Julvila

Jag vilar lite. Semester helt enkelt.
Så bloggen tar lite semester den också.
Tillbaka inom kort.
Typ nyårsdagen eller så...

Gott Nytt År!

:-)


God Jul!...det är inte lätt att få en bild på två busiga tomtar. Det här var det bästa jag kunde åstadkomma, så håll till godo
:-)

Ha en riktigt skön julhelg!

Julstämning

Granen är klädd.
Tomtarna på plats.
Skinkan är färdig.
Det är snöstorm utanför fönstret.

Julstämningen är på topp :-)

Lördagsmys

Mamman tänkte att familjen skulle ta en tur ner på stan och titta efter lite snygga kläder till grabbarna, kanske fika lite, köpa lördagsgodis och bara mysa en stund.
Joråsåatte...
Storebror var bara tvungen att slå lite på sin Lillebror först. Och Lillebror skulle bara grina färdigt. Men så kom Storebror på att han nog måste putta lite på Lillebror så att han slog huvudet i en stolpe. Lillebror måste bara grina en skvätt till. Sedan så kom vi iväg.
Jättemysigt var det. Verkligen.
Fast Mamman gjorde fel hela tiden. Jag menar - hur tänkte hon när hon först valde att gå till JC där det bara finns kläder till Storebror? Mycket dumt. Stackars Lillebror hade ju INGENTING att göra inne på den affären. Ja, förutom att grina en skvätt och gnussa sig mot golvet vid kassan förstås. Och varför gick vi till KappAhl, där det enda klädesplagg som Lillebror ville ha var en Blixten McQueen-pyjamas i storlek 86/92 om Mamman ändå inte tänkte låta honom köpa den? Såna struntdetaljer som att den var tre storlekar för liten bryr sig bara mammor om. Typiskt!! Grina grina. Storebror var hela tiden mycket hjälpsam och gjorde allt för att hålla den mysiga stämningen på topp. Till exempel puttades han lite med Lillebror i rulltrappan vilket var mycket uppskattat. Sedan fällde han krokben på honom bland pyjamaserna på KappAhl, skvätte lite vatten på honom på Gågatan, mm. Eftersom Mamman gillade den trevliga stämningen så mycket bestämde hon att den lilla utflykten skulle avslutas med ett besök på korvkiosken. Väl där var det såklart jättelång kö och fanns inga lediga bord. Mamman föreslog ta-med-hem-alternativet. Storebror höll med. Lillebror grinade.
Mamman och Storebror struntade i Lillebror och köpte med sig mat. Lillebror grinade eftersom han inte fick titta efter vilken leksak det var i Fun Boxen så han kunde byta den om det var något han inte ville ha. Men Mamman hade redan rattat bilen nästan hela vägen hem och var inte så sugen på att åka tillbaka för att byta leksaken...

Suck!!!
Visst hade vi mysigt :-)

Nu bär det av till Farmorn och Farfarn för lite julgodis-fixande samt byggande av Pepparkakshus. Om jag bara kan hitta mallen...

Ha en skön lördagkväll!


Var lade jag nu...

... mallen till Pepparkakshuset?
Hmm.... Får väl börja leta på mitt nyfunna super-gömställe, annars vette katten...


Bästa gömstället

Jag brukar göra foto-kalendrar med bilder på barnen och ge bort julklapp till Farmor och Mormor mfl. varje år. Självklart gör jag en till mig själv också. Förra julen var jag ute i tid så kalendrarna var färdiga redan i början av december. Jag slog naturligvis in de som skulle bli julklappar, men min egen gömde jag ordentligt för att vara säker på att ingen skulle råka få syn på den innan julafton.
Vi snackar riktigt bra gömställe. Så bra att jag själv glömde bort vart det var. Smart ...
Jag har letat och letat och letat men skam den som ger sig! Idag, dvs med 11 dagar kvar på året så hittade jag den. 

