Konstiga presenter

En gång fick jag en skrivarkabel i födelsedagspresent av Pappan. Bara själva kabeln, utan varken kartong eller omslagspapper (Okej, jag behövde verkligen en skrivarkabel, men lite omslagspapper hade ju varit trevligt. Man gillar ju överraskningsmomentet ganska mycket, det gör man. Och denna lilla historia tillhör för övrigt kategorin "saker-som-kommer-att-förfölja-Pappan-resten-av-livet". Men han är noga med papperet nu, det är han. Hehe!)

När Lillebror hade kalas häromsistens fick han ett presentkort på en hudvårdsbehandling värt 300 kronor av sin kompis Valter. På presentkortet stod det "Till Aina från Gubben". Lillebror såg väldigt frågande ut när hans kompisar hjälptes åt att läsa vad som stod. Undrar just vad Valters farmor Aina tyckte om presentkortet på Barnens Hus som hon fick i födelsedagspresent av sin man?

:-)

En tisdag

Jobba, träna, jobba lite till, handla, hämta paket, äta mat, fixa matsäck, hämta barn, skjutsa barn till kompis, skjutsa barn och man till fotbollsträning, en snabb kopp kaffe i solen, gymnastikuppvisning, hämta barn och man, leka med kusinerna, hämta barn, vika tvätt, stryka, plocka ur och i diskmaskinen, hänga tvätt... Phu! Ja och nu hade jag tänkt göra färdigt en sak som jag inte hann med på jobbet idag men så hade jag visst råkat glömma att ta hem lappen med lösenordet. Så synd...
:-)
P.S Ett förtydligande: Det var inte jag som hade gymnastikuppvisning. Det vore just snyggt det :-) Nej, kusinSigne och hennes gympa-kompisar gör det mycket bättre. Jag nöjde mig med att titta på. Det är jag däremot ganska bra på. D.S

Förvirrad!

Vilken överraskning! Kom till gymmet med gårdagens svettiga sportbh och en blöt handduk i packningen. Den rena bhn och den torra handduken som jag gick ner till tvättstugan för att hämta i morse låg fint ihopvikta på tvättställningen när jag kom hem.
Hmm... Dags för semester, kanske?
:-)

Stafettat och klart!

Stafetten gick fint, by the way. Roligaste tillställningen ever! Bara glada och trevliga människor överallt!
Vi fokuserade ganska mycket på själva stafetten, dvs att vara vaken så länge som möjligt. Klockan halv sex orkade vi dock inte mer, men det känns som att vi lätt borde kvala in på en finalplats med det. Om det nu hade varit en tävling, vill säga, vilket det inte är. Synd när man tänker efter, för igår hade jag gärna velat ha ett pris för den uppoffringen.

Roligaste: Bilfantasten som visade "före och efter"-bilder på sitt senaste renoveringsobjekt. Och då menar jag inte hur själva bilen såg ut före och efter, utan hur varenda liten skruv såg ut före och efter. Vi gäster nickade och hummade och ooohh-ade artigt medan han visade.

Godaste: Den dubbelmarinerade oxfilén som bilfantasten bjöd på. Mums!

Klantigast: Heson (nähääää?!) som förstås spillde ut sin öl över en massa fötter...

Veligast: Heson igen, men med god hjälp av Pappan. Sparrissoppa med pilgrimsmusslor var bokat och bestämt, men så kom vi på i sista sekund att det nog vore godare med sparris, rökt lax och tryffelhollandaise. (Såsen skar sig vid första försöket, men blev riktigt fin efter ett nytt, mer fokuserat försök.). Planen var även vit tunika, vita byxor och vit bolero. Det blev svart klänning och svarta tights. Och så bytte vi från svart duk till vit... Det blev liksom snyggare till laxen... eller nå´t.

Vingligast: Vädret! Spöregn och elände hela dagen, men en timme innan start kom solen!!

Ett litet reportage på nyheterna blev det också minsann (varken jag, Pappan eller Bilfantasten är dock med. Håll tillgodo ändå!)

