Fru Karlsson

En hel vecka har det gått sedan jag blev Fru Karlsson och inte ett enda blogginlägg på hela den veckan :-) Fy skäms! Har ju MASSOR att skriva om!


Det blev ju lite körigt där när vi insåg att vi inte skulle kunna vara i Axmarbruk som vi hade tänkt, men efter massor av telefonsamtal till olika ställen så löste det sig till slut. Pratade med så många hjälpsamma människor och fick tips om fler ställen att ringa till. Trönö nya kyrka och OddFellow-lokalen i Söderhamn blev det tillslut. Ägnade hela fredagen åt att pynta och dekorera och duka borden och göra i ordning allt. Barnen lämnade vi hos farmor och farfar och så hade vi tänkt ha en myskväll med lite god mat och gott vin, packa och förbereda det sista innan lördagen. Totalt utschasade efter veckans slit så blev det varsin pizza och en halvkass film (Daniel somnade i soffan - det brukar annars vara min grejj). Orkade inte ens packa :-) Somnade och vaknade, läste lite, försökte somna om, hade ställt väckarklockan alldeles för tidigt, låg en stund till. Tyckte att jag hade gott om tid till att duscha och packa men kom ändå typ 5 minuter försent till Maria som skulle fixa mitt hår och smink. Blev ordentligt ompysslad av henne!! De fyra timmarna det tog att få till frisyren (MASSOR av lockar!) och sminka bara rusade iväg! Löshåret vi hade beställt hade kommit bort på Posten och har fortfarande inte kommit tillrätta, men det blev superfint ändå!

Klockan 13.30 var det dags för fotografering (bara dörren bredvid frissan, så det var ju rätt så lämligt). Efter lite kameratrassel så blev det nog rätt så fina bilder ändå (hoppas jag!).

Blev hämtade i en Limousine (tror jag i alla fall... en stor bil var det åtminstone!) och skjutsade till Kungsgårdens Gästgifveri där vi käkade lunch. Hade två timmar på oss innan vigseln som började kl 16. Sista halvtimmen stod vi i fönstret och spanade efter bekanta bilar. En efter en åkte de förbi... alla våra kompisar och våra familjer... Hu! Plötsligt började vi inse att vi faktiskt skulle göra det nu... vi som har planerat sedan innan jul och nu var det dags!! Pirrigt :-)

Göran Chaufför kom farandes i raggarbilen igen (grabbarna tyckte det såg ut som en raggarbil, så det fick bli det. Vet inte vad Göran själv tycker om den benämningen, men vi gillade i alla fall bilen! Turkos och fin inuti var den!)  Han hade varit och rekat vid kyrkan redan (han tog sin uppgift på fullaste allvar!) så han rattade oss fram till kyrkporten utan problem.

Sedan är allt bara ett enda rosa skimmer :-) Det var såååååå fint!! Daniels lillebror Andreas hade ordnat med musiken och en orkester med ståbas, gitarr, piano, tvärflöjt och nyckelharpa. Kunde inte ha blivit bättre! Att tåga in där i Trönös fina kyrka till tonerna av en specialkomponerad brudmarsch skriven av Åsa Jinder och framförd av henne själv tillsammans med alla våra spelande kompisar....suck!!! Jag gråter bara jag tänker på det!! Kunde inte ha önskat oss något bättre! Anna-Karin sjöng "Kom" av Peter Lundblad, Annica sjöng "För alltid" av Sara Lövgren och Åsa sjöng "Av längtan till dig" och "Nu är tid att leva"... Så vackert! Tårar, tårar, tårar :-) Hade hittat jättefina verser till "I denna ljuva sommartid" (som för övrigt är komponerad av Nathan Söderblom som kom från Trönö) som passade jättebra på ett bröllop. Inte ens Bertil-präst hade hört dem förut. Daniels pappa och Andreas spelade och sjöng "Där björkarna susar" och det blev lite allsång av den också...

Fotografering och kramar i massor och sedan fick vi åka raggarbil med Göran igen. Grabbarna fick åka med i framsätet (tror nog att det var det som gjorde mest intryck på hela dagen! - åtminstone på dem)

Mingel, champagne och snittar (som våra mödrar hade gjort. Ni är bäst!!!) och musik med Åsa, hennes man Jonas och Andreas. Kramar och pussar i massor.