 :-)


Att köpa gran

Pappan och farbror Ande skulle införskaffa en julgran idag. Helt enligt traditionen. De kom hem med en som mer såg ut som en gigantisk gurka. Den var alltså paketerad i ett nät, så den skulle vara lätt att packa in i bilen. Praktiskt kan man tycka, men jag är skeptisk. Att köpa gran brukar vara ett mödosamt arbete där man ägnar massor av tid åt att välja den absolut finaste bland de stackare som finns kvar när vi äntligen kommer oss för. Så jag undrar hur det här kommer att bli. Är det inte lite som att köpa grisen... förlåt.. granen i säcken?! Ska bli intressant att se hur den ser ut när nätet tas bort :-)

Vi klarade det!!!

Yes!!! Jullovet har börjat! Vi har tre veckors ledighet framför oss. Ahhh..... Såååå skönt ska det bli!!!
Vi har firat med kycklingfilé, klyftpotatis, ugnsstekt palsternacka och fetaostcreme samt lite rödvin till de vuxna och Fanta till de små. Lite popcorn, SingStar, Tintin och Rackham den rödes skatt samt paketinslagning - Julen har börjat
:-)

Nu jädrar är det nära

I morgon är det banne mig ÄNTLIGEN fredag :-)

Det här med reglerna

Vissa verkar tycka att det är konstiga regler vi har så här till jul :-) Men vaddå? Vad har ni för traditioner då? Brukar inte ni snusa och röka hejvilt, skjuta luftgevär på varandra och sedan stoppa händerna i elden? Inte? Mäh!!
:-)

Exakt hur Lillebror tänkte när han klurade ut julreglerna vet jag inte, men jag kan ge mig på en kvalificerad gissning:
Rökning och snusning är ju aldrig bra och när tjocka släkten kommer på besök ingår två snusare och en rökare och de måste ju veta var de ska ta vägen så de inte stör oss övriga, eller hur?! Det är ju enkelt. Men så kommer vi till det där med luftgeväret. Det är lite klurigare. Kan ha något att göra med den klassiska sången "I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut.....hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig. Annars skjuter jägarn mig..." Ja, ni vet. Så´na otäckheter vill man ju helst undvika året om, men lite extra mycket så här i juletider. Peace, liksom. Elden däremot är riktigt klurig... eller så är det så enkelt som det låter: Det är aldrig bra att stoppa händerna i elden, så låt bli!


Regler inför julen

Lillebror har tänkt över reglerna inför julen och jag har hjälpt honom att göra en lapp med instruktioner som vi har satt upp i köket så att inga jul-gäster ska missa vad som gäller:

- man får inte röka på altanen
- man får inte snusa på altanen
- man får bara röka och snusa utomhus
- man får inte skjuta någon med luftgevär
- man får inte stoppa händerna i elden.

Så nu vet ni det
:-)

Att vara storebror

Lillebror har funderat en del över det faktum att han är just  lillebror. Han har kommit fram till att vi nog borde fixa ett syskon så att han får blir storebror också. Pappan och Mamman är aningens skeptiska till den idén, men Lillebror ser mest bara fördelar som t ex att han själv då får vara ledig från dagis mycket mer... och....och...ja, det är väl det som är bra. Och så är ju bäbisar gulliga också.

Häromkvällen när han skulle sova förhörde han Mamman noggrannt om hur man gör för att fixa en bäbis.
Mamman försökte berätta så pedagogiskt som möjligt och utan allt för komplicerade detaljer.
En del hade han redan koll på, som t ex att det är en simtävling där i början och att den som vinner får bli en bäbis.
"Tänk vilken tur att jag var så snabb, annars hade ju inte jag legat här i min mysiga säng och funderat nu! Och så hade jag ju missat julafton!"

