Penicillin - bra grejjer!

Lillebror har ont i halsen. 
Doktorn sade: "Nu tar du de här jättestora penicillinkapslarna tre gånger om dagen så ska du se att du snart blir frisk" Men Lillebror har en ganska liten hals som dessutom vid tillfället var supersvälld - Helt omöjligt att svälja de jättestora kapslarna. Vi fick ge upp...
Åkte till en annan doktor som sade: "Näääe. Det här kommer att gå över av sig själv. Du behöver inte äta penicillinet". Och det var ju på sätt och vis lite snällt mot Lillebror som då genast kände sig mycket gladare. Fast ont i halsen hade han även fortsättningsvis. På tredje dagen efter besöket hos "det-här-fixar-sig-själv"-doktorn fick vi träffa doktor nummer ett igen. Han skakade på huvudet och ojjade sig flera gånger över att någon kunde komma på något så dumt som att säga att Lillebror skulle läka sig själv när halsmandlarna är stora som pingisbollar och dessutom för andra gången på bara några veckor. Så vi fick åka hem och försöka lirka ner en jättestor penicillinkapsel i den jättesvällda halsen trots allt. Och det funkade faktiskt efter mycket om och men, några hejjarramsor och hurra-rop!
 
 
Nu håller vi tummarna för att Lillebror vaknar och känner sig lite piggare i morgon. Och så hoppas vi att "det-här-fixar-sig-själv"-doktorn inte fick tillbaka på skatten idag samt önskar honom en regnig semester ;-) Fast det klart... han kanske bara hade en dålig dag på jobbet och det kan ju hända den bäste. Men jag hoppas i alla fall att han kommer med en bättre lösning till nästa patient med halsfluss. 
 
:-)

RSS 2.0