Den pensionerade spanjoren

I den stora schlagercirkusen är det inte många låtar som har fastnat, men den här har, på något underligt sätt, gjort det.

Fast storebror har missuppfattat texten lite:

"...Var finns han som är stilig och belevad
och pensionerad
Ge mig en spanjor!"

:-)

Torkan igen...

Händer inte mycket här nu e...
Har visst drabbats av lite bloggtorka...
Och jag som har gjort så mycket skoj i helgen - varit på fest, sovit på luftmadrass i ett vardagsrum, stångats med en katt, åkt skridskor, kalasat med kusin Otto som fyllde tre, mm, mm - och så går det inte att blogga om det.
Typiskt!

Jag får fundera lite och återkomma

:-)


Trött!!

Fiii faaaasen vad trött jag är på det här kalla vita som ligger överallt nu!!
Jag är trött på elektriskt hår som slickar sig runt ansiktet och samtidigt spretar runt hela huvudet. Det är fult. Och besvärligt. Och så killar det i ansiktet hela tiden.
Och så är jag trött på vinterjackor, blöta vantar, täckbyxor, vinterskor och annat stort och bylsigt som ligger lite här och var i hallen. Dessutom är det gärna blött och luktar lite unket också. Blä!
Halka = trött på.
Fastfruset lock på postlådan = jättetrött på.
Fastfrusen baklucka på bilen = jätteJÄTTEtrött på!!!
Motorvärmarsladden = Grrrrr!
Bilrutor med is på insidan = förskräckligt!!!

Så är jag ganska trött själv också. Både i kroppen och i huvudet. Och så är jag sur. Lite mulen skulle man kunna säga.
Men i morgon är det fredag. Det är kul! Tur det, för jag orkar inte vara sur mycket längre till. Det är så himla tråkigt. Och så blir man så trött.

:-)

Heson på ansiktsbehandling:

Först en välkomstmassage - Heson får fnissanfall (men kommer hädanefter att bjuda på välkomstmassage istället för välkomstdrink vid festliga tillfällen! Vilken grej! Vilken stämningshöjare och vad överraskade gästerna ska bli!!)

Sedan en massa jobbiga frågor som:
"Hur ofta går du och tar ansiktsbehandling?" (eh... tja... det är inte så regelbundet, men...)
"Är det länge sedan sist?" (hohoho! Du skulle bara veta! Jag har både hunnit med att föda barn och fira nämnda barns födelsedag sex gånger och lite till sedan förra gången")
"Vilken kräm använder du så här års?" (Kräm?!?!) "Får jag gissa på en ganska fet kräm nu när det är så här kallt?" (Eh... jaaa! Ja, just det. En fet kräm använder jag.... inte...)

Efter det: en väldig massa pyssel med öronmassage, ögonbrynsmassage, rondeller på ögonen, geggamojja i ansiktet, läppinpackning och annat. Jag är inte exakt säker på vad som hände för antingen blundade jag självmant eller så hade jag de där rondellerna på ögonen, men skönt var det i alla fall! Ögonbrynsmassage = underskattad företeelse!

En timme och en kvart senare snubblade jag ut från behandlingsrummet med en lyster i hyn som man sällan har skådat. Faktiskt aldrig tidigare när jag tänker efter...

:-)


Man måste välja sina ställen

Storebror ramlar ihop i en hög på golvet i Lillebrors rum och "låtsas-ojjar" sig:
"Ååååhh. Jag kan inte ståå! Mjölksyra!!!

Lillebror blir tvärarg.
"Meeeen! Du får inte HA mjölksyra i mitt rum!!!"

:-)

Lyxigt värre

Jag har dragit omkring i morgonrock och tofflor i ett dygn. Badad i 40-gradigt vatten utomhus. Simmat lite. Ägnat mig åt japanska tvagningsritualer. Ätit god mat. Ätit god frukt. Druckit thé och lite annat :-) Lyxen i det på en helt vanlig söndag-måndag?! En tiopoängare, I tell you!