När vi hade gått igenom hela processen från simtävling och navelsträngar till förlossning och amning så verkade han fortfarande vara inne på att det nog skulle vara bra med ett syskon. Men efter en stunds funderande:
"Mamma, när bäbisen har kommit, måste du vara på sjukhuset då?"
"Ja man brukar få stanna på sjukhuset ett tag när bäbisen har kommit"
"Jaha.... men då ändrar jag mig. Jag vill inte ha någon lillebror för jag vill ju vara med dig hela tiden"

:-)

Tisdag

Som sagt, så himla korta nätter nu för tiden. Hinner ju för bövelen bara lägga huvudet på kudden så börjar Roger, Titti och FylkingSverige tjattra från klockradion!

Tre morgnar kvar....
:-)

4 dagar kvar...

...till jullov!!!!
Det behövs.
Det är jobbigt nu...
Nätterna är kortare än vanligt, vilket i och för sig kan bero på att man har mer än vanligt att pyssla med på kvällarna.
Tur att man får dricka glögg och slå in paket!
Det tänker jag göra nu. Men först en dusch!

Go kväll!


Pappa Mus och en PepparkaksgubbeHorisontalläge

Har varit sängliggandes hela helgen. Magsjuka...
I say no more...
Men nu tror jag att jag är hyfsat på banan igen.


Lucia

I årets Lucia-show var Storebror "Pappa Mus". Ni vet den där sången "Mössens julafton"
"Hejsan hoppsan falleralleraaaaa, när julen kommer ska varenda unge vara glaaaa"
Den "Pappa Mus" skulle han vara.

Den hemsnickrade kostymen var helt ok ända tills Storebror fick se övriga musfamiljens outfit på genrepet idag. Samtliga familjemedlemmar hade minsann köpekostymer från Barnens Hus! Ja ni förstår ju själva vilken katastrof! Så Mamman fick göra en utryckning 45 minuter innan föreställningen skulle börja. Men självklart så var alla muskostymerna slut. Naturligtvis. Mamman övervägde att köpa ett par kaninöron istället, men tyvärr är inte åttaåringar så lättlurade så det hade förmodligen bara gjort saken värre. Som tur är så är Storebror en klok liten kille som insåg att Mamman hade gjort sitt bästa. Den hemsnickrade fick duga ändå.
Om man frågar mig så var han faktiskt den klart snyggaste musfamiljen. Så det så!!

Lillebror var sådär lagom lycklig över att vara tvungen att åka med och titta på någon "fånig Lucia". Han tycker faktiskt inte ens om Lucior. Så det så!! Han ville mycket hellre vara hemma och spela LegoBatman!! Arg som ett åskmoln med krokodiltårarna sprutandes klev han in bland alla människor på skolan och... minsann var det inte liiite roligt ändå... Visserligen fanns det bara tomtedricka (= julmust = inte Lillebrors favorit) till fikat, men bara fröken hade trollat fram lite saft så blev han glader och när han sedan kammade hem en vinst i lotteriet var stämningen på topp. "Det var VERKLIGEN roligt det här" sade han när det var slut :-)

I morgon är det Lillebrors tur att lussa. Kl 07.15 !!! Okristligt tidigt! Målet är att försöka undvika förra årets procedur så därför ska jag nu gå och lägga fram allt vi behöver tills i morgon, så vi bara kan hoppa i kläderna och ge oss i väg när vi vaknar!

Go´natt!


Försäljartakter

Jag har sålt två sängbord på Blocket idag! Hurra, hurra!
Storebror försökte hjälpa till att pressa upp priset och säger till paret som hämtar sängborden:
"Jag hoppas ni betalar bra nu. De där pengarna ska vi köpa julklappar för!"

Och jag tror banne mig det funkade, för det var inte tal om att pruta!
:-)


Karlssons rockar fett!!