Summa summarum: höjdarkväll!!
:-)

När man har tappat en juiceförpackning på en skål med äggvitor

När man har bestämt sig för att förvara äggvitor i en skål i kylen vill man gärna att de stannar där. I skålen alltså. Det räcker INTE att de är kvar i kylskåpet.
Men nu fick jag ju i och för sig en anledning att städa lite bland burkarna i kylen... Rätt så bra i sig när man tänker efter...

:-)

Matstafett!!!

I morgon är det ÄNTLIGEN dags för 2011 års variant av Matstafetten. Moucho roligt, I tell you! I år vankas det förrätt på Thelbacken. Vad som händer sedan vet vi inget om, men jag gissar att det visar sig. Och om kontakten med internet håller i sig så får ni en rapport vad det lider.
Nu: God natt!
:-)

Av och på

Internettet är visst inte alls att lita på nu för tiden.
Av och på om vartannat.

Bra saker med det: man får väldigt mycket gjort på kvällarna. Till exempel kan man sortera tidningshögar som irriterat en längre tid (tydligen sedan 2009 för så gammal var tidningen som låg i botten. I och för sig blev den nog inte irriterande förrän åtminstone en bit in på 2010 eftersom det borde ha tagit ett tag innan det blivit tillräckligt många tidningar för att kunna kallas hög. I vilket fall som helst är det uppenbarligen alldeles för länge sedan eftersom jag inte längre minns hur det började.... Så här halvvägs in i 2011 var den i alla fall definitivt VÄLDIGT irriterande.)

Dåliga saker med det: Humöret. Man blir lätt frustrerad. Och lite arg. Och trött på sig själv för att man inte klarar sig utan interneteländet. Tror jag får erkänna att jag är rätt så datorberoende...
:-)

Blogga vs offerera

Två inlägg och fortfarande kontakt med nätet! Går ju bra det här. Lite för bra till och med. Skulle ju inte alls blogga utan skriva en offert. Men om man jämför roligheten i bloggande med roligheten i offertskrivande så vinner bloggandet lätt (särskilt efter ett flera dagar långt ofrivilligt blogguppehåll). Och eftersom man ju såklart vill ha så roligt som möjligt så ofta som möjligt, ja... då blir det ju som det blir.
Å andra sidan blir ju det roliga mycket roligare om man har tråkigt ibland, så jag får väl helt enkelt ta tag i offerten nu.
Go´natt!
:-)

Att åka tåg

Allt det här snacket om att SJ inte riktigt funkar som det ska. Förseningar och sådär ni vet. Jag tror det är ljug. På låtsas liksom. Jag slår vad om att det är tågvärdarna som tävlar om vem som kan ställa till det värsta kaoset. Idag på X2000 t ex. Med 5 minuter kvar till Söderhamn stannar tåget och tågvärden meddelar att ett godståg har gått sönder några kilometer längre fram, det står flera tåg på kö och väntar och vi måste också vänta. På obestämd tid. Ett suckande utan dess like drar igång och folk börjar frenetiskt blippa på sina mobiler. I sin lilla skrubb sitter tågvärden och tokfnissar för sig själv (här gissar jag alltså bara, men jag känner mig ganska säker på att det var så det gick till). Han väntar två minuter, ger lokföraren klartecken att köra vidare och ropar ut ett "näe, förresten, det behövdes visst inte".
Ett riktigt SJ-skämt
:-)

Nu... kanske?

Tro det eller ej, men det verkar faktiskt som om internettet har bestämt sig för att funka idag!
Men vis av veckans "Neeeeejjj! Nu funkar det inte igen"
Följt av:
stänga av/starta om/vänta lite/koppla upp
För att sedan:
"Jomen nu...NU... det funkar!!!"
...och så tusen repriser på det, så ropar jag inte hej riktigt än. Men om jag börjar med ett kort inlägg, som en mjukstart liksom, så får vi se hur det går?
Provar det nurå, ok?
:-)

Drabbad av ofrivilligt blogguppehåll. Fel ...

img_5216 (MMS)