Men nu är jag trött och färdig. Rapport om spa-bravaderna kommer i morgon!

:-)


Lägesrapport

Bacillen har lämnat huset (åtminstone min mage)! Jag är på benen igen!
Men ikväll vikarierar jag som småbarnsförälder så jag har inte tid att blogga. (Kusin Ebbot hälsar på igen). I morgon drar jag till Hasseludden och får mig lite japansk rekreation - kan behövas efter veckans pärs.

Återkommer inom kort!

:-)


Ogilla bacill

Ogilla magbaciller!!!!
Verkligen ogilla!
Men i morgon är jag nog tillbaka...


På tiden!

Jamen, DET var väl på tiden!

:-)

I skolans värld

Jag slutar aldrig att förvånas...

Storebror kom hem med en lapp där det stod ungefär "Jag - namn - har vid upprepade tillfällen stört lektionerna och inte lyssnat på instruktioner från min lärare". Efter det några stycken ur läroplanen, med viktiga meningar så som "eleven ska ta eget ansvar" och "kunna genomföra en uppgift på egen hand" markerade och så en liten "kupong" längst ner där vi ska skriva på och sedan lämna tillbaka till läraren.

Vi snackar alltså en kopierad lapp, där läraren bara har fyllt i Storebrors namn med blyertspenna på en streckad linje.

När jag ringde upp läraren i fråga så visade det sig dessutom att Storebror inte alls hade varit varken särskilt bråkig eller ouppmärksam, men däremot tyckte hon att han hade varit så trött och okoncentrerad den sista tiden.
Men Jeeeezes!!!
Den här personen inser uppenbarligen inte vad en 10-åring känner som är tvungen att visa upp en sådan lapp för sina föräldrar. Och HUR tänker man överhuvudtaget som lärare om man tycker att man behöver kopiera upp "jag är totalt respektlös mot min omgivning och min lärare"-lappar att skicka med eleverna hem? Jag skulle nog säga att man har problem och kanske borde rannsaka sig själv och sina pedagogiska metoder. Det handlar om 10-åringar. Alltså Mellanstadiet.
Och OM man nu ändå känner att detta är en bra sak att göra, så bör man nog fundera över om det är den lappen man ska skicka med eleven hem oavsett vad ärendet gäller.

Suck...Det är verkligen både och i skolvärlden.

Plötsligt händer det

Plötsligt händer det - Man kommer på sig själv med att gå på bio och se en Åsa-Nisse film. Och dessutom skratta högt flera gånger!

Två överraskningar i en, kan man säga :-)


Heson - en innebandyförälder

Jag fick ett mail förra veckan där det stod att jag är en"innebandyförälder". Att Lillebror har tränat innebandy varje måndag det senaste halvåret har jag ju, av naturliga skäl, full koll på, men att det samtidigt innebär att jag har fått epitetet "innebandyförälder" har jag inte reflekterat över. Men nu fick jag det alltså svart på vitt och dessutom medföljde det några instruktioner. Tur var väl det, för eftersom jag aldrig har varit innebandyförälder tidigare är det ju inte helt lätt att veta hur man ska bete sig. Fast jag fattar att det nog är rätt viktigt att det blir rätt så jag inte till råga på allt råkar bli en pinsam och orutinerad innebandyförälder. Det räcker gott med bara orutinerad.
Hur som helst. Instruktionen löd:

"Match på söndag. Samling 8.15 för sargbygge. Match kl 9 och 10.30. Köp fika i pausen. "

Ungefär så.

Spontant kändes det som att det här med att vara innebandyförälder är helt ok så länge jag inte behöver vara det kl 8.15 en söndagmorgon, men eftersom jag självklart är en mycket ansvarstagande person så struntade jag i det och klev snällt upp när klockan ringde i morse.