Ett helt vanligt onsdagskväll på Thelbacken:

Mamman:
"Tack så mycket för badhusbesöket! Vad mysigt det var!"
Lillebror:
"Mamma, det finns bara en fin Mamma i världen och det är du!"
Efter lite lirkande av Pappan tillägger han
"Och bara en fin pappa också!"
Pappan:
"Visst är vi väl en trevlig liten familj? Eller hur?"
Storebror:
"Japp, för vi är KARLSSONS och vi rockar FETT"
Lillebror och Storebror drar igång varsitt luftgitarr-solo

:-)


Gröthjärna

Jag vill bara förtydliga:
I går gick jag och lade mig klockan 23.55.
En timme senare vaknar Lillebror och vi är vakna till 04.45.
Sover till 06.40

Räknar man efter innebär detta alltså att jag fick ungefär tre timmars nattsömn. Sammanlagt. Men jag var ju ute och körde 6 mil med bilen också. Och försökte föra en hyfsat intelligent konversation med en doktor mitt i natten.

Jag tror det är sömnbristen som gör att det känns som om min hjärna är full av gröt.
Den funkar inte hundra, om man säger. Dessutom har hela jag fallit i sömn på diverse blandade ställen under dagen. Lutad mot bardisken i köket när jag skulle läsa nya Buffe-tidningen från ICA, t ex. Och raklång på golvet i lekrummet när jag skulle hjälpa Lillebror med LegoBatman-spelet. Somnade visst till på toaletten en stund också.

Lillebror däremot har varit pigg som en lärka hela dagen. Och han har inte ont någonstans vilket ju är huvudsaken. Jag är gärna vaken en vecka i sträck och kör runt med bilen hela nätterna bara grabbarna mår bra.
Fast helst inte i natt om jag slipper. Måste nog hämta igen mig lite först

:-)


Vilken natt...

Stackars Lillebror har klagat över magont i några dagar. I går var han helt slut, somnade ett par gånger under dagen på dagis och tvärsomnade i soffan när han kom hem. Ont, ont, ont i magen hade han. Jag ringde rådgivningen som tyckte att vi skulle avvakta till morgonen, men Lillebror vaknade strax efter 1 i natt och kunde inte somna om. Vi provade med varm vetekudde på magen, ligga ovanpå täcket, ligga under täcket, ligga på mage, ligga på rygg, på sidan med vetekudden framför och på sidan med vetekudden bakom, osv, osv. Tillslut ringde jag rådgivningen igen och vi fick komma in till sjukhuset i Hudiksvall.
Kl 02.40 åkte vi iväg.
Klockan 04.00 konstaterade doktorn att hon inte kunde hitta något fel på stackars Lillebror, men att vi skulle få stanna kvar några timmar för säkerhets skull.
04.30 fick vi en säng och somnade bums.
06.40 vaknade Lillebror igen och 09.00 fick vi åka hem.

Det magonda är som bortblåst och Lillebror är pigg igen. Ibland räcker det visst med att bara kliva in på sjukhuset så blir man frisk! Nu behöver jag ett botemedel mot trötthet också... sova en stund kanske? Lite kaffe?
Jag provar bägge delarna tror jag.

Muskriget fortsätter

Idag hann jag först, så idag är det min mus som är kung!
Yes!!
Så därför ska jag passa på att redigera lite bilder till Lillemor nu.

P.S Och för er med snuskig fantasi så är det fortfarande datormöss jag pratar om
:-)

...är det inte liiiite fredag ändå? D.S

Kalenderbestyr

Lillebror var totalt utsjasad (utschasad/utshjasad/utschchcjasad - välj själv!) efter dagis idag och somnade i soffan medans Mamman lagade middag. Efter en-och-en-halv-timme vaknar han igen och säger yrvaket:
"Mamma, kalendern!"
Mamman förstår inte riktigt
"Kan du hämta kalendern. Jag måste ju öppna!!"

För det har redan blivit en vana - så fort man vaknar så öppnar man sin adventskalender :-)
Eller ok: "sina adventskalendrar" är väl mer riktigt. En lego, en choklad, en tv, en radio, en från ICA, en tomtekalender och en från bokklubben. Det tar sin lilla tid varje morgon. Dessutom måste vi ju hinna kolla på tv-kalendern också, så de första 24 dagarna av den här månaden kliver vi upp 20 minuter tidigare än vanligt bara för att hinna med alla bestyr.
Basånivet.

:-)


Hur gör ni?

