Att storhandla

1. Strosa runt i affären och plocka ner varorna i lugn och ro i vagnen (eller "Vangen" som man säger när man kommer från Häääälsingland!). Det här är ju den lätta biten. Piece of cake. Rent av lite trevligt.

2. Lassa upp alla varor på bandet. Fortfarande hyfsat enkelt.

3. Packa i allt i kassarna. Och nu börjar det kännas lite jobbigt. Har man handlat en hel vagn full med mat så tar det en stund att få ner i plastkassar och sedan tillbaka ner i vagnen. Inte blir det bättre för att kassörskan får vänta med nästa kund för att hon inte kan flytta den där pinnen som delar av packa-i-varor-delen av kassan på grund av mitt mat-berg. Det kan väl inte jag hjälpa heller!! Vid det här laget börjar man dessutom bli lite småsvettig av allt lyftande och bärande.

4. Tillbaka till bilen. Lyfta ur alla kassarna ur vagnen och in i bilen. Det är nu det gärna ska blåsa ordentligt så vagnen blåser iväg mot bilen bredvid och du får kasta dig efter för att undvika repor i lacken. Det får gärna spöregna också så hårdbrödpaketet blir alldeles uppblött och du måste kliva i en djup vattenpöl för att kunna sätta dig i bilen.

5. Hemma. Packa ur alla kassar ur bilen och in i hallen. Sedan från hallen och in i köket. Ta en kasse i taget, upp på köksbänken och sortera in grejjorna i skafferiet, kylskåpet, frysen och källaren.

6. Klart! Hela kvällen har gått, man är blöt om strumporna och behöver en dusch. Och så har man glömt hälften av det som stod på handlingslappen + att man har köpt ännu en burk kokosmjölk som man inte behövde eftersom det redan stod tre stycken i skafferiet.

Ibland undrar jag om det inte vore lämpligare med självhushåll?


Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag trodde uttrycket vangen var typiskt uppländskt! Alla runt omkring mig säger vang. Sofia

Postat av: Nettan

Hej, hej!

Men visst, det stämmer bra det. Theo brukar prata om Emil ibland, att det var länge sen de lekte... Farmor har ju varit rätt så dålig i sommar, så pojkarna har nästan inte alls varit nåt där...

Hare bra!

//Nettan

2008-10-02 @ 08:07:46
URL: http://nettis73.blogg.se/
Postat av: Heson

Jahaja där ser man! Det kanske inte är så hälsingskt att säga "vangen" som jag trodde. Men säger ni "fräsigt" i Uppland då? Fräsigt=snyggt

Kan vara ett av de roligaste uttrycken som finns :-)



Och Nettan: Ja, det var ju ett tag sedan de lekte, men Emil pratar om Theo ibland han också. Hojta till nästa gång de ska till farmor, så kanske vi kan se till att hälsa på mormor och morfar samtidigt!

Ha en härlig torsdag!

2008-10-02 @ 08:20:18
URL: http://hesons.blogg.se/
Postat av: Heidi

Säger bara en sak: Shop-express på Coop (OM man inte får avstämning och får plocka upp allt på bandet likförbannat, har aldrig hänt då vi har storhandlat än tack o lov...) :D

2008-10-06 @ 23:08:35
URL: http://blogg.heidihoo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0