Vårtecken

I lokaltidningen har de en lista över vårliga saker. Jag har en egen. Kommer här:

Man vet att det börjar närma sig vår när:

...dragkedjan på vinterstövlarna börjar gå sönder. Man tar med andra ord inte av sig dem i onödan eftersom man absolut INTE har lust att köpa några nya. Och förresten finns det inga att köpa heller ens om man ville.

...reklambladen från Jysk börjar fyllas av trädgårdsmöbler, dynor och parasoller. Ska man ha något av dessa är det dags att klippa till för innan slutet av april är det slutsålt och det kommer förmodligen inte hem några nya förrän i början av augusti eller så.

...när man kommer hem från jobbet har man solen i ögonen vart man än befinner sig i köket. Man måste således laga mat med solbrillorna på, alternativt göra det på känn. Och vilket man väljer beror helt och hållet på dagsformen och hur pass spännande man vill att middagen ska bli.

...man har en hel arsenal av kläder i lådan på dagis. Vinteroverallen eftersom det är kallt på morgonen, täckbyxor och täckjacka om det blir varmare mitt på dagen, fleecjacka om det blir välidgt många plusgrader, extra vantar eftersom de lätt blir blöta om det töar, vinterskor och allvädersstövlar, galonbyxor och lekhjälm. Och allt är geggigt och smutsigt när man kommer för att hämta på eftermiddagen.

...det luktar blött grus och unket gammalt gräs.

...man inser att man nog måste börja planera för sommarsemestern innan det är för sent.


Så är det!
Och faktum är att jag tror att våren är här nu!

:-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0