Kloka ord om ägg

Man lär sig ett och annat när man är på havet.
Som hur man gör när man kokar ägg på ett spritkök till exempel.
Själva kokandet är inga problem. Det är det gamla vanliga med kastrull, vatten och ägg och det där, men när man sedan ska kyla av de nykokta äggen blir det lite knivigare.
Vattnet i kranen är inte särskilt kallt och inte vattnet i havet heller. Hmmm...Lurigt...
Om ni kommer fram till att det verkar smidigt att kyla era ägg i havet så är det två saker som är bra att tänka på:

1. Stoppa inte ner hela kastrullen med ägg och allt i havet och tro att äggen då kommer att stanna kvar i kastrullen utan vidare. Det är fel. Åtminstone om man gör det rätt så snabbt. Då hoppar de ur kastrullen och man själv kan snopet konstatera att man blir utan frukostägg.

2. Om ni ändå känner att ni vill kyla era ägg i havet, se till att han en håv nära till hands. Och så måste man vara snabb för ägg sjunker snabbt. Det är även bra om håven har ett extra långt skaft så man når långt ner. Gärna ända ner till botten. Har ni tur så kan ni lyckas håva upp åtminstone ett par av de nykokta - och för hoppningsvis välkylda - äggen!

Så nu vet ni det.
Och hur jag har kommit till insikt om detta får ni lista ut själva :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0