Inbrottssäkra paket och tomtar

Varför i hela hälsingland måste leksaker skruvas och surras fast med ståltråd i sina förpackningar? Lillebrors julklapps-spindelmannenbil krävde tre starka karlar och en tång för att få ut ur kartongen :-) Varför kan man undra?!Dessutom ligger de flesta leksaker i formgjuten plast, så det borde ju inte ha att göra med att de inte ligger stilla i sina kartonger om de inte dessutom skruvas fast i en plastbit på undersidan av papp-kartongen. Måste vara någon galen, sadistisk leksakstillverkare som kommit på det och som tycker det är jätteroligt att tänka på alla desperata föräldrar som kämpar med tänger och skruvmejslar och saxar medan de blir allt argare och barnen gråter och julmaten kallnar och granen barrar... eller nåt! :-)

Hur som helst...
Det var väl julaftonens stora irritationsmoment, men annars hade vi en mycket trevlig dag. Brorsorna var uppe med tuppen för att kolla vad Tomten hade lagt i strumporna, och sedan roade de sig själva en bra stund medans Pappan och jag låg och drog oss i sängen. Frukost och ett besök hos min mormor Ellen, lite skridskoåkning och sedan dök plötsligt Tomten upp på grannens tomt! Lillebror hoppade omkring av upphetsning och jag skickade upp grabbarna på övervåningen för att se om han syntes bättre därifrån och passade på att smyga ut ett paket på trappan som jag hade i beredskap ifall dagen skulle bli allt för lång. Stoor succé kan jag säga :-) hihi...
Fast Storebror genomskådade Tomten som kom och delade ut paketen senare på kvällen. "Jag hörde faktiskt att det var morfar", men det var helt ok. Han har koll på att Tomten faktiskt inte kan hinna med att åka till alla barn varje år, så ibland måste han anlita medhjälpare. Och det kan vara vem som helst. Morfar till exempel.

14 vuxna och tre barn var vi som mest på julafton - så det blev ett och annat paket kan jag säga! Tomten hade bråttom, så han delade bara ut några stycken innan han skyndade vidare. Sedan fick Storebror och Åke hjälpas åt att läsa på paketen och dela ut dem. God mat, snaps och julöl samt mycket musik till mitt i natten blev det sedan! Mycket trevligt :-)

Apropå mat, så blev dagen idag aningens uppochner. Käkade frukost halv 11, hann inte med någon lunch innan bion kl 13.15, fikade med EricP och hans familj direkt efter och sedan blev det McDonalds för grabbarna. Pappan och jag har med andra ord inte ätit mer än en halv låda popcorn och varsin pepparkaka på hela dagen! Ett under att jag är så snäll som jag är just nu (har ruggigt lätt för att bli matarg annars) fastän Storebror ligger i sin säng och försöker låta bli att somna och jag vet att det väntar tacos och en film samt kanske lite vin nere i köket :-) Fast jag har väl buffrat lite under julhelgen så jag har att ta av :-) Storebror konstaterade för övrigt i morse att jag har blivit tjock... det har han alldeles rätt i. Har knappt haft tid att träna alls under hösten och det känns verkligen, men nu får det bli nya tag bara gympan drar igång efter nyår. Längtar verkligen efter att få träna och att bli riktigt trött och svettig!!! Det är så himla skönt!!!

Nåväl... tror att Storebror snarkar nu.... Tacos ska det bli!
Adjö!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0