Inför 2011

Förresten. En sak som jag har tänkt på inför det nya året. Det är att jag ska bli bättre på att ta mig för saker. Ni vet sånt där som man bara går och tänker att det vore roligt att göra, men som man aldrig kommer till skott med. DET blir 2011 års mission.

Idag provade jag lite:
Jag sade till Lillebror och Pappan:
"Jag tar en promenad ner till Shell-macken och kollar om de har fått in något paket* till mig"
Så travade jag iväg och tänkte:
"Det var banne mig på tiden att jag tog mig en promenad alldeles själv. Det vore förresten, rätt trevligt att ta en tur på stan... För när man tänker efter var det minsann inte igår jag strosade i affärer i lugn och ro, alldeles ensam"
Och så promenerade jag raskt förbi Shell-macken och ner på stan istället! (Och tur var väl det, för på JC hängde det en klänning och en tunika, samt en tröja till Pappan och väntade på att jag skulle komma och köpa dem. )

Så om man ska sammanfatta det hela, var det ett riktigt bra test. Det gick faktiskt alldeles utmärkt och jag känner helt klart att det är det här som är grejjen framöver. GÖR saker, Heson!!

:-)


*) Jo, vi gjorde fina kalendrar med bilder på barnen i julklapp till släkten. Fotofirman lovade att de skulle komma innan jul. Fotofirman påstår att de är skickade, men de verkar inte riktigt ha koll på var jag bor. Eventuellt kan det vara så att någon annan fick fina kalendrar i tid till jul. Kul för dem i så fall. Ska nog ta och ringa Fotofirman på måndag jag!

Packning pågår

Vad pysslar ni med så här på årets näst sista dag då?
Själv packar jag för fullt. Inte just precis nu då, för nu bloggar jag och dricker rödvin, men innan det. Ja alltså innan thaimaten och frågespelet jag spelade med barnen alltså. DÅ packade jag. För i morgon bär det av till Hassela med familjen och halva släkten. Tre nätter på hotell, lite bad, bastu och förhoppningsvis lite slalomåkning också. Känns som en alldeles ypperlig avslutning på 2010. Nu hoppas vi bara på att inte snöstormen slår till igen, så vi kommer dit och hem igen utan problem.
Gott Nytt År till er alla!
Jag är tillbaka 2011
:-)

Snö

Vill bara förvarna - den här bloggen KAN komma att handla en hel del om snö den närmaste tiden (läs: 4 månader från och med nu). Det finns nämligen en hel del av den varan som måste hanteras på alla möjliga sätt. Både mentalt och rent fysiskt. Bara det att ta sig ut med bilen... (se nedan) Ghhaaaaa!!!

Det finns en bil där under någonstans

img_0140 (MMS)

Tur det finns en himla massa rester i kylskåpet. Det är inte tal om att åka och handla idag!


SMS-inlägg

img_0153 (MMS)


God Jul!

Skinkan är klar och ordentligt provsmakad. Jansson färdig, äggen halverade, julgodiset provsmakat och alla klapparna inslagna. Nu ska jag bara försöka kamma hem storkovan hos Lotta Engberg och vänta på att barnen har somnat ordentligt så jag kan fylla deras julstrumpor med roliga grejjor (jag menar förstås: kolla så att strumporna hänger rätt för att underlätta för Tomten). Sedan är vi redo för julafton!
God Jul till er alla!
önskar Heson

Nu, gott folk, är det jul på riktigt!

img_0147 (MMS)

Nu, gott folk, är det jul på riktigt!


Så här blev den! Fast jag ser nu att det k...

img_0138 (MMS)

Så här blev den! Fast jag ser nu att det kanske skulle vara lite glitter också. Får jobba vidare i morgon.  Go natt!


Gran 2010

Julgransförsäljare är luriga varelser. Först fäller de ihop grenarna på granen...eller ok, de hugger väl kanske ner den först, om man ska vara riktigt noga, men SEN trycker de liksom upp alla grenar mot stammen och trär över ett nät så de hålls på plats. Nätet gör även att man som granspekulant inte har en aning om hur den ser ut, men den blir samtidigt väldigt lätt att transportera hem i bakluckan på bilen. Man får, så att säga, köpa granen i säcken. En chansning, helt enkelt. När granen sedan är inhandlad och hemkörd så måste den packas upp. Då kan det visa sig att den lurige julgransförsäljaren har stoppat in några avkapade grenar under nätet vilket gör att:
 
a) man får intrycket av att granskrället barrar något alldeles förskräckligt
b) man blir som nybliven granägare rätt nervös och ångrar att man inte köpte en "utfälld" gran
c) man börjar eventuellt överväga att leta fram den gamla plastgranen

Men sedan, när nätet är borttaget, och man har väntat en stund så grenarna ramlar ut igen. DÅ minsann, visar det sig att man faktiskt har köpt en riktig höjdargran! Jojomensan! De där lösa, torra grenarna, har julgransförsäljaren bergis stoppat dit bara för att skrämmas lite.

