Tur och otur

Jag fick just en mugg glögg av min käre make. Helt apropå bara sådär. Sånt blir man glad av!

Ehh... Jag spillde just ut en nästan full mugg glögg över tangentbordet, mina byxor och golvet. Plötsligt försvann julstämningen och nu luktar det istället sur gammal disktrasa här. Rackarns...

Näe. Det är lika bra jag lägger ner. Ses i morgon!


Hemma igen

Vi är hemma igen! Jag känner mig totalmosig och inte alls sådär härligt utvilad som man borde göra efter en vecka i total latmasks-anda. Kan bero på att vi var på resande fot i ca 14 timmar i söndags och kröp ner i sängen kl 02.34. Det är långt. Och sent. Kan även bero på förkylningen som satte fart igen så snart jag klivt på bussen från Arlanda till parkeringen. Eller på att det är så himla kallt och mörkt och rent av otrevligt här hemma i Sverige. Näe, tacka vet jag Teneriffa....
Återkommer med fler bilder, samt ett roligare inlägg när hjärnan har återfått sin normala kapacitet!

:-)


Mot Teneriffa!

Säga vad man vill om whiskey... Gott är det banne mig inte, men en riktigt bra medicin mot förkylningar är det i alla fall. Pigg och kry utan vare sig förkylningssymptom eller feber idag!

Jaha, gott folk. Nu bommar jag igen bloggen för en vecka!

Adjöss så länge!


Huskur

Nu har jag övergått till att ladda upp sommarbilder på Facebook och dricka whiskey...
Händer inte heller varje dag.

Eller... Ok, laddar upp bilder gör jag ibland, men whiskey - Nej!
Whiskey dricker jag aldrig överhuvud taget. Och särskilt inte på en helt vanlig torsdag. Men anledningen till dagens undantag är att när man ska ut och resa så vill man inte bli förkyld. Och man vill inte heller ha feber. Så därför tänkte jag, att eftersom jag känner mig både förkyld och småfebrig så måste jag prova alla tänkbara mediciner så att det nu inte blir värre än så här. Och den enda medicin jag hittade, för utom tabletter mot springmask och vanlig hederlig hostmedicin, var whiskey. Eller... ja alltså... hittade och hittade, men... Pappan kom faktiskt med ett glas, så det var bara att snällt dricka upp. Hu. Det är INTE gott!!
Nu ska jag prova en annan huskur, nämligen en varm dusch. Tror att det funkar bättre.

:-)

Kontraster

Här ägnas kvällen åt att stryka sommarkläder och dricka glögg.
Det händer inte varje dag!

:-)


Natt på Thelbacken, del 15 (eller nåt)

Natt på Thelbacken.
Pappan visslade i sömnen.
Storebror kom springandes mitt i natten i full fart, krockade med en låda i hallen som for iväg ner för trappan med ett brak.
Lillebror små-ylade lite inne i sitt rum.
Mamman kunde inte sova.

Undrar om det är fullmåne?
Vi har i alla fall varit ordentligt trötta idag.
Kanske inte så konstigt med all den aktiviteten

:-)


Farliga isar

Visserligen är Storebrors skola rätt så sliten och i behov av renovering, men att det var så här illa visste jag inte:Tur ändå att de har gjort en film om de farliga isarna i klassrummet, så att barnen vet hur de ska hantera dem.
Man kanske borde skicka med isdubbar till skolan från och med nu?

:-)

Tigerns öga

Lillbror sitter och nynnar lite för sig själv i baksätet. Så säger han:
"Vad betyder gööörrr egentligen?"
Mamman och Pappan har inget riktigt bra svar på det.
Lillebror nynnar vidare, lite högre.
"Aj ovv ö taaj göööörr"

Aha!:-)

Film

Storebror undrar förskräckt "Men Mamma, vad håller du på med?"
Heson torkar diskret bort en tår ur ögonvrån och sväljer ett par gånger innan hon kan svara "Eh... ja.... jag bölar visst lite."

Vad vi gjorde?
Kollade på ToyStory 3!
:-)

P.S Jamen alltså, Andy gav bort alla sina leksaker till grannens dotter. Det var ju sorgligt! Och fint på samma gång, liksom, så... ja vad kan man göra!? Hade det inte varit för att barnen var med så hade jag ful-grinat. På riktigt! Men man får ju behärska sig. Någon måtta på pinsamheten måste det ju vara.
D.S


Att umgås

På Thelbacken har vi undvikit de sociala medierna hela helgen och istället varit social på riktigt. In real life, ni vet. Jooråsåatte :-)
Vi har bjudit grannarna på middag, blivit bjudna på lunch hos en kompis till Lillebror, samt haft tjocka släkten på 10-års kalas.