Sedan var det dags för middag som Boris hade tillagat (till vardags lärare på restaurang-gymnasiet i Bollnäs och även basist i Collinis). Supergott!!! Fina tal, fin sång (Mats, Daniels pappa, hade skrivit en jättefin sång till oss! Hoppas på att få den utskriven och inramad!...Förresten, inramningen kan vi göra själva, men vill gärna ha text och kanske även noter ;-)  ) Fler pussar. Fler kramar och SÅÅÅ trevligt! Det var så roligt att ALLA var där för vår skull och vi var de enda som kände ALLA! ALLA våra kompisar på plats, alla trivdes och hade roligt.... Kunde inte ha blivit bättre!!

Hade förresten en omröstning om vems efternamn vi skulle ta. Jag vann :-) Så nu är det mitt efternamn som gäller He, he!!

Efter middagen var det bara att förflytta sig en trappa ner till baren. Collinis stod för underhållningen med vissa inhopp av Anders, Anna-Karin, Peter, Ove, Sven, Linus, Mats och Andreas (jag kan ha missat någon... hade fullt sjå med att prata med alla så jag var typ överallt hela tiden. Samtidigt..!)

Vi dansade och hade roligt till halv 4 på natten. Och när vi åkte var det fortfarande rätt så många gäster kvar :-)

Tillbaka till Kungsgårdens gästgifveri och där hade de dukat upp med vin, jordgubbar, choklad, ost och kex. Vårt rum var bäddat med jättefina sängkläder och rosenknoppar på kuddarna. Det var verkligen jättefint! Vi var de enda gästerna och vi blev ordentligt ompysslade!

Det tog en bra stund att få ur alla hårnålar ur håret, sedan blev det en dusch och vin + jordgubbar i sängen ;-)

Trodde nog att det skulle kännas lite sorgligt när allt var över, men det har det faktiskt inte gjort! Det var så roligt, så jag går fortfarande och tänker på det. Flera gånger om dagen! Sedan fick vi så mycket bra och fina presenter, och så mycket fint skrivet i gästboken. Vi går bara omkring och myser :-) Vad sägs om en NewYork-resa med biljetter till en NHL-match!?! Inte HELT fel ska jag säga! Verkligen något att se fram emot! Fick även presentkort på resor, ett magnoliaträd, glas, en varsin guldfisk, blommor, vin, kaffekoppar, fat och skål av Ulrika Hydman-Wallén (heter hon så?? Men typiska tulpaner på i alla fall.. Jättefina!), en tavla gjord av material från huset som snickar-Calle hade gjort och en MASSA annat!!!

Det var verkligen världens bästa dag!!! Kunde inte ha önskat oss något bättre över huvudtaget. ALLT blev bara perfekt!

Sedan blev det måndag... Emil hade feber så vi fick stanna hemma från skola och jobbet. Jobbade i onsdags. Var med Emil på njurröntgen på Gävle sjukhus i torsdags, övning med Farin på kvällen och så blev det fredag och den första veckan som Fru Karlsson hade plötsligt gått :-)

Det blev vardag väldigt snabbt igen, fast det känns liksom ändå liiite annorlunda. Två ringar på vänster hand, massor av roligt att tänka på och prata om och så känner jag mig liksom... stolt... tror jag... Har lyckats med det mesta. Två fina barn, ett roligt jobb, ett fint hus, massor av kompisar och så nu har jag plötsligt en man också :-) Vad kan man mer önska sig?!

Här kommer lite bilder:
 Lunch på Kungsgårdens Gästgifveri
 Daniel är rädd att spilla på skjortan
 Anna-Karin sjunger. Ove, Karin, Sven och Andreas kompar
 Åsa och Jonas
 Puss!
 Hela familjen
 Puss igen!
 Snygga killar
 Kalle
 Mingel-musik med Åsa, Jonas och Andreas
 Emil, Eric och Kalle väntar på bröllopsmiddag
 Den nyblivne äkte maken och hans fru :-)
 Bröllopstårta i tre våningar. TACK Tobias som har gjort den! SÅÅ fin! Och god dessutom :-)
 The Collinis = Bästa bandet!!

Kommentarer
Postat av: Martina

va kul å hitta hit, visste inte att du hade en blogg =) Vilken härlig bröllopsdag!! Önskar att vår blir lika fin, när nu den sker =) hahaha! cs snart, många kramar// Martina

2007-09-11 @ 19:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0