När man ska fjäska lite

Studiedag i morgon och på fredag gör att onsdagskvällen kräver lite fredagsmys. Heson beger sig till ICA för att inhandla lite godsaker. Har fått beställning på Cola, Dr Pepper, chips och smågodis. Passar även på att köpa de onyttigaste frukostflingorna affären har att uppbringa eftersom hon är på sitt snällaste och fjäskigaste humör och vet att barnen gillar dem. Studiedagar kräver att det finns mellis hemma, så därför slinker även två Risifrutti ned i kundkorgen. 
 
Har precis lastat upp allt detta på varubandet när - tadaaa - barnens skolsköterska dyker upp och vill småprata lite! Jamen det var väl helt rätt person i det läget!?
Heson känner plötsligt att hon borde ha köpt mer nötter.
Och kanske lite mindre onyttigheter.
Och helst på en annan veckodag
 
:-)

Oordning.nu

Hösten kan vara en ganska ansträngande årstid. Jag tänker rent mentalt. För det är nu man tydligen måste ha ALLA sina kläder framme vilket gör att hallen knappt syns för alla kläder. Och gillar man inte stök så tär det på humöret...
Hallen är full av sandaler och andra sommarskor (för jag har inte kommit mig för att plocka undan dem ännu), gympadojjor, fotbollsskor (säsongen tog precis slut) och andra höst-skor, samt en och annan mer vinterbetonad fotbeklädnad för att kunna hänga i hockeyhallen utan att förfrysa tårna. Sedan är det tunna jackor, huvjackor, vindjackor, regnjackor, skinnjackor och jeansjackor. Mössor, fingervantar, kepsar och cykelhjälmar. Dessutom en stor hockeytrunk, två datorväskor, sommarhandväskan och vinterhandväskan, två skolväskor och så en och annan plastpåse.
 
Hur. Får. Man. Ordning???
Kanske man skulle ringa Ernst?
 
:-)

Sådetså!

"Har man glömt ta med sig frukt till jobbet får man äta karameller istället"
-gammalt djungelordspråk

:-)


Randiga blommor

Randigt verkar vara det nya blommigt... Eller tvärt om

:-)


Because we´re worth it

En helg här i slutet av oktober.
Blir finfint det!
 
http://www.orbaden.se/
 
:-)

Det var på tiden. Del 2

Först skulle vi bygga ett badrum i ett av rummen i källaren. Sedan ändrade vi oss och tänkte att det nog skulle bli bättre i ett annat. Fast det visade sig att det blev lite väl bökigt att få till (vi snackar gräva om avlopp från gatan, bila upp hela betonggolvet och kanske, eventuellt, lyckas beroende på vad vi hittade där under) så då ändrade vi oss igen. Tänkte bara snygga till vår gamla dusch och bastu, måla väggarna och sätta upp spotlights i taket. Planen var att det skulle ske på semestern. Men när det väl var semester så kom vi på att det nog skulle ta för lång tid för oss att göra det själva och bestämde att det fick vara värt att anlita en snickare. Det var någon gång i juli. Idag kom jag mig äntligen för att ringa och snickar´n själv dök upp inom tio minuter. En halvtimme senare hade vi hela källaren full av kakelsättare och elektriker som mätte väggar och klurade ut finfina lösningar åt oss! Tänk va! Så nu väntar vi bara på att de ska sätta igång byggandet.
Liiiite långsam i starten, men tillslut så!
 
Rackarns vad jag ska bada bastu i höst! 
:-)

Det var på tiden

Dagens "äntligen":
Rensade nyckelknippan från nycklar som jag inte längre vet var de passar.
 
 
Följdfråga på det:
hur lång tid det kommer att ta innan jag upptäcker att jag faktiskt vet var någon av dessa utrensade nycklar passar?
 
:-)
 

Det gäller att inte lova för mycket

Har beställt möbler från Ikea till jobbet. Ser ut som att torsdag den 20:e i värsta fall kan bli en lååång arbetsdag.


Däppt i däsan

Jag är inte riktigt mig själv idag. Någon har fixat med mina stämband så jag låter som en gammal inrökt, whiskeydrickande tant. Dessutom har jag visst huvudet fullt av bomull eller något annat fluffigt som gör att jag tänker långsamt.
Förkylning heter det visst...
Gillar´nt´et.
 
:-(

Dålig prioritering

Ibland blir jag så trött på mig själv...
Solen lyste från klarblå himmel och jag bestämde mig för att städa i källaren.
Som om dammråttorna inte skulle finnas kvar till en mulen och regnig höstdag.
Pucko!

:-)
 

Finns det ett borde det väl finnas två

Lillebror läser på en vägskylt
"Styvje 1... Finns det Styvje 2 också?"
 
:-)
 

Julen - närmare än man tror

Idag har jag övat julsånger tillsammans med mina fina flickor i Sånggruppen Farin.
Kan man ju också göra en torsdag i September.
 
:-)

Heson - 38 år ung

Blev intervjuad av den lokala tidningen på perrongen i Uddevalla.
"Och hur gammal är unga fröken då?" frågade journalisten.
Uppenbarligen var det länge sedan någon frågade, för jag blev tvungen att räkna efter. Kände mig ändå lite osäker, så fotografen fick hjälpa till med matematiken.
Och sedan tackade jag ordentligt för just "unga fröken"

:-)


Tugg tugg

Äter frukost i en knäpptyst matsal tillsammans med två andra hotellgäster. Aldrig har väl en hårdbrödsmacka knastrat så mycket...

:-)


En måndag i Uddevalla

Att se Uddvalla i dagsljus var trevligare än gårdagens irrfärd bland mörklagda gator. Fast jag har irrat runt en aning idag också. Tog på mig springskorna efter att ha slutfört dagens uppdrag och fick tips om en lagom löprunda  av en hjälpsam tjej i utbildningslokalen.
"Det är jättelätt att hitta. Följ bara skyltarna!"
Men alltså... det här med skyltar är verkligen inte Uddevallabornas starka sida. Efter tre kilometer kom jag till ett vägskäl med tre skyltar som alla sade samma sak, fast pekade in i skogen där det inte fanns någon väg. Hmm... Jag vände och sprang hem igen. Verkade ju lite väl spännande att springa rakt in i skogen...
 
:-)

Det hinner i alla fall inte bli tråkigt!

Igår firade vi femårig bröllopsdag med att kränga hamburgare i regnet på Norrala IFs fotbollscup, äta middag på Axmarbrygga och dricka skumpa. Idag har vi provkört bilar och jag har åkt tåg i nästan 8 timmar samt irrat runt på Uddevallas gator i mörkret. (Gpsen i telefonen vägrade fungera och traktens vägskyltar verkar peka lite godtyckligt åt alla möjliga håll, men jag hittade tillslut!). 
 
Nu: äntligen nerbäddad i en skön hotellsäng, dock med kurrande mage eftersom jag missade hotellets kvällsbuffé med 20 minuter (tack för den SJ). I morgon ska jag drilla ett gäng glada pensionärer i konsten att driva en webbplats.
 
Snabba kast och full fart framåt
 
:-)
 

Gammal och grå

"Hur går det egentligen till när man blir gammal och får en annan färg på håret? Blir man för trött för att duscha, eller vad beror det på?"

- Lillebror 8 år

:-)


RSS 2.0