Heta hundar och ramliga mammor

Utanför en korvkiosk i Gamla Stan i Stockholm:
Efter en heldag på Gröna Lund är en trött familjen K på väg tillbaka till bilen när Mamman kommer på att Lillebror kanske är hungrig.
Utanför kiosken står en skylt: "French Hot Dog".
Mamman läser och hjärnan gör en översättning helt på eget bevåg. När Mamman öppnar munnen för att fråga om Lillebror vill ha en korv, säger hon istället:
"Kalle, vill du ha en hund?"
Lillebror ser först aningens förvånad ut, men säger sedan med viss tvekan
"Jaaa...."
Då inser Mamman vad det är hon har sagt och börjar skratta hysteriskt så tårarna sprutar.
Storebror har passat på att sätta sig ner på trottoarkanten för att vila fötterna en stund och Mamman  snubblar storskrattandes rakt över honom och ramlar in i den ytterst smala personalöppningen precis bredvid disken i korvkiosken. Detta gör inte direkt det roliga mindre roligt, så Mamman skrattar ännu mer hysteriskt medan korvkiosktanten tittar allt mer skeptiskt på henne och förmodligen tror att hon har druckit för mycket vin eller så (vilket hon inte hade. Möjligtvis hade hon ätit för mycket socker men Mamman orkade inte förklara detta för kiosktanten).
När Mamman äntligen hade trasslat sig upp från personalingången, slutat skratta och förklarat för Lillebror att det var korv hon menade, inte hund, så visade det sig att kiosktanten inte pratade svenska. Men hon förstod "kokt med bröd" i alla fall och även ketchup och senap. Men "får vi låna toaletten" fattade hon inte. Eller så ville hon helt enkelt inte ha in en galen turist bakom disken :-)

P.S Jag är medveten om att detta förmodligen var mycket roligare i verkligheten, men kanske ändå åtminstone en smula roligt även så här i efterhand :-) D.S

...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0