Hesons bildblogg...

...kan jag ju använda fastän jag inte har tillgång till Internet. Håll utkik där under sommaren :-)

Till Hesons bildblogg

Sista dagen på jobbet

Nu tänker jag ta semester! Har fortfarande inte fått fart på varken telefon eller internet hemma, så det blir nog inte så mycket bloggat ett tag framöver. Bara så ni vet... Om det nu är någon som läser... :-)

Brandfarligt?

Igår fick vi äntligen fart på våra infällda spotlights i taket! Hela nedervåningen är full av dem (37 stycken närmare bestämt) och det blir ju sååå mysigt ljus av dem! Vi tände och släckte och dimmade, tände, släckte, dimmade flera gånger igår och varje gång blev vi lika glada :-) Men säg den glädje som varar för evigt. Hörde på nyheterna i morse att en av de största brandorsakerna i villor är just infällda spotlights. "Äsch, det är väl någon hemma-fixar-Martin-Timell-typ" som ställer till med sån´t tänkte jag, men i samma ögonblick säger människan i radion (jo, hon sitter där inne. Det är säkert!!) att det inte spelar någon roll om spottarna är installerade av en fackman eller inte... Värmen från lamporna torkar träet i huset och torrt trä andtänder redan vid 80 grader och spotlights-kopparna kan bli upp till 120 grader. Huuuuu!!! Måste genast inhandla en bunt brandvarnare!

Lägesrapport

...nu jädrar i min låda är det finlir som gäller!

Ska fixa en plastmatta som ska ligga under diskmaskinen (en sån där som försäkringsbolaget tycker att man ska ha ifall det blir läckage) och så kommer rörmokaren och kopplar in den (diskmaskinen. Inte mattan) idag eller i morgon.

Elektrikern har lovat att det ska finnas ström på nedervåningen i eftermiddag och då är det bara att koppla in fläkten, spisen, ugnen och mikron :-) Sedan ska det bli ordning på mathållningen i det Karlssonska hushållet igen! Stuvade makaroner med stekt falukorv är det som står överst på listan. Sedan ska jag baka bullar. Och bröd! Och kanske göra någon trevlig söndagsstek.... Har lagrat mina mat-tidningar på hög i flera månader nu, så det är bara till att börja beta av recepten ett efter ett.

Kaklet i duschrummet uppe är nästan på plats. Borde bli fogat och klart i morgon.

Städa, städa och städa ska jag göra i helgen :-)

...och på lördag är det dags att prova brudklänning. Iiiiiiii :-)

Vardagsrummet börjar bli färdigt!

Väggarna är grundmålade, spottarna i taket är på plats och golvet är nästan färdiglagt. Bild finns att beskåda här.

Länge sedan...

...jag sist skrev något här. Har inget Internet hemma (och ingen telefon och ingen ström, förutom nere i källaren), så det blir till att mätta surf-begäret på jobbet :-) Tur att jag inte har så mycket att göra just nu. Väntar mest på att det ska bli semester. Hade tänkt jobba två veckor till, men näe. Jag tar semester på fredag. Ingen större mening med att sitta här och fördriva tiden och låta barnen vara på dagis/fritids istället för att få ha ett riktigt sommarlov. Dessutom har jag MASSOR att göra:
Måla altanen
Skruva ihop kökslådor och montera skåpluckor
Städa, städa och städa.
Åka till Gävle och välja ut en brudklänning (ska ske på lördag)
Planera diverse annat inför bröllopet
..osv, osv.

Några lägesrapporter:
Vi har nu fått golv i köket och en bit in i vardagsrummet
Taket är färdigmålat och väggarna grundmålade. Måste bara hitta en bra väggfärg, men det lutar åt vitt. Kritvitt till och med, trots att alla säger att det måste brytas i någon ton för att det inte ska se kallt ut.
Tapeter till två fondväggar i vardagsrummet är beställda, samt en till hallen
Två elektriker jobbar just nu med att sätta upp alla 37 spotlights, samt få upp kontakter och uttag och SEDAN får vi äntligen börja laga mat i vårt nya kök!!! Hurra, hurra!!!

