Packa(d)? (Sämsta rubriken ever, men i brist på bättre så får den duga)

Vid en första anblick kan det se ut som om jag bara sitter i soffan och dricker rödvin. Men det gör jag ju såklart inte. Jag packar och gör i ordning inför avfärd till stugan i morgon. Och så dricker jag lite vin. Eller ok. Jag sitter i soffan och funderar på att eventuellt börja packa och göra i ordning till i morgon. Men först ska jag dricka upp mitt vin. Sedan får vi se... jag kanske sparar packandet tills i morgon. Beror lite på hur lång tid det tar att dricka upp vinet
:-)

Tofflan

Har länge tänkt köpa nya innetofflor till jobbet.
Men jag vet inte jag... om jag petar tillbaka sulan och tar lite tejp runt, så håller de kanske ett par år till?!
:-)

Ninna ninna ninannnaaa...


Och här kommer dagens boktips från Heson:

Om man gillar svenska deckare så får man INTE missa Kristina Ohlssons böcker om Fredrika Bergman, Alex Recht och Peder Rydh!!
Riktigt bra svensk deckare!
Har läst "Askungar", "Tusenskönor" och nu:


Gilla gilla!!
:-)

Fredag - bra eller dåligt?

I morgon är det, för den som inte har koll på det, fredag igen.

Bra saker med det: lite ledigt, premiärtur till stugan, grill och maj-brasa.
Mindre bra saker med det: inte på långa vägar tillräckligt långt kvar av veckan för att jag ska hinna klart med allt jag borde ha hunnit med på jobbet.
Och vad drar vi för slutsats av denna lilla sammanställning då? Jo, eftersom de bra sakerna är fler än de dåliga så bestämmer jag härmed att det inte gör något att jag inte hinner klart och bekymrar mig inte mer över det.
Enkelt!
Frid och fröjd!
:-)

En skateboardmamma i gräset

Här ser ni en bild av mig när jag sitter på behörigt avstånd från en skateboardpark i Gävle och försöker låta bli att vinka till Storebror, samt inte får lyfta mobilen högre upp än att det ser ut som om jag tänker ringa lite. Man är nämligen en micket micket pinsam morsa om man vinkar till en skejtare, samt om man sitter för nära skejtparken medan man väntar och till råga på allt passar på att sola sig lite. Och att vifta omkring med mobilen för att ta bilder är det i det närmaste dödsstraff på.
Och så säger de att det är svårt att ÅKA skateboard!! Phhha! Det måste ju vara hur lätt som helst i jämförelse med att bete sig som en skateboard-morsa!!
:-)
(Jag provade även att småprata lite med Storebrors kompis i bilen hem, om vad han ska bli när han blir stor. Det var marginellt bättre än att vinka)

Det ska kännas att man lever

Håhåjaja. Med våren kommer även alla saker-jag-måste-hinna-med-att-fixa-innan-semestern på jobbet i kombination med alla saker-jag-hellre-vill-göra-än-att-jobba-hela-tiden-när-solen-skiner. Och så lite påsklov på det med barn som behöver pysslas om, få lite mat då och då, skjutsas hit och dit och få hjälp med allt från att stava till att hämta försvunna tennisbollar.
Kort och gott: Det är mycket nu!
:-)

Hej Bloggen

Hej Bloggen!

Det känns som att vi har glidit ifrån varandra lite. Men jag har haft fullt upp med att njuta av det fina april-sommar-vädret i helgen förstår du. Klampat runt på gräsmattan i Foppatofflor och fått jästa äpplen mellan tårna, rivit upp armarna på taggiga buskar, sopat grus, lagat cykeln, ätit god mat, druckit vin, gjort mitt bästa för att inte vara en pinsam skateboard-morsa och lite annat. Så det fanns inte plats för dig. Och tyvärr så jobbar jag ikväll, så det blir inget bloggande idag heller. Men i morgon kanske.
Så... vi ses i morgon då?

Kram
Heson

Typiskt

Lillebrors klass skulle ha vikarie idag. Förra gången det hände sade vikarien till barnen att de var tvugna att ha överdragsbyxor på sig när de skulle ut och leka på rasten. Lillebror, som är noga med att följa reglerna, gjorde såklart som han blev tillsagd. Vikarien hade förmodligen inte kollat temperaturen, för med 14 plusgrader KAN man inte annat än svettas ihjäl om man måste ha ett par täta nylonbyxor över de vanliga brallorna. Lillebror var svettig ända in i kalsongerna när jag hämtade honom.

