En härlig novemberdag

Lillebror vill inte gå till dagis, inte ha svarta mjukisbyxor och inte en grön tröja med robot. Lillebror skriker lite. Storebror blir galen på skrikandet och skriker tillbaka. Lillebror skriker ännu mer. Storebror retas. Lillebror skriker. Lillebror slutar skrika och Mamman övertalar honom att ta ett par jeans och en blå tröja. Frid och fröjd.

Lillebror vill inte äta varken fil eller yoghurt till frukost eftersom flingorna är slut. Och förresten ingen macka heller. Men sedan tar han lite yoghurt ändå. Plötsligt har han råkat lägga en strumpa i yoghurtskålen och det hamnar yoghurt lite här och var. På Mammans tröja till exempel. Ren tröja till Mamman och rena strumpor till Lillebror.

Arbetsdagen rullar på i rasande fart med problemlösning till höger och vänster samt en arg kund som inte förstår att jag gör allt jag kan så fort jag kan.

Bröderna Karlsson gör succé på Öronmottagningen. Det ska rensas bort vax och kollas öronrör. Storebror babblar oavbrutet samtidigt som han snurrar runt, runt på doktorns gnissliga kontorsstol. Doktorn kollar Lillebrors öron. Mamman hör inte riktigt vad doktorn säger, men gissar på "mycket vax och vatten bakom vänster trumhinna". Storebror vägrar ligga på britsen. Storebror vägrar använda öronvax-sugen. Storebror vägrar använda näsblåsan. Lillebror vill absolut stå mellan Mamman och britsen och hålla Storebror i tröjan. Det vill inte Storebror. Doktorn ger upp. Ny tid om två månader. Tack och bock å ajö. Vi rumlar ut i väntrummet och hinner med att stöka till ordentligt bland leksakerna samt gräva i kakburken innan vi lyckas ta oss ut till bilen utan att gnussa våra jackor mot den nymålade ytterdörren.

Fixa middag. Öva sig lite med sånggruppen Farin. Bli trött i både öron och huvud. Handla lite. Få ett samtal av Storebrors fröken som tycker att Storebror måste sluta prata på lektionerna. Prata lite om det. Lillebror kan inte sova och vill inte gå till dagis i morgon. Storebror kan inte heller sova om jag måste sitta hos Lillebror och prata om att han inte vill sova och inte gå till dagis. Brorsorna får somna i Mamman och Pappans säng. 

Mamman har ont i huvudet. 
Mamman borde hänga tvätt.
Mamman orkar inte. 
Mamman bloggar istället.

...en helt vanlig novemberdag i familjen Ks vardag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0