Nya färdigheter

De senaste dagarna har Lillebror lärt sig att:
1. Äta kött. Annars är det i stort sett bara pasta och pannkaka som går i utan protester. Kött har varit tvärstopp. Inte en chans. Men när vi grillade häromkvällen kom han på eget bevåg på att han skulle prova och OJ vad gott det var!

2. Äta potatisbullar. Fast vi talade inte om att det var just POTATIS-bullar. Bara bullar, kort och gott. Och gott var det. Två stycken åt han. Bara man nämner ordet potatis så får man i vanliga fall en lång utläggning om att han minsann bara tycker om dagis-kockens potatis med skal på. Så det så!

3. Knäppa bilbältet själv. Egentligen mest en sån där grejj som han bara har trott att han varit för liten för. Men nu kan han! Lätt som en plätt!

4. Vissla. I bilen idag hördes det plötsligt ett visslande från baksätet. Det tog en sekund innan vi kom på varifrån det kom och Lillebror var nog mest förvånad av oss alla :-)

Dessutom har han växt typ 5 centimeter under sommaren så det blir till att införskaffa lite nya kläder inför hösten.

Storebror har också några nya färdigheter:

1. Han kan vara ensam hemma. ALLDELES ensam hemma! Det är stort med tanke på att han länge och väl inte ens vågat gå upp på övervåningen utan sällskap . Men idag var han helt själv i nästan en halvtimme. Nemas problemas, bara man låter bli att gå förbi källartrappen (kan vara lite läskig) och om det inte ringer på dörren så man måste gå och öppna när man inte vet vem det är. Min storkille ;-)

2. Simma på djupt vatten - både med och utan flytväst. Och i havet där det finns läskigt sjögräs och fiskar och annat. Men det var ingen konst alls!

Mina småkillar är visst inte så små längre...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0