Midsommar:
Var supertrevlig. Vi var i stugan i Axmar i vanlig ordning, med Pappans släkt. Storebror och jag hängde på Pappan som hade spelning med Jonas Otter i Segersta mitt på dagen, så det blev en liten utflykt. Trevligt! Sedan blev det kubbmatch, grillning och lite skränande :-)

 Storebror på konsert i Segersta

Bröllopet:
Åkte förbi parken och hyttan där bröllopet ska gå av stapeln... det börjar faktiskt närma sig! Ska, som sagt, till Gävle och prova brudklänning på lördag :-) Iiiiiiiiii!!  Lämnade in hindersprövnings-lappen till Skattemyndigheten idag, så nu är det bara att vänta och se om vi blir godkända :-)

Bilen:
Har jag nog glömt att berätta om... Den har körförbud, för någon har hittat på att man måste besiktiga bilar som är äldre än tre år. Det har inte vi gjort (för vi har faktiskt inte fått någon lapp om det, så det så!) och då fick man inget nytt skattemärke heller. Pappan ringde och kollade varför det inte hade dykt upp något och då visade det sig att vi har haft körförbud sedan februari. Hmmm! Oj :-) Så nu cyklar vi mest... Tur att det är sommar!
...och nu ska jag försöka jobba lite.

Härliga hemma

I lördags packade vi ihop våra ica-kassar och for hem till Thelbacken. SÅÅÅÅ skönt att vara hemma! Har verkligen saknat min säng, och att ha något att pyssla med på kvällarna, och att sitta ute på altanen och mysa sent på kvällen, och att vara ute på gräsmattan, hänga tvätt på torkställningen, med mera, med mera!
Tack snälla svärisarna för att vi har fått bo hos er så länge, men jag tror nog att ni också tycker att det är rätt skönt att få vara lite för er själva nu :-)

I helgen har vi för övrigt mest bara poat på hemma. Har tvättat säkert 7 maskiner med allt från filtar, gardiner och mattor till vinterkläder och annat smått och gott. Grävt lite i rabatterna, skurat och fejat överallt och pappan har byggt (och morfarn också) en trappa från altanen ner till gräsmattan. Är inte riktigt klar ännu - själva trappstegen fattas - men det kommer att bli jättebra. Skönt att kunna ta sig ner direkt från altanen igen.

I söndags fyllde kusin Signe 3 år så då var det stort kalas med Pippi-tårta och ballonger. Hon fick bland annat en fin röd cykel "som kan stå alldeles själv och vissla" (stödhjul och ringklocka)! Det ni :-)


I morgon ska vi flytta hem :-)

ÄNTLIGEN!!!! Har ägnat dagen åt att städa, städa och städa och det lär nog bli ungefär samma upplägg på morgondagen, men när det blir kväll så ska sängarna vara bäddade och det mesta av byggdammet (i alla fall i sovrummen och i källaren) vara puts väck, för nu flyttar vi hem :-)
 
Lillebror var med hemma på Thelbacken härom kvällen när vi hade smygstartat lite med städningen och hittade en Playmobil-tomte som hade gömt sig under soffan i källaren.
Han tittar länge på den. Vrider lite på mössan. Känner på skägget och sedan säger han:
"Mamma... Kommer du ihåg när alla fyllde år och fick paket?"

Det var ju så länge sedan, så vad var det nu den hette den där dagen... :-)

Dags för kaffe, likör och fruktsallad. Vågbrovistelsens sista middag. I morgon blir det pizza-fest med rödvin på Thelbacken :-)

Jag blir så trött...

...eller, jag vet snart inte vad jag ska bli... jag vill bara flytta hem....uääääääääähähähäh :´-(
Innan vi åkte till Mallorca så beställde vi allt som var kvar att beställa och instruerade alla hur vi ville ha det och att det bara var att jobba på medan vi var borta. Jo hej du! När vi kom hem i söndags hade kakelsättaren gjort halva hallgolvet det var DET ENDA som hade hänt på hela veckan! GRRRRR!!

