När rätt blev fel och tvärt om

Lillebror var ju lite krasslig härom dagen. Nästa morgon var han fortfarande lite hängig, men konstigt vore det väl annars när man har spelat bandy fyra timmar om dagen, tre dagar i rad. Så Mamman tänkte att han nog bara var lite trött och körde således igång hela sin repertoar av muntra tillrop för att peppa honom att åka iväg på sista träningspasset. Och medans Mamman peppade så körde Storebror en motkampanj. Han tyckte jag var en usel mamma som tvingade iväg Lillebror fastän han var så trött och hängig. Lillebror själv visste nog inte riktigt vad han skulle tycka (förmodligen var han för trött för att ha en åsikt), men tanken på de grillade hamburgarna och glassen det skulle bjudas på till avslutningslunch gjorde att han ändå åkte iväg.

Två timmar senare kunde vi konstatera att Storebror hade rätt, Mamman fel och Lillebror feber.

Idag hade Lillebror ont i örat när han vaknade. Mamman, som hade bandy-incidenten i färskt minne, tänkte inte upprepa samma misstag igen. Lillebror fick alltså stanna hemma. 

Några timmar senare kunde vi konstatera att Lillebror var väldigt pigg (fast ändå lite ont i örat) och hade väldigt tråkigt, samt att Mamman inte fick särskilt mycket gjort av det hon hade att göra på jobbet idag.

Hörde jag någon säga att det är lätt att vara förälder?

:-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0