Drabbad av ofrivilligt blogguppehåll. Fel på nätet i flera dagar. Ghaaaaa!!! Återkommer förhoppningsvis inom kort.  :-)


I morgon kommer Thelbacken att invaderas a...

img_8405 (MMS)

I morgon kommer Thelbacken att invaderas av fjorton stycken sex-,sju- och åttaåringar. Förbereder mig lite just nu. Både rent praktiskt och mentalt. :-)


Nu är det rusat och klart! :-)

img_8434 (MMS)

Nu är det rusat och klart! :-)


Framförhållning

Framförhållning är aldrig fel!
På Thelbacken har vi gjort lite förberedelser inför julen:

När det var klart lekte vi "Hundar och Matte". (Ingen framförhållning inblandad där dock. Åtminstone inte från min sida) En lite mer fartfylld aktivitet som inte var helt lätt att fotografera. Fick passa på när "hundarna" blev törstiga:
:-)

Michael, Dire Straits och Brynäs

Klockan är 22:53. Jag kom just hem från jobbet. Med andra ord: utschasad. Men ett filmklipp på Michael Jackson, alias Lillebror, som göra lite snygga moves till Sultans of Swing iklädd Brynäströja på Morfarns 60-årsfest orkar jag bjuda på.


Fredag den 13:onde - resultatet

Råkade kidnappa en dams kundvagn på ICA, men annars har det varit ganska lugnt.
Det får man ju känna sig nöjd med en dag som den här. Kunde ha varit värre
:-)

Var är utsikten?

I morgon ska det putsas fönster på Thelbacken. Men eftersom jag lätt kvalar in bland de sämsta i världen på just fönsterputsning så tänker jag enbart titta på och sedan snällt betala fakturan när den kommer. Det är en lyx värd vartenda öre. Det är dessutom fredag den 13:onde i morgon och man kan ju räkna ut med lilltån att jag förmodligen hade lyckats krångla till det lite extra om jag skulle ha gjort det själv. Nu överlåter jag både balanserandet på stegar och akrobatiska övningar ut genom öppna fönster till en proffs-putserska och hennes lika proffsiga mamma. Ehh... en gravid proffs-putskerska till och med.... Hmm...
Heidi, du får lova att du överlåter det mest akrobatiska till mamma. Ok? SÅ himla viktigt är det inte att fönstren blir rena. Jag kan gå ut om jag vill titta på utsikten.
:-)

Filmtorka

Det är - från det ena till det andra - för lite film i mitt liv just nu. Tips, någon?
:-)

Skärp sig Heson!

Ibland får man ju skärpa till sig.
Idag stod jag i kön på ICA och kom på mig själv med att vara irriterad över att "ny på jobbet"-tjejen i kassan var så glad och trevlig och totalt ostressat trots att hon gjorde fel, fick börja om, ropa på hjälp, göra om igen. Allt medan kön växte.
Men nu har jag ändrat mig. Faktum är att jag nog ska jobba på att bli lite mer som henne. Det verkar ju mycket roligare än att gå omkring och vara irriterad.

Heson tipsar - del 4673

När man ska låta sin sjuåring gå hem från skolan på egen hand för första gången är det bra om man
1. Ser till att barnets mobiltelefon går att ringa med (dvs. fyll på kontantkortet)
2. Man noggrannt har kontrollerat att barnet verkligen hittar hem

Grejjar man inte detta är det bra om man har en riktigt cool unge som inte ens blir rädd när han inser att han är vilse och telefonen inte funkar utan istället provar sig fram tills man ringer och undrar var han har tagit vägen.

Basånivet!

:-).

En liten reseberättelse

Jo, vi var ju i Stockholm i helgen.
Jättemysigt på alla sätt och vis.
Pappan passade t ex på att sova en stund på en parkbänk på Medborgarplatsen

Det tyckte han var mysigt, men... ja, man är ju olika. Har liksom aldrig förstått charmen med att sova offentligt. Själv tyckte jag det var roligare nyttja Medborgarplatsens uteserveringar. Trötta fötter + kall öl + uteservering i solen = perfekt! Något mindre roligt var det att traska genom hela stada och vara i akut behov av en toalett som inte fanns att tillgå. Aldrig har väl 3 kilometer varit så långa. Vegetarisk lunch på ett litet café på söder var också kul. Och shopping = alltid kul!