Årets modell är stor, vid och tät, och har nyligen blivit klädd med silvriga och svarta kulor, samt låtsas-istappar, men är tyvärr ännu inte fotograferad. Fixer´t snart!

:-)

Jag gjorden´tet!!

Hehe. Har nyss storhandlat lite inför jul.
Gissa vad jag INTE köpte?!

Och här sitter jag nu och känner mig nöjd!

:-)


Till snöansvarige

Alltså, vi har ju snackat om det här förut, men det var ju några månader sedan sist, så jag kan väl kanske ha överseende med att du har glömt.

Nu måste vi i alla fall klargöra en sak:
Det är jul. Då vill vi visserligen ha snö, men bara i lite lagom mängd. Nu är ju det kanske svårt att åtgärda, eftersom skadan redan är skedd, men till nästa år kan du ju tänka på det. Typ 1 meter snö den 20 december är för mycket. Lite lagom vitt bara. Det blir bra. Och sedan på själva julafton vill vi ha -5 grader, vindstilla och enstaka, stora snöflingor som sakta dalar ner från himlen (observera att det räcker om det börjar snöa någon gång runt tvåtiden på eftermiddagen. Möjligen ett, men inte tidigare). Solsken funkar också om det skulle vara så.

För grejjen är liksom den, att om man ska ha en endaste liten chans att stå ut med vintern i fyra månader till, så KAN det verkligen inte hålla på och snöa typ en halvmeter om dagen redan vid jul! Att behöva skotta gården flera gånger per dag är inte hållbart. Just i år är det extra känsligt eftersom vi inte riktigt har kommit över förra vintern och känner hur paniken kommer krypande varje gång man måste gå utanför dörren.
Hemskt är vad det är!!
Fast det är rätt fint också, får man ju erkänna. Och det hjälper ju upp julstämningen en hel del, men... Lagom är bäst, som alla vet.
Kom ihåg det till nästa år.

Tack.
//Heson


Pepparkakshus à la 2010

img_0132 (MMS)

Pepparkakshus à la 2010


Man har olika bekymmer

Lillebror var riktigt bekymrad när han skulle sova. Det har varit lite jobbigt på sexårs ett tag nämligen. En av hans bästa kompisar envisas med att vilja använda Lillebrors arm som axelbazooka när de leker krig. Man kan ju bara föreställa sig hur jobbigt det måste va... :-)

Ica pyntar

Personalen på ICA hade gjort julfint i fruktdisken och pyntat några apelsiner med nejlikor och lagt bland de övriga. Ett utländskt par stod bredvid mig och tittade misstänksamt på de svartprickiga apelsinerna. En livlig diskussion utbröt. De vände och vred på apelsinen. Luktade. Vände lite till. Lade tillbaka. Tog upp en ny. Samtidigt som de pladdrade på oavbrutet.
Som att det skulle vara något konstigt med att julpynta apelsiner, liksom ;-) Mäh! Bästa julpyntet ever ju!


Ranglig kille

img_0104 (MMS)

Ranglig kille


Lyxig onsdag

Vinkade hej då till resten av familjen och kröp ner under en filt i soffan i morse. Förstår ni lyxigheten i det!!! På en helt vanlig onsdag och allt! Jag fick titta på vad jag ville (läs: nyheterna femtioelva gånger samt ett avsnitt av Äntligen hemma) i flera timmar. Lyxen, lyxen...
När jag hade tröttnat på detta lyxande hade jag en dejt med farbror doktorn. Och i väntan på honom träffade jag killen ni ser i inlägget ovanför. Utmärglad och med bara ett ben (eller bara en himla massa ben. Beror helt på hur man ser det ). Han var inte vidare pratsam, men det var däremot doktorn som fixade och donade snabbt som ögat.

En promenad på det, lunch och så långt var allt väl. Sedan kom jag plötsligt på mig själv med att sitta vi datorn på jobbet, fastän jag hade en ledig dag. Det var ju inte alls bra, så jag var tvungen att ta mig ett rejält tag i kragen och gå hem igen. Herregud, förstår inte hur jag tänkte! Nåväl... Ordningen återställdes och resten av dagen har ägnats åt diverse julpyssel.