I morse ville Lillebror således inte gå till skolan eftersom han riskerade att bli påtvingad överdragsbyxor av vikarien. Mamman räknade ut att om brallorna stannade hemma så minimerar vi den risken med hur många procent som helst. Så fick det bli.
Typiskt att idag var den kallaste dagen på en vecka eller så och barnen skulle dessutom på utflykt till skogen.
Typiskt, som sagt...

:-)


När ingen har fyllt på kylskåpet

Idag var en sån där dag när det, trots att det stod en massa grejjer i kylskåpet, inte gick att få ihop en endast maträtt. Och vad gör man dådå? Jo man äter middag på restaurang förstås! Tur att det finns restauranger nu för tiden* och att priset är helt ok för ett besök ibland. Annars hade vi fått nöja oss med falukorv, ostsås och jordnötssmör, kanske en ostkant och en bit gurka.

:-)

* Se nedanstående inlägg

Mamma från förr

Lillebror har varit till kyrkan med sexårs och lärt sig om påsken. Han har därmed full koll på att man förr i tiden inte fick arbeta på Långfredagen.
"Man fick bara sitta HELT stilla på en stol!"
Mamman känner sig lite tveksam till just det sista påståendet, men vet att det var noga med att man inte fick göra hushållssysslor och sådär.
"Kanske man fick laga dubbelt så mycket mat dagen före så man inte behövde laga något på Långfredagen" (Mamman chansar lite här. Har inte full koll på ämnet, om man så säger).
"Men vaddå? Man kunde väl bara åka och köpa mat så behövde man ju inte laga!?"
"Fast det var ju för väldigt länge sedan och då fanns det ju inget McDonalds och inte just några restauranger. Och även om det gjorde det så hade inte vanligt folk råd att äta där."
"Mäh! STACKARS dig!"

Hrmpf! Åkej trettiosexåetthalft är ju rätt gammalt, men inte SÅ gammalt!

:-)


Projekt

Projekt 2011 fortsätter. Teckningskursen jag anmälde mig till verkar inte bli av, så nu har jag en ny karriär på gång. Eller två förresten. Lika bra att gardera sig.:-)


Finfrämmande

Vi har haft finfrämmande på Thelbacken idag.


KusinEbbot!

Han tog med sig sin far och sin hund men de var inte på långa vägar lika snygga så de fick inte vara med på bild. (Att Pappan kom med var ett rent misstag alternativt ett resultat av kombinationen mobiltelefonskamera och kass fotograf. Fast han är rätt gullig han med. )

:-)

Mamman - ett fotbollsproffs

Lillebror shoppade nya fotbollsskor idag (Läs: Lillebror och hans föräldrar trängdes bland en miljon andra sko-behövande människor på Stadium som lockade med köp tre betala för två, samt 10% rabatt. De hittade bara två par skor, två vattenflaskor av tveksam kvalitet och en cykelhjälm och blev, trots rabatten, många pengar fattigare. Lillebror kommer dock att i fortsättningen spela fotboll som en gud och Mamman kommer att springa 5km som ingenting i sina nya joggingskor)

Efter shoppingen skulle Pappan, dvs den enda person i familjen som faktiskt tycker det är helt ok att stå på gräsmattan och sparka en fotboll till Lillebror timme ut och timme in, åka bort en sväng. Lillebror ville prova skorna. Mamman fick rycka in. Mamman tyckte själv att hon var hyfsat bra på att åtminstone få i väg bollen med ganska bra fart. Inte så pricksäker kanske, men Lillebror klagade inte. Fast efter en halvtimme eller så fattade jag att jag kanske inte var så bra ändå:

"Du Mamma. Om du vill så kan jag leka att jag är en dålig målvakt en stund så att du åtminstone får göra ETT mål"

Tack för den

;-)

Ett riktigt party!

Någon hittade en färdigpyntad julgran i en skrubb så efter den supergoda maten blev det "Hej tomtegubbar" och klackarna i taket. En morbror med två blomkrukor i vardera hand blev en finfin midsommarstång och funkade jättebra att dansa runt. Några vårsånger, fjorton versioner av Merax (dvs släkten Eriksson/Karlssons alldeles egna nationalsång), utspillt vin, ett spishaveri, skateboardåkning samt fotbollsmatch. Ett riktigt ordentligt födelsedagskalas alltså! Kanske inte helt enligt gängse normer när man fyller 80 år, men vad tusan. Födelsedagsbarnet själv är inte den som bangar. Dansar mest, är vaken längst och piggast dagen efter.
Härligt!