Reflektion på det: Borde verkligen göras oftare!

:-)


Ett födelsedagsbarn ♥
Den här bilden är tagen för ganska precis 10 år sedan. En dimmig novemberdag på Hudiksvalls sjukhus.
Då var han nöjd bara han fick lite mat, sömn och en ny blöja då och då av sina taffliga och totalt orutinerade föräldrar.
I morgon önskar han sig en kaffedrink med glass och grädde, en rund (!) macka med jordnötssmör, samt fil och mammas hemmagjorde müsli till frukost*. Och det får han såklart. Har man födelsedag så har man.
Världens bästaste Storebror.
Älskade lilla unge!


* En mycket märklig och totalt osmaklig meny, men han var HELT säker på att det var just det han ville ha. Och jag har frågat flera gånger för säkerhets skull :-)

O-spännande

Att vara örondoktor måste vara Jordens absolut tristaste yrke.
Detta påstående baserar jag på det faktum att den örondoktor vi träffade idag, i princip hoppade jämfota av förtjusning när han såg att Lillebror hade prickar i ena örat. Han kvittrade lyckligt, fixade och donade med örontittar-grejjen så att jag också skulle kunna få se (jag såg inget, men låtsades vara lite uppspelt för säkerhetsskull) och utbrast sedan: Det är en "simplicus!!"*

Fast med tanke på att övriga arbetsuppgifter som örondoktor består av att plocka ut vax med pincett ur öronen på folk, samt att dela ut små gummiödlor om patienten varit duktig*, så kan jag ändå på något sätt förstå att man blir lite glad när man ÄNTLIGEN hittar prickar.

Lillebror däremot var mindre glad när han vaknade i natt och hade jätteont i örat. Nu behöver vi bara att vänta på att prickarna, som alltså var en lätt öroninflammation, försvinner, samt att vara tacksam för att de inte dök upp mitt i semestern.

:-)


* Ja... eller vad det nu hette
** Det kan vara så att jag inte har hela bilden här, men det är i alla fall det som brukar hända när vi är på besök.


Så var det dags igen...

Igår tänkte jag att jag, för en gång skull, skulle vara ute i tid med att inventera familjens utbud av vinterkläder, mössor och vantar. Innan snön liksom.
Jag tömde hallgarderoben, bar upp lådor från källaren och satte igång med sorterandet. Det var rätt svårt att ta sig fram i hallen under en timme eller så. Man fick kryssa friskt mellan "udda-vantar"-högen, "gammalt-och-slitet-bara-att-kasta"-högen, "lämna-vidare-till-kusiner"-högen, "funkar-en-vinter-till"-högen, mfl, mfl.

Ungefär fem minuter (och nu ljuger jag inte! Det var verkligen inte mer!) efter det att jag kände mig färdigsorterad och hade fått ordning på allt igen, vad händer då?!? Jo: Värsta snöstormen!
Så mycket för den framförhållningen!
Men läget är i alla fall under kontroll. Åtminstone på klädfronten (Behöver bara införskaffa lite vinterskor eftersom de "små" fötter som förra vintern platsade i ett par 34:or, nu behöver uppgradera till 36:or). Mentalt känns det mer osäkert. Har liksom inte kommit över vargavintern 2009/2010 ännu... Hu!

Man ska inte tro på allt som står i tidningen

I lokaltidnignens horoskop för "Skytten" stod det i morse ungefär så här:

"Du vill inte gå till jobbet idag, men överdriv inte."

Mäh!

Inte kunde väl jag hjälpa att Lillebror kom invinglandes till oss mitt i natten och var varm som en kamin?! En febertopp är väl ingen överdrift? Eller? Visserligen hade jag ju önskat mig en sovmorgon , och jag var väl inte direkt svårövertalad när frågan kom upp om vem som skulle stanna hemma och pyssla om Lillebror och vem som skulle gå till jobbet. Det kan till och med vara så att jag erbjöd mig själv att vara hemma. Kan eventuellt också vara så att jag mumlade något om bilder som måste scannas på hemmakontoret eftersom scannern på jobbet inte är så bra. Men överdrift!?! Näääe! Har man feber så har man. Punkt!

:-)


Heson, var god dröj

Först ringde det en farbror som envist hävdade att resan han beställt inte gick att se på SAS hemsida. Inte mycket jag kunde göra åt det, mer än att försöka förklara att han hade ringt fel. (Mycket kan Heson grejja, men att få en resa att synas på SAS hemsida är till och med mer än vad jag klarar av. Och då är jag ändå i webb-branschen.) Farbrorn var dock helt övertygad om att han INTE hade ringt fel. Han HADE slagit 0770 och inte 0270, så det så. Efter en stunds dividerande lade han, under mycket muttrande, i alla fall på. 