Inhandling av gran - check
Ischoklad - check
Kaffepraliner - check
Nu återstår bara lite paketinslagning.
Och kanske lite glögg
För det ska man väl ha när man har lyx-onsdag i december?!

:-)

Tjuven

Morfarns bil blev stulen igår.
"Snopet" tänkte Morfarn och promenerade till jobbet (tror jag i alla fall. Det kan eventuellt ha varit så att han tänkte något mer. Eller något annat. Men jag är åtminstone ganska säker på att han promenerade. Och gjorde han inte det så sitter jag väl här och ljuger en aning helt enkelt.) Hur som helst...

Han ringde såklart till Polisen också och anmälde bilen som stulen. Precis som man ska. Polisen lovade att hålla utkik och höra av sig om någon skulle råka hitta den (nu gissar jag på igen. Eftersom jag hittills aldrig har fått bilen stulen, så kan jag inte rutinerna, men jag antar att det är det man säger)
Så Morfarn tänkte väl att det nog var sista gången han såg den bilen och sörjde kupévärmaren som också blev stulen.
Men så idag ringde tjuven och ville lämna tillbaks bilen! Jomenvisstserru! Fast nu visade det sig att det inte var någon riktig tjuv, utan bara en granne som skulle åka till jobbet i en lånad bil. Ja, han hade alltså lånat en bil, men glömt bort hur den såg ut (alternativt varit riktigt trött och halvblind när han skulle åka iväg) och provade nyckeln i första bästa på den gemensamma parkeringen på området där de bor. Jag vet inte vad oddsen för att en bilnyckel ska passa och fungera i två bilar som står parkerade bredvid varandra är, men det var i alla fall det som hände! Man kan ju bara gissa hur förvånad personen som skulle få tillbaka sin utlånade bil blev. Och hur förvirrad han som lånat den måste ha kännt sig. Fast Polisen fick sig nog ett gott skratt. Och vi med!

:-)

Bästa luciatåget

Sämre början på dagen kan man ha än att få besök av en samling små tomtar, tärnor, lucior samt en fé! Aningens trötta och med blodsockernivån på topp efter att ha druckit saft och käkat pepparkakor, men otroligt söta!. DET kallar jag underhållning! På RIKTIGT! Jag menar, i hur många luciatåg får man se en tomte göra kullerbyttor? Och hur ofta händer det att en del av uppträdandet plötsligt smyger iväg för att kolla läget i lokalen bredvid? Eller att någon bara kliver ur själva föreställningen och istället ställer sig framför alla och kollar läget? Nej, det är inget man ser i ett traditionellt luciatåg. För att inte tala om underhållningsvärdet av att det finns en hiss i anslutning till scenen (läs: fikarummet). Lite oväntat, kanske, men det ger helt klart hela framträdandet en extra krydda eftersom man plötsligt, när en av tärnorna utbrister "Titta!! Det finns en hiss!", måste avbryta mitt i en sång så att alla kan få sig en rejäl titt på hissen.
Så, till nästa år, om ni funderar på att ordna lite lussefirande på jobbet eller så, är tipset att kolla med närmaste dagis. Det slår vilket skönsjungande luciatåg som helst!

:-)

Ett litet jubiléum ♥

Idag är en speciell dag. För idag har Pappan och jag varit tillsammans i - håll i er nu - 18 år. ARTON!!! Fattar ni vilken låååång tid det är!

För 18 år sedan, alltså 1992, ...
...fanns det knappt mobiltelefoner.
...var det bara ett fåtal människor som hade en dator hemma.
...var det diskett som gällde om man ville spara en datafil.
...härjade Lasermannen
...var cd-skivor rätt så nytt (åtminstone i min värld)
...infördes 20-kronorssedeln
...var Carl Bildt statsminister
...startade Bingolotto
...släpptes Supernintendo
...föddes Amy Diamond
...gillade man "Catch the moon" med Stefan Andersson och "Himlen runt hörnet" med Lisa Nilsson

Och för 18 år sedan var vi 18 år, vilket innebär att vi idag har varit tillsammans halva livet!
Svindlande tanke...

Och jag ser fram emot de kommande 18 åren. Och nästa 18... och nästa!:-)

Människor och djur

Storebror, apropå varför man inte bör äta godis och dricka läsk varje dag:

"Mamma, vi människor är lite som husdjur när man tänker efter... För man måste ju ta hand om sig själv hela tiden. Se till att man får mat och kissa och sådär. Precis som en hund."

