Sim salabim sa doktorn

Efter att ha varit allmänt hängig med huvudvärk och ont i ögonen i flera veckor, kom vi idag äntligen iväg till doktorn. Doktorn hittade inget fel.
Nu: en mycket piggare Lillebror!
 
Ingen konst att vara doktor tydligen...
 
:-)

På besök i en tvåa

Pysslade påskkärringar i skolan tillsammans med Lillebrors kompisar idag. Det var mycket lärorikt och väldigt skoj! Bland det mest spännande jag lärde mig var att det på ett dagis i Bålsta (där den mycket pratsamma åttaåring som hjälpte mig med pysslet hade bott tidigare) finns en tjej vid namn Carolina som har massor av "fröknar" på kinderna. Vill man måla "fröknar" på sin nytillverkade påskkärring i frigolit så är den svarta tuschpennan bäst.
Och så har jag gjort en katt av cernitlera, lärt mig massor om elefanter, snickrat en låda på slöjden, övat "kvart i" och "kvart över" på klockan.
 
Var tvungen att äta blodpudding till lunch och låtsas att det var gott också, men det är en annan historia...
 
:-)

Men barnen är i alla fall glada. Och mätta :-)

Ojojoj vilken variation vi har haft på den här veckans middagar! 
 
Måndag: snabbmakaroner med bacon
Tisdag: idealmakaroner med köttfärs
Onsdag: rester från måndag och tisdag
Torsdag: stuvade makaroner med bacon och korv
 
Kanske vi skulle snacka ihop oss lite mer, jag och Pappan, de veckor när vi delar på matlagningsansvaret. En gemensam planering hade nog varit bra...
Nästa vecka satsar vi på pannkaka
 
:-)

Ibland vore det bra med en handbok

Vid trettioåttaårs ålder, varav dryga 12 som mamma, kan jag konstatera att den gamla klyschan: "Små barn, små bekymmer. Stora barn, stora bekymmer" stämmer mer än väl...
Vid trettioåttaårs ålder kommer jag, tro det eller ej, faktiskt fortfarande ihåg hur fruktansvärt jobbigt det kan vara att vara tonåring. Storebror har också börjat få rätt bra koll på det (även om han har 8 månader kvar till dess att själva tonårsstadiet är helt officiellt.) Vad jag inte riktigt har koll på är hur man som förälder ska veta att man gör rätt saker, säger rätt saker, tillåter och förbjuder rätt saker, peppar och hjälper till och stöttar i rätt saker... ?
Jag gissar att det bara är att pröva sig fram - som alltid. För mig veterligen har ingen ännu skrivit boken om hur jag hanterar just min stora lilla unge. Det får vi nog göra själva.
Men lite hjälp på traven hade varit fantastiskt bra...
 
:-)
 
 

Hur tänkte de nu?

Vår hyresvärd har kommit på att vi har för få nödutgångar på kontoret och meddelade häromdagen att de inom kort kommer at installera en till - mitt emot den vi redan har. Tur för de två som sitter i den delen av lokalen. Mindre tur för oss övriga 11 som får krypa ut genom fönstren om elden är lös
 
:-)

Tummen upp

Tre vinster, en förlust och en oavgjord. Nöjd målvakt...
 
 
... med vinnarkeps, medalj och... fotbollsjacka
 
:-)

Att vara hockeymorsa

Jahaja, om man skulle ta och ladda för att åka till Njurunda och stå i en kall ishall hela dagen i morgon då! Klockan ringer 06.00. 07.15 måste vi åka. Samling 08.50. Fösta matchen börjar 09.40. Sista matchen börjar 19.00... gissar att vi är hemma runt 22.30 eller så. Hepp!
 
Tur att det är kul med hockey och att det finns varma kläder, trevligt sällskap och ett gäng superduktiga hockeykillar att hejja på!
 
:-)

När kroppen inte är riktigt överens

Magen säger absolut nej till kaffe. Hjärnan vill inte riktigt fungera utan just det där kaffet.
Knivigt läge.
 
 
:-)

I morgon kanske han gillar potatis också!

Kan hända att man blir aningens förvånad när 8 åringen säger:
"Idag blev jag så sugen på kaffe när jag kom hem från skolan, så jag gjorde mig en kopp. Eller förresten, jag gjorde faktiskt två!"
 
Visste inte ens att han gillade kaffe...
 
:-)

Du är vad du heter...

Kan inte låta bli att tycka det är lite komiskt att en sköterska på sjukhusets ögonmottagning heter "Skelander" i efternamn. Whohahahah!
 
:-)

Hur lyckas man...?

Heson har varit och handlat. Mestadels mat, men även ett litet paket med små goda sesamkex som hon tänker smaska på i bilen på väg hem. Heson öppnar paketet, pillar ut ett kex och börjar knapra på det samtidigt som hon backar ut från parkeringen. Ratten är lite kall så Heson lägger kexpaketet i knät och sätter på sig sina tumvantar. Och det är nu det plötsligt blir lite rörigt... 

Råkar andas in en smula från kexet och börjar tokhosta. Samtidigt kliar det på näsan. Viftar till med tumvantarna så glasögonen ramlar av. Försöker fånga dem och tappar ut alla kexen mellan sätet och växelspaken. 

Så det blev inga sesamkex. Och glasögonen blev krokiga. Men tack och lov så körde jag inte på någon i alla fall

 

:-)

 

 

 

 


Lakrits och maräng = oslagbar kombo!

Här ser ni ett fat som nyss innehöll ett berg av supersmarriga lakritsmaränger, men som plötsligt och alldeles oförklarigt har blivit ett fat med bara tre stackars supersmarriga lakritsmaränger!
 


 
Fy tusan vad gott det är med lakritsmaränger!!!

:-)

P.S Åkej, jag vet att det ser ut som små bajspluttar, men tro mig: det ÄR lakritsmaränger. Eller VAR lakritsmaränger menar jag... :-) D.S

 


RSS 2.0