Två puckon och vintertid

Ingen har väl missat att vi är tillbaka i vintertiden nu. Alltså när det gäller klockan. Inte vi heller. Vi gjorde allt som man ska och söndagen flöt på himla fint. Vi kom i tid till skridskoskolan på söndagförmiddag och i tid till mormorns födelsedagskalas. Frid och fröjd och vintertid.
Det var först när barnen hade somnat som förvirringen uppstod.

Pappan sade:
"Vad konstigt det är... det känns som om man har fått en timme extra."
Jag höll med och vi konstaterade att vi hunnit med en massa saker och fått barnen i säng i ordentlig tid. Gjorde oss ingen brådska med middagen, men när vi tillslut gick ner i köket började vi ana ugglor i mossen. Klockan på micron visade 22.08. En annan klocka, som Pappan var väldigt säker på att han hade ställt om, visade 23.08. Hmm... Kollade mobiltelefonerna...ehh...23.08. Ringde fröken Ur också för säkerhetsskull, men hon sade samma sak. Tjugotre åtta och tjugo...pip...Tjugotre åtta och trettio...pip.
Det visade sig att vi båda hade ställt om klockan på micron, så det blev liksom vintertid två gånger.
Med andra ord så gick inte barnen alls och lade sig i tid klockan 19.30 som vi trodde, utan klockan 20.30 som dagen innan varit 21.30.
Och vi käkade middag kl 23, fast vi först trodde att klockan var 22, men om det fortfarande hade varit sommartid hade klockan varit 00. Dessutom tittade vi på tv och kom inte i säng förrän 00.30, vilket dagen innan skulle varit 01.30.
Tror att detta kan förklara varför vi allihop är så himla trötta idag :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0