Tirriterat

Idag har jag haft noll tålamod. Varit världens tjatigaste mamma. Har bara tjatat och förmanat ända sedan jag hämtade grabbarna på skolan och dagis. Usch!!! Orkar inte säga "nej" fler gånger idag. Känner mig helt matt nu. Varför är det så här ibland, att man bara inte ORKAR ta alla konflikter på ett bra sätt utan bara blir irriterad och önskar att det fanns en stäng-av-knapp på barnen så man fick ta igen sig en stund? Äta middag i lugn och ro, eller bara läsa tidningen ifred... Fast man känner sig som en riktigt usel förälder när man tänker så. Det brukar ju oftast finnas en bra förklaring till varför barn är stökiga och bråkiga. Och det samma gäller mammor med förresten. Om mammor inte får tillräckligt med mat och sömn, kramar och pussar så blir de otrevliga. Så är det bara. Om barn är trötta, har haft en jobbig dag i skolan, inte får äta pasta för tredje gången på fyra dagar, har fått fel färg på strumporna, så blir de också arga. Fullt förståeligt :-) (och fastän de inte är medvetna om det själva så behöver de också massor med pussar och kramar!) Fast mammor brukar vara åtminstone liiite bättre än barnen på att hantera det hela. Jag brukar inte sparkas och slåss och stjäla folks grejjer och byta kanal på tvn hela tiden, grina en skvätt och banka leksaker i golvet och sådär som Storebror och Lillebror gör. Jag smäller bara hårt i skåpluckorna (fast sedan vi renoverade i köket och satte i skåp-lucks-dämpare så funkar inte det lika bra längre!) och stampar hårt i trappan. Och så säger jag "Nej" och tjatar mer än vanligt... precis som idag... Men det blir nog bättre i morgon. Det känner jag på mig :-) Trots fulla munnen med blåsor och en rejäl inflammation i tandköttet och ett stort krax i halsen (kan det vara en förkylning på gång?) så...jo det blir nog bättre i morgon!

I morgon ska Storebror och hans klass framföra en "Kroppsmusikal" för alla föräldrar. Ska bli mycket spännande. Storebror har suttit instängd på sitt rum och övat repliker i flera dagar. Allt är SUPERHEMLIGT!! Det enda jag vet är att han ska vara en vit blodkropp (!) och att jag kommer att bli väldigt överaskad :-) Gissa om jag är nyfiken! Får inte glömma att ta med kameran!

På Lillebrors dagis ska de ha påskfest i morgon. Alla barn får klä ut sig om de vill. Antar att de flesta kommer som påskkärringar eller påskgubbar. Kanske en och annan påskhare också. Men Lillebror är mycket bestämd med vad han ska klä ut sig till. Han ska vara en "Turtle". Så det så! I julas var han ensam stjärngosse (något mer traditionellt ändå!) på dagiset och jag skulle tro att han blir rätt ensam om sin mundering i morgon också :-)

Nu ska jag hänga tvätt!
Adios!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0