nu känner jag mig både rätt så ekonomisk (sparade ju flera fina hundringar) och miljövänlig (varför köpa en ny när man redan har en bra). Så när jag tänker efter var det nog rätt bra att det inte dök upp någon personal.
:-)

Har man inget att blogga om kan man alltid skriva lite om vädret

Vet inte om det bara är jag, men... är det inte så att månaden Maj inte riktigt uppför sig? Ösregn och höststormar är ju inte direkt det man längtar efter så här års.
Alltså: Skärpning tack!

:-)

Mums?

Pappan och jag botaniserade bland burkarna på den orientaliska-hyllan i affären i hopp om att hitta något kulinariskt. Och det kan man väl säga att vi gjorde.

:-)


Det här med internet = jä***a bra!

Jag försökte ju för ett tag sedan (ehrm... det verkar vara nästan ett och ett halft år sedan nu... hoppsan vad tiden går!) ta tag i en av mina "saker jag alltid tänkt göra men aldrig kommit mig för"-grejjer och anmälde mig till en teckningskurs. Dessvärre verkade det vara mest bara jag som anmälde mig vilket gjorde att kursen aldrig blev av. Men nu har jag ju kommit på den ultimata lösningen (ibland går det inte så fort) och hittat en kurs på nätet. Gratis! Tillgängligt när jag vill och när jag har lust!
Men förståväl vad bra!
Hur klarade man sig utan internettet?!?
Så nu minsann, ritas det för fulla muggar här.

Roligt, roligt!
:-)

Klart!

Allt gick bra.
Nu är han åtta
:-)

Ett födelsedagsbarn

I morgon bitti ska jag i nyvaket tillstånd försöka få mig själv, en bricka med varm choklad, juice och mackor, samt paket upp för en stege till en loftsäng och en alldeles nybliven åttaåring. Tanken är att jag ska sjunga samtidigt också, men jag känner mig lite osäker på om det är genomförbart eftersom jag måste hålla tungan rätt i mun så jag inte tappar balansen på stegen och får ägna morgonen åt att torka varm choklad från de vita tapeterna. Så vi får se hur jag gör med det. Jag kanske överlåter sången till övriga familjemedlemmar och fokuserar på klättrandet. Eller så är det smartare om jag överlåter frukostbrickan istället så slipper jag ju även torkandet vid en eventuell olycka.


Hur som helst: bästaste Lillebror fyller hela åtta år i morgon!
Åtta år!
Tänk va...!:-)

Så det blev...

Har lyckats med konststycket att få vatten i örat. Har väl hänt alla i badet någon gång, så det borde ju inte vara mycket att skryta med kan man tycka. Fast nu var det så att det hände när när jag duschade och böjde mig ner för att ta upp en schampoflaska från golvet. Jomenvisstserru!
Ordentligt gjort blev det också för det gör till och med ont. Ett visst underhållningsvärde finns det dock, för det låter rätt skojigt när jag pratar. Synd bara att det bara är jag som hör det. Å andra sidan är det typ det enda jag hör...

:-)

Så var det det där med bikini igen då...

Besökte en provhytt för att prova en bikini häromdagen. Började med att ta av mig alla kläder. ALLA kläder. (ja utom trosorna då, för det skulle ju såklart inte falla mig in att bryta mot lagen) Sedan provade jag bhn. Den såg verkligen jättefin ut på galgen, men den var:
1. mycket underligt konstruerad med elastiska snören som man skulle försöka knyta ihop lagom hårt/lagom löst.
2. inte alls lika snygg på kroppen som på galgen, vilket KAN hänga ihop med att jag misslyckades å det grövsta med punkt 1.
3. alldeles för liten vilket också kan ha påverkat punkt 2


När jag konstaterat detta insåg jag att jag bara tagit med mig en enda bh, men tre bikinitrosor in i provhytten. Ingen större idé att prova trosorna när jag ändå inte kunde ha bhn. Rackarns onödigt att jag krånglat av mig alla kläder... Och DÄR tog prova-bikini-i-god-tid-innan-badsäsongen-lusten slut.
Typiskt!


:-)

Prickig limpa

Jag vill ha prickig formfranska till lunch, mamma. Nåt annat vill jag... eh... faktiskt ha.... Trallalaaaa

;-)


Hur tar man sig ur det här nu då?

Men va svårt det ska va´rå!
Jag trodde det berodde på maten, men det verkar vara en helt vanlig bloggsvacka. Eller så är det maten i alla fall, för jag är nog rätt hungrig idag med när jag känner efter.
Kanske helt enkelt måste börja blogga på andra tider?
Eller äta mer mat?
Får fundera på det...
Återkommer.
:-)

En touch av matblogg

Alltså, jag skulle gärna blogga lite, men det enda jag kan tänka på är mat.
Eftersom det här är ju inte är någon matblogg, så skulle det ju helt klart bli lite konstigt om jag plötsligt skrev ett mat-inlägg, eller hur? Tänk om jag skulle skriva om västerbottenpaj, eller färsk pasta med parmaskinka och parmesanost, eller varför inte gammal hederlig köttfärssås och spaghetti? Eller fil och flingor för den delen. Skulle ju bli urtrist.
Så jag väljer att låta bli.
Och satsar på att gå ner i köket och äta något istället.
Det blir nog bäst så.

:-)

Den överlägsna giraffen och andra övningar

Idag har jag varit en överlägsen giraff, en räv av något slag, samt försökt andas med mina vader. Ett tag hade jag även ett 2 meter långt horn i pannan och ett lika långt som stack ut där bak.
Allt detta tillsammans med sisådär en 30 andra körsångerskor.
Voicefullness hette det visst, men alltså...
Stundtals hade jag liiiite svårt att hålla mig för skratt, fast jag försökte verkligen mitt allra bästa att vara seriös och gå in för uppgifterna. Kursen var inte riktigt som jag tänkt mig om man säger, men jag är i alla fall en erfarenhet rikare! Och dessutom fick jag gå på restaurang och äta god mat efteråt. Utan horn och som en helt vanlig människa. Bara en sån sak!

:-)

RSS 2.0