Konsert

Igår var det dags för konsert. Det var fjärde gången i ordningen tror jag, som vi gjorde en "inför advent"-konsert i Trönö Nya Kyrka och som vanligt präglades dagarna innan av ett visst kaos. Vet inte varför, men det hör liksom till lika mycket som julsångerna att det ska trassla en himla massa.

I år var det ungefär så här:
Först hade vi en pianist. En bra pianist. Sedan fick hon förhinder, men av en slump löste det sig med en annan pianist. Det var ju bra. Förutom att han glömde bort att berätta att han inte var så bra på att spela piano. Han var med oss och övade en gång tidigare i veckan och vi gick hem och tänkte att det nog skulle bli bättre bara han övade lite mer. Men han glömde visst det också. Att öva alltså. Att komma oövad till ett genrep är inte så bra. Stackars "Sångfröken" fick ett smärre sammanbrott och innan kvällen var över hade hon petat pianisten och det kändes som att det var lika bra att ställa in hela evenemanget. Men sångfröken trollade med knäna och lyckades få tag i en ny pianist som hade koll på de svarta och vita. En RIKTIG pianist som bara behövde läsa noterna för att kunna spela. Han behövde inte ens öva! Phu!

Så det blev riktigt bra tillslut.
Pianisten spelade bra, vi sjöng bra, jag sjöng solo i mikrofon hyfsat ok, julstämningen var på topp. Dessutom lyckades jag lura dit Rangvi som, trots att hon bor i Trönö, aldrig hade varit till den fina kyrkan tidigare. Vi har heller aldrig träffats tidigare så det var ju extra skoj!


Kommentarer
Postat av: Mia

Inte bara hyfsat ok, utan du sjöng tydigen BRA...har jag hört! :-))

2008-12-01 @ 17:20:17
URL: http://matmia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0