Tänk er att ni inte har städat på ett tag och får för er att möblera om lite. Hur gör ni när dammtussarna börjar virvla omkring när ni flyttar runt på era möbler?

A - Låtsas som ingenting. Ignorerar helt enkelt. Bara möblerna är på plats så lägger sig dammet igen.
B - Hämtar dammsugaren, moppen och dammtrasan och passar på att städa ordentligt när ni ändå håller på.
C - Sopar litegrann eftersom dammsugaren låter för mycket och barnen har just lagt sig för att sova. Flyttar klart möblerna och petar in de dammtussar som är kvar bakom lämplig möbel.

Själv borde vi ha gjort B, men istället blev det A. Sedan insåg vi att det nog inte riktigt gick för sig så då gjorde vi C.
Ganska ok ändå väl?

Jag behöver jullov!!!

Är det sant? Är det inte fredag idag?!? Nämeeeeeeen!!!!
Det var klar fredagsfeeling när jag vaknade i morse. Jag var nästan övertygad, men....näääe. Bara tisdag.
Men snart så är det lite julledigt. 10 arbetsdagar kvar.
Lääängtar!!!!


Fel håll på toa

I går natt vaknade jag av att Lillebror ropade på mig. Det tog en stund innan jag hittade honom. Han var inte i sitt rum. Inte i lekrummet och inte inne hos Storebror heller. Nej, i mörkret i badrummet stod han, med ryggen mot toaletten och kissade rakt ut på golvet! 

:-)

Till huvudstaden

Jag var till huvudstaden över dagen. Det blev dyrt :-) Och tungt.
Först jobbade jag en stund.
Sedan försökte jag äta sushi på ett snyggt sätt med endast pinnar.
Sedan jobbade jag en stund till.
Sedan besökte jag ett välkänt leksaksvaruhus och det var då det började bli tungt.
Väl framme vid kassan blev det dyrt och sedan fortsatte det att vara tungt ända fram till Centralen. Många kassar att bära på blev det.
På Centralen finns det mat som man kan äta medan man väntar på tåget. Till exempel fick man en pytte-pytte-liten pizza-slice på Pizza Hut om man betalade en massa pengar. Eftersom jag var alldeles för hungrig för att tänka klart så gjorde jag det. Blev inte mätt, men i alla fall aningens klokare eftersom jag lyckades få fart på nästan alla hjärnceller igen.
Men nu har pizza-slice effekten släppt och jag är hungrig igen. Det är antagligen därför jag har ägnat säkert 45 minuter åt att få ihop det här inlägget. Kanske är bättre att jag slutar skriva och istället masar mig ner i köket och stoppar i mig lite mat...Ja, jo, det är det nog!

Men först en bild på min nyinköpta tomte + gran!


Men nu - MAAAAAAAT!!!


Hektisk helg!

Tack för alla gratulationer! Det lönar sig att fiska lite ibland ;-) Hehe! Tack å bock!
Samma dag som födelsedagen var det dags för den årliga julfesten på jobbet. Tyckte det var ett smart drag av mig att ordna julfest på födelsedagen som då alltså blev en jul-och-födelsedagsfest, men det var ingen som kom ihåg att jag fyllde år vilket gjorde själva födelsedagsfest-biten inte kändes helt lyckad. Jag fick helt enkelt klämma i med "Jag må jag leva" när det var min tur att välja snapvisa så det blev lite ordning :-) Hehe!

Hur som helst... Glögg och pepparkakor på kontoret först och sedan tog vi en promenad upp för trapporna till Oskarsborg (med facklor och allt - det gällde ju att se till att julstämingen var på topp). Att sitta där, på toppen av Östra berget, kika ut över stan och käka ett smarrigt julbord var inte helt fel kan jag meddela! Supermysigt!!
Så himla mysigt att vi blev kvar till...eh... ja vad var klockan när vi gick hemmåt egentligen... Halv tre eller nå´t sån´t tror jag :-) Kan för övrigt meddela att det var svårare att gå ner för trapporna än upp! Vet inte om det helt enkelt berodde på tyngdlagen eller om det kan ha något med julsnapsen och vinet att göra. Det är lite oklart... Och så var det lite halt också. Faktiskt!