:-)


Söderhamn = inte så dumt ändå

Ibland är det inte så dumt att bo i denna lilla håla ändå
Det är åtminstone varmt och skönt

;-)

Den där Heson

Heson tänkte sig en skön och avkopplande promenad i solen.
Heson tog på sig alldeles för många och för varma kläder.
Heson svettades mycket.
Heson kände i ögonen att våren har kommit.
Heson såg förmodligen inte klok ut med tårarna hysteriskt rinnande.
Heson ångrade sig.
Heson borde ha tagit bilen.
Heson har mycket att göra nu.
Heson borde inte sitta här och blogga.
Heson ska åka till Gävle över helgen och behöver därför packa istället.
Heson behöver även fundera ut lite lekar till festen hon ska besöka.
Heson ska också baka en tårta.
Heson undrar vilken sorts tårta hon ska baka.
Heson tänker: grädde eller choklad?
Heson tänker: kanske både ock?
Heson är dessutom hungrig.
Heson tänker inte så bra när hon är hungrig.
Heson packar inte heller så bra när hon är hungrig.
Heson borde nog äta något.
Heson har lite bloggtorka idag.
Heson säger: tack och adjö för idag och gonatt!

:-)


Blodig spänning

Råkade få in en pytteliten, men jättevass, glasbit under en nagel i morse. Lösning på det: Pincett och plåster.
Resulterade i: först ganska mycket blod. Sedan kramp i pekfingret* och tusen stavfel i alla mejl jag var tvungen att skicka på förmiddagen.

Spännande liv man har...

:-)


* Var ju tvungen att hålla det rakt ut eftersom det gjorde ont blippa på tangentbordet. Moucho opraktiskt och oskönt


Någon har ritat ett fikamonster i mitt ski...

img_0326 (MMS)

Någon har ritat ett fikamonster i mitt skissblock :-)


Inte världens bästa bild, men för den som ...

img_0323 (MMS)

Inte världens bästa bild, men för den som är intresserad kan jag meddela att den föreställer Storebror som inviger myshörnan :-)


Gnäll

Jag blir inte klok på´t. Hur många gånger jag än säger "Det roliga blir mycket roligare om man har lite tråkigt ibland", så är det inget av mina barn som uppskattar lite tråkighet. Just nu är vi inne i en världsatråkig period av rekordmått. Ingenting är roligt. Det mesta är jobbigt. Och tråkigt. Och jag börjar känna att gränsen för hur mycket gnäll man som mamma kan ta på en och samma dag, är väldigt nära. Det spelar ingen roll om jag försöker liva upp tillvaron genom att köpa favorityoghurten till frukost, eller ser till att favvobyxorna är rena tills vi ska till skolan, eller räknar ut att det bara är sju dagar till påsklovet och bara sju veckor till sommarlovet. Det är ändå hur trist som helst. Och gnälligt.

Frågan är bara vad som kommer att hända när gnällgränsen har överskridits...? Risken är att jag också blir gnällig. Fast i så fall är gnällgränsen redan överskriden för här sitter ju jag och gnäller för fullt. Äsch då... Kanske får strejka istället.

:-)

Myshörna på gång!

Lekrummets scen har stått oanvänd alldeles för länge, så nu är det dags att omvandla den till en myshörna istället. Heson har därför pysslat ihop ett överdrag till två madrasser, samt är på god väg att få till ett gäng kuddar också. Lite blod (rackarns knappnålar) och mycket svett har det gått åt, men snart så är den klar! Visserligen bör man bokstavligen inte syna mitt verk i sömmarna, men funktionaliteten är det inget fel på i alla fall. "Det som inte syns finns inte", så vänder man bara skavankerna och fusket in mot väggen blir det så bra så.

Hade det inte varit så långt till kameran så hade ni fått se en bild på verket också, men det är ju inte riktigt färdigt ännu, så ni får vänta ett tag till.

Och förresten. Jag är nog vaken ett par timmar till om ni känner att ni vill överösa mig med beröm för min otroliga kreativitet och uthållighet. Om någon kan erbjuda en gratis massage så tar jag gärna emot det också. Uppenbarligen var min arbetställning vid symaskinen inte så bra. Eller bara ovan. Obekväm i vilket fall som helst.


