Rafflande på IKEA

Jo vi var ju till IKEA häromdagen... För att göra en ganska lång historia kort så fällde vi ut armbågarna och kryssade oss fram bland alla andra människor som också tyckte att det var en bra idé att shoppa värmeljus och servetter just den dagen. Vi hade just ätit lunch och delat bord med en trevligt holländsk farbror och hans fru som åkte till det stora varuhuset enbart för de goda köttbullarnas skull. Botaniserade runt på porslinsavdelningen som bäst när det började ropas ut personalmeddelanden i högtalarna titt som tätt. Det var något om "Kod tusen" som gjorde att det plötsligt dök upp personal överallt. Först verkade de rätt så coola, även om de såg aningens frågande ut, men efter en stund - ungefär samtidigt som Storebror hade bestämt sig för att provligga ett badkar och därmed var rätt så försvunnen för oss övriga som letade efter honom med blicken lite högre upp - kom ett nytt meddelande:
"Knaster knaster... Ett kundmeddelande. Utrym varuhuset!"

Kanske inte ordagrannt så, men det var i alla fall det som skulle ske. Och ett sådant meddelande är ju inget man bara struntar i, även om inte ens personalen verkade ha riktig koll på vad "kod tusen" betydde. Det var bara att parkera kundvagnen och leta upp närmaste nödutgång. Lugnt och stilla. Ok, lite panikartat blev det i en och en halv sekund innan vi hade lokaliserat Storebror som lugnt låg kvar i badet, men jag är rätt bra på att se cool ut, så jag fortsatte med det. Lokaler/hissar/toaletter etc utan fönster är inte min grej kan man säga. Man kan även beskriva det som att jag blir lätt hysterisk när det är trångt och man inte ser ut, vilket inte var riktigt passande i det här läget. Men hur som helst. Jag var cool, Storebror återfanns, vi lämnade våra grejjer och gick ut genom nödutgång nr 10. Utanför stod en brandbil och lite fler personal.
Ingen rök. Ingen eld.
Falskt alarm!
Phu!

Det man undrar över lite så här i efterhand är varför folk satt kvar i restaurangen och åt i godan ro vilket man kunde se när man kom ut? Och varför man släppte in folk i varhuset samtidigt som man släppte ut folk genom nödutgångarna? Hmm... Tror att IKEA har lite att jobba på där, men nu vet i alla fall vi att man ska göra sig beredd på att utrymma om det börjar snackas om kod tusen i högtalarna.

För övrigt så shoppade vi (när vi blev insläppta igen) mycket roliga istärningslådor (slut på vanliga tråkiga iskuber. Nu blir det isfiskar och issjöstjärnor istället!). Och servetter. Och värmeljus. Och lite mer grejjer som vi inte visste att vi behövde...
Nästan ett helt vanligt besök på IKEA alltså!

:-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0