Klok kille vi har

:-)


Tant Heson

Det här med att fylla 36 är inte helt lätt att hantera har jag märkt. Man blev liksom lite tantigare plötsligt.
Idag fick en snäll, lite yngre, kille hjälpa mig med kortterminalen på ICA. Tant Heson fattade inte var hon skulle stoppa in kortet för att använda chipet.
Pinsamt...

:-)

Arbetssam lördag

Frukostfixnng inklusive jonglering med nykokt ägg och torkning av golv
Hundpromenad. (har vaktat Mormorn och Morfarns Sacco inatt.)
Presentinköp
Skjutsa Lillebror till kalas.
Lillebror ändrar sig och vill inte åka på kalas.
Åka till Mormorn och Morfarn istället
Fixa lutfisk
Montera Ikeamöbler och skruva upp hyllor.
Hämta pizza
Handla
Skala och koka potatis i massor till morgondagens kroppkaka-lunch med släkten
Dricka ett glas vin
Natta Lillebror och KunsinSigne

Phew!
Ibland är det banne mig jobbigare att vara ledig än att jobba :-)

Det blev rätt ok med struten ändå :)

img_0068 (MMS)

Det blev rätt ok med struten ändå :)


Minusgrader

Det har varit -12 grader ute idag. Friskt, liksom :)
Det mest oväntade jag har gjort idag: Köpt glass i McDrivern.
Fördelar med att köpa glass när det är rejält med minusgrader: Man kan lämna glassen bilen medan man shoppar julklappar utan att den smälter.

Annars kan jag bara hitta nackdelar med minusgrader. Elektriskt hår, is på bilrutorna, torra händer, kalla fötter. Blä! :)

Luciaångest

En liten stjärngosse ligger just nu i sin säng och har Luciatågsångest. Han provade outfiten för en stund sedan och var inte nöjd med struten. Den satt liksom inte på så som han hade tänkt sig. Och förresten hade han egentligen velat vara tomte istället, men nu är det nog för sent att ändra. Mamman är som vanligt inte till särskilt mycket hjälp eftersom hon bara kommer med dumma kommentarer som att det nog inte spelar någon roll om det står en tomte bland stjärngossarna och att det bara är gulligt om man sjunger olika starkt och inte kommer ihåg texten. För förutom kläderna så är Lillebror orolig för att det inte ska höras ordentligt när det sjunger sina sånger. Fröken har nämligen påpekat att de måste ta i lite mer om det ska höras, men INGEN annan än Lillebror verkar ha uppfattat det. Det är dessutom svårt att sjunga starkt för då tar luften slut mycket snabbare och man kanske måste andas mitt i ett ord och det fåååår man faktiskt inte. Mamman, som är en relativt rutinerad körsångerska, försökte säga att grejjen med att sjunga i kör att man kan andas när man vill eftersom det ändå inte hörs när man är många. Men det var ju det här med att just den här lilla kören inte sjunger så starkt, så den gick inte heller hem. Nej, det blir förmodligen inget luciatåg för Lillebror, för det är för övrigt jättetråkigt och slöseri med tid att stå på en scen med en strut på huvudet. Mamman, som tycker strutkillar är ruskigt gulliga, hoppas dock att det känns bättre i morgon :)

Blackmailing

Det går inget vidare med bloggandet just nu. Det är liksom inte så himla lätt att få ihop något vettigt när näsan rinner och man känner sig som om man har huvudet fullt av bomull. Och dessutom tar det på krafterna att behöva koncentrera sig på att öppna ögonen igen varje gång blinkningsreflexen sätter in, ska jag säga! För att inte tala om vad det gör med fokuseringen. Phew! Har inte gjort många knop idag...
 
Kanske, kanske att det skulle gå lite bättre om jag fick några uppmuntrande kommentarer från er som hälsar på här?! Och om ni är snälla och peppar mig lite, då kanske kanske det kan hända att jag får till ett inlägg om vad det där mystiska paketet från Apple innehöll. Fattar ju såklart att ni håller på att gå av på mitten av nyfikenhet!

Och det här inlägget sorterar vi väl in under kategorin snyfthistoria/utpressning, då. Eller hur!?