//Heson - ödmjuk och nöjd

;-)


Grill 2011

I lördags lyste solen från klarblå himmel (nästan i alla fall ). Pappan fick vårkänslor och bestämde att det var dags för grillpremiär 2011 att gå av stapeln. Egentligen är det helt emot reglerna som säger att grillpremiären alltid ska inträffa på Valborgsmässoafton, men när inspirationen infinner sig så är det ju bara att åka med. Regler eller ej.

Pappan hade dock inte kollat upp förutsättningarna sådär jättenoga (man skulle kunna skylla på ringrostighet här, för det var ju trots allt ett tag sedan vi grillade senast, men jag tycker nog inte att det duger. Det finns ju en regel av en anledning om man säger...). Faktum är att jag tror beslutet togs när han stod i köket och kisade mot solen som lyste in genom fönstret. Då kände man nämligen ingenting av varken kylan eller stormvindarna och med lite fantasi gick det faktiskt att få till sommar-grillfest-känslan.

Jag fortsatte att hålla mig i köket och Pappan påstod att en whiskey till grillningen hjälpte upp mot både kylan och blåsten, men jag tror han ljuger. Det vara bara för sent att ändra sig när elden redan var igång och köttet färdigmarinerat och klart.

Fast faktum är att det blev riktigt riktigt gott. Och somrigt!:-)


Fina fötter

Såna här fina skor har jag köpt idag:


Basånivet

:-)

Ibland är det bra med mutor

Nämen nu har jag lurats lite! Inlägget nedan som heter "En tisdag" handlar om igår och då var det ju onsdag!
Men kaotiskt var det i vilket fall som helst och spontant kändes det inte som att det var något vi ville upprepa idag. Särskilt inte eftersom vi skulle upp extra tidigt och åka till huvudstaden för att träffa kunder. Så Pappan och jag gjorde upp en plan. Man kan också säga att vi satsade på en muta. En McDonalds-överrasknings-muta. Funkade hur bra som helst. Kl 07.05 satt hela familjen K och käkade frukost på Donken. Inget bråk, bara glada barn och föräldrar!

Hur ofta kan man göra sådant utan att det börjar kännas vardag, förresten? Ett par-tre gånger i veckan borde väl inte vara några problem... eller?!?

:-)

Bastu

Förresten det här med bastkuvällen (se nedan). För att vara petnoga så löd formuleringen i inbjudan ”Vill du vara med i en bastuklubb”. Kände spontant att ordet "bastuklubb" klingade lite illa så jag kollade på Wikipedia. Nu undrar jag vad det är jag har gett mig in i. Det framgick nämligen inte vilken variant det gällde:

"Bastuklubb är en lokal där besökarna kan ha tillfälliga sexuella förbindelser med varandra. Bastuklubbar förbjöds i Sverige 1987, mycket på grund av allmänhetens rädsla för HIV-smitta. Förbudet hävdes 1 juli 2004.

Bastuklubb används också som benämning på föreningar utanför den homosexuella subkulturen, och avser då en klubb vars syfte är att organisera gemensamma bastubad, social samvaro och eventuellt skötsel av bastuanläggning. En sådan bastuklubb har inga sexuella konnotationer."

Kan ju bli spännande det här

:-)


En tisdag

Tisdag morgon på Thelbacken:
Arga barn, ledsna barn, barn som slåss, barn som vägrar, arg pappa, arg mamma, trött pappa, trött mamma, skolväskor, träningsväskor, ett försvunnet cykellås, samt en tid att passa.

Få ihop den ekvationen om ni kan! Vi lyckades inget vidare, men höll åtminstone tiden någorlunda. Kom sladdandes in på skolgården samtidigt som det ringde in så det får räknas som att vi hann. Efter den världskrigsstarten på dagen kände vi oss rätt utmattade, men bara vi (mest jag) fått tycka synd om oss själva en stund så ryckte vi upp oss och skaffade oss en plan inför morgondagen (planen innefattade även kvällens procedurer, som jag nu kan konstatera att vi misslyckades gravt med, men det är en annan historia. Man kan ju inte lyckas jämt!)