I måndags var det en stackars ensam liten målare på bygget som grundade fönsterfoder och golvlister. Då blev vi lite less och ringde runt till alla andra hantverkare för att höra vad de hade för plan för fortsättningen. Det satte minsann fart på grejjer - i går morse var det två kakelsättare, två elektriker och två målare på plats. Visserligen vet jag inte om jag tycker att de fick sådär jättemycket gjort, men lite hände det allt. Kändes ju jättebra och enligt kakelsättaren (södra norrlands bästa, ni vet) så hade han ett par dagars jobb kvar så skulle allt vara klart. Lät ju jättebra, så vi började planera för att flytta hem i helgen. Var och inhandlade diverse olika städattiraljer och hade tänkt sätta igång med städningen ikväll. Så långt allt väl.... var hem en sväng på lunchen idag för att kolla läget - då var det inte en person i hela huset. Det hade inte hänt något alls på hela dagen!!!! Inte något alls!! *suck* *suck* och *suck*!....

Men jag tänker flytta hem ändå. Så det så! Får väl bajsa i en plastpåse om det skulle behövas. Vatten finns det och laga mat kan vi göra på grillen.

...9 veckor sedan vi flyttade hemifrån idag....

Hemma igen

Nu är vi hemma igen! Har haft en superskön vecka på Mallis. Soligt och skönt. Har badat och solat massor!
Stackars Lillebror hade i vanlig ordning en himla otur - började veckan med två dagars feber följt av svällda ögon och hosta. Men den Mallorcanska hostmedicinen med jordgubbssmak (och den smakade verkligen jordgubb! Var supergod och slank i hur lätt som helst! Spanjorerna har fattat att barn inte gillar när det smakar blää.) och diverse puffande med astmamedicin gjorde susen. Själv hade jag megaont i huvudet och i ryggen efter allt bärande på Lillebror på flygplatsen och de febriga dagarna, så det blev till att knapra alvedon i ett par dagar tills det gick över.

För övrigt har Mallorcaresan präglats av:

  • Campari och apelsinjuice (perfekt i solen vid poolen)
  • En flaska Lambrusco till Mamman och Pappan på balkongen när barnen somnat
  • Frågespel på balkongen när barnen somnat
  • Kvälls-shower på hotellet mitt emot (vi hade perfekt utsikt från balkongen). Jätteambitiösa, men aningens för mycket. Ganska underhållande dock, men tyvärr inte av den anledning som jag antar att det var tänkt.
  • Massor av praktiska tips och råd gällande barnens matvanor och sjukdomar från resten av resesällskapet - och Mamman har lite svårt att hantera det = bajsigt humör. Typiskt mig... Förlåt...

Några kommentarer värda att minnas:

Vi har varit uppe i luften i drygt en timme när Lillebror plötsligt ser sig omkring och utbrister: "Oj vad jag flyger!!!"

Storebror är ivrig att gå ner till poolen efter frukost för han vill hoppa i "prullet"

Lillebror har varit till baren och beställt en cocacola som han bjuder alla på. Vi tar alla varsin liten klunk utom Åke som dricker ganska mycket. Lillebror tittar storögt på, tar emot glaset när Åke druckit klart och går några steg bort. Han tittar trumpet ner i glaset och säger "Vad mycket han drack. Han får inte smaka mer"

Efter att ha varit sjuk i flera dagar är det äntligen dags för premiärdoppet i havet för Lillebror. Han är lite skeptisk, men Mamman bär ut honom i vattnet och plaskar lite. Skräckblandad förtjusning :-) Efter en stund säger han "Mamma, jag övar på det här!", så han kände nog att han skulle kunna bli rätt bra på att bada när allt kommer omkring :-)

Storebror är ett riktigt matvrak och knatar själv in i matsalen och tar för sig när det är dags för middagen. En dag är det kronärtskocks-soppa och det är tydligen riktigt gott för efter att ha slurpat i sig sin andra tallrik säger Storebror: "Mamma, när jag dör vill jag bli begravd i den här soppan! ":-)

Dagens barn har en lite annorlunda bild av Kalle Anka och hans brorsöner Knatte, Fnatte och Tjatte. Storebror är nämligen övertygad om att Tjatte chattar hela tiden :-) ...och vad skulle han annars göra?


Semester :-)

Nu blir det inget bloggat på en vecka, för nu packar jag ihop här och tar semester.

Ha det bra!

Ursäkta...

Hmmm... skulle vilja be om ursäkt.... Var visst lite förhastad igår.... när fogen väl hade torkat så blev den ljusgrå... och jättefin.... jättefint blev det  :-)

Han hade nog rätt ändå, att han är södra norrlands bästa kakelsättare när allt kommer omkring :-)


RSS 2.0