:)


Knagglig start

Veckan började lite käckt med att jag insåg att idén jag hade igår kväll om att strunta i att vika all ren tvätt som låg (och fortfarande ligger) nerknölad i Ikeakassar i tvättstugan, inte var någon bra idé. Igår var den bra, men i morse var den mindre bra. För det fanns inte ett endaste par byxor i passande storlek i Lillebrors byrå när han skulle klä på sig och kläderna i Ikeakassarna blir liksom bara till en endaste stor klump när man försöker hitta något där i. Är man dessutom redan trött är en klädklump inte något man vill ha på halsen (det vill man kanske inte annars heller när jag tänker efter. Hur skulle det se ut?). Och då är risken stor att humöret inte hamnar på toppnivå. Är humöret inte på topp och man dessutom är under lite tidspress eftersom man ägnat en massa tid åt att gräva runt i en Ikeakasse efter byxor i storlek 128, så kan det i sin tur medföra vissa svårigheter med att hantera andra krissituationer på ett bra sätt. Som att ett barn inte tänker äta någon frukost eftersom det inte finns några flingor och att digitalboxen behöver startas om precis när det är dags att titta på julkalendern, för att nämna några exempel. Kort sagt: ingen bra start på varken dagen eller veckan.
Men några fördelar finns det ändå med en så usel start. Det kan till exempel bara bli bättre. Råkar man på några små motgångar under veckan, så känns de inte alls lika jobbiga när man har måndagsmorgonen att tänka tillbaka på. Väl?

:-)

Dagens meny

Dagens kosthållning:

Varmkorv med bröd
Kladdkaka med grädde
Princesstårta
Saffransbullar
Kaffe
Pizza
Lättöl

Det nyttigaste jag har ätit idag var nog krabban och musslorna på pizzan.
Inget vidare, va...

I morgon blir det ett träningspass samt sallad!

:-)

Kalasad

Trots den aktningsvärda åldern av 36 år har Heson ännu inte lärt sig att det inte är någon idé att städa INNAN man får gäster. Efter rävsovning, sång, paket och frukost satte vi igång att jaga dammråttor. Det var några veckor sedan sist, så de hade förökat sig riktigt ordentligt. Det tog därför lite längre tid än planerat. Så pass att Heson  inte riktigt hade städat färdigt när födelsedagskalasandet började. Det berodde dock inte bara på dammet, utan delvis även på att Heson av någon anledning tyckte att idag var en bra dag att ta sig an den STOOORA högen av gamla tidningar och annat som skulle till pappersinsamlingen när hon nu ändå var i städartagen.

Heson lade allt i två papperskassar. En pappeskasse gick sönder. Börja om med ny kasse. I plast. Den andra papperskassen gick också sönder. Ny kasse. Hittade fler tidningar. En till kasse. Två kassar ut i bilen. Den tredje kassen gick sönder ute i snön på väg mot bilen. Ny kasse. In i bilen. Mot återvinningsstationen. Där var det inte plogat. Plumsa i djupsnö eller låta bli? Låta bli. Åka hem igen. Suck...

Sedan hade hon visst lovat Lillebror en tur till Barnens Hus för att titta på julklappar. När det var klart var klockan lunch och plötsligt stod det folk i hallen. Ooops!

Därför tog Heson emot sina gäster lite småsvettig, oduschad, okammad samt iklädd ett par för stora gamla jeans och en tröja med stänk av vispgrädde efter gårdagens tårtbakande. Men hon fick finfina presenter ändå. Det är ju det som är så himla bra med att fylla år.


:-)


Vad är det för en dag?

I morgon ska jag satsa hårt på att rävsova. Det spelar ingen roll hur tidigt jag vaknar. Jag tänker INTE kliva upp förrän jag fått frukost på sängen! Så det så! När man fyller 36 så har man rätt att ställa lite krav, eller hur!?

:-)


CoolastCoolaste killen vid poolen

:-)


Noll koll

I måndags hade jag söndag. I tisdags var det måndag. I går var jag helt övertygad om att det var torsdag eftersom veckan liksom aldrig ville ta slut. Och i morse skickade jag med Storebror fredagsmys-fika till skolan...
Eftersom jag hade fredag idag, borde det väl rimligtvis vara lördag i morgon? Så frågan är om jag måste ställa väckarklockan innan jag lägger mig, eller om jag helt enkelt kan strunta i det?

:-)

En överraskelse

Jag fick just ett sms från AppleStore som hälsar att de har skickat min order och att den beräknas anlända den 7/12. Riktigt spännande, indeed! För hur mycket jag än funderar så kan jag inte påminna mig att jag har beställt något.
Visserligen önskar jag mig alldeles väldigt jättemycket en iPad, och dessutom råkar det vara så att jag har födelsedag om några dagar, men det har nog inte Apple koll på. Väl?!

Hmmm... spännande fortsättning följer...

:-)

RSS 2.0