 

Och som avslutning på denna mycket komprimerade reseberättelse bjuder jag på en bild av mig själv med ett träd växandes ur huvudet. Håll till godo:


Typiskt!!

Hur kommer det sig att ladda-upp-bilder-funktionen inte funkar just precis nu när jag hade ett så bra blogginlägg inklusive bilder på gång? Vavavava????

Nähepp...Men då blir det helt enkelt inget blogginlägg idag då serru.

Papparazzi

Det är riktigt pinsamt att smygfota kändisar, men jag är modig så jag vågade. (Ja, eller om man hellre vill vända det till att jag var för feg för att be om att få ta en bild. Men vem vill bli kallad feg? Jag är hellre modig!)
:-)
P.S Det är alltså herrarna Schyffert och Lindström ni ser där. De var dock inte lika suddiga i verkligheten. D.S

Åh vilken morgon!

Det regnar, men vem bryr sig. Av den här blir man alltid glad!

:-)

Mot Stockholm - nu igen :-)

Att packa är tydligen inte min grej nu för tiden. Om det finns ett begrepp som heter "packnings-svacka" så är det förmodligen en sådan jag har just nu. Förra veckan skyllde jag på vinet. Idag vet jag inte riktigt... Fast en teori är att det kan vara bristen på vin som gör att jag inte riktigt kommer igång. Men vin på en torsdag är ju lyxigt i överkant och eftersom själva anledningen till packandet är en lyx-helg i Stockholm, så blir det ingen sådan lyx. Det blir fredagslyx med hotell, middag och Ljust & Fräscht på Berns, följt av lördagslyx med hotellfrukost, shopping och middag på Grill istället.

Så jag får väl helt enkelt ta mig i kragen och sätta igång.
Hoppas ni också får en trevlig helg
:-)

Dagens lärdom

Dagens lärdom:
Man kan inte vänta ut en kasse med nytvättade kläder. Inte ens om man väntar i flera, flera dagar och snubblar över den fler gånger än man kan räkna till. Kläderna viker inte sig själva och behöver dessutom hjälp med att placeras i rätt byrålåda/garderob.
Och jag är helt säker på min sak, för jag får samma resultat varje gång jag testar.
:-)

Att springa med stil

Den 18:e maj ska jag och mina nyinköpta löparskor springa Vårruset i Gävle tillsammans. Det är vi och några till tror jag... Det ska i alla fall bli både skoj och lite spännande. Jag har ju liksom lite svårt att skilja mig från löpbandet på gymmet. Så frågan är om jag orkar 5 km lika enkelt (ehrmm.. nåja. Enkelt och enkelt...) ute i naturen.

Hur som helst... Min rutinerade Vårruset-vän, Lillemor, har tipsat om att det är bra att ha en midjeväska när man springer så att man kan få med sig lite viktiga tillhörigheter. Nu råkar det bara vara så att det inte direkt kryllar av midjeväskor i det Karlssonska hushållet. Det kan till och med vara så att jag vid något tillfälle har bestämt att det är förbjudet att införa en midjeväska till ovan nämnda hushåll. Det är nämligen bland det fulaste jag vet. Men nu när den här situationen har uppstått så inser jag ju att jag kanske får strunta i att det är fult och helt enkelt se till det praktiska. Jag lär ju inte vara snygg särskilt länge i vilket fall med tanke på hur röd jag blir i plytet när jag svettas, så... Man kan ju inte vara snygg jämt, eller hur ;-)

Frågan är bara om jag ska satsa 368 kr på ett löparanpassat bälte som sitter som en smäck och inte hoppar upp och ner när man springer och som gör att jag ser ut som värsta proffsjoggerskan, eller om jag kan köra på snålvarianten och köpa en enkel "turistväska"  för 149 kr som man måste stoppa innanför brallorna?