Och knappt hade han gjort det förrän jag fick ett nytt SMS från Gun-Britt. (Det var undertecknat GB, så jag gissar i alla fall att det var Gun-Britt som var i farten.) Den här gången undrade hon om vi hade fullt upp eller om det fanns tid att ligga vid poolen. Själv var hon förkyld, men tänkte på oss och undrade hur vi hade det. Och så skulle jag hälsa K-E igen.

Jag smsade tillbaka och berättade att läget var under kontroll, men att vi tyvärr inte har någon pool att ligga vid. En liten krya på dig hälsning på det, samt en diskret vink om att jag tyvärr inte känner någon K-E och inte GB heller.

Hoppas att vi har rett ut det här nu!

:-)


Sovmorgon

Jag hade verkligen sett fram emot att få sova länge i helgen.
Igår tyckte Lillebror att det var en bra idé att vakna kl 06.42 och kräva att få frukost på momangen.
I morse vaknade jag kl 07.04 och kunde inte somna om.
Och i morgon ringer väckarklockan 06.15 igen.

Typiskt...


Lördagsfilosofi

Ibland kommer det liksom bara över mig. Hur himla bra jag har det.
Världens bästa lilla familj. Som är bara min!
Är så otroligt tacksam över mina små människor och för att jag får vara en viktig person i deras liv. Fast tanken svindlar ju ibland... Hur i herrans namn ska jag kunna vara en bra förebild och hjälpa dem på vägen, när jag inte ens har riktig koll på mig själv ännu? Fast det är väl så det är.... Det är nog inte meningen att man ska ha full koll. Det är ju en ständig utveckling och förändring, även fastän man blivit vuxen.
Mitt i livet.
Mitt i kaoset.
Lycklig ♥
:-)

Tjejtjusar´n

Mamman hämtar upp Storebror som har varit på skateboard-skola hela dagen:
"Det var två jättedryga tjejer i skatehallen idag, men jag var lika dryg tillbaka", säger Storebror med sin kaxigaste röst.
"Du kanske ska vara lite försiktig med kaxigheten. Man vet ju aldrig vad tjejer kan hitta på." tycker Mamman
"Äh, vaddå? Vad skulle DE kunna göra mot MIG?"
"Tja... man vet ju aldrig. Pussa upp dig kanske?!"
"Äh! Det har väl ingen dött av. Och det är ju inte så man kräks av sån´t direkt."

:-)


Tacofrossa

Fredagkväll på Thelbacken.
Två hungriga barn som vill ha tacos.
En superhungrig mamma som egentligen tycker att tacos innebär för mycket hackande av grönsaker, men som inte har tillräckligt många hjärnceller igång för att kunna hitta på något bättre alternativ.
De åker till ICA för att handla. Storebror har glömt att gå på toaletten innan och kan således inte stå stilla. Mamman kan således inte koncentrera sig särskilt bra på själva shoppandet. Lillebror pratar oavbrutet om sin nya "Beyblade" som kom med posten idag. Mamman shoppar alldeles för mycket tacoskal, tortillabröd, dipsåser och annat krafs.
Hem till Thelbacken. Alla kastar sig över påsen med nachochips för att undvika den omedelbara och fasansfulla akuta svältdöden. Mamman hackar grönsaker. Lillebror leker med sin Bayblade. Storebror kollar skateboardfilmer på YouTube. Mamman hackar ännu mer grönsaker.

Klockan är nästan 20.00 innan det ÄNTLIGEN är dags att äta. Nachochipsen är nästan slut. Lillebror petar i sig ett halvt tacoskal. Lillebror äter nästan en hel tortilla. Mamman äter först en tortilla och kompletterar med ett tacoskal mest för att det hela blev så fånigt annars.

Helgens matlista är dock spikad och klar:
Lördag lunch: tacos
Lördag middag: tacos
Söndag lunch: tacos
Söndag middag:ehh... eventuellt tacos

:-)


KusinOtto och Mostern

KusinOtto, tvåochetthalft, fick åka bil med mig ikväll.
Vi passade på att kallprata lite:

"Det är möjkt ute, Hea"
"Ja, det är jättemörkt"
"Man ska sova då"
"Ja, det gör man ju när det är natt"
"Vi sover inte Hea"
"Näe, det gör vi ju inte. Vi ska ju åka bil nu så får vi sova sedan"
"Ja. Nu åker vi bil"

:-)

P.S Ett litet förtydligande bara:"Hea", det är jag det. Ifall ni undrade.
Och som kuriosa kan jag även nämna att Otto, strax innan bilturen, demonstrerade hur man gör när man åker "spygurt" på ett lock.