Vi gjorde - av någon anledning - inte många knop i går (gissar att jag inte kan skylla det på tyngdlagen), men vi fick i alla fall till en städning av nedervåningen. Fort gick det inte, men det blev gjort i alla fall. På kvällskvisten tänkte jag överraska grabbsen med lite bio (Madagaskar 2), men se det tyckte inte Storebror var någon bra idé... Näpp, nope, nix, aldrig i livet! Ingen bio på en lördag inte! Nähä... Men Lillebror var på i alla fall, så vi fick gå själva medans Pappan och Storebror var hemma och spelade Monopol.

Idag var det så dags för det årliga pepparkaksbaket. Och när man har bakat pepparkakor så måste man äta kroppkakor till lunch. Såna är reglerna och har så varit i säkert 20 år eller nå´t sånt! Och eftersom det fortfarande fanns gratulanter på kö, så bjöd jag in dem på kroppkakor också när vi ändå var igång. En himla massa kroppkakor blev det. Och en himla massa pepparkakor med för den delen. Och tro nu inte att vi kör någon fuskvariant med köpe-deg och köpe-kroppkakor. Nejnejnej! Mormorn gör pepparkaksdegen och kroppkakorna gör jag! Husmoderligt så det förslår :-)
Det har med andra ord varit fullt med folk här hela dagen och jag har inte suttit stilla många minuter. Men snart så.... barnen har förhoppningsvis snart somnat och då blir det lite mat och en film i soffan och så ska jag vila mina trötta ben en stund. I morgon bär det av till Estockholmo där jag ska köra utbildning för en kund hela dagen så då gäller det att vara på topp. Och att inte missa tåget!

Adios!

Födelsedag :-)

Idag fyller jag år! 34 stycken.
Bara så ni vet :-)


Joråtack!

En rätt bra dag idag.

Plötsligt fanns det en massa extra tusenlappar på mitt konto!! Tack å bock Skatteverket :-) För oss som är egna företagare kommer skatteåterbäringen fortfarande lagom till jul. Inte helt fel. Och bara sådär av sig självt!
Glad blir man då!
Så glad att man måste impulsshoppa en liten prydnadsgran och en liten tomte, faktiskt!

(kommer kanske en bild senare)


Pepparkakor och tärningar

På dagis:

Mamman frågar kompis Ella vad hon ska vara i årets Luciatåg.
"Ehh... jag ska vara en tärning!" svarar Ella
"Och jag ska vara en pepparkaka" säger Lillebror

Ok, pepparkakskläder har jag sett att man kan köpa på KappAhl, men tärnings-kläderna har jag missat :-)

Konstig morgon

Vaknade av en väckarklocka 05.30.
Jahaja... bara att kliva upp... men vänta nu? 05.30! Brukar jag kliva upp då? Tänka, tänka, tänka... Näe, det här stämmer inte! 06.30 brukar jag ju masa mig upp, men... varför ringer klockan nu då? Aaaa, ja just det ja! Pappan ska ju med tåget! Jamen då så!

Så jag somnade om.
Och Pappan somnade om.

Så ringde klockan igen.
Jag somnade om.
Pappan somnade om.

06.09 vaknar Pappan igen och inser att han skulle bli hämtad av en taxi kl 06.00 för att åka till Resecentrum. Tåget går 06.25. Tittar ut genom fönstret och ser taxin åka iväg...

Hoppsan!
:-)


Hur man skrämmer upp sina dagisfröknar

Lillebror var försvunnen på dagis i går. I en hel timme faktiskt. Fast det tog ungefär 50 minuter av den timmen innan dagisfröknarna upptäckte att han var försvunnen, så egentligen var det kanske bara 10 minuter. Det beror på hur man räknar. Men jag gissar att dagisfröknarnar tycker att 10 minuter låter bättre än en timme. Om jag får gissa.