Hmmm... får fundera på det en stund.

;-)

Heson - lätt förvirrad

Idag var dagen då jag glömde bort att ta av mig gympaskorna när jag kom till jobbet. Ingen större sensation kan man tycka och särskilt inte med tanke på hur alternativet ser ut. Men idag var även dagen då jag, när jag kände mig färdigjobbad, gick ut i kapprummet, snörade av mig gympaskorna, ställde dem snyggt och prydligt under hatthyllan, drog på mig jackan och började traska hemåt i bara strumplästen. Nu kom jag i och för sig bara till trappan ner mot utgången, men i alla fall.

Fnissar fortfarande...
:-)

Besvärliga lekar

Lillebror hade haft en rätt jobbig dag i skolan idag. En kille i klassen hittade på en lek som i stora drag gick ut på att han var en väsande orm. (Vad de övriga barnen hade för roller i leken är oklart) Lillebror är inte vidare förtjust i ormar och hade gärna lekt något annat istället. Dessutom var det tröttsamt för öronen att lyssna på när killen sade "ssssssss" hela tiden. Men Lillebror är inte den som protesterar utan gjorde istället sitt bästa för att komma undan. Bland annat tog han med sig en hink ut i skogen och plockade lite skräp. Låter ju i mina öron mycket tristare än att leka orm, men det funkade tydligen för Lillebror...

Lite senare under dagen hade orm-killen kommit på att han istället var någon slags maskin. Man kunde trycka på olika knappar på maskinen och då transformerades han till en sak som började på den bokstav som fanns på knappen. Det tyckte Lillebror var en rätt ok lek.
"Bäst var när man tryckte på S-knappen för då förvandlades han till smält glass och låg bara alldeles stilla på marken. Det var skönt så jag fick vila öronen en stund."
:-)

Aprilskämt?

Nejmen nu tror jag någon skämtar mig aprillo så här på den andra dagen i maj.
Först snöade det och nu sitter jag här och har plötsligt fått ont i halsen! Mäh!
Sådana skämt uppskattas INTE
:-(

Ut ur garderobenEfter drygt en vecka instängd i en plastburk i en väska i en garderob blir... eh... ja... vad det nu är... ganska tjusigt på något sätt

:-)

Jag ska bara...

Jag tänkte ta en dusch. Men först packade jag upp det som var nära att inte alls bli packat härom kvällen :-) Och så körde jag igång en tvättmaskin, plockade ihop tvåmiljardertrehundrasextiosju legobitar som låg och drällde över hela övervåningen, rev av ett varv med dammsugaren och blev inte bara av med otrevliga dammråttor utan även ett par hundra legobitar till. Sedan tänkte jag bara ta en kopp kaffe innan jag hoppade in i duschen. Medan jag gjorde det upptäckte jag att det behövde krattas lite mer på gräsmattan, och vinbärsbusken behövde klippas ner, pappersinsamlingen tömmas och en matlista för nästa vecka skulle ju skrivas. Ja och när det var klart var vi hungriga och fick länsa kylskåpet på rester och sedan tog jag en tur till E-center för att vara säker på att matlistan jag nyss skrivit kommer att följas under nästa vecka. Sedan var det dags för duschen, men barnen hade precis duschat så varmvattnet var slut. Snodde ihop lite müsli, hängde tvätt och kollade på Mästarnas Mästare istället och NU, alldeles snart, ska jag duscha! Ska bara blogga klart först!
Phu!
:-)

En trevlig Valborg

Om man väljer att tänka bort stormvindar och de stackars få plusgrader som dominerade årets första vistelse i stugan i Axmar och istället fokuserar på att solen lyste nästan oavbrutet och att de icke väderrelaterade delarna av besöket (maten, sällskapet, inomhusbrasan, lekarna, mm) var riktigt trevliga, så kan den här Valborgshelgen lätt kvala in på tio-i-topp-listan över Valborgsmässoaftnar man minns. Lätt!! Det var helt enkelt supermysigt. Punkt.
:-)

RSS 2.0