I skoaffären

Att köpa nya vinterstövlar till en mycket bestämd fyraårig herre är inte alltid så lätt. Idag blev sko-läget lite akut eftersom det har snöat hela dagen. Gympaskor och snö är ingen bra kombination. Så vi styrde kosan mot Skokanonen.
Mamman trodde att det skulle bli en lätt match eftersom Lillebror redan hade spanat in ett par Spindelmannenstövlar vid vårt senaste skoaffärsbesök. Men hohohohaha!! Ack vad hon bedrog sig :-)

Spindelmannen skorna var SLUT! Självklart. Jag är inte ens förvånad. Lillebrors glada humör tog också slut ungefär där och då. Mamman försökte dock hålla humöret uppe så gott det gick och demonstrerade alla modeller som fanns och försökte hitta något positivt att säga om alla.
"Titta, här är det också ett litet Spindelmannen märke! Men, men kolla de här då! De stod visserligen på tjej-hyllan men det är dödskallar på! Jättesnygga! Och de här är kamouflagemönstrade. DET är snyggt! Ojojoj! Eller de här fina röda och svarta!" 
...ja, ni fattar. Jag gick på som en ångvält medans Lillebror konsekvent svarade "Nej". Kort och gott.
Tillslut gick han med på att prova ett par andra Spindelmannenstövlar fastän de hade kardborrband istället för dragkejda, fel färg på sulan och inte var tillnärmelsevis lika snygga som de han egentligen ville ha. Men nej... de klämde lite över lilltån. Och så gjorde det ont liksom mitt på foten. Och de var jättevingliga att gå i. Suck...
Efter många om och men och förtioelva stövelprovningar senare blev det ett par kamouflage-mönstrade. Med kardborrband och utan Spindelmannenmärke. Först provade han dem två gånger och skrek högt varje gång eftersom de var ALLDELES för små, men så plötsligt vid tredje provningen sade han direkt "Jamen de HÄR Mamma! De här var sköna". Så då fick det bli dem. Mamman var redan genomsvettig och hade mycket lite tålamod kvar.
Det är inte lätt.... Men det var 20 procents rabatt på alla barnskor. Då blev Mamman lite gladare. Sedan fick vi 100 kronor i extrarabatt också vilket gjorde att notan slutade på 100 riksdaler. Så det var värt besväret ändå.

:-)


Kommentarer
Postat av: Ragnvi

Puh, nu blev jag allt lite svettig! Minns ju hur det var!

Men vadå, en brudspirea som blommar nu?!?!? Har jag aldrig hört förr! fast på jobbet blommar tusenskönorna nu igen!

Och storebror - har han kommit hem från flickvännen? Hi, hi!

2008-10-31 @ 22:40:39
URL: http://rankans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0