Det var nämligen så här: Lillebror tycker inte det är så roligt att vara ute och leka just nu. Och jag kan faktiskt förstå honom. Så efter mellis när fröken säger att alla barn ska gå ut och leka kryper Lillebror istället in i kojan i djungelrummet. Längst in där fröken inte kan se honom. Och så går alla barn ut, utom Lillebror. Fröken räknar in alla barnen och får det att stämma. Flera gånger under den närmsta timmen räknar hon, men så upptäcker hon plötsligt att en av mössorna som hon tror att hon känner igen och som hon har räknat flera gånger, inte alls tillhör ett barn från hennes avdelning. Ett viss tumult uppstår innan man har kommit på vilket barn som saknas och innan någon kommer på att man kanske ska ta och leta inne också.!

De hittar Lillebror i kojan där han nu alltså har suttit i en timme. Han är inte ledsen och han har inga leksaker med sig där inne! På frågan vad han har gjort alldeles ensam svarar han coolt:
"Jag har funderat!"

...och det kan man ju faktiskt behöva göra ibland och det går säkert mycket lättare om man kan slippa undan alla 17 dagiskompisarnar en stund!

Dagens Oops

Oops1:
Jag försökte ge Storebror en kram när tre tjejjer i klassen tittade på!
Typisk pinsam morsa!
"Men Mammaaaa! Jag är inte INTRESSERAD av kramar!!!" väste Storebror.
Ehh... nähejnähä... Ojdå :-)

Oops 2:
Det var mörkt på parkeringen utanför skolan. Jag fick inte upp bagageluckan. Och förresten gick det inte att låsa upp bilen över huvudtaget! Pappan hjälpte också till, men NÄE! Det hjälpte inte hur mycket vi än tryckte på lås-upp-knappen på bilnyckeln. Det gick inte!!
"Meeeen! Har ni kollat nummerplåten?! Det är inte våran bil!!!" upplyste Storebror.
Näemen! Ehh.... jahaja! Titta, där borta står vår bil och blinkar och blinkar när vi trycker på nyckeln... Hehehe

Jag gissar att det är ruggigt nära att vi i fortsättningen får släppa av honom på behörigt avstånd från skolan så han slipper pinsamheter. Jag menar - någon måtta får det ju faktiskt vara!

:-)


Prova-på-gympa

KusinSigne har gått på gympa hela hösten och igår när det var avslutning fick vi hänga med och titta. Lillebror passade till och med på att prov-gympa lite. Det tog ett tag innan han kände att han hade koll på läget, men efter ett tag så kastade han bollar, klättrade i ribbstolarna, gungade i ringarna och hängde i lianerna som om han aldrig hade gjort annat. Kvällen avslutades med en skattjakt, samt festis och pepparkakor och då var saken klar - Lillebror bestämde att han också vill börja på gympa efter jul. Problemet för mig är nu att få honom att inse att en gympa-timme inte alltid innehåller skattjakter och fika :-)Försökte få en bild på KusinSigne också, men det var inte lätt! Lars, KusinOtto och MosterMia/SysterYster kom med i alla fall.
SysterYster ser för övrigt väldigt glad ut när hon skalar sin mandarin. Vissa är lättroade :-)
KusinOtto passade på att smörja in håret med lite fruktpuré. Därav den någon ovanliga frisyren!

:-)


Jätte-stjärnan

Här kommer en bild på den gigantiska stjärnan som nu skymmer sikten från Lillebrors fönster!

Nybakta bullar och mammafjäsk

Har nyss bakat saffransbullar. Med en fyllning av socker, kanel, kardemumma, smör och hackad mandel. Supergoda!!
(Hojta till om ni vill ha receptet!). Grabbarna hade redan gått och lagt sig när den första plåten var färdig, men jag fjäskade lite för Storebror och bjöd på nygräddad bulle och iskall mjölk i sängen! Sååå himla gott!