Reflektion ca 14 timmar senare: Det var värt det! Livar upp vilken tråkig dag som helst att få se ett gäng 6-8 åringar i för stora matchtröjor och med lite varierande fokus jagandes en liten boll på en stooor innebandyplan! Världsagulligt och rackarns vad duktiga de var!

Lillebror som utespelare:


...och som målvakt


En riktigt gullunge

Kusin Otto hälsar på.
"Hea, kan du hjälpa mig?"
"Ja det klart. Vad ska jag hjälpa dig med?"
"Kan du hjälpa mig att leka med mig?"

:-)

En bra slogan förlänger livet

Det här var kul :-)

Vad sägs om:
"The smooth way with Heson"
Eller kanske:
"Its real, its Heson"
eller:
"Heson - where life is complete"

Fast det här är nog min favvo. Lite lagom ödmjuk sådär ;-):
"Everyone should believe in Heson"
:-)

Läxläsning

Storebror har matteläxa och Mamman hjälper till.
Uppgift: "Rita en bild som visar divisionen 21 delat med 3"

För Mamman som gick i fjärde klass 1985-86, så ter sig uppgiften något märklig. Försöker man spara tid genom att kombinera matematik- och bildundervisning nu för tiden eller?

Storebror och Mamman slår i alla fall sina kloka huvuden ihop och provar sig fram med några olika alternativ. Mest är det Mamman som föreslår och Storebror som ritar. Men hur vi än gör så blir det inte riktigt bra.
"Äh, mamma. Vi skriver att du inte fattade hur man skulle göra."

Ja, det vore just snyggt! Då ringer väl fröken och är arg på mig för att jag inte har gjort läxan ordentligt

:-)

Ett förtydligande

När jag läser nedanstående inlägg så inser jag att det verkar som om jag skryter med att jag kommer ut ur duschen på gymmet. Inte mycket att skryta om, väl? Men det faktum att jag faktiskt befinner mig på gymmet titt som tätt känner jag mig mer nöjd över. Ifall någon nu inte hade förstått det. Man vill ju inte verka konstig på något sätt...

;-)

Man bör se sig för innan man speglar sig

Strax till höger om duschen på gymmet finns det en bastu. Ja, eller om man ska vara petnoga så är den till vänster när man kommer ut från duschen, vilket jag gjorde idag. Som så många andra dagar får jag väl (lite skrytsamt) tillägga. Väldigt ofta har jag tänkt på att man kan spegla sig rätt bra i glasdörren in till bastun. Jag har även tänkt på hur pinsamt det skulle vara om man speglar sig lite i dörren och så sitter det någon i bastun som man inte ser för att man är så upptagen med att spegla sig. Vad liksom konstigt och kanske lite pinsamt det skulle vara...

...och det var det!

:-)


Invigd!!

Det evinnerliga tjatandet om pannrummet på den här bloggen är över!
Från och med idag har pannrummet officiellt blivit "Den Nya Tvättstugan".
Premiärturen (läs:första lasset illaluktande gamla träningskläder) är avklarad.
Allt funkade fint.

Så nu ska vi leta fram hammaren, kofoten, spik, skruv... ja, eller vad det nu är man behöver för att bygga ett badrum av den gamla tvättstugan.
Kan hända att det blir lite mer tjatande, förresten...

:-)

Mys eller rys?

Jag hittade den här sajten nyss:
http://www.onepiece.se/


Antingen får man ser det som en helt ok barbapappa-kostym (för erkänn att de se riktigt mysiga ut!!!) som man kan drälla omkring i hemma när ingen ser. Eller så får man bara rysningar. Jag kan inte bestämma mig...

