Äventyr i garaget

Lillebror MÅSTE bara ha kartongen som hans nyaste Lego Star Wars-skepp kom i. MÅSTE ha den eftersom han är helt övertygad om att vi har byggt ihop skeppet fel så han måste kolla på bilden på kartongen. Det finns nämligen inga luckor på hans skepp och man måste ha luckor som man kan stoppa olika pangare och andra grejjer i när man leker, för annars är det inge´ kul. Det hjälps inte hur mycket Mamman än förklarar att vi har byggt precis efter instruktionen, så det SKA inte finnas några luckor på skeppet. Lillebror hävdar bestämt att det SKA DET VISST!!!

Så tillslut ger Mamman upp och knatar ut i garaget. På de 6-7 minuter hon tillbringar där ute kommer hon till insikt om några saker. Anteckna noga nu för det här är riktigt viktiga grejjer:

- Ficklampor lyser ALLTID för svagt och endast om man håller i dem på ett visst sätt. ALLTID!
- Barfota i Foppatofflor när det är minusgrader och plums-snö är inte så bra. Det blir kallt.
- Om du måste förvara barnens lego-kartonger i garaget, ställ dem aldrig längre in än att de går att nå genom att bara sträcka in handen genom dörren.
- Ställ dem åtminstone inte bakom ett Spiderman-tält, två pulkor och lite annat bråte.
- Om du ändå har gjort det så håll i ficklampan hårt när du böjer dig över tältet för att titta i kartonghögen. Det blir så bökigt när man tappar ficklampan bland kartongerna.
- Sparka inte på andra kartonger om du blir arg. Det blir bara värre då. Och rörigare.
- Om du ändå har gjort allt ovanstående och du kommer tillbaka in, stelfrusen och total-less. Kom ihåg att skratta när Lillebror säger: "Jaha. Jamen då behöver du inte. Det går bra ändå!"

Skratta alltså, inget annat :-)

Kommentarer
Postat av: Heidi

Kalas på söndag går finfint :-) det blir ju alltid en massa fikabröd och tårta över, så jag hoppas det blir så den här gången också!



Jadu, han nöjer sig med vad som helst, alltifrån gamla mobiltelefoner till köksslevar som han leker mest med just nu ;-)

2009-01-19 @ 21:41:48
URL: http://blogg.heidihoo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0