Hur som helst... det gäller ju att tänka positivt och med en sådan ruggigt värdelös start på dagen kan det ju bara bli bättre! Lite jobbelijobb, ett hyfsat träningspass, ett bokat sånguppdrag på bröllop, två glada barn, två och en halv timme på badhuset, en köttbullsmacka med rödbetssallad, nya fina tulpaner och inbjudan till en bastukväll.

Så summa sumarum: en riktigt fin dag!

:-)

Aprilväder

I morse sken solen, så jag bestämde mig för att det var dags: På med skinnjackan och Converseskorna.
Det var ett dåligt beslut som snabbt omprövades bara jag kom utanför dörren. Brrr vad kallt!! Suck och stånk, några fula ord och så på med vinterjackan och stövlarna igen.
När jag sedan åkte hem från jobbet var det plötsligt +15 grader. Av med vinterkläderna, på med våroutfiten.

Imorgon ska jag till Stockholm och jobba lite. Verkar som om jag kommer att hamna i blåsväder. Vad ska man ta på sig då tro?
Hmmm...

Aprilväder heter det visst...

:-)


Lurad

Pappan hade visst sagt nej, men det "glömde" de små barnen att upplysa sin Mamma om. Mamman sa ja och gick därmed rakt i den mest klassiska av föräldrar-barn fällor som finns. Det tog dessutom två dagar innan hon upptäckte hur pass lättlurad hon är. Hädanefter blir det dubbelkoll på allt!

Barnen vs Föräldrarna: 1-0

:-)


Hesons taxi

Vet inte riktigt när det hände, men jag tror banne mig att jag har öppnat taxirörelse. Helt ofrivilligt och med usel lön. Bara idag har jag säkert åkt ett par, tre mil fram och tillbaka, hit och dit för att hämta och lämna barn. Inkomst på det: 0 kronor
Tur jag har ett annat jobb också

:-)


Kvalitetstid

Mamman och Storebror på kondis. Glass, semla, cola ur glasflaska, gott kaffe och en massa bra prat om livet i allmänhet och skateboard i synnerhet. Bästa stunden på hela dagen! ♥
:-)


Gräsligt grusigt

Mängden grus som har tinat fram i vår backe motsvarar förmodligen ett halvt grustag (har inte koll på vilka standardmått som gäller för grustag, men de är ganska stora i alla fall. Tror jag...). Vi delar backen och således även gruset, med två grannfamiljer. Idag var en av grannarna ute och sopade för glatta livet, spadade upp det i en skottkärra och fyllde på gruslådan till nästa vinter. Själv roade jag mig med att köra upp och ner med bilen och kryssa mellan de fina små grushögar han gjorde. 
Så här i efterhand kan jag tänka att det kanske hade varit bättre för grannsämjan om jag hade hjälpt till istället...

:-)

Arbetsam söndag

Plockat i och ur diskmaskinen fjorton gånger (minst)
Flyttat runt grejjor som hamnat på fel ställen
Fixat köttfärssås och spaghetti
Bakat en kaka
Vikt trettioelva lass med tvätt
Stoppat in alla rena kläder i diverse olika byrålådor och garderober
Duschat
Fikat med bästaste SysterYster å familjen
Spelat spel (ett gammalt hederligt brädspel!)
Skjutsat barn till och från skateboardhallen fler än en gång
Letat fotbollshandskar
Hämtat en symaskin
Kastat papper och kartonger
Dammsugit

Phu!
Det får räcka. Måste ju orka sitta stilla och jobba i morgon!


Aprillo

Storebror ringer från skatehallen och vill komma hem eftersom han har skadat sig. Det framgår inte hur allvarligt och inte heller vilken kroppsdel, men eftersom han ringde hem och inte efter ambulans så räknar Mamman med att det nog ändå inte är sådär jättefarligt, men kastar sig ändå iväg för att hämta upp honom.

Storebror står utanför och väntar och linkar sakta, försiktigt och ganska omständigt mot bilen när Mamman kommer. Väl inne i bilen har Mamman förstås tusen frågor om hur han mår, vad som har hänt och vart han har ont. Eftersom det såg så oerhört plågsamt ut att förflytta sig de två-tre stegen till bilen så antar Mamman såklart att det är den nedre delen av kroppen han har skadat. Är det knäet? Foten? Hela benet?
"Nej, det är här på armen" säger Storebror och visar upp ett litet sår på överarmen.

Hmmm... Rackarns gullunge! Skrämma sin mamma sådär
:-)

RSS 2.0