:-)

Trevligt främmande

Idag har vi varit barnvakt åt en pigg kille:..och en mindre pigg kille:Alias kusin och blivande rockstar John Ebbot Törnell och hans rynkige och hårige brorsa Lucifer.
Mycket trevliga killar bägge två, även om den ene envisades med att kaskadkräkas på min tröja lite då och då

:-)


Träningstips på fredagskvällen

Fredag eftermiddag. Heson är trött. Faktiskt jättetrött.
Heson har bestämt att fredagar är träningsdag.
Heson hittar på tusen och åter tusen bra ursäkter för att just den här fredagen ska bli ett undantag.
Men Heson är sträng och inte en enda ursäkt är tillräckligt bra, så hon åker ändå iväg till gymmet.

Heson tänker att det får bli lite som det blir och blir det inte så mycket tränat, så har hon i alla fall tränat.
TVn på löpbandet visar Antikrundan.
Heson springer, tittar på Antikrundan och glömmer bort att titta på klockan.
Plötsligt har hon sprungit 5,12 km!!
Och är knappt trött!

Antikrundan är alltså det jag har saknat på mina löpträningar hittills! Får nog börja göra träningschemat efter Antikrundanrepriserna med andra ord!

Vem kunde ana??!?!

:-)


McDonalds vs en intressant lista

Det här skulle kunna bli ett långt och tråkigt blogginlägg om en trött, hungrig och less mamma som tar med sina arga och minst lika hungriga barn till McDonalds för att handla mat av en personal som pratar hysteriskt snabbt och med utländsk brytning och inte fattar att den trötta/arga/hungriga familjen vill ha små panerade Sombreroshattar av ost som extra tillbehör.

Men vem bryr sig...?

Det blir en lista istället så får ni veta en massa viktiga/matnyttiga/intressanta saker om mig.

1. var är din mobiltelefon? Hallen
2. var är din andra hälft? Bredvid
3. ditt hår? Plattat
4. din mamma? Nyramlad
5. din pappa? Haltandes
6. det bästa du vet? Gullungarna
7. din dröm i natt? Ingen
8. din dröm/ditt mål? Framsteg
9. rummet du är i? Legostök
10. din hobby? Flera
11. din skräck? Förlust
12. var vill du vara om sex år? Här
13. var var du igår kväll? Badhuset
14. vad är du inte? Mätt
15. en sak du önskar dig? Egentid
16. var du växte upp? Hälsingland
17. det senaste du gjorde? Kramades
18. dina kläder? Myspys
19. din tv? Av
20. ditt/dina husdjur? Hundhimlen
21. din dator? IPad
22. ditt humör? Uppåner
23. saknar någon? Flera
24. din bil? Tiguan
25. något du inte har på dig? Mössa
26. favoritaffär? Ica
27. din sommar? Härlig
28. älskar någon? Jaaaa
29. favoritfärg? Turkos
30. när skrattade du senast? Nyss
31. när grät du senast? ToyStory3

Sådär ja, då har ni full koll på läget
:-)


P.S Listan har jag lånat från Radhustankar D.S

Förkylning, nej tack!

För alla med intresseblocket framme och pennan i högsta hugg, vill jag meddela att jag INTE gillar den killande känsla som finns i min hals just nu. Och inte det där lite onda när jag sväljer heller.
Alltså: Gillar INTE.

Och ni antecknar detta noga nu va?!

:-)


Ettt vårtecken minsann!

Dagen idag, gott folk, är lite av en milstolpe i tillvaron.
Idag har jag nämligen, för första gången i år, suttit ute på altanen och druckit kaffe i solen!
DET är ett riktigt vårtecken det!
Och eftersom jag var så exalterad av händelsen och av att suga i mig så mycket som möjligt av solen och värmen, så tänkte jag inte på att ta en bild. Men ni fattar grejjen ändå va?!
Sol + kaffe + altan = Härligt!!

:-)

Osäker på hur det gick till, men jag har o...

img_0197 (MMS)

Osäker på hur det gick till, men jag har också sovit bland övriga i den här högen i natt. Inte konstigt att jag känner mig lite stel idag :-)


RSS 2.0