På Thelbacken heter det något helt annat, men...
 
tja..."Spygurt" funkar väl det med

D.S

Att flyga

Det här är sån´t jag INTE vill läsa om när jag snart ska ut och flyga.
Jag gillar ju liksom inte den där tanken på att vara högt, högt uppe i luften, instängd i en mastodontmaskin, totalt oförmögen att påverka situationen. Lite luftgropar på det, samt allt annat som kan tänkas inträffa. Som att det plötsligt blir ett stort hål i ena vingen och planet börjar brinna till exempel!
Huuu!!!
Kanske det går att ta en båt till Teneriffa istället...?

:-)


Tack

Vi åkte precis den här vägen ca 10 minuter innan...
Känner mig oerhört tacksam för att det inte var vi...

:-)

Mys

Ett glas vitt framför datorn och tre sussande barn i bakgrunden. Trevlig avslutning på en annars rätt arbetsam onsdag.
I morgon ska vi ha lite höstlov (därav det extra barnet. KusinSigne sover över så hon är på plats inför morgondagens äventyr)

På schemat står:
- Frukost på McDonalds
- Hämta pass hos Polisen
- Lunch på tex-mexrestaurang
- Hälsa på Mulle Meck i Hudiksvall
- Eventuellt ett besök på Fagerströms karamellfabrik

Blir fint det

:-)


Nyår varje dag?

Om man läser i beskrivningen till hotellet där vi ska bo på Teneriffa, så står det:

"Måltider:
All Inclusive. Nyårsmiddag."

Nyårsmiddag?! Fastän det bara är november?
Gäller det alla dagar tro...?
Hmm... Kanske är fullkomligt logiskt om man är Teneriffian. Själv känner jag mig lite förvirrad, men glad. Nyårsmiddag kan ju liksom aldrig vara helt fel.

:-)

Pepping

Äsch, det där var väl ett tråkigt inlägg? (det förra alltså)
Man får ju faktiskt ta sig i kragen och fundera över om det verkligen är så eländigt!

Nu ska vi se... Bröllopet i lördags var ju himla trevligt! Lots of love, god mat och trevligt folk.
Tur hade jag också, för jag var riktigt riktigt nära att tjonga igen bakluckan på bilen i huvudet på en mycket stor och svartbuskig kille utan för kyrkan. Han såg lite farlig ut, men jag hann hejda mig innan den slog i. (Det var alltså då jag hade tur) Man kan ju bara tänka sig vilket ståhej det hade blivit annars. Bulor och blod och ambulanser och grejjer. Eller åtminstone plåster. Men, nu hade jag ju tur så det är väl ingen idé att ödsla tid på såna funderingar. Man kan ju istället fundera lite på varför den store, svartbuskige mannen stod med huvudet halvvägs in i vårt bagageutrymme... Hm... Jaja... Hur som helst, så hade jag tur en gång till, en stund senare. Samma svartbuskige man stod plötsligt mitt i vägen där jag kom runt ett hörn i festlokalen med min välkomstdrink i högsta hugg. Han fick lite champagne på skon, men det var allt. Phu! Höll mig på behörigt avstånd resten av kvällen.

Kvällens mest intressanta samtal hade jag nog med min bordsgranne som nyligen lånade ut sin toalett till Daniel Craig. Jojomen! Där helt sant! Lilla Kilafors är ju värsta Hollywood nu för tiden, så där händer det såna grejjer hela tiden!


För övrigt så var brudparet riktigt snygga, maten suveränt god och den extra timmen man fick att sova på dagen efter var inte heller helt fel.

Se där! Lite kul var det ändå. Fastän det är november!

...och det här hamnar nog under kategorin "självpepp". Om det finns någon sådan.

November = blä

Bloggtorka av stora mått...
Jag tror det är självaste novembers fel. Måste vara årets absolut tråkigaste månad! Det är mörkt och det är kallt. Inte en klocka går likadant någonstans. (Den på datorn är just nu 21.42. Den på väggen 19.34. Hmmm... måste bero på något mer änna bara vintertiden)
Själv skulle jag vilja gå i idé.
Eller åtminstone få välja själv när och om jag vill gå ut, samt om jag ens har någon lust att kliva ur sängen.

Ska bli riktigt skönt med lite semester...
Bara 19 dagar kvar!!!

:-)


RSS 2.0