"Mamma - en nybakad bulle, kall mjölk och en bok. Det är livet det!" sade Storebror :-)


Harmoniskt kaffe

Snart dags för förmiddagskaffe. Idag blir det Zoegas "Blue Java" med Harmonisk och kryddig rostning!
Precis vad jag behöver :-)

Apropå harmonisk... Fröken Thyrsson: Har du något tips på hur man blir av med nervryckningar i ögat? Jag är ingen tävlingsmänniska, annars hade jag gått in hårt för att slå ditt rekord på... vad var det nu? 25 dagar eller något? Nepp, det rekordet får du så gärna behålla :-) Själv är jag bara inne på dag tre med ett ständigt ryckande ögonlock, men jag tycker det räcker. Faktiskt!

Två trådlösa möss

Nu vet jag varför min dator-mus inte vill fungera:
Pyttelitet hemmakontor + två datorer + två trådlösa möss = krig

När Pappans dator är på slår den ut min mus. De är i princip likadana, så jag vet inte varför det är Pappans som är kung, men... kanske för att min kom in i huset alldeles nyligen. Pappans har varit med ett tag.
Typiskt!


Trött eller inte trött

Storebror fick plötsligt ont i benet så han kan inte sova. Det var ungefär fem minuter efter det att han kände sig så orolig i kroppen att han inte kunde ligga stilla. Och en stund innan dess var han så pigg att han inte kunde ha benen i sängen eftersom de bara ville hoppa omkring hela tiden. Med andra ord: Han kan inte sova - igen! Vet inte för vilken kväll i odningen, men det börjar bli ruggigt tröttsamt. Just nu provar jag "jag-hittar-en-lösning-på-alla-dina-bekymmer"-metoden. Därför har han nu fått ett bandage på det onda benet och blivit beordrad att ligga alldeles stilla i femton minuter.

Tror ni det hjälper?

Lillebror däremot, har inga som helst problem med sömnen. I fredags satt han i skogen på dagis, lutad mot en björk och sov när jag kom för att hämta honom :-) Och när det är läggdags så tar han flaska och sin tejprulle och kryper ner under täcket sedan tar det max fem minuter innan han sover!

:-)


Tips på lekar till julfesten?

Inte för att jag förstår hur det har gått till, men nu är det dags för julbord igen :-) Eftersom jag är självutnämnd festfixare på företaget är det självfallet jag som ordnar kalaset. Och eftersom jag har varit så himla hemlig med höstens kick-offer och annat, så tänker jag fortsätta vara det även med julfesten. Det är ju dumt att ändra ett vinnande koncept, eller hur! Det vet ju alla, så - hemligt är var det är! Det är alltså bara jag som vet vart vi ska och alla är just nu ruggigt nyfikna! Hehehe! Det enda de vet än så länge är att de får ta med sig sina respektive sambosar/fruar. Jag tar alltså med mig chefen. Chefen tar med sig mig. Vår marknadsansvarige kan inte komma, men hans fru kommer ändå. Marknadsansvariges fru är även min svärmor och alltså min chefs mamma. Då har ni också listat ut att marknadsansvarige är chefens pappa. Fast det är ju inte självklart när jag tänker efter. Chefen kunde ju ha varit marknadsansvariges frus barn från ett tidigare äktenskap... Har jag trasslat in mig i något nu?... I alla fall...Så är det ju svågrar och svägerskor och alla andra som är inblandade i företaget på ett eller annat sätt. Låter ju som ett helt gäng, men det blir väl 10 personer allt som allt om jag har räknat rätt.

Nu till själva meningen med det här blogginlägget: Jag behöver hjälp! Man måste ju se till att hålla humöret uppe på alla närvarande. Alla vet ju vad den feta julmaten kan få för effekt - risken att alla blir jättetrötta och vill gå hem efter ris a´la maltan är överhängande, så vad hittar man på för att få lite fart på kalaset? Någon rolig lek kanske? Eller en tävling?
Någon?

Jag jobbar lite så länge....

RSS 2.0